EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

rogeRF
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la rogeRF » 07 sep 2011, 22:32

Nisam gledao utakmicu Turska-Francuska, ali iz ovog teksta na ss.ba sam vidio da je kao najveci krivac za poraz Turaka bio TURCIN Picikoglu. Neizmjerno mi je drago sto im je bas on donio poraz. Da Bog da da im doneses jos i ova 2 poraza, i da budes njihov najbolji igrac na ovom EP-u, ujedno i veliko pojacanje!

Mec Spanija-Njemacka sam odgledao, Spanci su to, kako se kaze, rutinski dobili. Imali su vrlo malo raspolozenih igraca. Osim Marca, nijedan igrac nije bio na nekom zavidnom nivou. Pau je dosta puta bio "ustopan" od strane Dirka. Navarro je igrao tu i tamo, sigurno jedan od boljih na ovoj utakmici. Nisam Spance gledao ranije, ali, vidim da Juan Carlos ima veliku ulogu u timu, i na neki nacin to opravdava (u vecini utakmica bude u vrhu strijelaca), za razliku od nekih NBA zvijezda. Uz starijeg brata, sigurno ima najveci autoritet u timu.

Sto se tice meca: Litvanija-Srbija, Srbi su odigrali njihovu sigurno najlosiju utakmicu na prventstvu. Duda nije uspio nista dobiti ovo agresivnom odbranom. Litvanci su preiskusni da ne pobijede ovakvu Srbiju, kao sto je bila veceras. Pogadjali su vecinu suteva iz vana, i to u mementima kada im je bilo najpotrebnije. Kod Srbije, osim Krstica, Tea, pa i Savana, nije bilo vise nekih raspolozenih igraca. Kosta nikako ne igra na ovom EP-u, bar na onom nivou koji se od njega ocekivao. Meni on, iskreno i nije neki igrac. Ne moze ni Krstic sam, ne moze ni on igrati svih 40 minuta na najvecem nivou, bez KOstine pomoci, protiv ovakvih reprezentacija (tipa Litvanije) tesko se moze nesto puno vise ocekivati. Ipak, Srbija je sigurni putnik ka 1/4 finalu. Dobivaju Tursku (kvalitet je sigrno na njihovoj strani), s Spancima se mogu nadati pobjedi (zasto ne), sigurno su puno kvalitetniji od Nijemaca. Mada, bice tesko s svi onim zvijezdama koje ima Spanija. Opet, koga kod dobiju u 1/4 finalu iz druge grupe, sigurno su kvalitetniji protivnik od njega, te se i ne moraju previse i truditi da dobiju nekog lakseg protivnika, jer, niko ne odskace nesto posebno od ostalih.
Izdržati, to je temelj vrline!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 sep 2011, 22:32

E ovako,da vidimo sta bi ovo veceras,desilo se ono sto je moralo da se desi :!: Ali prvo za Litvance da kazem nesto ;) ta selekcija moze uzeti medalju samo uz pomoc FIBA i njihovih sudijskih dupeuvlakaca.Kenjalo ih je za 3 poena kao ludo,ali to se desi samo jednom na ovakvom takmicenju(iako su najbolji trojkasi do sad).Ovo veceras je bilo u SF domenu.Svim srcem cu navijati za Francusku i Nemacku protiv njih kao da mi braca rodjena igraju tamo :!: A ove sudijske p*cketine ,sta o njima reci,vidim vec neke "nepristrasne" komentare ovde tipa "bla,bla sudija malo pomagao " :roll: :roll: :roll: jedan nedosudjeni nameran faul u korist Srba kao i 10 tak nepostojecih faulova dosudjenih u korist Litvanaca :!: Dovoljno za +10,iako Srbija ocajno odigra veceras a opet postize 90 poena :!:

SRBIJA- Prvo bih upitao gospodina Dudu Ivkovica koga veoma cenim " Dudo brate,koji si qrac vodio Marjanovica i Paunica na EP ,sto nisi poveo mene i jos nekog ovde sa foruma da nam dupe vidi put i da lepo presedimo na klupi a mozda tamo i obalimo neku dobru Litvanku i vidimo sveta malo ?"
Teodosic-Covek heroj i budala,mozda mu treba onaj psiholog sto je Djokovicu pomogao,mozda ce i Teu pomoci,par nekih ulaza koji mi nikako nisu jasni,bacanje nekih frljoka :shock: koje ni obruc ne pipaju :roll: ne znam sta da kazem jos jer je covek nepredvidiv,mozda na sledecoj tekmi ubaci 50 poena nikad se ne zna.
Bjelica- decko koji je iza sebe imao losu sezonu,ali koji zasluzuje da igra mnogo vise nego sto trenutno igra.
Tepic i Kosta retardinjo-momci mozda je ovo vreme kada covek shvati da nije za odredjeni sport.Prvi igra odbranu solidno,ali u napadu nije nista bolji od momaka koji u mom naselju igraju ulicni basket.
O ostalima nemam sta da kazem,bice bolje.Idemo na medalju ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 sep 2011, 22:34

DANTES je napisao/la:Ako Turcima damo vise od 65-70 poena dobijamo. A edine kako su i zasto Turci dobili spance ima veze za Ciganlukom...

mislis da su ih spanci pustili, pa zar bi jedna takva kosarkaska velesila zeljela da sroza svoj ugled...tako nisko :roll:
15.10 - 15.06 ...

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 07 sep 2011, 22:37

litvanci veceras da su igrali protiv amerike pobijedili bi, kakvi su im sve sutevi ulazili, ono nije normalno. kod njih sve do raspolozenja, ako ih krene kao veceras svi ce se provesti kao srbija, ako ne krene onda ce se oni provoditi kao protiv spanije :D opet, srbi i kad su spustali na 7-8 razlike u drugom poluvremenu, don luidji&co su to na vrijeme prekidali klasicnim domacinskim odlukama, koje su jbg u neku ruku i ocekivane.
srbima je svakako najveci problem sto neki igraci nisu svjesni koliko ne znaju i ne mogu i koliko su ograniceni. tepic je u drugom poluvremenu prodao 3-4 lopte cisto jer je mislio da je dzordan a ustvari je srpska verzija krisa kamana. dok mu neko ne ocita bukvicu nema im napretka :D
sto se ovih drugih utakmica danas tice, nijemci su izgubili sve realne sanse da se plasiraju dalje, jedini krivac za to je kris kaman, sjeme mu se dabogda zagubilo. lik je posljednju cetvrtinu odigrao gore od kene bajramovica u najgorim danima. dvaput koraci, triput lopta ispada, dvaput fuli zicer. spanci su se nudili maksimalno, al' jbg kad su vidjeli da ovi ne znaju rijesili su to lagano. inace i oni su danas prilicno losi i nervozni nekakvi bili. najbolje irgace imaju, ali trener ih opet nevjerovatno koci i sve dok njega budu slusali bice situacije kao danas protiv nijemaca 37 minuta :D
tursku i francusku sam poceo gledati, al' sam zasp'o na pola druge cetvrtine tako da tu i ne mogu mnogo toga pisati, osim da ce se turci opet "tuci" sa srbima, samo ovaj put za cetvrtfinale a ne finale :D :D
Zadnja izmjena: The Game, dana/u 07 sep 2011, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 sep 2011, 22:37

Donnie Darko je napisao/la:Kako je odigrao Valanciunas?
Ma i ja bi zabijao da igram pick and roll sa Sarasom.
Al dobar je bio i u odbrani.
Tribalian je napisao/la:Prvo bih upitao gospodina Dudu Ivkovica koga veoma cenim " Dudo brate,koji si qrac vodio Marjanovica i Paunica na EP
Jel to se mora igrati sa 12 igraca u rotaciji jbt?
Danas,sutra Krstic lose doskoci i eto Marjanovicu 15-20 minuta..

Nije svako furija,ustvari nije danas Claver odigrao ni minute,mislim ono.

Savanovic treba naci konstantnu..
Macvan treba naci muda il nesto.
Teodosic neko malo smiri emocije i poradi na selekciji suta al opet Litvacni su igrali dobro,pogadjali skoro sve.

Nista pobjediti Tursku a tamo na Rusiju ili Grcku u svakom slucaju slabije od ove tri sto ce biti ispred njih.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 07 sep 2011, 22:43

drago mi je da je litva pobijedila i srbija izgubila

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 07 sep 2011, 22:45

The Game je napisao/la:litvanci veceras da su igrali protiv amerike pobijedili bi, kakvi su im sve sutevi ulazili, ono nije normalno. kod njih sve do raspolozenja, ako ih krene kao veceras svi ce se provesti kao srbija, ako ne krene onda ce se oni provoditi kao protiv spanije :D opet, srbi i kad su spustali na 7-8 razlike u drugom poluvremenu, don luidji&co su to na vrijeme prekidali klasicnim domacinskim odlukama, koje su jbg u neku ruku i ocekivane.
srbima je svakako najveci problem sto neki igraci nisu svjesni koliko ne znaju i ne mogu i koliko su ograniceni. tepic je u drugom poluvremenu prodao 3-4 lopte cisto jer je mislio da je dzordan a ustvari je srpska verzija krisa kamana. dok mu neko ne ocita bukvicu nema im napretka :D
sto se ovih drugih utakmica danas tice, nijemci su izgubili sve realne sanse da se plasiraju dalje, jedini krivac za to je kris kaman, sjeme mu se dabogda zagubilo. lik je posljednju cetvrtinu odigrao gore od kene bajramovica u najgorim danima. dvaput koraci, triput lopta ispada, dvaput fuli zicer. spanci su se nudili maksimalno, al' jbg kad su vidjeli da ovi ne znaju rijesili su to lagano. inace i oni su danas prilicno losi i nervozni nekakvi bili. najbolje irgace imaju, ali trener ih opet nevjerovatno koci i sve dok njega budu slusali bice situacije kao danas protiv nijemaca 37 minuta :D
tursku i francusku sam poceo gledati, al' sam zasp'o na pola druge cetvrtine tako da tu i ne mogu mnogo toga pisati, osim da ce se turci opet "tuci" sa srbima, samo ovaj put za cetvrtfinale a ne finale :D :D
Avatar me dekoncentrise :) Jedva procitah post! :)

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 07 sep 2011, 22:48

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:drago mi je da je litva pobijedila i srbija izgubila
I meni je drago sto ce BiH sutra pokazati kako se igra. U stvari, nece.
Litvanci zasluzeno veceras. Sudijama sve najgore.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 sep 2011, 22:49

IgorBL je napisao/la:Litvanci zasluzeno veceras. Sudijama sve najgore.
Ajd mi ovo dovedi u vezu?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 07 sep 2011, 22:51

Raul_64 je napisao/la:
Litvanci su igrali nenormalno veceras.
Sudije su bile goli ****. Onu drugu tehnicku ne bi sudio ni najgori neprijatelj. Pa onaj faul Koste u odbrani... Hrpa je primjera.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 07 sep 2011, 22:53

Tribalian je napisao/la:E ovako,da vidimo sta bi ovo veceras,desilo se ono sto je moralo da se desi :!: Ali prvo za Litvance da kazem nesto ;) ta selekcija moze uzeti medalju samo uz pomoc FIBA i njihovih sudijskih dupeuvlakaca.Kenjalo ih je za 3 poena kao ludo,ali to se desi samo jednom na ovakvom takmicenju(iako su najbolji trojkasi do sad).Ovo veceras je bilo u SF domenu.Svim srcem cu navijati za Francusku i Nemacku protiv njih kao da mi braca rodjena igraju tamo :!: A ove sudijske p*cketine ,sta o njima reci,vidim vec neke "nepristrasne" komentare ovde tipa "bla,bla sudija malo pomagao " :roll: :roll: :roll: jedan nedosudjeni nameran faul u korist Srba kao i 10 tak nepostojecih faulova dosudjenih u korist Litvanaca :!: Dovoljno za +10,iako Srbija ocajno odigra veceras a opet postize 90 poena :!:
Neverovatno kol'ko su pogadjali za tri,rekao ja devojci da su nju bacili i ona bi usla :)
SRBIJA- Prvo bih upitao gospodina Dudu Ivkovica koga veoma cenim " Dudo brate,koji si qrac vodio Marjanovica i Paunica na EP ,sto nisi poveo mene i jos nekog ovde sa foruma da nam dupe vidi put i da lepo presedimo na klupi a mozda tamo i obalimo neku dobru Litvanku i vidimo sveta malo ?"

Teodosic-Covek heroj i budala,mozda mu treba onaj psiholog sto je Djokovicu pomogao,mozda ce i Teu pomoci,par nekih ulaza koji mi nikako nisu jasni,bacanje nekih frljoka :shock: koje ni obruc ne pipaju :roll: ne znam sta da kazem jos jer je covek nepredvidiv,mozda na sledecoj tekmi ubaci 50 poena :lol: nikad se ne zna.
Bjelica- decko koji je iza sebe imao losu sezonu,ali koji zasluzuje da igra mnogo vise nego sto trenutno igra.
Tepic i Kosta retardinjo-momci mozda je ovo vreme kada covek shvati da nije za odredjeni sport.Prvi igra odbranu solidno,ali u napadu nije nista bolji od momaka koji u mom naselju igraju ulicni basket.
O ostalima nemam sta da kazem,bice bolje.Idemo na medalju ;)

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 07 sep 2011, 22:56

IgorBL je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:
Litvanci su igrali nenormalno veceras.
Sudije su bile goli ****. Onu drugu tehnicku ne bi sudio ni najgori neprijatelj. Pa onaj faul Koste u odbrani... Hrpa je primjera.
ALi nenormalno su pogadjali. Zasluzeno su pobedili,treba biti korektan i priznati. Ali da je Fiba gora od Fife i Uefe zajedno to stoji!

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 07 sep 2011, 23:03

Da li je neko kalkulisao na kojem mjestu ćemo mi završiti takmičenje? :D

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 07 sep 2011, 23:06

Tribalian je napisao/la:E ovako,da vidimo sta bi ovo veceras,desilo se ono sto je moralo da se desi :!: Ali prvo za Litvance da kazem nesto ;) ta selekcija moze uzeti medalju samo uz pomoc FIBA i njihovih sudijskih dupeuvlakaca.Kenjalo ih je za 3 poena kao ludo,ali to se desi samo jednom na ovakvom takmicenju(iako su najbolji trojkasi do sad)
;)

bold :
Litvaniji dosuđeno 26 prekršaja, a Srbiji 23. Litvanija izvela 19 sl. bacanja, Srbija 29.

italic: može se desiti samo jednom na takmičenju, a vodeći u 3 p za sada :roll: :roll: pročitaj malo šta si napisao, pa možda i shvatiš kakvu si glupost rekao...

p.s.

Srbija odigrala najlošiju utakmicu na turniru, a Litvanci nošeni atmosferom to iskoristili i uz veliki procenat šuta zasluženo pobijedili. Sigurno je da Srbija ne može ponoviti ovako lošu igru, i vjerujem da će se plasirati u polufinale, baš kao i Litvanija ;)
FORZA MARŠAL !!!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 07 sep 2011, 23:15

Nisam gledao utakmicu (na svu srecu), isao sam na trening. Ali koliko vidim bilo je bas kao sto je rekao Edin Avdic:

LITVANIJA

Na šutersko ludilo i navijače. Šarena selekcija iako se mislio da će stara garda sa Šiškauskasom na čelu odigrati za dušu i srce. Ne samo da nema Šiške nego nema ni dagestanskog reketaša Linasa Kleize, ali tu je ljubitelj dobre kapljice Šarunas Jasikevičijus i njegova Pick N Roll igra koja je nekada bila tri klase iznad svakoga u Evropi. Litvanci će bez ikakve dileme da odigraju barem tri utakmice gdje će pogađati trojke iz wc-a, a protivnički igrači nemoćno širiti ruke i gledati ka svojoj klupi. Pod košem imaju nešto što bi moglo jednog dana da bude blizu Sabonisu - Jonasa Valančijunasa.

Ne vjerujem da cemo Spance dobiti ali sam uvjeren da Turke hocemo a i one u 1/4 finala koga god da izvucemo. Pretpostavljam da je nase (po meni) veoma cudno branjenje pick&roll igre dovelo do ovolikog broja trica i laganih poena pod kosem. Takodje ne razumijem neigranje Paunica a i vidi se koliko nam fale Rakovic i Raduljica.
Zadnja izmjena: braoolyo, dana/u 07 sep 2011, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 sep 2011, 23:15

skyisthelimit je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Ako Turcima damo vise od 65-70 poena dobijamo. A edine kako su i zasto Turci dobili spance ima veze za Ciganlukom...

mislis da su ih spanci pustili, pa zar bi jedna takva kosarkaska velesila zeljela da sroza svoj ugled...tako nisko :roll:
Bas, uostalom, izgubili su 2 boda :roll:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 sep 2011, 23:17

Vidim opet sudije krive ,pa ja jbt gdje će velika Srbija izgubiti tu su uvjek sudije krive za njihove poraze ,bilo je nekoliko sumnjivih situacija ali da su sudije glavni krivac nisu i da nije bilo tih situacija Srbi bi opet izgubili ,jednostavno je Litvanija je večeras bila bolji protivnik ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 07 sep 2011, 23:21

Katastrofa od suđenja, Litvanci jesu dobro igrali i vjerovatno bi pobjedili bez pomoći sudija, ali stvarno ne razumijem kakva je to reprezentacija kad je spala na pomoć sudija!?
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 sep 2011, 23:24

legenda reala je napisao/la:Vidim opet sudije krive ,pa ja jbt gdje će velika Srbija izgubiti tu su uvjek sudije krive za njihove poraze ,bilo je nekoliko sumnjivih situacija ali da su sudije glavni krivac nisu i da nije bilo tih situacija Srbi bi opet izgubili ,jednostavno je Litvanija je večeras bila bolji protivnik ;)
Niko nije rekao da su sudije krive,i ti poceo malo "krivudati".Procitaj svaki post pojedinacno u svakome pise da je Litvanije zasluzeno pobedila da bi to uradila i verovatno bez pomoci sudija,a sad ako hoces da kazes da je sudjenje bilo ok onda stvarno ne znam,ali su zaista sudije imale itekako cudan kriterij sudjenja koji ne bih da komentarisem
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 sep 2011, 23:27

Devil je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Vidim opet sudije krive ,pa ja jbt gdje će velika Srbija izgubiti tu su uvjek sudije krive za njihove poraze ,bilo je nekoliko sumnjivih situacija ali da su sudije glavni krivac nisu i da nije bilo tih situacija Srbi bi opet izgubili ,jednostavno je Litvanija je večeras bila bolji protivnik ;)
Niko nije rekao da su sudije krive,i ti poceo malo "krivudati".Procitaj svaki post pojedinacno u svakome pise da je Litvanije zasluzeno pobedila da bi to uradila i verovatno bez pomoci sudija,a sad ako hoces da kazes da je sudjenje bilo ok onda stvarno ne znam,ali su zaista sudije imale itekako cudan kriterij sudjenja koji ne bih da komentarisem
Nasli se papak i coban pricat o sudjenju :lol: :lol: :lol: :lol: Bolje odigrajte ss.ba ligu (tj prepisite od mene).

Sudjenje je bilo dobro, bar ja tako mislim, i tako je uvijek kad sudi Monica Belluci.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.