FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 14:39

Stole iz Bora je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la: Znam ja zato .. :) Covjek ima preko 650 zvanicnih utakmica za Zelju. Zvanicnih, znaci onih "plakatiranih", najavljenih a ne samo prvenstvenih. Kad su prvenstvene utakmice u pitanju on je treci ali njih trojica koja imaju oko 350 su u par utakmica. NIKAD nije bio povrijedjen a samo dva puta je dobio crveni karton tako da je bio redovan na utakmicama.
Znaci imao je preko 300 utakmica koje nisu prvenstvene???
Otprilike. Kup, Evropa, SE kup .. Ma pricao mi je da su imali nekakvih evropskih takmicenja koje se niko ne sjeca vise. Tada su srijedom igrali ligu igraci do 20 godina koji su igrali i u prvim ekipama. I te utakmice su zvanicne, pod pokroviteljstvom tadasnjeg saveza. Ima sve podatke izvadjenje, utakmicu po utakmicu, godinu po godinu pa ako si sumnicav uzet cu to od njega, skenirati i poslati ti. Ili cu jednom u kroku donijeti .. ;)
Gdje necu biti sumnjicav...al ako ima dokaze za te "sporedne tekme", moram vjerovati :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 mar 2010, 14:43

Stole iz Bora je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la: Znam ja zato .. :) Covjek ima preko 650 zvanicnih utakmica za Zelju. Zvanicnih, znaci onih "plakatiranih", najavljenih a ne samo prvenstvenih. Kad su prvenstvene utakmice u pitanju on je treci ali njih trojica koja imaju oko 350 su u par utakmica. NIKAD nije bio povrijedjen a samo dva puta je dobio crveni karton tako da je bio redovan na utakmicama.
Znaci imao je preko 300 utakmica koje nisu prvenstvene???
Otprilike. Kup, Evropa, SE kup .. Ma pricao mi je da su imali nekakvih evropskih takmicenja koje se niko ne sjeca vise. Tada su srijedom igrali ligu igraci do 20 godina koji su igrali i u prvim ekipama. I te utakmice su zvanicne, pod pokroviteljstvom tadasnjeg saveza. Ima sve podatke izvadjenje, utakmicu po utakmicu, godinu po godinu pa ako si sumnicav uzet cu to od njega, skenirati i poslati ti. Ili cu jednom u kroku donijeti .. ;)
Zovnite i mene u kroku,mada je meni boccaccio zakon :mrgreen: ...Jela je velika ljudina,tacno je to sta kazes Stole,broj njegovih utakmica je rekordan,ali privatno je ostao bas dobar lik,drag,nasmijan i ako je neko zasluzio da bude prava legenda kluba to je onda Brane Jelusic...nazalost,vec dugo vremena je izdvojen iz svih klupskih desavanja,ja bi mu dao bar pocasno mjesto na zapadu sa njegovim imenom na stolici i zauvijek besplatno,pa kad pozeli da dodje,neka uziva...nazalost po nekim pitanjima jos nismo dorasli kao klub,ne pazimo nase legende,nego ocekujemo da legenda paze na nas...ostaje nada da ce se nekada ljudi u klubu sjetiti i znati nagraditi ove velike fudbalske velicine naseg kluba ponekim pozivom na neke svecanosti ili na vazne utakmice...njima bi to znacilo,klub bi tako narastao u ocima svih bivsih vojnika kluba,a mladji navijaci bi imali priliku da mnogo toga vide i nauce kroz zivuce legende naseg kluba koji zive i rade u Sarajevu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 08 mar 2010, 14:49

boccaccio je napisao/la:Zovnite i mene u kroku,mada je meni boccaccio zakon :mrgreen: ...Jela je velika ljudina,tacno je to sta kazes Stole,broj njegovih utakmica je rekordan,ali privatno je ostao bas dobar lik,drag,nasmijan i ako je neko zasluzio da bude prava legenda kluba to je onda Brane Jelusic...nazalost,vec dugo vremena je izdvojen iz svih klupskih desavanja,ja bi mu dao bar pocasno mjesto na zapadu sa njegovim imenom na stolici i zauvijek besplatno,pa kad pozeli da dodje,neka uziva...nazalost po nekim pitanjima jos nismo dorasli kao klub,ne pazimo nase legende,nego ocekujemo da legenda paze na nas...ostaje nada da ce se nekada ljudi u klubu sjetiti i znati nagraditi ove velike fudbalske velicine naseg kluba ponekim pozivom na neke svecanosti ili na vazne utakmice...njima bi to znacilo,klub bi tako narastao u ocima svih bivsih vojnika kluba,a mladji navijaci bi imali priliku da mnogo toga vide i nauce kroz zivuce legende naseg kluba koji zive i rade u Sarajevu
Tuzno je sto ovoga nema, nazalost. Koliko sam puta sa njim pricao o svemu tome i kako se samo iz te njegove price moze vidjeti da mu nije svejedno. Zelju voli i dalje, o tome nema govora ali uvjek mi je govorio kako ih niko ne zove barem da se posavjetuju, da ih pita za misljenje, bilo sta. Oni su tu da pomognu sad pa sad. Jos kad mi prica kako su se oni tad odnosili prema svetom dresu .. Daj Boze da se to opet nekad ponovi, mada cisto sumnjam. Oni su igrali radi ljubavi a toga vise nema.

A sto se tice druzenja, pa to u klubu da organizuju jednom u 2-3 mjeseca i da ih pozovu njima bi puno znacilo.
Seyo_TM je napisao/la:Gdje necu biti sumnjicav...al ako ima dokaze za te "sporedne tekme", moram vjerovati :mrgreen:
Nadam se da ces se jednom potrefiti u kafani kad i on bude tu pa da ga licno pitas. Vikend je najbolji za to ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 14:52

I pravo malo raje zna podatke jer je do njih jako tesko doci...mozes saznati nesto ili privatno ili na nekim skrivenim forumima...al polako, sve ce se to promjeniti vrlo brzo! ;)
Ti boccacio svakako trebas zvat na neku pivu..kolko se sjecam :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 mar 2010, 14:58

Klub ne bi nista kostalo da recimo za svaku utakmicu na grbavici zovnu kao goste desetak bivsih igraca iz razlicitih generacija,neki od njih su ovde,neki nisu,ali garantujem da bi po svaku cijenu dosli...pa se iz jedne generacije sjetiti npr.Cike Radovica koji je drzao zelju u ratu sa Misom Smajlovicem i da njega nije bilo,klub bi prestao postojati,pa recimo Branu Jelusica,pa Tasu Komsica,Nikolu Nikica,Berjana,Baljica,od ovih mladjih Zeljku Sliskovica,Stanica npr...da ne kazem Skoru,Sabana itd...toliko ih ima i toliko ih vole zelju da je to nevjerovatno...ali klub izgleda samo ocekuje da ti ljudi ponovo daju doprinos,u ovom slucaju finansijski,kao da ovi igraci nisu vec dovoljno zaduzili Zelju...znam Stole tacno o cemu pricas i tuzno je to...nadati se da ce se neko sjetiti i malo pogledati gdje su adrese ljudi koji su nase prave legende,a cak i zive u Sarajevu,od Brane Jelusica pa nadalje do Bore Braculja
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 mar 2010, 15:12

samir_tm87 je napisao/la:nisam mogao odolit a da ne postavim
obratite paznju na Mesanovica

slika
pa sta je sad s ovim ? :mrgreen:

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 08 mar 2010, 15:29

PostPostao/la Borčevac dana 08 mar 2010, 15:13
Sa malim zakašnjenjem čestitam na pobjedi nad ekipom Širokog Brijega i ujedno svim štrumfovima i štrumfetama želim srećan 8. mart! :twisted:
Hvala nikad mi nije bolja pi*ka nije cestitala! 8-)
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 16:08

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Radovanović, Bekrić, Višća (od 31. Popović), Kerla, Ćulum, Mešanović (od 81. Stanić), Bešlija (od 90. Bogičević), Bućan, Svraka, Mešić. Trener: Amar Osim.

Nisam znao da je usao bogicevic jucer...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 08 mar 2010, 16:15

evo nakon jucerasnje pobjede i velika 3 boda koje moram priznat nisam ocekivao smirili su se strasti. Jos jednom bi cestitao igracima, upravi i naravno Amaru...Zahvalio bi se svim momcima koji su bili dole i koji su nas docekali ovde u Dolini...

Slijedi mec sa Zvijezdom vjerujem mnogi su upisali tu 3 boda ali znamo kako to sve moze zavrsiti, jedna losa noc i ode sve...Ali ja vjerujem u Amarovu psihologiju i vjerujem da zna na koji ce nacin spustiti igrace i njihovu euforiju...Isto tako ocekujem od nas bez obzira kolko zvjezda bila neatraktivan protivnik da napunimo Grbavicu i da pokazemo ko je broj 1. Vjerujte igracima smo sad potrebniji nego ikad...

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 08 mar 2010, 16:17

Seyo_TM je napisao/la:ŽELJEZNIČAR: Šehić, Radovanović, Bekrić, Višća (od 31. Popović), Kerla, Ćulum, Mešanović (od 81. Stanić), Bešlija (od 90. Bogičević), Bućan, Svraka, Mešić. Trener: Amar Osim.

Jest ,pred sami kraj kad je bila ona frka na terenu i iskljucenje Kerle.
Inace,Popović je baš glupo dobio drugi žuti a nije ni skinuo dres do kraja kako treba.
Što se tice odbrane tu su još opcije Bajić i Bogicević ,može i Mulalić uletiti u kombinaciju ako zatreba.
Ima se , može se :mrgreen:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Groundhopper
Kontakt:

Post Postao/la Groundhopper » 08 mar 2010, 16:50

samir_tm87 je napisao/la:aj nek mi neko objasni

na stranici fkz.com

Naime, Željezničar je u vodstvo došao u petoj minuti drugog poluvrmena golom Kerle koji je natrčao na odbijenu loptu od strane golmana domaćih i pospremio je u mrežu. Ovim golom, svojim jedanaestim, Alen je izbio na vrh liste strijelaca Premijer lige u ovoj sezoni.

jel se to Kerla zove Alen???
i kad je to zabio 11 golova :D
Potkrade se greška,sinoć je i na mnogim tv stanicama rečeno da je Mešanović strijelac,a greška se desi svakome ;) ko radi taj i griješi.

Braneta često možete sresti na Malti kako voda unuka,a siguran sam da će aktuelna uprava povesti malo više računa o klupskim legendama,a tome u prilog govor i gostovanje u Splitu kojem su prisustvovali Josip Katalinski i Enver Hadžiabdić ;)
Zadnja izmjena: Groundhopper, dana/u 08 mar 2010, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.
Država velikih mogućnosti za male umove dubokih džepova!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 mar 2010, 16:51

drop je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:ŽELJEZNIČAR: Šehić, Radovanović, Bekrić, Višća (od 31. Popović), Kerla, Ćulum, Mešanović (od 81. Stanić), Bešlija (od 90. Bogičević), Bućan, Svraka, Mešić. Trener: Amar Osim.

Inace,Popović je baš glupo dobio drugi žuti a nije ni skinuo dres do kraja kako treba.
Što se tice odbrane tu su još opcije Bajić i Bogicević ,može i Mulalić uletiti u kombinaciju ako zatreba.
Mesic i Bajic ili Bogicevic..moze se. :mrgreen: :mrgreen:

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 08 mar 2010, 16:53

drop je napisao/la:

Ma ja mislim da ce Bajic uletiti umjesto Kerle u startnih 11, a nebi me nista zacudilo ni to da Bogicevic bude starter, jer je momak bio jedan od nisioca igre Modrice, i vise je nego dobar stoper :) A protiv Zvijezde mozda dobije priliku u Spahic, jer je Lazo bezveze dobio crveni karton :D

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 08 mar 2010, 16:55

nime_tm87 je napisao/la:

slika

vidi Bajre sto je veseo :D :D :D
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 08 mar 2010, 17:24

Ipak je Lazarov gol Čeliku bio regularan.
slika
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 08 mar 2010, 17:28

Zeljo u nardnom kolu mora pobjediti Zvezdu i onda u Mostar Zrinjskom,ako u te dvije utakmice sakupimo 4 boda mislim da ce Zeljo 99% biti prvak drzave!

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 08 mar 2010, 17:33

Ja ne mislim tako, npr igramo 3 od 4 uakmice kuci sada...znaci i da izgubimo u Mostaru protiv svinjskog u utrci smo za titulu. Znam samo da npr komsije igraju 3 od 4 na strani..za ostale konkurente ne znam i ne zanima me. Uvijeren sam u uspjeh ove sezone..
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 17:39

Željovac je napisao/la:Ipak je Lazarov gol Čeliku bio regularan.
slika
Nisi se morao peglati sa ovim jer je jedan celikov lezao a u ovom kadru se ne vidi...stana ga otresao i povratnu odigrao...

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 08 mar 2010, 18:09

Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Ipak je Lazarov gol Čeliku bio regularan.
slika
Nisi se morao peglati sa ovim jer je jedan celikov lezao a u ovom kadru se ne vidi...stana ga otresao i povratnu odigrao...
upravo tako radi se o onom Nemeljakovicu,stana ga bas ''otreso'' k'o na terminu :D :D :D :D :D :D
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 08 mar 2010, 18:15

slika
gay :D :D :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.