Armenija-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Armeniji:

1) Pobijediti
267
91%
2) Igrati nerijeseno
10
3%
3) Izgubiti
16
5%

Ukupno glasova: 293

deni_m1312
Kontakt:

Re: Armenija-BiH

Post Postao/la deni_m1312 » 04 sep 2009, 21:38

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine po izuzetno vrućem i toplom vremenu odradila je jedini predviđeni trening u Jerevanu, glavnom gradu Armenije.

Od specijalnog izvještača "San-a" iz Jerevana, Sinana Sinanovića

Ako je vjerovati tradiciji, gotovo je sigurno da Miroslav Blažević neće početi utakmicu sa sastavom kojeg je najavio. Blažević je po nepisanom pravilu ostavljao neka iznenađenja, kako za suparničkog kolegu, tako i za novinare. Prije nego što će poletjeti sa sarajevskog aerodroma, Ćiro je najavio da će početi sa Nemanjom Supićem, golmanom koji je "zadužio" selektora, ali koji već dva mjeseca nije u trenažnom procesu. Nema kluba, ni utakmica. S druge strane, javnost očekuje Asmira Begovića na golu! I novinari su istog mišljenja, ali oni ne odlučuju.

"Trener svih trenera" vaga prednosti i mane jednog i drugog golmana. I on je svjestan da ga na povratku, završi li meč u Armeniji nepovoljno, neće dočekati sa cvijećem. Vjerujemo da ovaj Blažević nije onaj od prije dvadesetak godina kada je, radeći kao trener u Švicarskoj, napadača stavio na gol i šokirao javnost. Ova utakmica je nešto drugo, nešto važnije. Ovo je za nas prva meč lopta. Golmanska pozicija nije jedina selektorova dvojba. Zeza ga i veza! Namjeravao je startati sa Miralemom Pjanićem, kao centralnim veznim, a onda, čini se, odustao. Ostatak se zna. Vladavić i Salihović po bokovima, Nadarević i Spahić čine stoperski par, Muratović, Rahimić i Jahić veznjaci, ispred njih Ibričić, a u napadu Džeko i Ibišević. No, nije nemoguće da se selektor u posljednji trenutak odluči za neke promjene. Svaka sitnica igra ulogu, pa i ponašanje izvan terena. Zato će Ćiro pratiti svaki pokret svojih ratnika i procijeniti ko (ni)je spreman za ključnu bitku.

Dok ovo pišemo na tridesetak stepeni, nanacionalnom stadionu armenske reprezentacije, selektor na sebi svojstven način poprati svaku akciju na posljednjem treningu. "Bravo!" - ori se stadionom nakon uspješno okončane akcije, ali kada lopta ne završi tamo gdje treba, hrapavi selektor glas dopire u svaku sobu obližnjeg nebodera.

Blažević je večeras uigravao zamišljenu postavu, davao posljednje upute i radio neke situacije, koje bi se mogle ponoviti na utakmici. Uglavnom se uigravala akcija po bokovima, odakle su Salihović i Vladavić centaršutevima tražili Džeku i Ibiševića, ili su povratnim loptama gađali Ibričića i ostale iz veze.

daj bolan stavi pjanica..pa covjek pretrci 12 km u jednoj utakmici...Ćiroooo!!!

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 04 sep 2009, 21:39

Kolko još ljudovi ?!?!??!! :mrgreen: :lol: :D

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 04 sep 2009, 21:40

Nesto meni ljudi ovdje smrdi oko sastava,kad se sjetim Topica na lijevom boku kad ono na utakmici Ibricic igra na toj poziciji u Genku,ocekujem da Bega pocne utakmicu iako je najavljen Supic,ocekujem i Pjanica isto. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 04 sep 2009, 21:45

stvarno steta ako pjana ne bude igrao momak je u zivotnoj formi !
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 04 sep 2009, 21:47

evo ovdje imate radio stari grad za slušanje preko interneta pa navali narode http://rsg.tranzistor.ba/live.asx

steps
Kontakt:

Post Postao/la steps » 04 sep 2009, 21:57

pošto ste vi forumaši šampioni u informisanosti, zna li neko imaju li na kakvim satelitskim kanalima utakmice iz Turske i Španije, dobra je satnica skoro sve se može upratiti. Ili bar linkove za intenet.
Hvala i evo i ja već na djecu i ženu tersam i biću i gori dok ne počne.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 sep 2009, 22:01

Majko mila, na svakoj stranici ista pitanja po 5 puta. Pa prelistaj malo prethodne stranice, neće ti se ruka osušit, yebote. Dobrodošao! :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 sep 2009, 22:02

koliko god da sam bio zagovornik cire blazevica toliko mi isti taj sad pocinje ici na zivce... okupi ponajbolje igrace i onda umjesto da to poslozi onako kako Bog zapovjeda on pravi od pocetne postave sarenu salatu...

1. mislim, zovnes hrgovica iskljucivo radi toga da ti salihovic moze igrati ofanzivno i onda ga opet metnes na boka. da ironija bude veca, ibricic mu je vec jednom dobro odradio na toj poziciji ali njega ocigledno nece zrtvovat, jerbo, bitnije je da ibricic igra naprijed a salihovica guraj sto dalje od gola... da je malo visociji, vjerovatno bi i konkurisao za dres br: 1.

2. jahic kao defanzivni vezni umjesto na beka gdje je najcesce igrao??? hajd ok. mozda imamo pravog desnog beka... kad ono tamo: Admir Vladavic... istog tog vladavica je kudio radi neobavljanja defanzivnih zadataka nakon spanije i izostavljao ga redovno kad smo svi govorili da igra... da stvar bude gora, sad taj vladavic jos nije standardan u red bullu

3. zlatan bajramovic sjedi na klupi koji objektivno ima mjesto ispred sanela jahica na poziciji zadnjeg veznog. ako nije povreda u pitanju , onda stvaaarno ne znam...

4. muratovic i ibricic ofanzivni tandem... klasa nad klasom... da samo uporedim ovo sa kranjcarom i modricem na sekund... hmm, bih ja ali kako? nek sjedi jedan pjanic na klupi koji je standardan u lyonu i nosi njihovu igru.. jel to mozda muratovic ima zadnji pas ili zna podvalit loptu molim te? cccc

5. supic - begovic... sve je receno... jedino sto mi pada na pamet je to da je begovic toliko los bio na treninzima da jedan golman koji nema kluba na osnovu "reputacije" ima prednost..

sorry sto je dug post, malo me prenijelo. ali zasto ovako ciro igra mislim da nikome nije jasno osim njemu., uvijek je htio da bude orginalan i da izmislja toplu vodu.. e nabijem ga na neku stvar, imamo kvalitet i sta se tu sad ima izmisljat. treba uigrat jednu postavu a ne svaku tekmu 3-4 igraca rotirat sto po pozicijama sto kroz droz druge igrace..

ciro, razocarao si me taman da pobijedimo sutra 5:0 jer bi vjerovatno s nekom drugom postavkom dobili onda 10:0
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 04 sep 2009, 22:06

steps je napisao/la:pošto ste vi forumaši šampioni u informisanosti, zna li neko imaju li na kakvim satelitskim kanalima utakmice iz Turske i Španije, dobra je satnica skoro sve se može upratiti. Ili bar linkove za intenet.
Hvala i evo i ja već na djecu i ženu tersam i biću i gori dok ne počne.
na tve prenose uvijek spaniju mislim da ce i sutra !
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 sep 2009, 22:06

sanjaru, upratih te ovih dana, jesi novi al makar normalno pišeš nešto a ne samo da se ubroji još jedan dodatni post. Keep up good work i mojne se ba sekirati, Ćiro će još 23 puta promjeniti formaciju do utakmice, ja mislim da ćemo po CET tek oko 16 moći naslutiti kakav će sastav biti. Nije on blentav, ma koliko to izgledalo da je tako.

Sastav mora biti ofanzivan, on to zna. I tako će to i biti aBd. Pozdrav.

gringo1
Kontakt:

Post Postao/la gringo1 » 04 sep 2009, 22:16

Ma sutra na cevape kod "ihtijarevica" pa na tekmu kod "imeta".
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 sep 2009, 22:16

Još nešto manje od 19 sati do sudčevog zvižduka, koji će označiti početak utakmice Armenija - BiH.

Što se tiče sastava nebih ništa da komentiram, Ćiro zna šta radi. Mnogo puta je on najavljivao početne postave, pa je na utakmici izveo druge igrače i zbunio protivnike. Valjda će tako uraditi i na ovoj utakmici.

Ako naši momci sutra prvo poluvrijeme odigraju slabo ima da im Ćiro hebe sve po spisku na poluvremenu i u drugo će istrčati potpuno druga ekipa koja će ginuti na terenu.

Očekujem laganu pobjedu naši zmajeva i raspucanost Džeke i Ibiševića.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 04 sep 2009, 22:21

od ovih igraca koji su trenutno na spisku, svaki ima svoji prednosti i mana, i nijedan igrac se previse ne odvaja osim Misimovica naravno.... svi mi mozemo pametovati,neko bi volio ono neko ovo, nije lako biti selektor, dok god pobijedivamo nije bitno tko igra, samo da kazem za pjanica , ako sad malo igra netreba odmah praviti paniku, njegovo vrijeme dolazi.....ja sam uz repku i srcem i dusom i meni je svejedno tko ce sutra igrati od pocetka a tko uci u igru bitno je da im damo 5 komada.... savez napolje..............
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 sep 2009, 22:21

gringo1 je napisao/la:Ma sutra na cevape kod "ihtijarevica" pa na tekmu kod "imeta".
Još da nije ramazan... ;)

dbr
Kontakt:

Post Postao/la dbr » 04 sep 2009, 22:34

deni_m1312 je napisao/la:Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine po izuzetno vrućem i toplom vremenu odradila je jedini predviđeni trening u Jerevanu, glavnom gradu Armenije.

Od specijalnog izvještača "San-a" iz Jerevana, Sinana Sinanovića

Ako je vjerovati tradiciji, gotovo je sigurno da Miroslav Blažević neće početi utakmicu sa sastavom kojeg je najavio. Blažević je po nepisanom pravilu ostavljao neka iznenađenja, kako za suparničkog kolegu, tako i za novinare. Prije nego što će poletjeti sa sarajevskog aerodroma, Ćiro je najavio da će početi sa Nemanjom Supićem, golmanom koji je "zadužio" selektora, ali koji već dva mjeseca nije u trenažnom procesu. Nema kluba, ni utakmica. S druge strane, javnost očekuje Asmira Begovića na golu! I novinari su istog mišljenja, ali oni ne odlučuju.

"Trener svih trenera" vaga prednosti i mane jednog i drugog golmana. I on je svjestan da ga na povratku, završi li meč u Armeniji nepovoljno, neće dočekati sa cvijećem. Vjerujemo da ovaj Blažević nije onaj od prije dvadesetak godina kada je, radeći kao trener u Švicarskoj, napadača stavio na gol i šokirao javnost. Ova utakmica je nešto drugo, nešto važnije. Ovo je za nas prva meč lopta. Golmanska pozicija nije jedina selektorova dvojba. Zeza ga i veza! Namjeravao je startati sa Miralemom Pjanićem, kao centralnim veznim, a onda, čini se, odustao. Ostatak se zna. Vladavić i Salihović po bokovima, Nadarević i Spahić čine stoperski par, Muratović, Rahimić i Jahić veznjaci, ispred njih Ibričić, a u napadu Džeko i Ibišević. No, nije nemoguće da se selektor u posljednji trenutak odluči za neke promjene. Svaka sitnica igra ulogu, pa i ponašanje izvan terena. Zato će Ćiro pratiti svaki pokret svojih ratnika i procijeniti ko (ni)je spreman za ključnu bitku.

Dok ovo pišemo na tridesetak stepeni, nanacionalnom stadionu armenske reprezentacije, selektor na sebi svojstven način poprati svaku akciju na posljednjem treningu. "Bravo!" - ori se stadionom nakon uspješno okončane akcije, ali kada lopta ne završi tamo gdje treba, hrapavi selektor glas dopire u svaku sobu obližnjeg nebodera.

Blažević je večeras uigravao zamišljenu postavu, davao posljednje upute i radio neke situacije, koje bi se mogle ponoviti na utakmici. Uglavnom se uigravala akcija po bokovima, odakle su Salihović i Vladavić centaršutevima tražili Džeku i Ibiševića, ili su povratnim loptama gađali Ibričića i ostale iz veze.

daj bolan stavi pjanica..pa covjek pretrci 12 km u jednoj utakmici...Ćiroooo!!!
napadaca stavio na go....ahahahahahahah imam osjecaj da ce nas i sutra kostat njegovo filozofiranje :cry: al abd dragi allah ce nam pomoci...a red je da deko i ibisevic prorade..sutra idealna prilika :D

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 04 sep 2009, 22:35

hajde sinko hhhhhhhhhh......... sad na spavanje hhhhhhh...... kasno vise u p**** materinu, sutra je vazna utakmica, a u 10 ujutro trebali bi malo i trenirati sinko moj, nisu ovi armenci za podcijeniti, vidi kakav stadion imaju u p**** maternu!!! i samo mirno spavajte svi cete igrati nista se nebrinite.....
ps. voli vas ciro vas.........
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 04 sep 2009, 22:36

VAljda ce pocet Pjana kad ce ako nece sad razvaljuje bolji od Ibre.
AMAR OSIM!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 sep 2009, 22:37

Mozda i odigra sa ovim najavljenim sastavom protiv Armenije....
a onda na BP iznenadi turcine i sastavi normalnu formaciju :?
100% sportski i krajnje opušten potpis

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 sep 2009, 22:37

NoName je napisao/la:sanjaru, upratih te ovih dana, jesi novi al makar normalno pišeš nešto a ne samo da se ubroji još jedan dodatni post. Keep up good work i mojne se ba sekirati, Ćiro će još 23 puta promjeniti formaciju do utakmice, ja mislim da ćemo po CET tek oko 16 moći naslutiti kakav će sastav biti. Nije on blentav, ma koliko to izgledalo da je tako.

Sastav mora biti ofanzivan, on to zna. I tako će to i biti aBd. Pozdrav.
hvala za komentar prijatelju, a sto se tice postave, nadam se da ce biti onako kako ti kazes... no eto, koliko god da je dobar taj efekat iznenadjenja, i koliko god se nadao istome, mislim da ce veza biti onakva kako je i navedeno..

a jazuk je ostaviti bajramovica i pjanica na klupi... kao da gura muratovica i jahica jer vise vjeruje u njihovu pozrtvovanost i zalaganje... ako je tako, onda je on tu kriv.. jer se ni porediti ne moze austrijski fudbal (znam jer zivim gore i gledam njihov fudbal) ili ti grcki sa bundesligom ili francuskim sampionatom.. ako mu pjanic i bajramovic ne trce ili sta vec onda je on tu kriv jer oni to objektivno mogu. jaha i muratovic su tehnicki limitirani u odnosu na zlatana i pjanu. to je ono sto boli.. nisam se jednom za vrijeme tekme iznervirao radi muratovicevih pasova, jednostavno nema kvalitetu i tacka... a ima gotovo pa zagarantovano mjesto u prvih 11.

----------------------bajramovic/rahimic-------------------

pjanic-------------------------------------------salihovic

--------------------------misimovic--------------------------

mi od ovog jednostavno nemamo kvalitetnije, ove momke natjerat da trcei da se uigraju, bili bi na nivou hrvatske...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 04 sep 2009, 22:39

Bitno bi bilo postići gol u prvih 15-20 minuta i još jedan do kraja poluvremena i to bi bilo dovoljno da privedemo mirno utakmicu kraju. :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.