FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 24 avg 2010, 12:29

Dylan Dog je napisao/la:
amertiger je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Sarajevo ove godine osvaja titulu,klub koji nas uvijek dostojno predstavi u Evropi za razliku od "nekih".
Sjecas se ti Basela, Besiktasa, da ne idem delje?????
Bazel-splet nesretnih okolnosti
Besiktas-Jedna dobra,jedna losa utakmica
ne upuštam se u bespotrebne dijaloge sa nerealnim komšinicama...
ali dečko dragi....
valjda ti polufinale kupa UEFA sve govori..valjda

...da ne dužim...a vaš najveći off je naravno, rijetkoo spominjani Sartid...brukali ste nas i na Koševu i tamo ....stoga, zaustavite te priče (a 5:0 i 0: 5 nije baš isto, a?)

zato se komšinice potrudite i stignite nas u Titulama, a u Evropi nikad, ali baš NIKAD, nas nećete stići

i to dobro znate

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 24 avg 2010, 12:32

prije ti je u polufinale kupa uefa bilo isto kao doci danas do 4. pretkola ili prvog kola kupa uefa... prije se igralo po 5 - 6 utakmica u kupu uefa.. dok danas imas kvalifikacije pa grupnu fazu pa knock out sistem...
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 24 avg 2010, 12:34

Sjecas se ti Basela, Besiktasa, da ne idem delje?????[/quote]
Besiktas-Jedna dobra,jedna losa utakmica[/quote]

ali dečko dragi....

...da ne dužim...a vaš najveći off je naravno, rijetkoo spominjani Sartid...brukali ste nas i na Koševu i tamo ....stoga, zaustavite te priče (a 5:0 i 0: 5 nije baš isto, a?)

zato se komšinice potrudite i stignite nas u Titulama, a u Evropi nikad, ali baš NIKAD, nas nećete stići

i to dobro znate[/quote]
Komsinice, da te podsjetim jos jednom !
Posto na temi doticnih jedan dobro laze o nasem klubu izgleda da je zaboravio ovo :

Zašto je FK Sarajevo najveći bh. klub?

- je bh. klub sa najviše titula prvaka Jugoslavije (2 titule)
- je bh. klub sa ubjedljivo najviše nastupa u Prvoj ligi Jugoslavije (43 od 46 sezona)
- je klub sa ubjedljivo najdužim, neprekidnim prvoligaškim stažom, punu 51 godinu (od 1958. godine)
- je ubjedljivo najbolji bh. klub na Vječnoj tabeli Prve lige Jugoslavije (6. mjesto)
- je klub koji je osvojio najviše bodova u Prvoj/Premijer ligi BiH, zakljucno sa sezonom 2008/09 (784 boda)
- je klub koji je prvi na Vječnoj tabeli zajedničke Premijer lige od sezone 2002/03 zaključno sa sezonom 2008/09
- je klub koji je najviše puta bio među dva najbolja tima u državi (10 puta, 4 puta prvak, 6 puta viceprvak)
- je najviše puta osvajao titulu pobjednika Kupa BiH (4 puta)
- je najviše puta igrao finale Kupa SFRJ/BiH (8 puta, 4 puta osvajač, 4 puta finalista)
- je bh. klub sa najviše nastupa u međunarodnim takmičenjima (70 utakmica)
- je bh. klub sa najviše nastupa u UEFA-inim takmičenjima (42 utakmice)
- je klub koji je najviše puta izborio izlazak u UEFA-ina takmičenja (11 puta)
- su najveća dva evropska kluba koja su gostovala u BiH gostovali upravo Sarajevu (Manchester Utd, HSV)
- je bh. klub koji je dao najviše reprezentativaca Jugoslavije (24 igrača)
- je klub za koji je igrao najbolji igrač BiH svih vremena po izboru NSBiH (Safet Sušić)
- je klub za koji je igrao drugi najbolji igrač BiH svih vremena po izboru NSBiH (Asim Ferhatović)
- su sve gore navedene činjenice neoborive.
:D :D :D
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 24 avg 2010, 12:50

adnan_hzsa je napisao/la:prije ti je u polufinale kupa uefa bilo isto kao doci danas do 4. pretkola ili prvog kola kupa uefa... prije se igralo po 5 - 6 utakmica u kupu uefa.. dok danas imas kvalifikacije pa grupnu fazu pa knock out sistem...
pa ako kazes da je tako lako bilo doci do polufinala pa sto sarajevo onda nedodze ne do polufinala nego ni do sesnestine finala i nezaboravi da zeljo ima i cetvrt finale kupa uefa ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 24 avg 2010, 12:50

sta radi gospon Blekic u FK Sarajevu -- Ljudi cuda cini CUDA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SARAJEVO SAMPION
1946

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 24 avg 2010, 12:54

Fare_Sa je napisao/la:Sjecas se ti Basela, Besiktasa, da ne idem delje?????
Besiktas-Jedna dobra,jedna losa utakmica[/quote]

ali dečko dragi....

i to dobro znate[/quote]
Komsinice, da te podsjetim jos jednom !
Posto na temi doticnih jedan dobro laze o nasem klubu izgleda da je zaboravio ovo :

Zašto je FK Sarajevo najveći bh. klub?

- je bh. klub sa najviše titula prvaka Jugoslavije (2 titule)
- je bh. klub sa ubjedljivo najviše nastupa u Prvoj ligi Jugoslavije (43 od 46 sezona)
- je klub sa ubjedljivo najdužim, neprekidnim prvoligaškim stažom, punu 51 godinu (od 1958. godine)
- je ubjedljivo najbolji bh. klub na Vječnoj tabeli Prve lige Jugoslavije (6. mjesto)
- je klub koji je osvojio najviše bodova u Prvoj/Premijer ligi BiH, zakljucno sa sezonom 2008/09 (784 boda)
- je klub koji je prvi na Vječnoj tabeli zajedničke Premijer lige od sezone 2002/03 zaključno sa sezonom 2008/09
- je klub koji je najviše puta bio među dva najbolja tima u državi (10 puta, 4 puta prvak, 6 puta viceprvak)
- je najviše puta osvajao titulu pobjednika Kupa BiH (4 puta)
- je najviše puta igrao finale Kupa SFRJ/BiH (8 puta, 4 puta osvajač, 4 puta finalista)
- je bh. klub sa najviše nastupa u međunarodnim takmičenjima (70 utakmica)
- je bh. klub sa najviše nastupa u UEFA-inim takmičenjima (42 utakmice)
- je klub koji je najviše puta izborio izlazak u UEFA-ina takmičenja (11 puta)
- su najveća dva evropska kluba koja su gostovala u BiH gostovali upravo Sarajevu (Manchester Utd, HSV)
- je bh. klub koji je dao najviše reprezentativaca Jugoslavije (24 igrača)
- je klub za koji je igrao najbolji igrač BiH svih vremena po izboru NSBiH (Safet Sušić)
- je klub za koji je igrao drugi najbolji igrač BiH svih vremena po izboru NSBiH (Asim Ferhatović)
- su sve gore navedene činjenice neoborive.
:D :D :D[/quote]

Draga komšinice,

kad budeš sljedeći put dolazila po šećer i cigare ja ću ti ih opet dati/posuditi, ali ne ljava da se baviš reduciranom - "kako mi odgovara" činjenicama i statistikom...

Relativizacija činjenice da je polufinale isto ko sad pretkola Liga Europe je presmješno....onda da Real zaboravi koju Titulu ili da kažemo da je su titule Borusije M manje vrijedne od ovih Bayernovih? Ne valja vam ta priča...smrdi na mitologiju kojoj ste skloni...
ne ljava reducirati povjest klubova na pre i post SFRJ ligu...i budite prema sebi pošteni: imamo više titula i kraj (jer svaka vrijedi isto, sem naravno one koju sebi prepisujete, a UEFA je nije priznala - što dovoljno govori u prilog tezi da ste hronični mitomani).
Nadalje, igrao se fudbal, i nogomet, prije nego ste vi uopšte i nastali...(a tada je Željkan igrao, kao i uvjek, nekad dobro - nekad tanko)...a kako ste nastali (ako govoriš o historiji i činjenicama, a tu imaš izgleda dovoljno info i obrazovanja) to sami znate. I neka...aferim
Ali zante vi jako dobro koliko ima onih kao što je bio i J.D. koji su i robiju rizikovali - ali nisu željeli biti dio pomorske artiljerije.

Haj živjele komšinice i nadam se da će vam Brko koji sjedi nastaviti praviti (nerješive) probleme u vašim nastojanjima da falsifikujete činjenice i da se predstavljate kao najveći klub u ovoj zemlji.
Nije kakva pljačka...ali Željo je malko veći klub od fcs.

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 24 avg 2010, 13:10

Draga komšinice,

kad budeš sljedeći put dolazila po šećer i cigare ja ću ti ih opet dati/posuditi, ali ne ljava da se baviš reduciranom - "kako mi odgovara" činjenicama i statistikom...

Relativizacija činjenice da je polufinale isto ko sad pretkola Liga Europe je presmješno....onda da Real zaboravi koju Titulu ili da kažemo da je su titule Borusije M manje vrijedne od ovih Bayernovih? Ne valja vam ta priča...smrdi na mitologiju kojoj ste skloni...
ne ljava reducirati povjest klubova na pre i post SFRJ ligu...i budite prema sebi pošteni: imamo više titula i kraj (jer svaka vrijedi isto, sem naravno one koju sebi prepisujete, a UEFA je nije priznala - što dovoljno govori u prilog tezi da ste hronični mitomani).
Nadalje, igrao se fudbal, i nogomet, prije nego ste vi uopšte i nastali...(a tada je Željkan igrao, kao i uvjek, nekad dobro - nekad tanko)...a kako ste nastali (ako govoriš o historiji i činjenicama, a tu imaš izgleda dovoljno info i obrazovanja) to sami znate. I neka...aferim
Ali zante vi jako dobro koliko ima onih kao što je bio i J.D. koji su i robiju rizikovali - ali nisu željeli biti dio pomorske artiljerije.

Haj živjele komšinice i nadam se da će vam Brko koji sjedi nastaviti praviti (nerješive) probleme u vašim nastojanjima da falsifikujete činjenice i da se predstavljate kao najveći klub u ovoj zemlji.
Nije kakva pljačka...ali Željo je malko veći klub od fcs.[/quote]
Bojim se da sam dao neoborive dokaze ! ;)
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

Casual_Dobrila
Kontakt:

Post Postao/la Casual_Dobrila » 24 avg 2010, 13:12

TOJEMOJTIM je napisao/la: Nije kakva pljačka...ali Željo je malko veći klub od fcs.
Vidi zavidnih duša što su se uzdigle... :lol: :lol: :lol:
maleni smiješni ste, ajmo vozdra sa teme... :twisted:
skretnicar veći klub??? hahaha
odavno bolju provalu nisam cuo... :mrgreen:

PS: jel neko zna šta je sa kartama za tekmu u Banovićima???
Ona sanja dugu vezu, ljubav i romansu, a ja sanjam SJEVER KAKO LUDUJE U TRANSU!!!

stoka s istoka
Kontakt:

Post Postao/la stoka s istoka » 24 avg 2010, 13:42

Koja budala moraš biti pa da kažeš da su Željezničari veći klub od Sarajeva :lol: :lol: :lol:

xcober
Kontakt:

Post Postao/la xcober » 24 avg 2010, 13:47

TOJEMOJTIM je napisao/la: Nije kakva pljačka...ali Željo je malko veći klub od fcs.
eee moj prijatelju... vjerovatno se sjecas kad smo bili korak ispred vas, bolilo je, cak ste se i poklali na jugu... iskreno sad je to svejtlosna godina, ne korak, ja znam da bi sad 80% vas i dusu dalo samo za mrvu onog sto mi imamo... znam da je zaj*ano, ne zato sto ste losi, losi ste godinama, nego valja progutat to sto smo mi predobri :mrgreen: :mrgreen:

nemoj da se blamiras covjek ti da argumente ti pricas o nekim mitovima...

PS idi pusti sebi kasetu videoton-seljo, bice ti lakse, i razmisli da predlozite svojoj upravi da ugovore jedan "i mi smo nekad bili klub" mec sa njima, cisto da se prisjetite :mrgreen: :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 avg 2010, 13:58

xcober je napisao/la:
eee moj prijatelju... vjerovatno se sjecas kad smo bili korak ispred vas, bolilo je, cak ste se i poklali na jugu... iskreno sad je to svejtlosna godina, ne korak, ja znam da bi sad 80% vas i dusu dalo samo za mrvu onog sto mi imamo... znam da je zaj*ano, ne zato sto ste losi, losi ste godinama, nego valja progutat to sto smo mi predobri :mrgreen: :mrgreen:

nemoj da se blamiras covjek ti da argumente ti pricas o nekim mitovima...

PS idi pusti sebi kasetu videoton-seljo, bice ti lakse, i razmisli da predlozite svojoj upravi da ugovore jedan "i mi smo nekad bili klub" mec sa njima, cisto da se prisjetite :mrgreen: :mrgreen:
Hajd posteno reci zbog cega se igra fudbal?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 24 avg 2010, 14:08

miky_hz je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Komsije treba mi jedna informacija,znal iko gdje i sta radi Boban Bozovic nekadasnji igrac Sarajeva.
U Francuskoj navodno drzi neki restoran

slika

Daj jednog,drugi je visak,eci peci pec :mrgreen:
hvala
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

xcober
Kontakt:

Post Postao/la xcober » 24 avg 2010, 14:11

cuj zbog cega :o :o kakvo ti je to pitanje :? :? zbog HORDI ZLA, zar treba veci motiv :mrgreen: :mrgreen:

PS jest crnjak da mi trenutno jedini igramo fudbal (ako si mislio na pravi fudbal) u ovoj drzavi, al sta ces jaro sto se mora i nije tesko :mrgreen: :mrgreen:

ja volim volim volim samo tebe....

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 24 avg 2010, 14:18

Ako dovedu Kucukovica , onda zasluzuju da im dadnem 6 KM da ih gledam , a ako se to ne ostvari onda cu mozda sebi priustiti taj luksuz pa da odgledam jedno 2 ili 3 tekme a ostale cu pratiti preko radija ( u boljoj opciji) ili buljiti 90 min. u teletext... Sta drugo mogu?
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 avg 2010, 14:18

adnan_hzsa je napisao/la:prije ti je u polufinale kupa uefa bilo isto kao doci danas do 4. pretkola ili prvog kola kupa uefa... prije se igralo po 5 - 6 utakmica u kupu uefa.. dok danas imas kvalifikacije pa grupnu fazu pa knock out sistem...
pa dobro sto niste dosli vi makar do 4.finala kup uefa u to vrijeme kada smo i mi? mislim da je vas "najbolji" uspjeh bio 3.kolo (16 najboljih) kup uefa...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 avg 2010, 14:21

xcober je napisao/la:cuj zbog cega :o :o kakvo ti je to pitanje :? :? zbog HORDI ZLA, zar treba veci motiv :mrgreen: :mrgreen:

PS jest crnjak da mi trenutno jedini igramo fudbal (ako si mislio na pravi fudbal) u ovoj drzavi, al sta ces jaro sto se mora i nije tesko :mrgreen: :mrgreen:

Pa samo da te napomenem aktuelni prvak ove drzave je Zeljeznicar a ako me sjecanje ne vara vi niste ni evropu izborili i pri tome navodis da ste svjetlosnu godinu ipred nas, meni to zvuci malo kontradiktorno, kao da brkas pojmove.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 24 avg 2010, 14:22

mislim da mozemo poceti pripreme za vjecnu sta vi mislite :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 24 avg 2010, 14:33

kazu vec su odredili ko nam pjeva na proslavi titule :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pripreme su u jeku :D

Kucukovic je slobodan igrac izgleda...

slika
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 24 avg 2010, 14:38

Sto se tice tutula i tih trofeja jednostavno kratko receno mi smo uspjesnij u jugi zeljo u poslijeratnoj historiju e sad ako cemo vagat tezinu titula u jugi i sad onda mozemo reci njihove 4 u BIH ko nase 2 u jugi :D
A jedna stvar za prije svega komsinice nesto previse razmisljaju o proslosti o kakvim polufinalima,newcastlu itd. sve je to fino ali ako ce te vi 10 godina o tom,e pricat a druge pravit rezultate dalekoce te dogurat :D svi gledaju u buducnost pa prema tome i mi i kao sto je vec svima poznato ove sezone mi postavljamo standarde i Blekicu ma daj nam i kucukovica i crnogorca :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

xcober
Kontakt:

Post Postao/la xcober » 24 avg 2010, 14:43

pile87 je napisao/la:
xcober je napisao/la:cuj zbog cega :o :o kakvo ti je to pitanje :? :? zbog HORDI ZLA, zar treba veci motiv :mrgreen: :mrgreen:

Pa samo da te napomenem aktuelni prvak ove drzave je Zeljeznicar a ako me sjecanje ne vara vi niste ni evropu izborili i pri tome navodis da ste svjetlosnu godinu ipred nas, meni to zvuci malo kontradiktorno, kao da brkas pojmove.
ako se potrudis mozda i saznas gdje su se "zavrsile" te vase dobre utakmice iz proljetnog dijela sezone, i ko ih je zavrsavao... a ako vec znas sta je fudbal jesil gledo u toj sezoni zrinjski-FK Sarajevo, cuo za listica-FK Sarajevo pa sloboda-FK Sarajevo, itd... na kakav ste nacin dosli do titule i kako ste imali jaku i borbenu ekipu govori tekma protiv hapuela (ako i od njega do sad niste napravili mancester il real), umjesto da kao ljudi zahvalite treneru hapuela sto je igracima rekao dosta, nemojte ih vise, vi se fol ku*cite da ste nakav tim... nigdje veze, al eto furaj se ti ako ce ti lakse bit, popusti brate nas, imate vi puuuno toga za ocistit ispred vase avlije, zato metlu u ruku, sto prije to bolje, mani se corava posla... ;)

ja volim volim volim samo tebe :D :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, ErosViverosViv, macahz, mma_hz, Napapijri, robertkosar, SamoDaKazeem, Venom i 83 gosta.