Rooney88 je napisao/la:Definitivno da necemo biti konkurentni a zato nam treba par klasnih novih igraca. Moja prva zelja je Pastore uz Hulka i Stekelenburga. Dosta sam puta to vec i ponovio.
Pastore moze igrati dobro i u veznom redu ali sam par puta vidio da je igrao i po stranama i bio je dobar. Nekako mislim da nam treba njegova genijalnost, eh sada dali ce do tog transfera i doci ostaje nam da vidimo. Hulka zelim zato sto je razbijac koji je strasno prodoran i ima fenomenalan udarac. Jos da nekada gleda malo vise suigrace bio bi savrsen, ipak ako je mogao Ronaldu moze i Hulku to SAF izbiti iz glave.
Stekelenburga zelim zato sto ima iskustva koje treba za golmana a nisam neki ljubitelj ovih mladjih cuvara mreze.
U kojoj formaciji?
----------Flecer---- Pastore-------
-Valensia-------------------Nani--
ili
....--..Flecer------Kerik----------
-------------Pastore---------------
--Valensia------------Nani-----
Formacija 4-4-2 zahtjeva neprestano kretanje naprijed-nazad/napad-odbrana, a moj je utisak da je on prije svega napadacki orjentisan igrac. Kod njega nisam primjetio nista sto bi moglo ukazati da je dobar u fazi odbrane,.. Klasicni 'plejmejker', bez ikakve agresivnosti i pozrtvovanosti u fazi odbrane. Ne vjerujem da bi njegovom karakteru odgovaralo da igra odbranu i napad, kao sto ne vjerujem da bi to dobro izgledalo na terenu. U odbrani bi sav teret pao na drugog veznjaka, sto bi svaka ozbiljna ekipa lako iskoristila. Dakle, ako bi se doveo Pastore, onda bi se moralo odustati od formacije 4-4-2, koja je osnovna formacija od kada pratim MU. Mislim da je pametnije dovoditi igrace koji se mogu prilagoditi igri kluba, a ne igrace kojim se klub treba prilagodjavati.
MU u posljednjih par godina dosta cesto (posebno na strani) igra formaciju 4-3-2-1, sto se nikako nije pokazalo kao dobro rjesenje. To je dosta defanzivnija formacija od 4-4-2, a poznatno je koliko su Englezi 'dobri' kada igraju defanzivno. Mancester je titule osvaj'o ofanzivnom igrom, nikada defanzivnom. Ovo sto gledamo u zadnje dvi godine je najdosadniji i najgori MU od kada pratim ovaj klub. Kada igras sa tri veznjaka, onda se ocekuje da se dosta napravi kroz sredinu, za razliku od formacije 4-4-2, gdje se najvise ocekuje od probijanja po krilima. Problem za MU je taj sto tri veznjaka cine Flecer, Kerik i Skols. Prva dvojica su dobri defanzivci, dobri u predaji lopte, ali potpuno limitirani u igri prema naprijed. Skols je u godinama, nema dovoljno brzine da bi mog'o napraviti nesto konkretno prema naprijed. I sta se dobija tom formacijom!? Nista. Potpuna defanziva, ne moze se nista napraviti kroz sredinu, a napad je sveden na jednog igraca (manje). E sad, ako bi jedan od ta tri veznjaka bio majstor i pravio razliku na sredini, pravio visak, upuciv'o lucidne pasove krilima i napadacu, dijelio zadnje pasove i direktno ugrozavo protivnicki gol,.. Onda bi to bila druga prica i onda bi ta formacija imala nekog smisla. Da li je takav igrac Pastore!? Ja sam vise nego skeptican. Mislim da ne vrijedi rizikovat. Uz to, dodatni problem je taj sto su Valensia i Nani izrazito krilni igraci, ne mogu igrati poluspica i tako formaciju transformisati u 4-3-3 (tako igra Barsa),.
Ako bi se MU odlucio dovesti nekog u vezu, onda bi Modric bio najbolje rjesenje. Momak moze igrati svaku poziciju u veznom redu, defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog.
Uz to, momak se dokaz'o u EPL, sto je od velike vaznosti. Mislim da nema prevelike bojazni da bi on mog'o podbaciti u slucaju da dodje u MU. Za Pastorea ili Sahina nisam bas siguran. Primjer Verona, Klebersona ili Andersona je dobra opomena. EPL je previse drugacija od ostalih liga. Igra se neuporedivo brzi i agresivniji fudbal nego bilo gdje drugo,.. Mnogi igraci se ne snadju bas najbolje, a najvise promasaja otpada na 'juznjake' ciji mentalitet i nacin igre ne trpi tako dinamican i agresivan fudbal. Oni se tesko snalze u EPL, kao sto bi se i mi tesko snasli da preselimo u neko beduinsko selo

. Ako i opravdaju ocekivanja, cesto pokazuju zelju da pobjegnu sa 'sivog otoka' u neke toplije krajeve. Ronaldo i Tevez su najbolji primjer. Zbog toga imam ogromnu rezervu prema svakom 'juznjaku', postoji velika sansa da se pokazu kao promasena investicija.
Ako VDS ode, golman je podhitno potreban. Nisam ga previse gled'o, al' mi se Stekelenburg cini kao dobro rjesenje. Tu su Akinfeev (moja prva zelja), Loris, Nojer,.. Ima dobar izbor golmana, ne bi trebalo propustiti kupiti jednog od njih. Mada bi najvise volio da VDS potpise novi trogodisnji ugovor

.
Mislim da bi MU treb'o sve uciniti da dovede Bejla. Koliko god plate nije puno. Mislim da bi Totenhem u eventualni transfer rado ukljucio Kerika, kojeg Rednap izuzetno cijeni. Ne bih bas bio sretan da Kerik ode, ali ako je to uslov da dodje Bejl, onda moze

. Mislim da bi Totenhem prihvatio 35 miliona eura i Kerika za Bejla. Al' ako bi doveli Bejla, bilo bi bezobrazno traziti i Modrica

. Iako sam bio potpuno odusevljen dolaskom Andersona, sada sam vise nego siguran da u MU ne moze napraviti nista znacajno. Kod njega se pojavio sindrom koji dobiju 'juznjaci' koji dodju u EPL. Jednostavno, momku ne odgovara nacin na koji igra MU, a do sada je pokaz'o da nema 'moc prilagodbe'. Da stvar bude gora, Fergi ga stavlja na poziciju centralnog veznog, iako je momak klasicni poluspic. Ako isto misli napraviti sa Pastoreom, onda bolje da ga ne dovodi. Da bi igrace prilagodio Mancinom stilu igre, Fergi je i Smita pokus'o transformisati u centralnog veznog, sto se na kraju ispostavilo kao pogubno za njegovu karijeru. Prop'o je Smit, propada Anderson, pa zasto dovoditi jos nekog da propadne na poziciji na koju se mozda nece moci naviknuti!?? Andersona sam gled'o u Portu kada je im'o 18 godina, potpuno me je odusevio u svakoj utakmici. Toliko me je odusevio da sam ga proglasio novim Rivaldom

. Igr'o je poluspica, fantasticno razigrav'o, ugrozav'o protivnicki gol,.. Jednostavno izgled'o je mocno na terenu. Nije ni cudo sto je MU toliko kesiro za njega, iako je tek napunio 18 godina. Iako je sada stariji, iako bi treb'o biti dosta bolji nego kada je im'o 18, Anderson do sada nije pokaz'o ni 10% svojih mogucnosti. Zaista tuzno. Volio bih da ode u Spaniju ili Njemacku, da proba napraviti nesto od karijere, ako za to vec nije kasno. Jbg, u ovom pasusu sam malo odluto sa krila na veznjake, ponjelo me

. Da bi zavrsio sa krilima, napisat cu da mi se jako svidja kako igra Albrinton iz Vile

.
U napadu je neophodan jedan brz i pokretljiv napadac. Manci ne trebaju sidrasi, takav tip igraca vise ne prolazi kod velikana. Berbatova treba prodati, od njega ima vise stete nego koristi, iako je postig'o brdo golova. Te golove je uglavnom postiz'o na domacem terenu protiv slabih protivnika, kada bi MU protivnika sabio u sesnaesterac, pa je mog'o iskoristiti svoju odlicnu tehniku. Kada bi MU igr'o na kontre i polukontre, Berbatov bi bio potpuno beskoristan i destruktivan (igrac manje). Koga dovesti? Izbor nije bas dobar. Treba razmisljati ko bi mog'o ciniti dobar tandem sa Runijem. Celsi je doveo Toresa, uz Drogbu jednog od najboljih napadaca svijeta, ali to ne znaci da su oni dobar napadacki tandem. Naprotiv. Manci treba jedan napadac kao sto je bio Dvajt Jork

. Al' da je i babi muda bila bi deda,. Trenutno ne vidim takvog igraca. Hulk? Nije tipicni juznjak, mozda bi uspjeo u EPL. Ako nista, navijaci bi ga zavolili, jer podsjeca na Runija

. Sto se tice njegove skrtosti, mislim da bi to Fergi mog'o rjesiti. Al' stvarno je tesko procjeniti da li bi opravd'o ocekivanja.
-------------------VDS (ili Akinfeev ili Stekelenburg)----------------
------------Rafael---Ferdinand-----Vidic........Evra--------
---------------------Flecer----------Modric----------------------
-----------Valensia---------------------------Bejl-----------------
--------------------------Hulk-----Runi----------------------------
Moze l' 'vako

?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.