FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 30 sep 2013, 11:29

Buraz prošla tekma ne peglaj nas živ bio.
DRUG NEBI TI PUNCA

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 30 sep 2013, 11:31

zamorano je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:9 BODOVA DO DERBIA I ONDA JE SVE MOGUCE STO SE TITULE TICE :!:

A to Sarajevo i Borac nece osvojiti 9 bodova u ova tri kola??? Titulu ste izgubili 28.09.2013... ;) Pamtit cete Zenicu,Bilino, i ovaj OFSAJD KOJI JE BIO! I neka je bio,al nije vidjen :D Sve se plati,sve se vrati(Vukasović-Pajic)...Ostalo vam je jos samo navijati za žutog i rumenog :D Nebi me zacudilo da su i njih dvojica navijaci Želje... Još u KUP-u da vas izvucemo i izbacimo na ovaj isti nacin :D Ovo je pocetak kraja price :D Uzivajte :lol:
Sto se bolan ti sjekiras za nasu titulu,nemoj bolan nije dobro za srce moze ti pritisak nedaj Boze vrisnuti Sarajevo nam "strasno puno pobjeglo"sa osam utakmica odigranih u Sarajevu od mogucih deset, a i Borac nije bas toliko nedostizan,o tituli cemo razgovarati nakon tridesetog kola a do tada se opusti i uzivaj u vanserijskim uspjesima Celika.Nego da te pitam jeli bilo navijaca Celika u subotu na utakmici.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 30 sep 2013, 11:32

macak_ je napisao/la:Ne znam da li znate fudbalska pravila uopste, ali ovo NIJE ofsajd.
Dakle, nije mali, tolerantni, nevidljivi i sl nego NIJE nikakav. Igrac koji je dao go, u trenutku upucivanja lopte bio je iza igraca koji je asistirao.

Crveni karton:
Jel penjanje na ogradu zuti karton? - JEST
Jel simuliranje penala zuti karton? - JEST
Jesul dva zuta kartona = crveni? - JESU

Jedino ako nema neko pravilo da igraci koji imaju karton i uz to su glupi, ne smiju dobiti drugi zuti osim ako nekom ne slome nogu.

Kad se samo sjetim Culuma u finalu kupa.. Da je tad ovakvo sudjenje bilo, u 15 minuti bi vec bio u svlacionici..
apsolutno se slažem. al hajd ovako: jel start sa leđa sa dvije noge CRVENI? JEST! jel ga bilo? NIJE! jel nabijanje lopte poslije sudijskog zvižduka žuti karton? JEST. jel ga bilo? selimoviću JEST, kajkutu NIJE! jel udaranje u lice žuti karton? JEST. jel ga bilo? jest al i vašem i našem, kad je naš dobio udarac u glavu.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 sep 2013, 11:49

macak_ je napisao/la:Ne znam da li znate fudbalska pravila uopste, ali ovo NIJE ofsajd.
Dakle, nije mali, tolerantni, nevidljivi i sl nego NIJE nikakav. Igrac koji je dao go, u trenutku upucivanja lopte bio je iza igraca koji je asistirao.

Crveni karton:

Jedino ako nema neko pravilo da igraci koji imaju karton i uz to su glupi, ne smiju dobiti drugi zuti osim ako nekom ne slome nogu.

Kad se samo sjetim Culuma u finalu kupa.. Da je tad ovakvo sudjenje bilo, u 15 minuti bi vec bio u svlacionici..
Mozda sam previse subjektivan,ali kod "simuliranja" mi se cinilo da je bilo kontakta,samo nedovoljno za penal. Nekako mi je logicno bilo da jednostavno nista ne svira ili da vrati na slobodnjak zbog ranijeg faula na Jamaku.
Crveni je jednostavno prestrog,kao da je frajko bas jedva cekao da ga izvadi.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 30 sep 2013, 11:51

vi jos o celiku? :lol:

dobar ovaj klip za r(g)umenog :mrgreen:

idemo dalje, VTŽ.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 30 sep 2013, 12:00

AsharaK je napisao/la:Jel može neko ukratko o otakmici i našim igračima ...

Nisam bio u mogućnosti pratiti tekmu i tek sada se javljam
Ne mogu da vjerujem da mi niko nije odgovorioooo ...
Ni na forumu više niko neće da ti pomogne jeb* te :evil:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 30 sep 2013, 12:07

AsharaK je napisao/la:

brate imas izvjestaje s utakmice na bar 3-4 portala, bas ce tebi sad neko prepricavat sta se desavalo :roll:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 30 sep 2013, 12:07

AsharaK je napisao/la:

Ja bi ti napisao da sam vidio komentar, al' evo ti sad ukratko:

Tvrda utakmica sa dosta grubosti i nervoze, Željo bolji iako smo imali igrača manje. Ara fulio dva zicera i poslije dobio drugi žuti karton, koji je itekako sumnjiv, ako već nije svirao penal nije trebao ni dati drugi žuti. Gol Čelika iz 'malog' ofsajda, sudija je sjeckao igru u Čelikovu korist, sve im je svirao i za svaku sitnicu je davao našim igračima žute kartone. Što se tiče ekipe, Lončarić je bio solidan ali može to puno bolje, odbrana katastrofa pogotovo štoperski par Kerla Škaljić, u veznom redu Tomić najbolji ostali ispod prosjeka, Ara da nije ono fulao rekao bi da je bio dobar, Selimović solidan ali bez prave podrške u napadu nakon izlaska Are. Eto drug nadam se da si zadovoljan, i nemoj da pričaš u množini i stavljaš nas sve u isti koš jer nismo svi takvi ko što ti kažeš ;)
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 30 sep 2013, 12:17

gollum je napisao/la:slika

Ovom pomocniku se ne moze zamjeriti na ovoj odluci, ali Stevi Pericu, koji je bio na drugoj strani, moze dosta toga.

Čisti ofsajd :lol: 807 postova pade u vodu tvrdeci da je ofsajd :D Slika govori vise od 1000 postova...Jesi Gredicu pokraden nema govora,vidi se evo i na ovoj slici :lol: Još samo neko da izbaci krajnju statistiku o broju prekrsaja i kartona,pa da se grohotom ismijem o kradji Želje :D
::::SAMO ČELIK::::

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 30 sep 2013, 12:24

zamorano je napisao/la:

Ovom pomocniku se ne moze zamjeriti na ovoj odluci, ali Stevi Pericu, koji je bio na drugoj strani, moze dosta toga.

Čisti ofsajd :lol: 807 postova pade u vodu tvrdeci da je ofsajd :D Slika govori vise od 1000 postova...Jesi Gredicu pokraden nema govora,vidi se evo i na ovoj slici :lol: Još samo neko da izbaci krajnju statistiku o broju prekrsaja i kartona,pa da se grohotom ismijem o kradji Želje :D
Šabani pokušali ste preko Pajića da dođete do pobjede nad šampionom, da konačno pobjedite nekog u ovoj sezoni ali naišli ste na ŽELJU. ŽELJU koji je sa igračem manje dominirao na terenu i umalo vam odnio tri boda iz smrdljive Zenice. 'Ubili' smo vas i u navijanju, kod vas je bilo ima slike nema tona. Sve u svemu, smiješni ste, ostajete jedan prosječan šabanski klub iz smrdljivog grada ;) Gredić je za vas gospodin čovjek, magistar, institucija krivo vam je što kod vas samo teleće glave rade u upravi a na terenu imate prosječne igrače i propale talente ;)
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 sep 2013, 12:39

Isto tako je i zuti čupanje za dres,udaranje i sl

Kad je zeljo u sredini tabele i kad je oštećen odma je sve u redu,jel?
A da smo pobjedili bilo bi 1000 teorija zavjere

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 sep 2013, 12:44

neroazzuro je napisao/la: Mozda sam previse subjektivan,ali kod "simuliranja" mi se cinilo da je bilo kontakta,samo nedovoljno za penal. Nekako mi je logicno bilo da jednostavno nista ne svira ili da vrati na slobodnjak zbog ranijeg faula na Jamaku.
Crveni je jednostavno prestrog,kao da je frajko bas jedva cekao da ga izvadi.
malo kontakta je bilo, nedovoljno za penal, ali definitivno nije ni simuliranje. momak izgubio korak i pao okružen trojicom. a još prije bio čist faul nad jamakom.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 sep 2013, 12:58

Valter je napisao/la:Ovo moram napisati dok sam vruć. Za sve izgubljene bodove u ovom prvenstvu iskjljučivi krivac je Amar Osim. Ni pod razno nije smjeo ući u prvenstvo sa samo dva štopera i to ovakva. U gostima protiv Širokog damo dva gola ne osvojimo bod, danas isto dva gola jedva bod. Za ovo nije Dino kriv, igrači naprijed igraju prilično dobro, ali ne može on igrati umjesto ova dva Amarova štopera.
PS. Izvini Amare, nisam mogao ovo ne napisati, ipak ti si bez obzira na ovo moje pisanje taj koji nam je donio najviše radosti.
Eh sad krivi stoperi. Imali smo mi sa i Bogijem ovakvih stvari i to je noramlno da se dešava stoperima ali relano malo nas je sreća napustila. I u proteklim godinama se dešaale greške i svaku tekmu je bila bar po jedna šansa odlična za protivnika ali su to skidali Gušo prije svega pa i ostali golmani ili su igrači fulali, ali sada mi izgleda da i poluprilika uđe kao protiv Radnika dvije ili protiv Borca dva šuta van 16 a ne sjećam se kad je neko u ovoj ligi dao dva van 16 na jednoj tekmi (dobro ovaj Kajkutov gol bi bio majstorija da nije ofsajda) itd itd. Nije AMar ušao sa dva stopera jer tu je i Emrah a i Hasanović može igrati stopera a i ZEljković, a i još se traži stoper. Hajde da i kažemo da je do kvaliteta ali činjenica je da i primamo svakakve golove a prije su se i ziceri skidali.
Ja Amaru više zamjeram odugovlačenje sa odlaskom sa klupe. Danas kad čitam Gredinu izjavu čini mi se da su znali da će nas i sudije zezati ove godine pa da je malo Dino i svjesno zavaljen. Nadam se da griješim jer mislim isto tako da Amar ne bi imao ovakav zaostatak bez obzira na sudije i kao na papiru lošiju ekipu a bit je u autoritetu. Ako je već odugovlačio onda mu je trebao dati podršku u autoritetu.Također, zamjeram mu i što nije Svraku prodao pa koliko god jer sam pričao i ranije da se slažem što ga neda za badava ali isto sam spominjao da je to kontra produktivno jer se on zasitio ove lige i trebalo je i ne pretjerati sa dobijanjem ponuda ako ih je bilo i onda nam se desi da tek njegovim uklanjanjem iz prvih 11 igramo dobro. Također, pustili smo Pehilja na njegov zahtjev (a prodajemo Adila) pa sad nemamo visokog napadača a vrlo često nam je potreban na domaćem terenu pa smo dvije odigrali nerješeno zbog bunkera a tu je gorostas bitan.
Ne volim pisati ovakve postove jer u mnogo toga nisam siguran jer nemam možda prave informacije, ali ovo je oiz onih koje su meni dostupne. Rekao sam da bi volio da Amar radi ovo što sad radi i volio bi da je do kraja života u klubu ali samo radim kritiku koja je dobronamjerna. Ako saznam da sam pogrešno zaključio povući ću riječi.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 30 sep 2013, 13:09

Crveni karton:
Pitao bih te ja da je situacija bila obrnuta! Nebi mogli živiti od vas, završili bi na sudu za ljudska prava... Hajd ti lagano u skokovima i slavi što ste uz pomoč sudija otkinuli bod šampionu...
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 sep 2013, 13:18

Dajte ljudi prestanite s ovim prepucavanjem s navijacima Celika.To je zavrsena priča, imali priliku rutinski dobiti, nismo. Nismi iz više razloga, krivi mi sto nismo kao ozbiljna ekipa zabili 2-3 komada, natjerali ih ba raspad sistema koji bi bio ninovan. Sudija nas pilo sto je i bilo za ocekivati obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Celik, nezrelist nasih igraca mu olaksala posao i to je to. Ta stvar je u ovom momentu proslost i čini mi se pezpredmetnom ova priča. Ostavimo ljude u i oko Celika nek se bave sobom a mi hajmo okrenuti pricu utakmici koja nsm slijedi u subotu s koja nam je puno bitnija od ove kojs je već završena.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 sep 2013, 13:27

Ajde dobro je sa cernobilom, fukushimom i ostalim sranje. Prosla su 2 dana od utakmice i dalje spominjanje sudija i ostalih sranja nece rezultat promjeniti. Nije nam sudija kriv sto je Hodzic 2 100 % prokocko ili Kerla sto nas je kostao 10 bodova. Liga nam je amaterska takve su i sudije, i ovakva sudjenja kao protiv Sirokog i Celika ce ih biti jos masu.
Okrenite se sledecoj utakmici i ignorisite razne padobrance, bit ce vam lakse.
NO PYRO NO PARTY

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 sep 2013, 13:28

DA LI JE MOGUCE DA CE OPET DERBI BITI U SRIJEDU :?: :!: :x
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 sep 2013, 13:35

zamorano je napisao/la:

Koji ku.rac pratiš fudbal, ako ne znaš fudbalska pravila. Da ne bi bio ofsajd, moraju bar dva igrača Želje biti bliži svom golu, a ja ovdje vidim samo Lončarića. Kajkut nije dao loptu unazad nego naprijed.

To ti htio biti sarkastičan :o
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 sep 2013, 13:43

Nikako da se smiri ova situacija poslije Zenice. Ne znam zasto se pravdaju ovi iz Zenice i raspravljaju, jer ovo saopstenje nema nikakve veze s njima. Moralo se to uraditi, jednostavno nas kradu cijelu sezonu, ono protiv Sirokog je bilo patnja gledati, nevjerovatno je da se onoliko stvari sviralo na nasu stetu, onda utakmica sa Zrinjskim, kada su poveli ovi iz Mostara do kraja se igralo mozda 7 min utakmice, a ne sjecam se da je sudija nekome dao karton za zadrzavanje. Sto se tice utakmice u Zenici ponovo smo primili gol iz ofsajda, ili nije bio, kako god, ali kada primis protiv Sirokog gol iz ofsajda logicno je da ce svi biti revoltirani zbog gola Dedic ma kako mali ofsajd bio. Toliko o tome.

Sto se tice utakmice dobro je bilo, prvo poluvrijeme posebno, imali smo sansu da odemo na plus 3, ali eto Arina nosalancija nas je kostala bodova. Ne krivim ga, ni najmanje. On je nase blago zajedno s ostalim momcima. Momak ima 18 godina i tesko je ocekivati neku racionalnost u njegovim postupcima. Udarali su nas, psovali i sta sve ne, tako da je logicna bila njegova reakcija nakon gola, zbog koje je dobio zuti karton. Kod drugog zutog kartona, neko je vec pisao, sudija je trebao svirati faul nad Jamakom, ali nije, pustio je prednost iz samo njemu poznatih razloga. Mali Ara dva puta okrece tri igraca Celika na malom prostoru, i neka je, bilo je to lijepo vidjeti, nase djete se igra s udaracima iz Zenice. Zbog toga ne zalim za bodovima. Nasi su momci i s igracem manje pokazali karakter, pokazali da su mnogo iznad drugih. Doci ce to sve na svoje, samo treba vremena i strpljenja.

Pisao sam jos prije utakmice da je jedina sansa Celika nametanje nervoze, udaranje, psovanje i ako nasi ne nasjedu da cemo ih rastaviti. Ipak, igraci Celika su uspjeli u svome, dobili smo crveni, bilo je koskanja na terenu, razbijenih glava (Hasanovic). Samo mi nije jasna reakcija Mesanovica nakon faula nad spomenutim Hasanovicem, dobro mozda nije bio jak udarac, mozda nije bilo namjere, ali brate ako si vidio da si nekome razbio nos u duelu kako se mozes buniti kod sudije. Nije valjda toliko tesko ostati covjek, ma koliko vazna utakmica bila.

Jedva cekam da se vrate Zola, Kvesa i Benjo, uz Aru, Dadu i Rijada bice to jako lijepo gledati u nasem Zelji. Valjda se do tada uklope Kerla i Skaljic, uz Tomica, Jamaka i ove malo iskusnije Selima i Bucana ne sumnjam ni najmanje u jos jednu titulu. Svi ste primjetili da igramo sve bolje, i naravno, necemo tu stati, jos ce mocnije izgledati vremenom dok ovi mladji shvare kakva pravila vladaju u ovoj ligi.

PS: Ne raspravljajte vise s ovim iz Zenice, nemaju oni nista sa Zeljom, a ne vjerujem da ce ijedna strana priznati ovoj drugoj da je u pravu. Prosla utakmica, ostaje Zeljo i do sljedece utakmice nas ne zanimaju Zenicani.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 sep 2013, 13:50

sergejevic je napisao/la:Nikako da se smiri ova situacija poslije Zenice. Ne znam zasto se pravdaju ovi iz Zenice i raspravljaju, jer ovo saopstenje nema nikakve veze s njima. Moralo se to uraditi, jednostavno nas kradu cijelu sezonu, ono protiv Sirokog je bilo patnja gledati, nevjerovatno je da se onoliko stvari sviralo na nasu stetu, onda utakmica sa Zrinjskim, kada su poveli ovi iz Mostara do kraja se igralo mozda 7 min utakmice, a ne sjecam se da je sudija nekome dao karton za zadrzavanje. Sto se tice utakmice u Zenici ponovo smo primili gol iz ofsajda, ili nije bio, kako god, ali kada primis protiv Sirokog gol iz ofsajda logicno je da ce svi biti revoltirani zbog gola Dedic ma kako mali ofsajd bio. Toliko o tome.

Sto se tice utakmice dobro je bilo, prvo poluvrijeme posebno, imali smo sansu da odemo na plus 3, ali eto Arina nosalancija nas je kostala bodova. Ne krivim ga, ni najmanje. On je nase blago zajedno s ostalim momcima. Momak ima 18 godina i tesko je ocekivati neku racionalnost u njegovim postupcima. Udarali su nas, psovali i sta sve ne, tako da je logicna bila njegova reakcija nakon gola, zbog koje je dobio zuti karton. Kod drugog zutog kartona, neko je vec pisao, sudija je trebao svirati faul nad Jamakom, ali nije, pustio je prednost iz samo njemu poznatih razloga. Mali Ara dva puta okrece tri igraca Celika na malom prostoru, i neka je, bilo je to lijepo vidjeti, nase djete se igra s udaracima iz Zenice. Zbog toga ne zalim za bodovima. Nasi su momci i s igracem manje pokazali karakter, pokazali da su mnogo iznad drugih. Doci ce to sve na svoje, samo treba vremena i strpljenja.

Pisao sam jos prije utakmice da je jedina sansa Celika nametanje nervoze, udaranje, psovanje i ako nasi ne nasjedu da cemo ih rastaviti. Ipak, igraci Celika su uspjeli u svome, dobili smo crveni, bilo je koskanja na terenu, razbijenih glava (Hasanovic). Samo mi nije jasna reakcija Mesanovica nakon faula nad spomenutim Hasanovicem, dobro mozda nije bio jak udarac, mozda nije bilo namjere, ali brate ako si vidio da si nekome razbio nos u duelu kako se mozes buniti kod sudije. Nije valjda toliko tesko ostati covjek, ma koliko vazna utakmica bila.

Jedva cekam da se vrate Zola, Kvesa i Benjo, uz Aru, Dadu i Rijada bice to jako lijepo gledati u nasem Zelji. Valjda se do tada uklope Kerla i Skaljic, uz Tomica, Jamaka i ove malo iskusnije Selima i Bucana ne sumnjam ni najmanje u jos jednu titulu. Svi ste primjetili da igramo sve bolje, i naravno, necemo tu stati, jos ce mocnije izgledati vremenom dok ovi mladji shvare kakva pravila vladaju u ovoj ligi.

PS: Ne raspravljajte vise s ovim iz Zenice, nemaju oni nista sa Zeljom, a ne vjerujem da ce ijedna strana priznati ovoj drugoj da je u pravu. Prosla utakmica, ostaje Zeljo i do sljedece utakmice nas ne zanimaju Zenicani.
Dobar post. Trebao si dodati još samo BL i ono odugovlačenje kada lopta izađe van granica igrališta, te ubacivanje druge lopte u igru. To više ne radi ni Vrbanjuša.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, elSaik, Google Adsense [Bot], Levin i 48 gostiju.