Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Martex
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Martex » 07 mar 2011, 10:29

Virtu4l je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Moja želja su "Who is that guy" tipovi koji će se od ranih dana učiti da igraju iz ljubavi prema Unitedu i koje ćemo za 20 godina moći nazvati legendama kao što su sad Ryan, Paul ili Gary!
Takvi više ne postoje.
Upravo tako! ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 07 mar 2011, 11:57

http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 12:17

Vidim ovde se prica kako Man utd malo trosi :o
Hahaha...pa samo u ovom kadru pogledajte koliko se istrosilo jbte:
Rooney 37 milijona eura
Berbatov 38 milijona
Obertan 4 milijona
Valencia 18,5 milijona
Anderson 31,5 milijona
Hargeaves 25 milijona
Nani 25,5 milijona
itd...
pa pogledajte samo koje su ovo cifre?! :?
Druga stvar je sto je Fergi pogrijesio koncept i sada ispasta tonuci u dugovima a nit u brlogu ima kakav talenat nit ima priliku dovesti kakvog konkurentnog igraca da mu odmah pocne igrati u prvih 11,zato je spao na Fabia,Obertana,Bebea,Rafaela i njima slicne,te na stare kuke Gigsa,Scholesa,Edwina,Ferdinanda,O'Shea,Parka,Browna itd....
Objektivno ovi veterani ne mogu izdrzati 38+ utakmica na sezonu,a dovedeni igraci su premladi i trebaju vremena,opet oni visemilijonski transferisu (poneki),realno,i promasaj,pa se placa ceh.
Objektivno,Man.Utd bi mogao pocet ulagati u skauting i nogometnu akademiju,a pustit se corava posla,nikad od Obertana igraca.Ovih veterana se rijesiti po kratkom postupku,dat im neku f-ju u klubu i eto,mirna vojska.
Mislim da vas jbu oni Glezeri,sa njima se nikad ne zna.
I vi imate historiju,imate jedan od najvecih klubova,al' vama fali ekipa,ona kakvu ste imali u vrijeme kada su ovi veterani bili u svojim najbojim godinama,svi su oni manje-vise izrasli u man utd-u, i svi su se znali,bili ko braca,sad je sve otislo helać .Daj boze da grijesim,volio bih da Man utd ostane medju najvecim ekipama,to treba Arsenal prije svega,al' Fergiju se blizi kraj zivota,a poslije njeg sudbina,koju drze Glezerovi,je nepredvidljiva. :?
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 07 mar 2011, 12:30

Arnelinho je napisao/la:Vidim ovde se prica kako Man utd malo trosi :o

Druga stvar je sto je Fergi pogrijesio koncept i sada ispasta tonuci u dugovima a nit u brlogu ima kakav talenat nit ima priliku dovesti kakvog konkurentnog igraca da mu odmah pocne igrati u prvih 11,zato je spao na Fabia,Obertana,Bebea,Rafaela i njima slicne,te na stare kuke Gigsa,Scholesa,Edwina,Ferdinanda,O'Shea,Parka,Browna itd....
Objektivno ovi veterani ne mogu izdrzati 38+ utakmica na sezonu,a dovedeni igraci su premladi i trebaju vremena,opet oni visemilijonski transferisu (poneki),realno,i promasaj,pa se placa ceh.
Objektivno,Man.Utd bi mogao pocet ulagati u skauting i nogometnu akademiju,a pustit se corava posla,nikad od Obertana igraca.Ovih veterana se rijesiti po kratkom postupku,dat im neku f-ju u klubu i eto,mirna vojska.
Mislim da vas jbu oni Glezeri,sa njima se nikad ne zna.
I vi imate historiju,imate jedan od najvecih klubova,al' vama fali ekipa,ona kakvu ste imali u vrijeme kada su ovi veterani bili u svojim najbojim godinama,svi su oni manje-vise izrasli u man utd-u, i svi su se znali,bili ko braca,sad je sve otislo helać .Daj boze da grijesim,volio bih da Man utd ostane medju najvecim ekipama,to treba Arsenal prije svega,al' Fergiju se blizi kraj zivota,a poslije njeg sudbina,koju drze Glezerovi,je nepredvidljiva. :?
taj čovjek vrlo rijtko griješi a kad je u pitanju ''slaganje'' i stvaranje tima tu pogotovo a da je Ferguson kriv što je United u dugovima je ne smiješno nego žalosno i trebaš još malo promisliti prije nego napišeš ponovo ovakvu i sličnu glupost.A opet kad je riječ o pojačanjima i nedostatku novca evo jedan tekst od jučer
Man Utd boss Ferguson plans amazing £100M-PLUS summer spending spree
Manchester United boss Sir Alex Ferguson is planning a £100 MILLION-PLUS summer spending spree.

The Sunday Express says Ferguson is determined to leave the club in robust health once he decides to retire with a young talented squad capable of winning more trophies.

Despite going to Liverpool today with a team that is the bookies' favourite to win him a record breaking 19th title, Sir Alex know that surgery is needed in the summer if United are to maintain their high standards of the past decades.

It’s why he is ready to use the chequebook once the next transfer window opens.

Ferguson plans to spend an amazing £90 million on a new midfield - including Ashley Young (Aston Villa), Jack Rodwell (Everton) and Jordan Henderson (Sunderland).

And with United also intent on spending at least £10m on a top-line keeper at the end of the season to replace the retiring Edwin van der Sar, Ferguson is committed to a summer outlay of more than £100m.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 mar 2011, 12:43

brazzo je napisao/la: taj čovjek vrlo rijtko griješi a kad je u pitanju ''slaganje'' i stvaranje tima tu pogotovo a da je Ferguson kriv što je United u dugovima je ne smiješno nego žalosno i trebaš još malo promisliti prije nego napišeš ponovo ovakvu i sličnu glupost.A opet kad je riječ o pojačanjima i nedostatku novca evo jedan tekst od jučer
Pa uporedi tim koji je imao prije 5 sezona i ovaj danas,ako si dovoljno star da si tad pratio fudbal,bice ti jasno,sta hocu da kazem :)
Ferguson je trebao malo manje da trosi,sumnjam da ce se dug nastati posljedicom loseg poslovanja izvan nogometnog svijeta,pa man utd ima najveci procenat od TV prava,najveci stadion u EPL,sigurno medju najprofitabilnijim trgovinama rekvizita,ogroman novac od ugovora i sponzora...rekoh ti vec,ko god je dovodio onakve igrace za one cifre,on je uzrok duga,bio ili ne Fergie.
Ferguson jeste bog u Manchesteru,ali i on(i) grijese,jer nema covjeka koji je nepogresljiv,Wenger isto(ako ce ti biti lakse da shvatis),oslonio se previse na ove veterane,a skupa pojacanja pa nisu na nivou(izuzev rooneya)onih igraca koje su naslijedili.
PS.Arsene Wenger je dvije sezone nazad tvrdio da ima dovoljno novca da kupi svakog igraca na svijetu,a znas sta je kupio?Nasrija,golobradog Ramseya i onog debila(hvala bogu sto ga nema)Silvestrea,tako da to nista ne znaci.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 07 mar 2011, 13:07

Misli da se pomalo pretjeruje, nakon poraza svi su generali odmah. Dajte ljudi smirite strasti, bitna je jedna stvar da United je prvi na tabeli i sve je blizi 19 tituli. A to sto neki kude i pljuju po Unitedu to je smijesno, malo se informisite u zadnjih 8-10 godina United je najkonstantnija ekipa ili jedna od najkonstantnijih u evropi, na kraju krajeva od zadnje cetri titule United je uzeo tri to je vise nego dobro. Tako da treba smiriti strasti i nastaviti vjerovati, naravno da ima mjesta za napredak ali sta treba sad otjerati povasim pricama pola tima pa to je smijesno!!!!! Sir Alex odlicno zna sta radi a porazi koliko god bolni bili moraju se desiti. BELIVE!!!!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 07 mar 2011, 13:09

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 07 mar 2011, 13:18

Arnelinho je napisao/la: Pa uporedi tim koji je imao prije 5 sezona i ovaj danas,ako si dovoljno star da si tad pratio fudbal,bice ti jasno,sta hocu da kazem :)
Ferguson je trebao malo manje da trosi,sumnjam da ce se dug nastati posljedicom loseg poslovanja izvan nogometnog svijeta,pa man utd ima najveci procenat od TV prava,najveci stadion u EPL,sigurno medju najprofitabilnijim trgovinama rekvizita,ogroman novac od ugovora i sponzora...rekoh ti vec,ko god je dovodio onakve igrace za one cifre,on je uzrok duga,bio ili ne Fergie.
Ferguson jeste bog u Manchesteru,ali i on(i) grijese,jer nema covjeka koji je nepogresljiv,Wenger isto(ako ce ti biti lakse da shvatis),oslonio se previse na ove veterane,a skupa pojacanja pa nisu na nivou(izuzev rooneya)onih igraca koje su naslijedili.
PS.Arsene Wenger je dvije sezone nazad tvrdio da ima dovoljno novca da kupi svakog igraca na svijetu,a znas sta je kupio?Nasrija,golobradog Ramseya i onog debila(hvala bogu sto ga nema)Silvestrea,tako da to nista ne znaci.
e ne vrijedi mi pisati o tome kad vidim da ne pratiš dovoljno ili uopšte United tako da je bespredmetno,ali evo čisto da znaš neke stvari.Ranije smo imali prejaku ekipu (mislim na tim a ne pojedinačno) sa Ruudom,Keaneom,Oleom Giggsom Scholesom u najboljim danima i još plus desetak petnaest odličnih igrača ali takvih igrača je vrlo malo danas (oni koji igraju sa strahopoštovanjem za klub, ginu u svakoj utakmici da njihova kvaliteta nije upitna i sli.) tako da se teško mogu i usporediti ovaj današnji tim i raniji (iako ima i sada dosta igrača koji su bili i ranije prvotimci u Unitedu). Druga stvar kakve veze ima Ferguson i igrači koje je kupio sa dugom Uniteda :roll: trebao bi znati kako su opšte Glazer-ovi kupili ovaj klub pa onda pričati o tome,a da je griješio prilikom dovođenja pojačanja jeste ali je i pogodio sa brojnim igračima a o tome ti govore i uspjesi koje je United zabilježio u ovih par godina titula i finale lp-a 4 titule u PL-u dovoljno. I još jedna stvar kad već spominješ pojačanja valjda ti je jasno da se uspjeh ne kupuje tek tako i da su ti Wenger i Alex najbolji primjer za to ili primjer City-a i Chelsea ;)
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 07 mar 2011, 13:59

Martex je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Moja želja su "Who is that guy" tipovi koji će se od ranih dana učiti da igraju iz ljubavi prema Unitedu i koje ćemo za 20 godina moći nazvati legendama kao što su sad Ryan, Paul ili Gary!
Takvi više ne postoje.
Upravo tako! ;)
Za tebe Virtual mi je jasno da smatraš da takvi ne postoje, obzirom da navijaš za klub gotovih igrača. A ti Martex, da ti možda ne navijaš za Manchester City?

Takvih pokušaja ima i sad, samo nisu pogođeni pravi ljudi, što ne znači da i u budućnosti neće biti tako. A to je ono što čini razliku između tvojih plaćenika Virtual i našeg kluba!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 07 mar 2011, 14:04

posteno ali je skandal i sto je Rafael dobio samo zuti treba se rec ;)
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 07 mar 2011, 14:10

Arnelinho je napisao/la:
brazzo je napisao/la: taj čovjek vrlo rijtko griješi a kad je u pitanju ''slaganje'' i stvaranje tima tu pogotovo a da je Ferguson kriv što je United u dugovima je ne smiješno nego žalosno i trebaš još malo promisliti prije nego napišeš ponovo ovakvu i sličnu glupost.A opet kad je riječ o pojačanjima i nedostatku novca evo jedan tekst od jučer
Pa uporedi tim koji je imao prije 5 sezona i ovaj danas,ako si dovoljno star da si tad pratio fudbal,bice ti jasno,sta hocu da kazem :)
Kontas li ti sta pricas u vezi dugova, pa nije Fergie napravio te dugove preko transfera nego vlasnici, a znas kako su napravili!? Digli kredite da kupe United i sada ne mogu da vrate na vrijeme kamate stalno pristizu za kasnjenje i naravno da se dug povecaje. Znaci Fergie nema veze sa dugom nikakve!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 07 mar 2011, 14:12

Manchester United are leading the race to sign highly-rated Palermo forward Javier Pastore, according to reports in Argentina.

The Premier League giants are thought to be close to agreeing a €40million (£34m), four-year deal for the 21-year-old Argentina international, regarded as a superstar of the future following a raft of dazzling Serie A displays.

Pastore had been linked with a move to Barcelona after revealing his dream to play for the Spanish giants, while Barca ace and compatriot Lionel Messi was reportedly desperate for coach Pep Guardiola to bring him to Camp Nou.

But Argentine radio station Radio Sucesos reported on Thursday the Spanish giants have refused to meet Palermo's price tag.

And that has paved the way for the Red Devils to swoop, with Pastore's agent Marcello Simonean understood to be in England negotiating the details of a potential deal.

Speculation

Pastore has fired in 10 Serie A goals this season for Palermo, who have refused to comment on speculation surrounding his future.

The attacking midfielder was also linked with a move to United's fierce rivals Manchester Cityin the January transfer window, with manager Roberto Mancini admitting his interest in the youngster.

Pastore, who arrived in Italy from native club Huracan in 2009, made his international debut the same year and went on to represent Argentina at last summer's World Cup finals.

He penned a new five-year deal at Palermo in January after claiming to spurn interest from both Barca and Real Madrid in favour of playing regular football at the Sicilian club.

Sky sports je veoma pouzdan izvor, nece oni svasta objaviti!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 07 mar 2011, 14:45

mighty_reds je napisao/la:
posteno ali je skandal i sto je Rafael dobio samo zuti treba se rec ;)

ma sudija se izgubio u utakmici mora se priznati, prvo je Suarez trebao dobiti zuti zbog prigovora liniskm sudiji poslije toga je dodsta bilo gresaka ali to ne umanjuje dobru igru liverpoolai njihovu zasluzenu pobjedu, a losu nasu.....ali opet...we never give up trying to je moto igraca man utd i zato osvajamo 19 titulu ove sezone.....a od slijedece sezone samo ce biti jedno ime na vrhu :twisted:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 mar 2011, 14:54

Rooney88 je napisao/la:Definitivno da necemo biti konkurentni a zato nam treba par klasnih novih igraca. Moja prva zelja je Pastore uz Hulka i Stekelenburga. Dosta sam puta to vec i ponovio.

Pastore moze igrati dobro i u veznom redu ali sam par puta vidio da je igrao i po stranama i bio je dobar. Nekako mislim da nam treba njegova genijalnost, eh sada dali ce do tog transfera i doci ostaje nam da vidimo. Hulka zelim zato sto je razbijac koji je strasno prodoran i ima fenomenalan udarac. Jos da nekada gleda malo vise suigrace bio bi savrsen, ipak ako je mogao Ronaldu moze i Hulku to SAF izbiti iz glave.

Stekelenburga zelim zato sto ima iskustva koje treba za golmana a nisam neki ljubitelj ovih mladjih cuvara mreze.
U kojoj formaciji?

----------Flecer---- Pastore-------
-Valensia-------------------Nani--

ili

....--..Flecer------Kerik----------

-------------Pastore---------------

--Valensia------------Nani-----

Formacija 4-4-2 zahtjeva neprestano kretanje naprijed-nazad/napad-odbrana, a moj je utisak da je on prije svega napadacki orjentisan igrac. Kod njega nisam primjetio nista sto bi moglo ukazati da je dobar u fazi odbrane,.. Klasicni 'plejmejker', bez ikakve agresivnosti i pozrtvovanosti u fazi odbrane. Ne vjerujem da bi njegovom karakteru odgovaralo da igra odbranu i napad, kao sto ne vjerujem da bi to dobro izgledalo na terenu. U odbrani bi sav teret pao na drugog veznjaka, sto bi svaka ozbiljna ekipa lako iskoristila. Dakle, ako bi se doveo Pastore, onda bi se moralo odustati od formacije 4-4-2, koja je osnovna formacija od kada pratim MU. Mislim da je pametnije dovoditi igrace koji se mogu prilagoditi igri kluba, a ne igrace kojim se klub treba prilagodjavati.

MU u posljednjih par godina dosta cesto (posebno na strani) igra formaciju 4-3-2-1, sto se nikako nije pokazalo kao dobro rjesenje. To je dosta defanzivnija formacija od 4-4-2, a poznatno je koliko su Englezi 'dobri' kada igraju defanzivno. Mancester je titule osvaj'o ofanzivnom igrom, nikada defanzivnom. Ovo sto gledamo u zadnje dvi godine je najdosadniji i najgori MU od kada pratim ovaj klub. Kada igras sa tri veznjaka, onda se ocekuje da se dosta napravi kroz sredinu, za razliku od formacije 4-4-2, gdje se najvise ocekuje od probijanja po krilima. Problem za MU je taj sto tri veznjaka cine Flecer, Kerik i Skols. Prva dvojica su dobri defanzivci, dobri u predaji lopte, ali potpuno limitirani u igri prema naprijed. Skols je u godinama, nema dovoljno brzine da bi mog'o napraviti nesto konkretno prema naprijed. I sta se dobija tom formacijom!? Nista. Potpuna defanziva, ne moze se nista napraviti kroz sredinu, a napad je sveden na jednog igraca (manje). E sad, ako bi jedan od ta tri veznjaka bio majstor i pravio razliku na sredini, pravio visak, upuciv'o lucidne pasove krilima i napadacu, dijelio zadnje pasove i direktno ugrozavo protivnicki gol,.. Onda bi to bila druga prica i onda bi ta formacija imala nekog smisla. Da li je takav igrac Pastore!? Ja sam vise nego skeptican. Mislim da ne vrijedi rizikovat. Uz to, dodatni problem je taj sto su Valensia i Nani izrazito krilni igraci, ne mogu igrati poluspica i tako formaciju transformisati u 4-3-3 (tako igra Barsa),.

Ako bi se MU odlucio dovesti nekog u vezu, onda bi Modric bio najbolje rjesenje. Momak moze igrati svaku poziciju u veznom redu, defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog. Uz to, momak se dokaz'o u EPL, sto je od velike vaznosti. Mislim da nema prevelike bojazni da bi on mog'o podbaciti u slucaju da dodje u MU. Za Pastorea ili Sahina nisam bas siguran. Primjer Verona, Klebersona ili Andersona je dobra opomena. EPL je previse drugacija od ostalih liga. Igra se neuporedivo brzi i agresivniji fudbal nego bilo gdje drugo,.. Mnogi igraci se ne snadju bas najbolje, a najvise promasaja otpada na 'juznjake' ciji mentalitet i nacin igre ne trpi tako dinamican i agresivan fudbal. Oni se tesko snalze u EPL, kao sto bi se i mi tesko snasli da preselimo u neko beduinsko selo :mrgreen: . Ako i opravdaju ocekivanja, cesto pokazuju zelju da pobjegnu sa 'sivog otoka' u neke toplije krajeve. Ronaldo i Tevez su najbolji primjer. Zbog toga imam ogromnu rezervu prema svakom 'juznjaku', postoji velika sansa da se pokazu kao promasena investicija.

Ako VDS ode, golman je podhitno potreban. Nisam ga previse gled'o, al' mi se Stekelenburg cini kao dobro rjesenje. Tu su Akinfeev (moja prva zelja), Loris, Nojer,.. Ima dobar izbor golmana, ne bi trebalo propustiti kupiti jednog od njih. Mada bi najvise volio da VDS potpise novi trogodisnji ugovor :mrgreen: .

Mislim da bi MU treb'o sve uciniti da dovede Bejla. Koliko god plate nije puno. Mislim da bi Totenhem u eventualni transfer rado ukljucio Kerika, kojeg Rednap izuzetno cijeni. Ne bih bas bio sretan da Kerik ode, ali ako je to uslov da dodje Bejl, onda moze :mrgreen: . Mislim da bi Totenhem prihvatio 35 miliona eura i Kerika za Bejla. Al' ako bi doveli Bejla, bilo bi bezobrazno traziti i Modrica :mrgreen: . Iako sam bio potpuno odusevljen dolaskom Andersona, sada sam vise nego siguran da u MU ne moze napraviti nista znacajno. Kod njega se pojavio sindrom koji dobiju 'juznjaci' koji dodju u EPL. Jednostavno, momku ne odgovara nacin na koji igra MU, a do sada je pokaz'o da nema 'moc prilagodbe'. Da stvar bude gora, Fergi ga stavlja na poziciju centralnog veznog, iako je momak klasicni poluspic. Ako isto misli napraviti sa Pastoreom, onda bolje da ga ne dovodi. Da bi igrace prilagodio Mancinom stilu igre, Fergi je i Smita pokus'o transformisati u centralnog veznog, sto se na kraju ispostavilo kao pogubno za njegovu karijeru. Prop'o je Smit, propada Anderson, pa zasto dovoditi jos nekog da propadne na poziciji na koju se mozda nece moci naviknuti!?? Andersona sam gled'o u Portu kada je im'o 18 godina, potpuno me je odusevio u svakoj utakmici. Toliko me je odusevio da sam ga proglasio novim Rivaldom :mrgreen: . Igr'o je poluspica, fantasticno razigrav'o, ugrozav'o protivnicki gol,.. Jednostavno izgled'o je mocno na terenu. Nije ni cudo sto je MU toliko kesiro za njega, iako je tek napunio 18 godina. Iako je sada stariji, iako bi treb'o biti dosta bolji nego kada je im'o 18, Anderson do sada nije pokaz'o ni 10% svojih mogucnosti. Zaista tuzno. Volio bih da ode u Spaniju ili Njemacku, da proba napraviti nesto od karijere, ako za to vec nije kasno. Jbg, u ovom pasusu sam malo odluto sa krila na veznjake, ponjelo me :mrgreen: . Da bi zavrsio sa krilima, napisat cu da mi se jako svidja kako igra Albrinton iz Vile 8-) .

U napadu je neophodan jedan brz i pokretljiv napadac. Manci ne trebaju sidrasi, takav tip igraca vise ne prolazi kod velikana. Berbatova treba prodati, od njega ima vise stete nego koristi, iako je postig'o brdo golova. Te golove je uglavnom postiz'o na domacem terenu protiv slabih protivnika, kada bi MU protivnika sabio u sesnaesterac, pa je mog'o iskoristiti svoju odlicnu tehniku. Kada bi MU igr'o na kontre i polukontre, Berbatov bi bio potpuno beskoristan i destruktivan (igrac manje). Koga dovesti? Izbor nije bas dobar. Treba razmisljati ko bi mog'o ciniti dobar tandem sa Runijem. Celsi je doveo Toresa, uz Drogbu jednog od najboljih napadaca svijeta, ali to ne znaci da su oni dobar napadacki tandem. Naprotiv. Manci treba jedan napadac kao sto je bio Dvajt Jork :mrgreen: . Al' da je i babi muda bila bi deda,. Trenutno ne vidim takvog igraca. Hulk? Nije tipicni juznjak, mozda bi uspjeo u EPL. Ako nista, navijaci bi ga zavolili, jer podsjeca na Runija :mrgreen: . Sto se tice njegove skrtosti, mislim da bi to Fergi mog'o rjesiti. Al' stvarno je tesko procjeniti da li bi opravd'o ocekivanja.

-------------------VDS (ili Akinfeev ili Stekelenburg)----------------
------------Rafael---Ferdinand-----Vidic........Evra--------
---------------------Flecer----------Modric----------------------
-----------Valensia---------------------------Bejl-----------------
--------------------------Hulk-----Runi----------------------------

Moze l' 'vako :mrgreen: ?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 07 mar 2011, 15:18

Drugovi slijede nam tri tekme u ligi gdje iramo sa BOLTONOM I FULHAMOM,gdje smo u prvim utakmicama remizirali,a da nismo nebismo strepili kao sad.Imamo mec i sa sve boljim Westhamom koji je razvalio Liverpoola pretproslo kolo.Moramo se uozbiljit i iz te tri tekme odnijeti maxmalinih 9 bodova.Dosla nam je kriza jbg svakom dodje.Namjerno nisam zelio kom ovaj zadnji mec nego sam samo citao kom hajmo reci iznearviranih igraca koji nemisle mnoge stvari sto su rekli.Da budem iskren ima tu mnogo istine npr da se Giggs i Scholes vise ne mogu pruzat partije kao prije 10 godina.Da sa Carrickom i Fletcherom u sredini djelujemo slabasno.Trebaju nam na ljeto nova pojacanja jer konkurencija samo jaca realno.Nadam se da cemo uspjet izdrzat ovaj pritisak i podici pehar na kraju po 19 put.Ali iskren sam dugogodisnji sam navijac ove svetinje,pratim ligu desetak i vise godina,i priznajem da,mnogi samo napreduju,a bojim se da mi ne ostanemo u istom mjestu ne budemo li doveli osvjezenje u vezni red.Srecom imamo Fergusona koji je ovo ljeto doveo Chicharita i Smallinga,mlade igrace koji ce biti buducnost,kao i Fabio i Rafael,to mi se jako svidja,ali evidentno je da treba klasa.Jer zamislite dajem samo primjer da na ljeto dovedemo Pastorea,Hulka,Svainstajgera,i Lassa,prodamo Carricka,Gibsona,Hargu,Browna pa ko bi nam mogao ista.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 07 mar 2011, 15:24

Valencia je napisao/la: -------------------VDS (ili Akinfeev ili Stekelenburg)----------------
------------Rafael---Ferdinand-----Vidic........Evra--------
---------------------Flecer----------Modric----------------------
-----------Valensia---------------------------Bejl-----------------
--------------------------Hulk-----Runi----------------------------

Moze l' 'vako :mrgreen: ?
ne može ovako a i teško da će barem do je Ferguson tu ovako nešto zaigrati zajedno :)
Modrić i Hulk bespotrebni a Nanija nigdje u timu, ne može to tako ali ajde nema veze ionako su slabe šanse da nam Spursi njega prodaju bez obzira na sve ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 mar 2011, 15:28

Meni stvarno ne ide u glavu zbog cega se pominje Las Diara!?

Arsenal - klupa, Celsi - klupa, Real - klupa, MU - prva postava :mrgreen: . Pa Flecer i Kerik su za klasu bolji igraci od Diare. Zbog cega tim gomilati ispodprosjecnim igracima!?? Il' mozda zelite reci da ljudi u Arsenalu, Celsiju i Realu ne vide izbliza ono sto MU vidi izdaleka :mrgreen: .

Spominjete i tog Sanceza iz Udina. Ako je bolji od Nanija, onda ga treba dovesti, ako je isti ili slabiji, onda nije potreban.

Mancesteru trebaju vrhunska pojacanja!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 mar 2011, 15:31

Valencia je napisao/la:Meni stvarno ne ide u glavu zbog cega se pominje Las Diara!?

Arsenal - klupa, Celsi - klupa, Real - klupa, MU - prva postava :mrgreen: . Pa Flecer i Kerik su za klasu bolji igraci od Diare. Zbog cega tim gomilati ispodprosjecnim igracima!?? Il' mozda zelite reci da ljudi u Arsenalu, Celsiju i Realu ne vide izbliza ono sto MU vidi izdaleka :mrgreen: .

Spominjete i toga Sanceza iz Udina. Ako je bolji od Nanija, onda ga treba dovesti, ako je isti ili slabiji, onda nije potreban.

A jesi razmisljao o tome da oni nisu isti tip igraca,tj.Fletcher i Carrick su samo silom prilika zadnji vezni jer Manchester u nedostatku tih igraca nema koga da stavi tamo.Oba igraca su centralni vezni dakle veza izmedju defanzivnog dela veze i ofanzivnog dela veze.Pa ako bi ih gledali po tome i proedili sa ostalim zadnjim veznim iz liga petice onda bi zasigurno bili jedni od losih koji to rade.Manchesteru je definitivno potreban jeda zadnji vezni tipa Diarre,ali samo ako bi Real hteo da ga pusti za neku razumnu cifru(nekih 10-ak miliona),sve ostalo bi bilo pa ne mogu reci bacanje para,ali za malo vise para mozes naci i boljeg.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 07 mar 2011, 15:34

Valencia je napisao/la:Meni stvarno ne ide u glavu zbog cega se pominje Las Diara!?

Spominjete i tog Sanceza iz Udina. Ako je bolji od Nanija, onda ga treba dovesti, ako je isti ili slabiji, onda nije potreban.

Jbt ti nikako da se ''upoznaš'' sa kvalitetama Sancheza ajde ako ti je lakše skontati u vrijednosti igrača pazi ovako :
Ako je Pastore vrijedan 50 mil eura onda je Sanchez vrijedan 49,5 mil eura ;) On nam je takođe potreban pogotovo što je pitanje kakav će Antonio biti nakon povratka.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 mar 2011, 15:47

Devil je napisao/la:

Spominjete i toga Sanceza iz Udina. Ako je bolji od Nanija, onda ga treba dovesti, ako je isti ili slabiji, onda nije potreban.

A jesi razmisljao o tome da oni nisu isti tip igraca,tj.Fletcher i Carrick su samo silom prilika zadnji vezni jer Manchester u nedostatku tih igraca nema koga da stavi tamo.Oba igraca su centralni vezni dakle veza izmedju defanzivnog dela veze i ofanzivnog dela veze.Pa ako bi ih gledali po tome i proedili sa ostalim zadnjim veznim iz liga petice onda bi zasigurno bili jedni od losih koji to rade.Manchesteru je definitivno potreban jeda zadnji vezni tipa Diarre,ali samo ako bi Real hteo da ga pusti za neku razumnu cifru(nekih 10-ak miliona),sve ostalo bi bilo pa ne mogu reci bacanje para,ali za malo vise para mozes naci i boljeg.
Pa u tome i jeste stvar. MU ne igra sa zadnjim veznim. MU igra sa dva centralna vezna. U formaciji 4-4-2 ne mozes igrati sa zadnjim veznim, osim ako ne igras 'diamond' za sto MU apsolutno nema igrace.

Ja ne bi za njega dao Gibsona, a kamo li 10 miliona eura.

Pa potrebni su 'nama' bili Veron, Kleberson i Aderson, pa se ispostavilo da su pare bacene u bunar. Sanceza ne mogu gledat, fasov'o bi cir da odgledam jednu utakmicu Serie A :mrgreen: . Gled'o sam ga na SP u dresu Cilea i nije me nesto posebno odusevio. Mozda se popravio. Ponavljam, ako je bolji od Nanija, mozda i vrijedi rizikovati. A da bi Fergi za njega dao 50 miliona, to je vec vic :mrgreen: .

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.