Nije ovo uredu nikako! Zašto niko nije demantovao, niti potvrdio odlazak Džene!? Zašto niko nije razgovarao s njim!? Prvi sam za njegov odlazak, ali on je ljudina, loš je trener, ali mislim da se ne smije niko tako tretirati. Uprava unosi nemir u ekipu. Ja ne shvatam jel misle da bi im Ješić kakav jest trpio nešto što je uopšte blizu ovoga? Ne bi brate, niko ozbiljan. Sjetite se Ljupka. Neće ljudi budalaštine oko klupe. Ibrakoviću, stisni muda, preuzmi ekipu. Pokaži zašto si dovodio to što si dovodio, pokaži da si trener, jer si trener po profesiji. Kako brate moj, kako ti ne dođe neki ah da vodiš tim, da galamiš, to ti je struka, pa nisi ekonomista. UZMI EKIPU, POKAŽI SVE!
Ekipa je neuigrana, neselektovana, neustrojena. Niko se ne kreće bez lopte. Dalje ne treba reći mislim ništa.
Samir se malo pogubio pod svim ovim pritiscima, doće to sve na svoje akobogda. Kako reče @Pantelija on je odličan, nešto poput Pirla, isto što se slažem za njega rekao je @hilmo, pad forme i desi se svakom. Sad da sastavim ono što su obojica pričali; Pad forme je normalani desi se svakom, mora da se desi, treba da se desi, ali to igrači u Evropi se to manje vidi jer su igrači spremni trčati i svoju bezidejnost nadoknaditi trkom. Evo Rooney kad je u formi trpa na svakoj tekmi, ali i kad ne trpa osjeti se i zna se da igra. Dakle, gdje tu fizička sprema, kondicija? Na nešto o čemu mi diskutujemo dugo ovdje odgovorio je Sir Alex Ferguson još davno. Pitanje je bilo kako će reagovati na to što Wayne Rooney konsumira cigarete, odgovor je glasio: "Dok god on može istrčati SVOJIH 15tak kilometara, ja nemam problem s tim." Dakle kad ne bude mogao dati ono što se od njega traži, slijedi klupa, pa će on sam da se potrudi. Doduše ovo je totalni nonsens jer naši ne razmišljaju tako, ali eto mrsko mi brisati. Selektovanje igrača je da Bog sačuva. Kovačević po pola sezone sjedi na klupi pa odigra meč bez greške. Nije fantastičan, on to nikad nije ni bio, on i nije takav igrač, nije zbog toga ni doveden, ali je uvijek besprijekoran. Jel' imao ijedan izgubljen duel jučer? Bravo. Matej Delač, eh za njega sam vazda govorio ono da ga ne treba ukivati u zvijezde da je dobar i tako to... povlačim izrečeno - Matej Delač je šampionski golman!!! Isto tako ispravljam ono što sam neki dan napisao za Duljevića, nije on ni prodorniji od Kouadija. Termindžija naš. Krste... ništa to. Ševko je htio igrat, no kako je fudbal timska igra, nije imao s kim.
Sjever će doći na svoje, uvijek je dolazio. Dok ovi što su spremni pljunuti na bordo dres, pronađu ono što zaista vole u životu... polako će se to sve samo od sebe selektovati.
Nadam se da će ovo oko Radovca brzo biti zaboravljeno, nije on kapacitet, niti profesionalac toliki da podnosi sve ovo. Jednostavno nije. Iznerviran je, prima to sve k srcu. Sad će se pričati nema veze, ne smije to. Naravno da ne smije. Ali ne smijemo ni mi se ponašati ko kakve tetke, raspredati to ko mahalci (drugi naziv za levata), praviti od toga priče. Pijetiti, pa snapshotati. Nije ok. Pogodilo je i mene to da kapiten priđe tribini, a da neko se odvaži da ga pljune. Na naš dres. Fali ta sinergija, da svi dišemo kao jedno; UPRAVA, STRUKA, IGRAČI, NAVIJAČI. Malo nas je ponio ovaj "ultimativni uspjeh", ovi trofeji pod moranje, ovo imamo pare - moramo. Ne moramo ništa ba. Šta vam je!? Samo Saraj'vo. Sve uprave svijeta, nijedan trener, bilo koji igrač, natpis u novinama, fejsbučari, nisu učinili ništa nikad. Ne meni. Sve jučer u Zenici mi je bilo očekivano, i zbog toga sam se osjećao loše. Ali opet volim ovaj klub, više od svega. Ni ljutnja, ni bijes, ni inat, nikad nisu trajali toliko. Niti hoće. Niti će uprave, niti igrači... niti ja. Ali biću tu još. Svim srcem. Bili jednom neki Drinovci, pa šta!? Ko zna hoće li više biti prilike da se sa ovim klubom ode u Orašje, Posušje. Bio sam tamo. Plakao uz radio prijenose iz Bihaća. Ponosan što navijam za Saraj'vo. S njim me niko neće zavaditi. Niti podijeliti. Trebamo zbiti redove, sad kad ne ide, jer krenut će, mora...