"Ovo je moj apel igračima preko „Sporta“ da budu spremni, da kasnije ne kažu da su bili na odmorima i da nisu trenirali."Principatus je napisao/la:Iako sve u svemu podrzavam Papeta, i mislim da radi svoj posao dobro/solidno, u ovom slucaju mislim da si (nazalost) u pravu virtu4l i to bez ikakvog bukvalnog shvacanja. Ali kao sto sam rekao, on je od pocetka bio nespretan pred novinama, jos dok nije bio selektor bila je na TV ona izjava kako sad dolazi, jer tek sad imamo jaku reprezentaciju. Sto se tice onog hebanja majke, mozda jeste prostacki, ali nekad bolje za moral nego: Ko napravi gresku taj odmah leti! Svejedno na kojeg igraca se to odnosi, pa cak je mozda gore po psihi ovih sto nemaju sigurno mjesto. Mislim da je bilo pametnije reci, da ko ne ostavi srce na terenu leti. A greske svi mi pravimo. Na kraju jos uvjek ostajem skeptican sto se tice inace nasih novina.
Isto me malo "plasi" ova izjava, da ce sa ovim kadrom sastaviti buducu reprezentaciju i da ce jos samo igraci odpadati, a bogami nismo se nesto nakupili defanzivaca...
"ko jednom kiksa u reprezentaciji, odmah odlazi, a na njegovo mjesto dolazi drugi igrač."
sto se tice ovoga sto je izjavio, vidi se da je mislio upravo na to sto ti spominjes, znaci da reprezentativci ne smiju dolaziti na okupljanje ko na godisnji odmor i da maksimalno moraju u svakoj utakmici igrati za tim... to i nije nista drugo osim da "moraju svaki put ostaviti srce na terenu".
S druge strane, ne treba uzimati sve sto se napise "zdravo za gotovo" imajuci u vidu profesionalizam nasih novinara.
i sto se tice toga sa defanzivcima, i ja i ti smo sigurni buraz da ce susic dokle god je trener "tragati" za kvalitetnim igracima jer je svakom treneru u interesu da pojaca svoj tim. Ja se ne bojim uopste toga da ce on raditi dobro svoj posao, ili bolje receno, ne bojim se da mu je neki drugi interes ispred tog da reprezentaciju odvede na EURO.