Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2014, 15:07

rambo16 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: opet brkate kruske i jabuke
ova situacija nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa onim sto se desavalo u fudbalskoj reprezentaciji
slažem se...zamisli da Pjanke ode u Rim, bez da ikom kaže...to se ni u snu ne može desit..i kad je bio povrijeđen bio je sa našim doktorima i sa repkom...
a jusuf nije vec proveo preko mjesec u reprezentaciji?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 01 avg 2014, 15:09

sad se sjetih, pa i prije desetak dana je cooper otisao i dosao nazad kad je htio... gdje je tu kodeks bio?[/quote]

Izgleda kodeks samo za odabrane postoji igrace ? :hmmmmm: Sta ti mislis kao covjek koji je upucen u sportska događanja ?

Belmine toliko mu bilo dopusteno da isto se nije javljao i niko nije znao gdje :clap:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 avg 2014, 15:09

Nema potrebe praviti od Jusufa nevinasce. On je jos zelen i sigurno je da grijesi. Sigurno je zasluzio i odredjene sankcije, no ton kojim se savez koristi (kao, bio bi DRASTICNO kaznjen itd.) je golemi shit i to je po meni najveci problem u svemu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 01 avg 2014, 15:11

nerminh74 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Opet cu ponoviti da sumnjam da se radi o ovome sto je navedeno.Da je povrijedjen zasto bi to krio,zasto bi izbjegao pregled nasih doktora.Da je toliko umoran i to bi se dalo rijesit postedom,bez ovakvog javnog medijskog linca.
Da ne zeli igrati ne bi otkazao ljetnu ligu i ne bi igrao za mladu reprezentaciju.
Ostaju dvije varijante,klupsko naredjenje ili nesuglasice sa selektorom ili Harunom.
Kod ovakvih situacija razlozi su obicno licne nesuglasice.
I jos nesto sto je simptomaticno je da je Nurkic vec drugi igrac koji naprasno napusta pripreme.Obojica na identican nacin.E tu vec nesto ozbiljno ne stima.
nije izbjegao nego su mu rekli da nije nista, dok u zagrebu nisu rekli da je nista
E to bi onda bilo to.Ako je tako,svakako su zagrebacki doktori referentniji od nasih.

Inace,zanimljivo kako su nasi ljudi nauceni,indoktrinirani da uvijek slijepo vjeruju onome ko je vlast ,u ovom slucaju ljudima iz saveza.Savez je tako reko i to je za njih amin,nema dalje diskusije :rol:
Tu mozda leze odgovori i na mnoga ozbiljna drustvena pitanja i fenomene.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 01 avg 2014, 15:12

nerminh74 je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: opet brkate kruske i jabuke
ova situacija nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa onim sto se desavalo u fudbalskoj reprezentaciji
slažem se...zamisli da Pjanke ode u Rim, bez da ikom kaže...to se ni u snu ne može desit..i kad je bio povrijeđen bio je sa našim doktorima i sa repkom...
a jusuf nije vec proveo preko mjesec u reprezentaciji?
pa šta?? ne kontam...Pjanketa su liječili Karabeg i kompanija iako je u Rimu mogao imati i dvije medicinske sestre oko sebe...naravno Nurkić mora u Zagreb da se posavjetuje s nekim....
A.F.C. Bournemouth!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2014, 15:13

_dreamer_ je napisao/la:Nema potrebe praviti od Jusufa nevinasce. On je jos zelen i sigurno je da grijesi. Sigurno je zasluzio i odredjene sankcije, no ton kojim se savez koristi (kao, bio bi DRASTICNO kaznjen itd.) je golemi shit i to je po meni najveci problem u svemu.
:!:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 avg 2014, 15:14

samo_lijevo je napisao/la:napisano je na osnovu procitanog saopstenja.
Sada u vase teorije sta je bilo/kako je bilo ja necu da ulazim.Ja samo zakljucujem na osnovu onoga sto pise na papiru.
znaci bespogovorno vjerujes saopstenju saveza, a juki niti rijeci? ili te ne zanima jukina verzija? a ako si procitao jukinu i verziju saveza mislim da ne bi mogao donijeti neki suvisao zakljucak jer su u totalnoj suprotnosti
Belmin6 je napisao/la:Ne zna nitko, ali sad bi trebalo ispasti da je popricao s savezom, objasnio da je umoran, da mu treba odmora, da ima problema s koljenima, a ovi to odbili. I na kraju tražio dan odmora i više se nije pojavio kao dijete od dvije godine.

Mislim da je Duško preveliki profesionalac da bi to uradio. Par vas želi izgleda samo ocrniti savez i to je to.
a zasto ne bi ispalo tako, jel to neka naucna fantastika koja ukljucuje vanzemaljce ili ipak postoji barem 1% sanse da se moglo nesta slicno desiti? no, razumijem te, ipak je lakse vjerovati svemu sto harun kaze.

i gledaj, "ocrniti savez" nije prava sintagma. "reci istinu" jeste. e sada, to sto ti i takvi slijepo vjeruju harunu i misle da se samo lijepe stvari desavaju je neka druga stvar. evo, dacu ti samo jedan primjer vaseg slijepog vjerovanja harunu:

negdje sam procitao da je savez pod harunovim vodstvom ponovo napravio U20 zensku reprezentaciju.

to je potez za :tokralju: , ALI... takvi kao ti su ili neupucni, ili ne znaju da je upravo taj isti harun UKINUO SVE ZENSKE SELEKCIJE kad je dosao u savez... to su cinjenice koje se vrlo lako mogu provjeriti
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2014, 15:15

rambo16 je napisao/la:
pa šta?? ne kontam...Pjanketa su liječili Karabeg i kompanija iako je u Rimu mogao imati i dvije medicinske sestre oko sebe...naravno Nurkić mora u Zagreb da se posavjetuje s nekim....
pa ocigledno je morao jer su mu nasi doktori rekli da mu nije nista, a u zagrebu su mu rekli da mu je koljeno u opasnosti

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 avg 2014, 15:15

_dreamer_ je napisao/la:Nema potrebe praviti od Jusufa nevinasce. On je jos zelen i sigurno je da grijesi. Sigurno je zasluzio i odredjene sankcije, no ton kojim se savez koristi (kao, bio bi DRASTICNO kaznjen itd.) je golemi shit i to je po meni najveci problem u svemu.
Possraše momka samo tako. Kakvu propagandu napraviše. Grešku njegovu niko ne osporava, međutim način ophođenja čelnih ljudi iz Saveza je u najmanju ruku problematičan i može da izazove velike posljedice.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 01 avg 2014, 15:16

Mora se u nas frka oko svega napravit. Yebem ti naš mentalitet. :oops:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2014, 15:17

KK_Bosna je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
ali zato taj isti kodeks ne vrijedi kada su u pitanju neki drugi igraci koji bjeze iz hotela da idu u grad?

Op ma nije moguce da su bjezali :clap:
sad se sjetih, pa i prije desetak dana je cooper otisao i dosao nazad kad je htio... gdje je tu kodeks bio?
pa mozda zato sto ga je doveo onaj koji sada pise ovakve tekstove za nurkica

Bizii6
Kontakt:

Post Postao/la Bizii6 » 01 avg 2014, 15:18

KK_Bosna je napisao/la:
Sada u vase teorije sta je bilo/kako je bilo ja necu da ulazim.Ja samo zakljucujem na osnovu onoga sto pise na papiru.
znaci bespogovorno vjerujes saopstenju saveza, a juki niti rijeci? ili te ne zanima jukina verzija? a ako si procitao jukinu i verziju saveza mislim da ne bi mogao donijeti neki suvisao zakljucak jer su u totalnoj suprotnosti
Belmin6 je napisao/la:Ne zna nitko, ali sad bi trebalo ispasti da je popricao s savezom, objasnio da je umoran, da mu treba odmora, da ima problema s koljenima, a ovi to odbili. I na kraju tražio dan odmora i više se nije pojavio kao dijete od dvije godine.

Mislim da je Duško preveliki profesionalac da bi to uradio. Par vas želi izgleda samo ocrniti savez i to je to.
a zasto ne bi ispalo tako, jel to neka naucna fantastika koja ukljucuje vanzemaljce ili ipak postoji barem 1% sanse da se moglo nesta slicno desiti? no, razumijem te, ipak je lakse vjerovati svemu sto harun kaze.

i gledaj, "ocrniti savez" nije prava sintagma. "reci istinu" jeste. e sada, to sto ti i takvi slijepo vjeruju harunu i misle da se samo lijepe stvari desavaju je neka druga stvar. evo, dacu ti samo jedan primjer vaseg slijepog vjerovanja harunu:

negdje sam procitao da je savez pod harunovim vodstvom ponovo napravio U20 zensku reprezentaciju.

to je potez za :tokralju: , ALI... takvi kao ti su ili neupucni, ili ne znaju da je upravo taj isti harun UKINUO SVE ZENSKE SELEKCIJE kad je dosao u savez... to su cinjenice koje se vrlo lako mogu provjeriti
Koliko god ti jarane piso protiv tog Haruna, taj isti covjek je digao kosarku u ovoj zemlji i mladi igraci su poceli dolazit da igraju za nas ne bjeze od Bosne ;) Sta mislis na koji nivo se on mora sputit i zamoliti igraca da mu posudi pare ? Malo je takvih ljudi koji bi to uradili

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 01 avg 2014, 15:19

nerminh74 je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:
pa ocigledno je morao jer su mu nasi doktori rekli da mu nije nista, a u zagrebu su mu rekli da mu je koljeno u opasnosti
sad nam i doktori ne znaju otkrit toliko OZBILJNU stvar....samo da opravdamo Nurkića..OK
A.F.C. Bournemouth!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2014, 15:20

rambo16 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:
sad nam i doktori ne znaju otkrit toliko OZBILJNU stvar....samo da opravdamo Nurkića..OK
izvini a jesi li ti imao ikakva ozbiljnija posla sa nasim doktorima :?: :!:

inace znam koju opremu koriste u zagrebu i znam da mogu bez problema utvrditi koliko napora trpe tetive, ligamenti i hrskavica inace momka od 19 godina visokog 212 cm teskog 130 kg, koji se zestoko trosi vec 2 godine

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 avg 2014, 15:21

Bizii6 je napisao/la:Koliko god ti jarane piso protiv tog Haruna, taj isti covjek je digao kosarku u ovoj zemlji i mladi igraci su poceli dolazit da igraju za nas ne bjeze od Bosne ;) Sta mislis na koji nivo se on mora sputit i zamoliti igraca da mu posudi pare ? Malo je takvih ljudi koji bi to uradili
ja ne pisem protiv haruna, ja samo pisem istinu. nekad je istina za pohvalu, nekad nije. samo sto se ovdje selektivno sve gleda i pretvara se da je harun svetac i da u zivotu nije napravio gresku...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2014, 15:24

KK_Bosna je napisao/la:
Bizii6 je napisao/la:Koliko god ti jarane piso protiv tog Haruna, taj isti covjek je digao kosarku u ovoj zemlji i mladi igraci su poceli dolazit da igraju za nas ne bjeze od Bosne ;) Sta mislis na koji nivo se on mora sputit i zamoliti igraca da mu posudi pare ? Malo je takvih ljudi koji bi to uradili
ja ne pisem protiv haruna, ja samo pisem istinu. nekad je istina za pohvalu, nekad nije. samo sto se ovdje selektivno sve gleda i pretvara se da je harun svetac i da u zivotu nije napravio gresku...
isti sam ti takav, cak mislim da ima skoro indeticna moja recenica

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 01 avg 2014, 15:26

KK_Bosna je napisao/la:a zasto ne bi ispalo tako, jel to neka naucna fantastika koja ukljucuje vanzemaljce ili ipak postoji barem 1% sanse da se moglo nesta slicno desiti? no, razumijem te, ipak je lakse vjerovati svemu sto harun kaze.

Hej covjece, ja nikakvog Haruna nisam spominjao. Niti ga dizem, a niti mu spuštam kao ti.

Meni je jedino bitno da moja reprezentacija ne izgubi igraca kakav je Jusuf Nurkic.

U biti, ono što pišem cijelo jutro jeste da savez nije kriv cijelokupno. I Nurkic mora biti dijelom kriv, to je moja prica.

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 01 avg 2014, 15:27

Navijam za Juku :D i kao što neko napisa više če naša repka trebati njega nego on repku. On jeste još uvijek mlad, zelen i nose ga sva ova dešavanja, ali opet treba znati razumjeti mladost, posebice ako se radi o ovakvom talentu, a i domoljubcu.

Ne poznajem ga lično, ali na osnovu onoga što sam vidio kroz interview-e, mislim da se radi o poštenom momku i da nije nikakav muljator.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 01 avg 2014, 15:28

aleksandar_veliki je napisao/la:Malo skrecem s teme, ali pitanje za one koji prate sve omladinske selekcije. Koliko trenera koji rade u Sparsima ima u strucnim stabovima nasih omladinskih selekcija. Hvala na odgovoru...

0 a svi znamo i zasto
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 avg 2014, 15:28

KK_Bosna je napisao/la:

Ako sam dobro procitao obje izjave, u izjavi saveza se ne navodi izricito da je otisao radi doktora, vec radi drugih razloga - Denver i sta ti ja znam. Dakle, prvo pitanje koje se postavlja za mene je da li je savez uopste bio obavjesten o tome da Juka ide na svoju ruku da trazi drugo strucno misljenje doktora, onih kojima po nekoj logici vise vjeruje. Juka je mozda presutio savezu da zeli da ga pogledaju i doktori iz Zagreba, navodivsi da taj dan vise treba iskljucivo radi obaveza prema Denveru.

Dalje, Juka u svojoj izjavi cini mi se navodi kako je savez obavjestio o stanju koljena, ali ne navodi i da je i dostavio savezu medicinsku dokumentaciju koja potkrijepljuje tvrdnje (a upravo to savez tvrdi i to je sigurno objektivno gledano problem), a poprilicno sam siguran da je to duzan da ucini. Jer na kraju krajeva, ono sto on tvrdi za koljena je ravno nuli ako nema neki papir od nekog doktora koji to dokazuje...

I ima na kraju, postavlja se pitanje da li je tacno da se Juka nije odazivao na pozive saveza, i ako je tako, zasto...

Dakle, ovdje ima dosta elemenata gdje se da pretpostaviti da je Juka pogrijesio tj. da nije postupio u skladu s pravilima, no opet moram podvuci da se o tim navodnim povredama pravila trebalo drugacije raspraviti, i nikako izlaziti sa istim u javnost i riskirajuci time eskalaciju sukoba sa trajnim posljedicama. Savez, umjesto da diplomatski i dzentlmenski sve to odradi uz odredjenu dozu strogoce, se ponasa kao uvrijedjena strina... Sam Bog zna na sta ce ovo izaci, cijeneci temperament Jusufa...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.