Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

High

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la High » 22 okt 2012, 01:05

Donji smo i ove kvalifikacije. Pali smo k**** za uši kad je rukomet u pitanju. Ima da nam kolibu raskuju.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 okt 2012, 11:59

edinjo-bih je napisao/la:znaci ovako:

G: tahirovic-grahovac-b.buric
LK: stojanovic-mikic
LB: terzic-becirovic
SB: doborac-harmandic-karacic
P: toromanovic-vranjes-s.buric
DB: panic-savic
DK: vrazalic-delic

od starih fale prce, velic, celica i kukrika od novih je tu becirovic (a malinovic je povrijedjen).
manje vise je to to :-)
Sto nema Nikole Prcea i sta je sa Kukrikom, Celica je tanak skroz-
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 okt 2012, 12:33

mozda su becirovicu izganjali vec papire pa je on prceta na toj poziciji zamjenio...ili je prce pozvan ali su ga zaboraili da stave na oficijalni spisak, neznam stvarno.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 22 okt 2012, 12:55

bhsport je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:znaci ovako:

G: tahirovic-grahovac-b.buric
LK: stojanovic-mikic
LB: terzic-becirovic
SB: doborac-harmandic-karacic
P: toromanovic-vranjes-s.buric
DB: panic-savic
DK: vrazalic-delic

od starih fale prce, velic, celica i kukrika od novih je tu becirovic (a malinovic je povrijedjen).
manje vise je to to :-)
Sto nema Nikole Prcea i sta je sa Kukrikom, Celica je tanak skroz-
Prce dugo nije imao klub, pa je završio u Kataru, obzirom da je tamo polu profesionalna liga, Marka nije pozvao nijednog igrača iz Katara, Boris Bećirović još uvijek nema papire i pozvan je da trenira i upozna se sa ekipom, očekuje se da će zaigrati u aprilu protiv Rusije, generalno, prilično smo tanki, golmani, krila, pivoti i srednji bekovi su ok, to je najbolje što imamo i neka je srednja evropska kvaliteta, problem su lijevi i desni bekovi, na lijevoj strani imamo samo Terzića, od kog se očekuje vrhunska odbrana i veliki napadački učinak, što realno nije moguće, desni bekovi Savić ,u napadu tanko, u odbrani još tanje, Panić-bolji u odbrani nego u napadu, jedino ako nešto uspije odigrati Vražalić, jer u zadnje vrijeme u Ademaru pomalo igra i beka.Veliki problem u susretima sa Srbijom i Rusijom će biti nedostatak visine i mase jer oni upravo to imaju i sa takvim ekipama smo se teško nosili, daj bože da nešto napravimo, al mislim da smo lošiji nego u baražu i da je ovo početak velike smjene generacija koji još uvijek ne znam gdje će nas odvesti.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 22 okt 2012, 15:33

Selektor trenutno ima slabu ekipu na raspolaganju najvise ce nam faliti desni bekovi i pivoti.Na ljevom beku i sredini ima opet neka rijesenja,ako ne krene Terzica moze mu pomoci Doborac koji je odlican napadac.Problem je desni bekovi Panic igra veoma lose gledao sam Chambery cetri utaknice u ligi prvaka sve je izbubio,Panic je tek sad protiv Kielcea dao 2 gola od 10 suteva u ostalim utaknicama se nije upisivao u listu strelaca i to je jedan od razloga zasto gube svaku utaknicu jer nemaju desnog beka.Savic igra promjenjivo nista posebno,jedino nas moze radovat dobra forma Vrazalica koji igra exra i u odbani i napadu desnom krilu i beku.On je mnogo bolji i kvalitetni igrac i od Savica i Panica,i Vranjes igra dobro u Ademaru jedan od glavi je u odbrani a cesto ide i na crtu.
Selektor je upravu sto nije pozvao nikog sto igra u Katru,jer liga je veoma losa nije ni profesionalana i tamo idu igracu koji nemaju kvalitet za evrope ili igraci koji su odlucili ici u penziju.Smijesno bi bilo gledat nekog Celicu da cuva Ilica ili Vujina koji su dvometrasi sa preko 100 kila puni snage,jos igraju u Kielu.Slazen se da su nasi igraci pretaniki fizicki u odnosu na Ruse ili Srbe koji su svi od brda odvaljeni,i tu ne vidim sansu.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 22 okt 2012, 16:23

Prce nije otišao u Qatar nego u Liban :? , a nebi se složio sa vama da je Čelica tanak , samo šteta što neigra u Evropi , Čelica je za Bosnu u LP vazda bio dobar i sa 9m bušio golmane i nije bio veliki potrošač lopti ;) ... evo šta je rekao selektor zašto ga nema: "Neće biti ni Duška Čelice jer u Kataru vrše pritisak iz kluba da ne dođe na okupljanje", kaže Marković.

Duško Čelica:
[youtube][/youtube]

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 22 okt 2012, 18:34

Dusko Celica je samo prosjecan igrac za premijer lige bh.Dosao je u bosnu kao amater Smajlagicga je prakticno sve naucio jer prije toga nije znao nista.Ima je dvije dobre partije jednu protiv Csuidada mada oni protiv bosne igraju sa 30%,a drugu protiv S.Peterzurga u kojoj je pri kraju utaknice dobio tezi udarac od jednog rusa i tu se zavrsavaju njegove dobre partije.On i ako je bio ikad dobar to je dok je radio sa Smajlagicem,a sada igra u Katru i to je najbolji pokazatelj njegovog dometa.
Slazem se ako dobijemo Austriju bice dobro,jer vecina njihovi igraca igra po bundes ligi.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 22 okt 2012, 18:57

Čelica inače nije bio prohodao kada je došao u Bosnu , pa mu je pipe prvo hodu kupio i naučio ga da hoda , a potom mu je objasnio rukometna pravila i naučio ga da igra rukomet ....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 20:09

Najviše bi imali koristi od malog Malinovića da nije povrijeđen, ofanzivno je za klasu bolji od Panića i Savića.Ovako ćemo skoro igrati bez desnog beka, u obje ove utakmice. :roll:

Mišljenja sam da bi Prce nebitno u kakvoj ligi igra, bio od velike koristi u odbrani, ja da sam na mjestu Markovića zvao bi ga samo zbog tog segmenta.

Čelica je imao u prošlim kvalifikacijama par solidnih partija, kad je Terzić bio povrijeđen, dosta dobro ga je mjenjao u oba pravca(gledao sam uživo), i protiv Njemačke(revanš) je Čelica u drugom poluvremenu odigrao jako dobru utakmicu, posebno u odbrani u paru sa Prceom ;)

Terzić sam na beku igra i odbranu, opteretiće ga, morao je neko od njih dvojice biti na spisku za ove utakmice ;)

kralj_je_mrtav je napisao/la:Sa Srbijancima ćemo se poigrati kao i s Nijemcima, vise me strah Austrije. Ako dobijemo Austriju, na Evropskom smo, upamtite sta vam kralj kaze:), ali dobro upamtite. Ovin istocnim susjedima u Skenderiji ne dajem ni gram sanse, ubit cemo ih kontrama i polukontrama.
Odavno ti to pričaš, samo si konto da će biti drugo mjesto odigravanja utakmice(neki manji grad) :mrgreen:
Jesu to Srbi izmolili da bude Sarajevo :?:

Biće zajebano u Austriji, istog sam mišljenja, da je ova utakmica u Austriji ključ ovih kvalifikacija ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 okt 2012, 21:24

@Legendo, sta mislis o mecu BiH-Srbija, sta tu treba ocekivati :?:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 okt 2012, 21:25

Nisam rukometni expert,al pratim gotovo svaku utakmicu reprezentacije.Ovi malo bolje upuceni,kakve su nam sanse za jedno od prva dva mjesta?(tj. jel spadamo za jednog od 2 favorita skupine)
Nad tobom sunce najljepše sja

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 21:49

MaGiCa je napisao/la:@Legendo, sta mislis o mecu BiH-Srbija, sta tu treba ocekivati :?:
U rukometu je publika igrač više tako da konačan epilog znaš :P 8-)

Puna Skenderija, ulog je veliki, svi će ići na glavu za svaku loptu, komšijski duel, igrači će biti naloženi do maximuma.Publika će učiniti svoje.

Teško je išta prognozirati.
Vama fali Ilić,Čutura kod nas je većinom sve tu, opet ste individualno jači, ali pošto pratim Vujina koji je u nikakvoj formi, Rnić,Šešum,Nikčević pružaju prosječne partije, tako da očekujem našu pobjedu sa 2-3 gola razlike, sve kao i zadnji put kad smo igrali.

Kad je Srbija na domaćem terenu mogla do finala Eura, možemo i mi do pobjede ;)

pinoglavi je napisao/la:Nisam rukometni expert,al pratim gotovo svaku utakmicu reprezentacije.Ovi malo bolje upuceni,kakve su nam sanse za jedno od prva dva mjesta?(tj. jel spadamo za jednog od 2 favorita skupine)
Ne spadamo favoriti su Srbija i Rusija, mislim i da je Austrija bolje rangirana od nas.
Ali treba se nadati, ako ostvarimo sve pobjede kući i Austriju na strani, mislim da možemo na prvenstvo, sad je lakše to napisati nego uraditi, ali ne treba gubiti nadu ;)

Edit:
Ko je ovaj??
http://www.dkb-handball-bundesliga.de/h ... 1109&nr=36" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 22 okt 2012, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 okt 2012, 22:02

Nas ce opet kostati cuveni mentalitet,isto kao i protiv Njemacke.
A mec Srbija-BiH tu su pobjede domacina zagarantovane.
@Legendo,sta velis na Rusiju?Nisu ni oni vise sto su bili,uz zalaganje kao protiv Njemacke pobjeda je nasa.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 22:12

Ma ne znam šta bih ti rekao, uigrani su, skoro svi igraju u Medvedima.
Gaje svoj stil(jaka odbrana prije svega), dvometraši u odbrani ubiše, nema teorije proći na crtu.
Nisu jaki kao prije, ali bojim se da su jači od nas, ne leže nam nikako, mi nemamo bekova koji mogu odgovriti na njihovu agresivnu odbranu.
Nisu jaki kao prije, to bez dileme, ali nisu bili jaki ni zadnji put, a mi jesmo bili jači, pa smo opet razbijeni desetak razlike, jes da je Arena bila prazna.

Da daju nama i Ruse i Austrijance(organizaciju), mislim da bi ih dobili :mrgreen: :mrgreen:

Nego ko je ovaj Deni Đozić?? Igra u Lowenu a 91 godište :?:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 okt 2012, 22:17

Ma ne daju oni nikome organizaciju osim Sarajevu.Ipak je najveca dvorana sto povlaci vecu zaradu.
Da se igra u ovim manjim dvoranama nasi bi se protivnici pogubili totalno.
Sinoc sam gledao Chambery i bas mi je zao sto Basic ne zeli da igra.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 okt 2012, 22:22

Pa šta je sa Bašićem, što neće igrati ?
Oprostite na padobranstvu,al eto, repka nam je jedna, nemamo rezervne pa mi ne zamjerite.
Znam da je igrao predposljednji kvalifikacijski ciklus, al je igračina, svaka mu čast....
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 okt 2012, 22:24

zizu1991 je napisao/la:Pa šta je sa Bašićem, što neće igrati ?
Oprostite na padobranstvu,al eto, repka nam je jedna, nemamo rezervne pa mi ne zamjerite.
Znam da je igrao predposljednji kvalifikacijski ciklus, al je igračina, svaka mu čast....
Mozda i ja grijesim nisam bas 100% upucen ali mislim da ne zeli da igra.Ako grijesim molim da me se ispravi.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 okt 2012, 22:29

Shvatam to kao mogući razlog, nego moje pitanje je bilo tipa, zašto ne želi igrati ?
Možda neko u Savezu nešto usr.o ?
Ne bi me čudilo i da su ljudi u repki nešto uradili, kao što je sa Prcetom jedno vrijeme bio slučaj....
Znam da prejudiciram, al ukoliko je istina da ne želi da igra, ne vjerujem da je neki nebitan razlog ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 22:29

Pa ima druge interese, bitni mu je klub od reprezentacije(valjda) :mrgreen:
Zadnji put kad je igrao doživjeli smo debakl, gubili od Estonije, i valjda je čovjek rekao što meni ovo treba, a i u godinama je više ;)

Dok je bio "niko i ništa" u generaciji Šuman,Maglajlija,Sirćo i dr. igrao je za repku, lijevo krilo, kad se probio , okrenuo je leđa reprezentaciji.

I ne žalim ja toliko za njim, jer se on ne bi mogao podrediti kolektivu, a u reprezentaciji to treba, on je u Chamberyu sve i sve, igra se vrti oko njega, ovdje to nije slučaj.Vjerovatno je i to jedan od razloga neigranja ;)

samo_lijevo
Mi smo dobili prošle kvale, kad nije niko htio :roll:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 okt 2012, 22:31

Dzaba ja tebi saljem njegov profil u inobx Don Kihote :lol:
i sa 33 na ledjima bio bi nas daleko najbolji napadacki bek no dobro.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.