Stoji ovo, ali poređenje sa nikad slabijom talijanskom ligom nije nikakav dokaz trenutnog kvaliteta BL, pogotovo ne stabilnosti kvaliteta, o rastu da ne govorim. Sjeti se i ti perioda kad su po tri talijanska tima redovno igrala u četvrtfinalu LP, čini mi se da će se prije to ponoviti nego da se tako nešto desi timovima iz BL koji nemaju apsolutno nikakvu konstantu izuzev FCB. Šta su njemački šampioni sem FCB uradili u LP nakon osvojene titule u ovom stoljeću, ništa, ispadali u grupnoj fazi LP sem onog finala BVB prije dvije godine. Ti šampioni nakon osvojene titule već iduću sezonu padnu iza vodećeg na tabeli po dvadeset bodova i dokle god je to tako, nema konkurentne lige, a pitanje je i dokle će kvota za evropska takmičenja biti kao sad. Inter i Milan ako se iole vrate na stare staze, nas nema na mapi, a nerealno je očekivati da će i engleski timovi imati ovako loše sezone u Evropi kao u zadnje dvije-tri godine.FRANK RIBERY je napisao/la:
Sjeti se utakmica Inter- Wolfsburg. Nisam neko ko će ocjenjivati kvalitet Wolfsburga zbog jedne loše noći protiv Napolija. Ko god je gledao tekmu vidio je da je to bila samo loša noć. Da se ponovo igralo Wolfsburg bi ih izbacio, u zivot da se kladim.Ko je pak gledao Inter - Wolfsburg, vidio je ogromnu razliku u kvaliteti u obje utakmice.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Problem je sto ne mogu zadrzati igrace. Nikako ne mogu da shvatim da Dortmund nije uspio sacuvati ekipu kad su dva puta uzeli Bundesligu i igrali finale LP-a. Jos dopustiti da ti dva glavna igraca odu kod glavnog konkurenta.Omerbavarac je napisao/la:Poenta je u tome da ni Nijemci nisu vise toliko jalovi kada su u pitanju ulozena sredstva.Greivis je napisao/la:Trenutno i jesu. Zato je Bundesliga trenutno i kvalitetnija od Serie A. Ja sam govorio sta ce se desiti ako se ovi vrate tamo gdje su bili. Cini mi se da imaju namjeru.
Wolfsburg je zimus istresao 30 miliona za Schurrlea sto vjerojatno nesto znaci.
Pored Bayerna izrastaju u ekipu koja se ne libi dati veliki iznos za nekog igraca.
Isto se ocekuje od Leipziga ali o tom potom, oni su jos nekoliko sezona udaljeni od tog cilja.
Ni prodaja vise nije to sto je bila, Firminho je primjer i siguran sam da ce sve ekipe poceti primjenjivati slican recept kao Hoffenheim.
Italijani su uvijek mnogo novca ulagali u svoje ekipe i vidjeli smo dokle su dosli i gdje su bili u posljednje vrijeme a ako ne nauce iz vlastitih gresaka ceka ih ista sudbina u skorijoj buducnosti.

Wolfsburg ima sredstva al su vukojebina. Nemaju ni nesto navijaca.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Dortmund se tu nije nista pitao, kod Gotzea je bila klauzula, kod Lewandowskog je istekao ugovor. Godinu ranije klub je stopirao prelazak Lewandowskog u BAyern jer je vec Gotze otisao i nije se htjelo uci u sezonu bez 2 glavna igraca. Bayern je tu mudro odradio i dao mu ogromnu sumu na ruke i dogovorili se da sacekaju godinu i predje kao slobodan igrac.Greivis je napisao/la:Problem je sto ne mogu zadrzati igrace. Nikako ne mogu da shvatim da Dortmund nije uspio sacuvati ekipu kad su dva puta uzeli Bundesligu i igrali finale LP-a. Jos dopustiti da ti dva glavna igraca odu kod glavnog konkurenta.Omerbavarac je napisao/la:Poenta je u tome da ni Nijemci nisu vise toliko jalovi kada su u pitanju ulozena sredstva.Greivis je napisao/la:Trenutno i jesu. Zato je Bundesliga trenutno i kvalitetnija od Serie A. Ja sam govorio sta ce se desiti ako se ovi vrate tamo gdje su bili. Cini mi se da imaju namjeru.
Wolfsburg je zimus istresao 30 miliona za Schurrlea sto vjerojatno nesto znaci.
Pored Bayerna izrastaju u ekipu koja se ne libi dati veliki iznos za nekog igraca.
Isto se ocekuje od Leipziga ali o tom potom, oni su jos nekoliko sezona udaljeni od tog cilja.
Ni prodaja vise nije to sto je bila, Firminho je primjer i siguran sam da ce sve ekipe poceti primjenjivati slican recept kao Hoffenheim.
Italijani su uvijek mnogo novca ulagali u svoje ekipe i vidjeli smo dokle su dosli i gdje su bili u posljednje vrijeme a ako ne nauce iz vlastitih gresaka ceka ih ista sudbina u skorijoj buducnosti.![]()
Wolfsburg ima sredstva al su vukojebina. Nemaju ni nesto navijaca.
Jbg klub se jednostavno prebrzo razvio a finansije su ipak malo kaskale i nisu pratile uspjeh kluba. I dodjes u situaciju da imas 4-5 igraca svjetske klase koji mogu birati klub gdje ce igrati i koji mogu dobiti duplo vecu platu nego sto im BVB moze ponuditi. Te titule su dosle 3-4 godine preuranjeno, BVB tad nije imao pare da ponudi ugovore kao Real, Bayern i ostali. Nema ih ni sad, ali ipak je napravljen iskorak i taj jaz je mnogo manji. Meni je drago da igraci ne napustaju klub zbog nekog lijevog kluba, pogledaj samo gdje su igraci zavrsili iz BVB-a: Real, Manchester i Bayern. Jbg to su najtrofejniji klubovi Evrope i njima BVB nece nikad finansijski parirati, na terenu DA, ali finansijski ne. Tako da u konacnici Dortmundu igraca moze maznuti samo 4-5 klubova iz Evrope. Ja bih se pojeo recimo da Atletico, Napoli, Juve, MIlan, Totenham mazne igraca Dortmundu. Ja sam svjestan toga, stvari tako funkcionisu u svijetu da velika riba jede manju i ja znam da je nemoguce zadrzati Gotzea i Lewandowskog. Jedino ostaje zal sto su svi ti igraci otisli daleko ispod nego sto su vrijedili utom trenutku. To je segment koji uprava mora popraviti i vec se vide naznake poboljsanja po tom pitanju.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Ne treba nama objašnjavati zašto BVB nije mogao zadržati Gecea i Lewata, ali neka mi neko objasni u čemu se to jaz smanjio u odnosu na raniji period i po čemu su to titule došle prerano. Titula i u BL i u LP je bilo i prije 20 godina, pa je poslije toga bio zamalo stečaj. Ovo mi liči na ponavljanje istorije u blažem obliku, a ne na smanjivanje jaza. I ako ne mogu zadržati Gecea i Lewata, ranije Šahina i Kagawu, ako ih Gundogan može ucjenjivati godinama, uz to kao viceprvak Evrope ne mogu dovesti Mandžukića, Gomeza i Firminha, a to može jedna drugorazredna Fiorentina, o čemu onda mi pričamo.To što je Klopp otišao nakon samo jedne loše sezone je meni vrlo indikativno, je li to uradio zato što se jaz smanjio ili neće da bude akter ponavljanja istorije.Klopp je napisao/la: Tako da u konacnici Dortmundu igraca moze maznuti samo 4-5 klubova iz Evrope. Ja bih se pojeo recimo da Atletico, Napoli, Juve, MIlan, Totenham mazne igraca Dortmundu. Ja sam svjestan toga, stvari tako funkcionisu u svijetu da velika riba jede manju i ja znam da je nemoguce zadrzati Gotzea i Lewandowskog. Jedino ostaje zal sto su svi ti igraci otisli daleko ispod nego sto su vrijedili utom trenutku. To je segment koji uprava mora popraviti i vec se vide naznake poboljsanja po tom pitanju.
-
- Kontakt:
Mainz odlučio šurnuti analnog istraživača Jaru. Podržavam odluku.
Okazaki iz Mainza prešao u Leicester za 10m. Ostali su dakle bez 2 glavna igrača, kao onomad bez Schurrlea i Holtbyja.
Okazaki iz Mainza prešao u Leicester za 10m. Ostali su dakle bez 2 glavna igrača, kao onomad bez Schurrlea i Holtbyja.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Posto za par minuta izlazi novi raspored Bundeslige za narednu sezonu, da kazem da je moja prognoza da ce Bayern u prvom kolu igrati protiv Gladbacha...
Edit: Ipak je HSV u pitanju. Po nas nije moglo ispasti bolje
Edit: Ipak je HSV u pitanju. Po nas nije moglo ispasti bolje

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Pa treba ti objasnjavati jer i dalje ne kontas. Smanjen je jaz jer sad jedan Reus prima 8 miliona od kluba (+2 sponzori), jer se Ilkayu nudi 6-7 miliona, prije 4 godine se moglo samo sanjati o tim platama u BVB-u. A sta je bio razlog tog "zamalo" stecaja? Upravo to razbacivanje s parama koje ti potenciras dovodjenjem Firmina, Gomeza i ostalih letvi. Neces stecaj a hoces da se kesiraju pare za letvu Gomezaopel je napisao/la:Ne treba nama objašnjavati zašto BVB nije mogao zadržati Gecea i Lewata, ali neka mi neko objasni u čemu se to jaz smanjio u odnosu na raniji period i po čemu su to titule došle prerano. Titula i u BL i u LP je bilo i prije 20 godina, pa je poslije toga bio zamalo stečaj. Ovo mi liči na ponavljanje istorije u blažem obliku, a ne na smanjivanje jaza. I ako ne mogu zadržati Gecea i Lewata, ranije Šahina i Kagawu, ako ih Gundogan može ucjenjivati godinama, uz to kao viceprvak Evrope ne mogu dovesti Mandžukića, Gomeza i Firminha, a to može jedna drugorazredna Fiorentina, o čemu onda mi pričamo.To što je Klopp otišao nakon samo jedne loše sezone je meni vrlo indikativno, je li to uradio zato što se jaz smanjio ili neće da bude akter ponavljanja istorije.Klopp je napisao/la: Tako da u konacnici Dortmundu igraca moze maznuti samo 4-5 klubova iz Evrope. Ja bih se pojeo recimo da Atletico, Napoli, Juve, MIlan, Totenham mazne igraca Dortmundu. Ja sam svjestan toga, stvari tako funkcionisu u svijetu da velika riba jede manju i ja znam da je nemoguce zadrzati Gotzea i Lewandowskog. Jedino ostaje zal sto su svi ti igraci otisli daleko ispod nego sto su vrijedili utom trenutku. To je segment koji uprava mora popraviti i vec se vide naznake poboljsanja po tom pitanju.

Dalje Gundogan ni jednog trenutka nije zavlacio klub. To ce ti potvrditi svi u klubu, decko je jasno rekao da ne zeli produziti ugovor i s njim se od pocetka znalo na cemu su. Probao je naci angazman u Bayernu i Barci i to je propalo. U Bayernu su neki protiv, neki za njegovo dovodjenje i plus njegova plata koja je malo precijenjena, a s Barcom su komplikacije zbog te zabrane. To su izgleda bile njegove zelje i pojavila se informacija da mu je PSG nudio tih 12 miliona koliko on trazi ali da je on odbio. Prica se da je spreman produziti za duplo manje u BVB-u, vidjecemo sta ce sve biti na kraju.
Dalje, titule su dosle prerano jer si skrenuo paznju na sebe i igrace finansijski nepripremljen. Finansije nisu pratile taj uspjeh kluba koji je dosao neocekivano. Haj mi objasni kako je klub mogao zadrzati ove igrace, haj molim te daj nam formulu i da te odmah predlozimo upravi za savjetnika? Kako zadrzati Lewandowskog kad mu mozes dati maximum 7 miliona i to nategnuto i dodje Bayern i da mu 15 miliona na ruke i platu 12 miliona? Ista je stvar i sa Gotzeom i Kagawom i Sahinom. Plate su im duplo vece bile nego sto im je BVB mogao dati.
Kad si na rubu ponora i dignes klub iz mrtvih onda naucis cijeniti taj dinar koji si krvavo stekao jer znas da moze vrlo brzo biti i drugacije. Trebali smo jel dati 40 miliona za Firmina? Firmina koji je odigrao 459 minutaza Brazil i koji nema ni jedne utakmice u evropskim takmicenjima

Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Ne krivim upravu zbog odlaska Lewata i Gecea, ali se ne može ostati u vrhu sa Jojićem, Mikijem, Ramosom i navodnom Kloppovom genijalnošću koja može napraviti zvijezdu od bilo koga. Ostale priče o tome kako se klub svojevremeno opekao, kako se ne može trošiti preko mjere su već elaborirane, Klopp je digao sidro, zna on zašto, neka mu ne valja Gomez i Mandžukić, ima kome valjaju, pa vidjećemo šta će TT napraviti. Ja neću dalje tupiti na ovu temu.
- Omerbavarac
- Kontakt:

Ja mislim da se @amerosm ni u snu nije nadao da ce njegova ekipa otvoriti novu sezonu.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
S obzirom na desavanja prethodnih sezona kada je HSV u pitanju i zbog cinjenice da DFL toj utakmici posvecuje dosta paznje mislio sam da ce izabrati klub sa vecim marketinskim potencijalom nego li je trenutno HSV.Omerbavarac je napisao/la:Ja mislim da se @amerosm ni u snu nije nadao da ce njegova ekipa otvoriti novu sezonu.
No iskreno ja sam zadovoljan, kao prvo Vi na pocetku sezone niste u vrhunskoj formi pa ce biti tzv. rutinska pobjeda sa Vase strane, kao drugo misljenja sam da je odmah na startu se najbolje rijesiti najtezeg gostovanja itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Kakav potez Hoffe oguliše Liverpool za Firmina lekcija za ostale bundesligaše.Da ne prodaju igrače za šaku eura.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: Bundesliga
Bome su uzeli dobru lovu, i vise nego realno. svakako da je igranje za selecao dodatno diglo cijenu.Saurman je napisao/la:Kakav potez Hoffe oguliše Liverpool za Firmina lekcija za ostale bundesligaše.Da ne prodaju igrače za šaku eura.
Nadam se da neće spiskati sve na Pata, trenutno je to aktuelno po medijima.
Agieren statt reagieren
Firmina je Hoffenheim definitivno dobro prodao, ali on sigurno i vrijedi minimalno 25-30 miliona eura. Imao je strašnu kvotu i igrač je s ogromnim potencijalom. A da li vrijedi i 40 to će se u Liverpoolu pokazati.
Igrački će ovo biti nezgodna situacija za Hoffenheim, da se nadoknadi odlazak Brazilca. Ali zato su dobre pare uzeli.
Međutim, ekipe poput Hoffenheima i Wolfsburga svakako imaju i bolju situaciju u slučajevima kada prodaju igrače, jer imaju dobru finansijsku zaleđinu. Oni nisu pod pritiskom da kod imalo solidnije ponude polete da prodaju igrača, nego su u situaciji da se kockaju i izvlače veće sume...
Što se tiče dolazaka igrača u BuLi, nekako je zatišje i nema baš nekih zvučnih, interesantnih imena na vidiku, kao prethodna 2-3 ljeta, kada je bilo pregršt dobrih transfera (dolazaka igrača iz drugih liga u redove bundesligaša). Ovog ljeta se ta potencijalna zvučna imena vrte samo oko Bayerna, a kod ostalih pomalo nešto se spomene. Samo ljetna pauza je duga još, pa se nadati da će tu biti interesantnih novih lica...
Igrački će ovo biti nezgodna situacija za Hoffenheim, da se nadoknadi odlazak Brazilca. Ali zato su dobre pare uzeli.
Međutim, ekipe poput Hoffenheima i Wolfsburga svakako imaju i bolju situaciju u slučajevima kada prodaju igrače, jer imaju dobru finansijsku zaleđinu. Oni nisu pod pritiskom da kod imalo solidnije ponude polete da prodaju igrača, nego su u situaciji da se kockaju i izvlače veće sume...
Što se tiče dolazaka igrača u BuLi, nekako je zatišje i nema baš nekih zvučnih, interesantnih imena na vidiku, kao prethodna 2-3 ljeta, kada je bilo pregršt dobrih transfera (dolazaka igrača iz drugih liga u redove bundesligaša). Ovog ljeta se ta potencijalna zvučna imena vrte samo oko Bayerna, a kod ostalih pomalo nešto se spomene. Samo ljetna pauza je duga još, pa se nadati da će tu biti interesantnih novih lica...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Nerminovic
- Kontakt:
Hoffenheim je odradio predobar posao jer su proslu sezonu cak i odbili ponudu od Salkea, tada su za Firmina nudili €13-15M i sad ga sutnili za duplu cijenu. 

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Nisu oni Leverkusen....Leverkusen bi tu ponudu prihvatio, slično kao što je Castra "stručno" prodao....Nerminovic je napisao/la:Hoffenheim je odradio predobar posao jer su proslu sezonu cak i odbili ponudu od Salkea, tada su za Firmina nudili €13-15M i sad ga sutnili za duplu cijenu.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ili još gore Stuttgart..., zato i jeste Stuttgart tu gdje jeste, a nova pojačanja zasad ne obećavaju, po dosad obavljenom poslu opet su kandidat za donji dio zajedno sa HSVom, Hannoverom i Werderom.effe_sa je napisao/la:Nisu oni Leverkusen...
Kako tako važni Bundesligaški klubovi trenutno nemoćno izgledaju.
Dok oni slabe ovi drugi jačaju, Hertha, Hofenhajm, Augsburg, Mainz, a po svemu sudeći i Keln, kao da se dešava nekakva smjena?

Prelazni rok nije ni blizu kraja, pa ćemo vidjeti šta će se još izdešavati, ali osjeti se da su ovi manji klubovi aktivniji, da vuku pametnije poteze, da imaju plan, i dosta zvučnijih imena dovedu, recimo F.Frei i Shaar, to su za mene prava osvježenja.
- BavaracZenica
- Kontakt:
Okazaki znaci definitivno u Leicesteru , koliko para ne znam, ali bio je odlican u Mainzu a i kod Svaba, nadam se da ce zakrpiti poziciju u napadu, al tu je vec novi japanac Yoshinori Muto koji je u FC Tokyo imao dobru statistiku..
Red je da i ostali se vise ukljuce bar sto se tice dolazaka, nova imena ce biti pravo osvjezenje za ligu kao i svake sezone
Red je da i ostali se vise ukljuce bar sto se tice dolazaka, nova imena ce biti pravo osvjezenje za ligu kao i svake sezone

FC Bayern !!!!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Mainz je dobio 10 miliona za Okazakija.
Ostali su bez najboljih igraca, Okazaki, Geis i vjerovatno Jara koji ce dobiti otkaz ali su i ostali sa punom kasom novca pa cemo vidjeti kako ce to raspodijeliti.
Leckie bi se mogao dovesti, pustio bi njega Ingolstadt za koji milioncic bez obzira sto i oni igraju prvu ligu.
Ostali su bez najboljih igraca, Okazaki, Geis i vjerovatno Jara koji ce dobiti otkaz ali su i ostali sa punom kasom novca pa cemo vidjeti kako ce to raspodijeliti.
Leckie bi se mogao dovesti, pustio bi njega Ingolstadt za koji milioncic bez obzira sto i oni igraju prvu ligu.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Beister u Mainzu i dolazi bez odstete.
On ako vrati svoju staru formu, onu od prije povrede bice jos jedan igrac za kojeg ce Mainz uzeti milione.
Stuttgart za Maxima trazi 8 miliona a zainteresovani su navodno HSV, Koln i Hannover.
PSG zagrizao za Trappa.

On ako vrati svoju staru formu, onu od prije povrede bice jos jedan igrac za kojeg ce Mainz uzeti milione.
Stuttgart za Maxima trazi 8 miliona a zainteresovani su navodno HSV, Koln i Hannover.
PSG zagrizao za Trappa.
Nadam se da ce Frankfurt isto postupit sa standerom...Saurman je napisao/la:Kakav potez Hoffe oguliše Liverpool za Firmina lekcija za ostale bundesligaše.Da ne prodaju igrače za šaku eura.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.