KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Valjda je dobar.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
- storm_raider
- Kontakt:
Da, istina je. Miljan Rakic ce biti veliko pojacanje na poziciji playmakera. Treba reci da je dosao na insistiranje Vlade Vukoicica.
Pozdravljam ovaj potez.

Pozdravljam ovaj potez.
Sport je lijek za tijelo i duh.
-
- Kontakt:
"Avaz" kaze tek protiv Hemofarma u Vršcu. Navodno do tada treba da se sredi papirologija.
Dobar potez, mislim da je ovo trenutno dobro rjesenje na kecu.
Svako pojacanje je dobro doslo pa tako i ovo,a da li ce zaista biti pojacanje ostaje da se vidi!
Momak ima finu karijeru i nadam se da ce opravdati ocekivanja! Znaci li to da Pasalic ide na posudbu u neki drugi klub? Mislim da bi za njega bilo najbolje da ode u Novi grad ili Celik,da odigra jednu kompletnu sezonu i vidi na cemu je,pa da se onda vrati u Bosnu...ovako je nedefinisan igrac...
Rakic i Djordjevic ce se nadopunjavati na poziciji jedan,s tim sto ovaj prvi moze igrati i dvojku,sto je njegova prednost! U svakom slucaju,vjerujem da je ovo dobar potez uprave ,prije svega sto ga je trazio Vukoicic ,covjek koji ipak zna sta radi!
Momak ima finu karijeru i nadam se da ce opravdati ocekivanja! Znaci li to da Pasalic ide na posudbu u neki drugi klub? Mislim da bi za njega bilo najbolje da ode u Novi grad ili Celik,da odigra jednu kompletnu sezonu i vidi na cemu je,pa da se onda vrati u Bosnu...ovako je nedefinisan igrac...
Rakic i Djordjevic ce se nadopunjavati na poziciji jedan,s tim sto ovaj prvi moze igrati i dvojku,sto je njegova prednost! U svakom slucaju,vjerujem da je ovo dobar potez uprave ,prije svega sto ga je trazio Vukoicic ,covjek koji ipak zna sta radi!
A što reći o Rakiću.
Gledao sam ga par puta dok je igrao za hemofarm i moj utisak da se radi o igraču sličnih kvaliteta kao i Đorđević, ima dobar ulaz i relativno dobro izvodi FT, ali nije čovjek koju može probiti vanjsku liniju protivnika dalekometnim šutevima, realizacija 3pts je oko 30%.
Mislim da je ovim Paša izgubio minutažu, i da bi za njega bilo najbolje da pređe u neki drugi klub, bilo to Slavija ili Sloboda, ako ode negdje u ovu nižu ligu da igra za Vogošće i velpake tek će propasti.
sam je paša kriv za ovo, jer ono što je igrao ove sezone a osobito zadnjih par tekmi je bilo i žalosno njegova igra koja se je kao to sam rekao svodila na dodavanje lopte onom KLOCU koji šuta nema sa distance DA SE IŽIVLJAVA SA LOPTOM.
Možda Paša ima još dvije šanse, protiv Partizana i Heliosa da sa drskošću i asistencijama i šutevima se izbori za poziciju pleya koji može biti ravnopravan Đorđeviću, jer od meča sa hemofarmom više realno neće imati minutažu ni od par minuta.
Gledao sam ga par puta dok je igrao za hemofarm i moj utisak da se radi o igraču sličnih kvaliteta kao i Đorđević, ima dobar ulaz i relativno dobro izvodi FT, ali nije čovjek koju može probiti vanjsku liniju protivnika dalekometnim šutevima, realizacija 3pts je oko 30%.
Mislim da je ovim Paša izgubio minutažu, i da bi za njega bilo najbolje da pređe u neki drugi klub, bilo to Slavija ili Sloboda, ako ode negdje u ovu nižu ligu da igra za Vogošće i velpake tek će propasti.
sam je paša kriv za ovo, jer ono što je igrao ove sezone a osobito zadnjih par tekmi je bilo i žalosno njegova igra koja se je kao to sam rekao svodila na dodavanje lopte onom KLOCU koji šuta nema sa distance DA SE IŽIVLJAVA SA LOPTOM.
Možda Paša ima još dvije šanse, protiv Partizana i Heliosa da sa drskošću i asistencijama i šutevima se izbori za poziciju pleya koji može biti ravnopravan Đorđeviću, jer od meča sa hemofarmom više realno neće imati minutažu ni od par minuta.
Pasalic je sto se tice njegovih fizickih mogucnosti i talenta mogao da bude, i jos uvijek moze, veliki igrac. ali je momak psihicki nestabilan, i neko ga pod hitno mora vratiti na zemlju. i da jos nesto, neko mu mora zabraniti opijanje u akvi svake subote
Zadnja izmjena: Kemo, dana/u 19 dec 2008, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.
ma kralju taj kluc sto nema suta je 10 puta bolji igrac od pasalica. pasalic je sahista lik pegla loptu ko da je sam na terenu i onda se vadi u zadnjim sekundama isto tako nekim divljanjem s tim da paše u odbrani skoro da i nema, ali realno gledajuci on bi mogao zadrzati svoju minutazu jer mi nemamo osim burrella nikog na poziciji dvojke tako da bi i on mogao ostati u rotaciji uz đorđevića na playu da on i rakić povremeno rotiraju na 1-2 dok se burell odmaraars01 je napisao/la:A što reći o Rakiću.
You are someone else I am still right here
Koliko se zna Ikonić je prva dvojka u ekipefera je napisao/la:ma kralju taj kluc sto nema suta je 10 puta bolji igrac od pasalica. pasalic je sahista lik pegla loptu .....,ali realno gledajuci on bi mogao zadrzati svoju minutazu jer mi nemamo osim burrella nikog na poziciji dvojke tako da bi i on mogao ostati u rotaciji uz đorđevića na playu da on i rakić povremeno rotiraju na 1-2 dok se burell odmaraars01 je napisao/la: sam je paša kriv za ovo, jer ono što je igrao ove sezone a osobito zadnjih par tekmi je bilo i žalosno njegova igra koja se je kao to sam rekao svodila na dodavanje lopte onom KLOCU koji šuta nema sa distance DA SE IŽIVLJAVA SA LOPTOM.

Ovo oko Klocovog šuta znaju svi u NLB Ligi, tako da ga i ne čuvaju na distanci, a Burell ZNAJUĆI svoje kvalitet ni ne pokušava da puca sa distance...

Rakic,ovo govorim o igracu od prije 1,5 godinu, imao je dobru igru u odbranu,dobru kontrolu lopte,dobar ulaz i realizaciju sa penala. Sut za 3 poena mu nije nesto najbolji,ali nije neko ko promasuje otvorene suteve u vecem %.
Sad,za vrijeme EP U20 u Turskoj ili neposredno pred EP,umro mu je otac,onda izrasta Stefan Markovic, oduzima mu minutazu i dolazi do pada u njegovoj karijeri. On ima potencijal,ako se dobro snadje u Bosni, mogao bi se vratiti na stari put,a Bosna da dobije dobrog plejmejkera.
Sad,za vrijeme EP U20 u Turskoj ili neposredno pred EP,umro mu je otac,onda izrasta Stefan Markovic, oduzima mu minutazu i dolazi do pada u njegovoj karijeri. On ima potencijal,ako se dobro snadje u Bosni, mogao bi se vratiti na stari put,a Bosna da dobije dobrog plejmejkera.
pocetna petorka Bosne u vecem dijelu sezone do sada PG-Đorđević SG-Burrell SF-Ikonić PF-Ivanović C-Zimićars01 je napisao/la:Koliko se zna Ikonić je prva dvojka u ekipefera je napisao/la:ma kralju taj kluc sto nema suta je 10 puta bolji igrac od pasalica. pasalic je sahista lik pegla loptu .....,ali realno gledajuci on bi mogao zadrzati svoju minutazu jer mi nemamo osim burrella nikog na poziciji dvojke tako da bi i on mogao ostati u rotaciji uz đorđevića na playu da on i rakić povremeno rotiraju na 1-2 dok se burell odmaraars01 je napisao/la: sam je paša kriv za ovo, jer ono što je igrao ove sezone a osobito zadnjih par tekmi je bilo i žalosno njegova igra koja se je kao to sam rekao svodila na dodavanje lopte onom KLOCU koji šuta nema sa distance DA SE IŽIVLJAVA SA LOPTOM.
Možda Paša ima još dvije šanse, protiv Partizana i Heliosa da sa drskošću i asistencijama i šutevima se izbori za poziciju pleya koji može biti ravnopravan Đorđeviću, jer od meča sa hemofarmom više realno neće imati minutažu ni od par minuta., a ne znam kako neko ko KLOC može uopće biti bek-šuter ,za njega je i Šeha SNAJPER, odnosno combo može al' samo u Kk Bosni. Kako ga nije SRAM bek a puca na tekmi 1/6 sa FT, još samo Tomović je sposoban to učiniti, i ja bi bolje pucao u ovim godinama FT od njega...
![]()
Ovo oko Klocovog šuta znaju svi u NLB Ligi, tako da ga i ne čuvaju na distanci, a Burell ZNAJUĆI svoje kvalitet ni ne pokušava da puca sa distance...
a sto se tice tvog i mog misljenja o kvaliteti pojedinih igraca necu da raspravljam jer svako ima pravo na svoje misljene kakvo god da je ono.
You are someone else I am still right here
Moje mišljenje je ako pobjedi Partizan da će to biti ubjedljivo(rutinski), mada možda i Bosna ima šanse
- " $...
****,iako se niko od nas nije nadao necem velikom,ipak ostaje zal za propustenom prilikom,jer je bezveze izgubiti na ovakav nacin,zadnju cetvrtinu nas dobili 17-30,imali min.10 vise skokova od nas i to je presudilo,kao i one 3 licne Suljagica u pola minute(gdje je Partizan 3 puta skakao u napadu). 

Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
bit će bolje....
Partizan je prejak...
Partizan je prejak...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
evo me, e sada neka kaze neko da sam grjesio sa 50:50, zar nije tako bilo, a da partizan nema toliku tezinu kod sudija, tj. da su sudije sudile i 0,1% domacinski bosna bi pobjedila jer partizan nije stisnuo odbranu nego je poceo tuci, a sudije sudile svaki 3 faul tako da ti je zesca suplja u vezi toga i naravno sudija koji je sudio svaki kontakt bosni, a sve sto nije uzrokovalo jene neke kosti nije sudio partiznu bio slovenac , ali nema veze ocekivao sam takvo sudzenje i ovakve kriterije samo sam ocekivao koji kos vise burella, ivanovica i vucurovica i nije ih bilo, a partizan je manje vise zasluzeno pobjedio
sto se tice nasih igraca svi su se borili, ali moram istaknuti da sam od vucurovica ocekivao barem jednu 3, da burell koji mi je bio drag igrac vec drugu utakmicu za redom opet nesto srlja i solira sto je zajedno sa soliranjem ivanovica istopilo nasu prednost, tako se radujem dolasku rakica i smanjenje minutaze burella
na ivanovica se moram posebno osvrnuti jer je dosao i postao najvece pojacanje bosne, ali i to veliko ali puno sepa u odbrani, ranije je imao alibi radi losih igara zimica i kasnije povrjede hajrica, koji se u medzuvremenu oporavio, ali ivanoviceva losa odbrana je ostala i ono najgore po meni sto zna pretjerani i apsolutno bespotrebno forsirati u napadu kada netreba pogotovu kada pocne pucati 3 preko ruke, stvarno molim boga da nasa uprava nadze mudrosti i novca da sljedece godine dovedu sutona koji bi pao bosni kao kec na desetku, samar budali, ..., u medjuvremenu cu ipak ostati lagano nezedovoljan ivanovicem, mada ipak nesmijem biti bezobrazan i zaboraviti da nam ipak on daje raznovrsnost u napadu pogotovu pod kosem (kada bi se samo pod kosem i borio, a trojke sutao samo kada ima apsolutno cist sut)
PS
posto sam redovno kudio pasalica red je da ga malo pohvalim i da je ovu utakmicu odigrao veoma solidno
i da kad samo na sekundu zaboravim sto toliko gotivim ikonu, on mi to opet pokaze, ikona care
sto se tice nasih igraca svi su se borili, ali moram istaknuti da sam od vucurovica ocekivao barem jednu 3, da burell koji mi je bio drag igrac vec drugu utakmicu za redom opet nesto srlja i solira sto je zajedno sa soliranjem ivanovica istopilo nasu prednost, tako se radujem dolasku rakica i smanjenje minutaze burella
na ivanovica se moram posebno osvrnuti jer je dosao i postao najvece pojacanje bosne, ali i to veliko ali puno sepa u odbrani, ranije je imao alibi radi losih igara zimica i kasnije povrjede hajrica, koji se u medzuvremenu oporavio, ali ivanoviceva losa odbrana je ostala i ono najgore po meni sto zna pretjerani i apsolutno bespotrebno forsirati u napadu kada netreba pogotovu kada pocne pucati 3 preko ruke, stvarno molim boga da nasa uprava nadze mudrosti i novca da sljedece godine dovedu sutona koji bi pao bosni kao kec na desetku, samar budali, ..., u medjuvremenu cu ipak ostati lagano nezedovoljan ivanovicem, mada ipak nesmijem biti bezobrazan i zaboraviti da nam ipak on daje raznovrsnost u napadu pogotovu pod kosem (kada bi se samo pod kosem i borio, a trojke sutao samo kada ima apsolutno cist sut)
PS
posto sam redovno kudio pasalica red je da ga malo pohvalim i da je ovu utakmicu odigrao veoma solidno
i da kad samo na sekundu zaboravim sto toliko gotivim ikonu, on mi to opet pokaze, ikona care
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
a Zimic definitivno za Barcelonu i Spansku ligu!
-
- Kontakt:
Kevine drago nam je vidjeti da se utakmice nase Bosne prate i u provinciji ili hajmo reci u unutrasnjosti nase svima nam drage Bosne i Hercegovine.Samo tako nastavite a mi vam saljemo puno toplih pozdrava iz olimpijskog Sarajeva.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ukratko sto sam vidio u drugom poluvremenu...letargican,mrtav,bezvoljan Partizan koji igra NLB samo sto "mora",a igraci,ovo se odnosi za trecu cetvrtinu,su svugdje sem na terenu..siljenje Lazmea(iako je dao 20 i nesto poena,silio je nenormalno),rakocevica,potpuna odsutnost Tepica,ispucavanja Tripkovica(2-19 trica cijele ekipe do polovine 4.cet.)itd itd....u to se uklopila i Bosna koja je faulovima i jakom odbranom jos vise umrtvila taj Partizan,ali je u drugom dijelu i Bosna pokazala jako,jako malo napadackog potencijala,ispucavanja Ivanovica koji obruca ne moze da pogodi,nepotrebno zavlacenje Burrela,nedostatak igraca da uzme i sutne u odlucnom trenutku(a da to nije Ivanovic za 3 ili Burrel neki isforsiran ulaz)...Partizan je dobio utakmicu tek kada se uozbiljio,kada su preuzeli na sebe igraci koji i inace povuku,Lazme isao na faulovima opterecene centre i lagano zavrsavao,Velickovic i kompletna niza postava sirili igru i odbranu Bosne,krenuo i sut za tri,Tepic se uozbiljio i u odbrani i napadu,Bosna na to nije adekvatno odgovorila i lagano prosula 11 razlike kad je Partizan ubacio u brzinu vise...sve u svemu jedna losa utakmica,bar za mene teska za gledat,sa nemotivisanim gostom i domacom ekipom koja se trudi,pokusava nesto,goni,ali je jednostavno suocena sa prekvalitetnom ekipom koja kad se malo uozbiljila rijesava tekmu.ponavljam ovo je vidjenje drugog poluvremena,prvo nazalost nisam gledao
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.