FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tanzla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tanzla » 08 mar 2010, 10:33

cena je napisao/la:Da nije smijesno bilo bi zalosno dobili Siroki i eto ih odma na sastancima sa Evropskim klubovima.Valjda,jer su pripreme imeli u Gorazdu tipa Nacionalne Geografije ",Nisveta Dzanka."Jadan nam je ova drzava gdje uprava Zelje razgovara sa Evropskim gigantima,a 5 do 6 godina nemogu izaci na Evropsku scenu,gdje jedan obicni privatnik granapdija ko od sale moze u ovoj jadnoj ligi osvojiti titulu!!!
"Malo" prije utakmice u Širokom smo mi postali član Evropske asocijacije klubova.
"Punopravno članstvo „Željo“ je stekao još krajem krajem 2009. godine."
To što tebi ovo smeta umjesto da ti bude drago je tvoj veliki problem ;)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 08 mar 2010, 10:49

Ma meni nesmeta meni je drago da se gigant uzdize,ali me strah jednog kiksa i da sve ne padne u vodu ko i poslednji godina.Jako mi smeta dobili Sirokog i odma titula i razgovori sa Evropskim gigantima.Ja razumujem da u zadnji 5 do 6 godina Zeljo nije odigrao jacu utakmicu od Sirokog i da nije bilo priprema u Hrvatskoj nebi iz BiH zadugo izasli, pa zato treba spustiti loptu da na pripreme opet ne izabere Gorazde.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 08 mar 2010, 10:52

cena je napisao/la:Ma meni nesmeta meni je drago da se gigant uzdize,ali me strah jednog kiksa i da sve ne padne u vodu ko i poslednji godina.Jako mi smeta dobili Sirokog i odma titula i razgovori sa Evropskim gigantima.Ja razumujem da u zadnji 5 do 6 godina Zeljo nije odigrao jacu utakmicu od Sirokog i da nije bilo priprema u Hrvatskoj nebi iz BiH zadugo izasli, pa zato treba spustiti loptu da na pripreme opet ne izabere Gorazde.
Opet isto. Razgovori sa evropskim gigantima su poceli PRIJE utakmice u Sirokom a Zeljo je poziv dobio jos prosle godine.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

trixmix
Kontakt:

Post Postao/la trixmix » 08 mar 2010, 10:53

Cena ne mlati!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 08 mar 2010, 11:00

cena je napisao/la:Da nije smijesno bilo bi zalosno dobili Siroki i eto ih odma na sastancima sa Evropskim klubovima.Valjda,jer su pripreme imeli u Gorazdu tipa Nacionalne Geografije ",Nisveta Dzanka."Jadan nam je ova drzava gdje uprava Zelje razgovara sa Evropskim gigantima,a 5 do 6 godina nemogu izaci na Evropsku scenu,gdje jedan obicni privatnik granapdija ko od sale moze u ovoj jadnoj ligi osvojiti titulu!!!

Hajd Cena ba dobro je više. Ko bi to treb'o biti naš predstavnik? Željo je jedini kompletan klub ovdje. Ima solidne rezultate kad se sve uzme u obzir, ima tradiciju, ima najviše navijača, ima ono "nešto" što većina drugih klubova nema, nije lokalni klub itd. itd. Na kraju krajeva i UEFA ga je proglasila najboljim. Svima ostalim fali nešto. Nije sve u rezultatima. Ne ide ni Juventusu već godinama, ali je bio i ost'o najveći talijanski klub. Tako ti je to.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 08 mar 2010, 11:09

i nije nacionalna georfaija nego POZITIVNA GEOGRAFIJA "Nisveta Dzanke".... ;) ;) ;)

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 08 mar 2010, 11:12

http://www.sirokibrig.com/sirokibrig.co ... sp?ID=4064

Protiv Zvijezde bez Mesica, Popovica, Kerle i Visce.
Za Mesica se jos nista ne zna jer mu je izgleda sudija dao zuti kod onog koskanja u posljednjim minutama pa je poslije konstatacije sa pomocnim sudijom promjenio odluku i dao karton Kerli. Samo je pitanje jeli karton upisan i Mesicu.
AMAR OSIM

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 08 mar 2010, 11:21

čamac je napisao/la:

Hajd Cena ba dobro je više. Ko bi to treb'o biti naš predstavnik? Željo je jedini kompletan klub ovdje. Ima solidne rezultate kad se sve uzme u obzir, ima tradiciju, ima najviše navijača, ima ono "nešto" što većina drugih klubova nema, nije lokalni klub itd. itd. Na kraju krajeva i UEFA ga je proglasila najboljim. Svima ostalim fali nešto. Nije sve u rezultatima. Ne ide ni Juventusu već godinama, ali je bio i ost'o najveći talijanski klub. Tako ti je to.
POTPIS ;)

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 08 mar 2010, 11:28

čamac je napisao/la:

fkt cena jes ti glup il da bogdo nisi, potpis za ovo
I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 08 mar 2010, 11:28

Stole iz Bora je napisao/la:http://www.sirokibrig.com/sirokibrig.co ... sp?ID=4064

Za Mesica se jos nista ne zna jer mu je izgleda sudija dao zuti kod onog koskanja u posljednjim minutama pa je poslije konstatacije sa pomocnim sudijom promjenio odluku i dao karton Kerli. Samo je pitanje jeli karton upisan i Mesicu.
Ma nema veze i bolje da se očiste kartoni radi Zrinjskog. Mogu valjda Bogićević i Bajić odraditi tekmu kako treba protiv Zvijezde. Eto Bajre umjesto Laze, Višća možda i zaigra, ako ne ima Selim ili Serdar. Uglavnom imamo fond skoro jednakih graća za dvije tekme, a ne jednu.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 08 mar 2010, 11:31

čamac je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:http://www.sirokibrig.com/sirokibrig.co ... sp?ID=4064

Ma nema veze i bolje da se očiste kartoni radi Zrinjskog. Mogu valjda Bogićević i Bajić odraditi tekmu kako treba protiv Zvijezde. Eto Bajre umjesto Laze, Višća možda i zaigra, ako ne ima Selim ili Serdar. Uglavnom imamo fond skoro jednakih graća za dvije tekme, a ne jednu.
Da ne budem pogresno shvacen, nisam kukao nego samo napisao ko nece biti u ekipi .. :)

Slazem se da Bajic i Bogicevic mogu pokriti zadnju liniju a i da imaju adekvatne zamjene za Viscu i Popovica.
AMAR OSIM

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 08 mar 2010, 11:35

ko je kopirao "šarenog Lazu" bez autorskih prava na Sarajevo-x :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 08 mar 2010, 11:43

Neće valjati ako ne budu igrali i Mešić i Kerla. Nije problem u kvaliteti Bajića i Bogdanovića, već je problem u tom što njih dvojica nisu ni jednu tekmu odradili zajedno i veliko je pitanje koliko su oni uigrani, dovoljno je jedna greška koja će prethoditi golu i eto nam novog Rudara. :|
Strauss Junior

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 08 mar 2010, 11:44

cena je napisao/la:Ma meni nesmeta meni je drago da se gigant uzdize,ali me strah jednog kiksa i da sve ne padne u vodu ko i poslednji godina.Jako mi smeta dobili Sirokog i odma titula i razgovori sa Evropskim gigantima.Ja razumujem da u zadnji 5 do 6 godina Zeljo nije odigrao jacu utakmicu od Sirokog i da nije bilo priprema u Hrvatskoj nebi iz BiH zadugo izasli, pa zato treba spustiti loptu da na pripreme opet ne izabere Gorazde.
Pa ti nisi svjestan, da kad Amar Osim vodi ekipu, to je mašina za pobjeđivanje bez obzira gdje se pripremaju...

Demir Hotić je Vodio Želju na pripreme u Njemačku, Nordijski tip priprema, pa je popušio....

A Amar je Želju vodio u Goražde, pa furamo prema tituli...

Fazon je što večina ljudi i oni najljući željini protivnici, priznaju da je željo ozbiljan kandidat za titulu, a ti se našo pametan, a u stvari sve je to ljubomora...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 08 mar 2010, 11:50

Mjesto gdje tim odradi pripreme nije mjerilo organizovanosti i kvalitetaa kluba, a za tvoju informaciju bili smo najduze na pripremama, promjenili tri mjesta, i po do sad prikazanom odradili najbolje pripreme, a ako mogu da dodam da smo imali i najbolje protivnike na pripremama

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 11:55

Pobjeda Željezničara u Širokom Brijegu
Zrinjski slavio protiv Travnika • Velež poražen od Olimpika

Nogometaši Željezničara, Zrinjskog i Olimpika ostvarili su pobjede u 17. kolu Premijer lige BiH.

Željezničar je jedini došao do bodova u gostima. Sarajevska ekipa u debiju je slavila na Pecari protiv Širokog Brijega sa 2:0, a strijelci su bili Kerla u 50. i Popović u 85. minuti.

Željezničar je od 86. minute igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Popović, a dvije minute kasnije crveni karton dobio je i strijelac prvog gola Kerla.

Zrinjski je u 17. kolu savladao Travnik sa 2:0. Strijelac oba gola bio je Ivanović u 25. i 31. minuti iz penala.

Olimpik je golom Alimanovića u 9. minuti pobijedio Velež sa 1:0.

Lista strijelaca nogometne Premijer lige BiH nakon 17. kola:

- 10 golova: Džafić (Velež) i Mešanović (Željezničar)
- 9 golova: Stajić (Modriča), Škoro (Sarajevo)
- 8 golova: Spalević (Slavija), Karalić (Laktaši), Dudić (Travnik)
- 7 golova: Wagner i Varea (Široki Brijeg)
- 6 golova: Mišić (Široki Brijeg), Bilbija (Borac)
- 5 golova: Čolić i Zaimović (Velež), Vranješ (Borac), Ivanković (Zrinjski), Vidović (Čelik), Kušljić (Rudar), Bekrić (Željezničar), Petković (Laktaši).
http://www.****/sport/fudbal/p ... om-brijegu

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 08 mar 2010, 11:58

Seyo_TM je napisao/la:Pobjeda Željezničara u Širokom Brijegu
Zrinjski slavio protiv Travnika • Velež poražen od Olimpika

Nogometaši Željezničara, Zrinjskog i Olimpika ostvarili su pobjede u 17. kolu Premijer lige BiH.

Željezničar je jedini došao do bodova u gostima. Sarajevska ekipa u debiju je slavila na Pecari protiv Širokog Brijega sa 2:0, a strijelci su bili Kerla u 50. i Popović u 85. minuti.

Željezničar je od 86. minute igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Popović, a dvije minute kasnije crveni karton dobio je i strijelac prvog gola Kerla.

Zrinjski je u 17. kolu savladao Travnik sa 2:0. Strijelac oba gola bio je Ivanović u 25. i 31. minuti iz penala.

Olimpik je golom Alimanovića u 9. minuti pobijedio Velež sa 1:0.

Lista strijelaca nogometne Premijer lige BiH nakon 17. kola:

- 10 golova: Džafić (Velež) i Mešanović (Željezničar)
- 9 golova: Stajić (Modriča), Škoro (Sarajevo)
- 8 golova: Spalević (Slavija), Karalić (Laktaši), Dudić (Travnik)
- 7 golova: Wagner i Varea (Široki Brijeg)
- 6 golova: Mišić (Široki Brijeg), Bilbija (Borac)
- 5 golova: Čolić i Zaimović (Velež), Vranješ (Borac), Ivanković (Zrinjski), Vidović (Čelik), Kušljić (Rudar), Bekrić (Željezničar), Petković (Laktaši).
http://www.****/sport/fudbal/p ... om-brijegu
ma ide alen na prvo mjesto :D :D

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 08 mar 2010, 11:59

tražim tekst one pjeme manijaka,iz crtanog leteći medvjedi pa nigdje nemogu naći,mogu reći da nije loša dobro ste je jučer otpjevali,ima li ko cjeli tekst

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 12:00

Alen Mešanović nakon Pecare
"Željo i Sarajevo će voditi bitku za naslov"

Željezničar je u današnjem dvoboju uspio savladati Široki Brijeg i bodovno se uključio u bitku za naslov. Jedan od najboljih pojedinaca na travnjaku Pecare bio je Alen Mešanović.

Evo kako je sudar sa hercegovačkim timom vidio iskusni napadač "plavih“:
"Zasluženo smo slavili. Pobjeda je čista kao suza. Igrali smo pametno i mudro cijeli tok utakmice. No, ne treba sada dizati veliku euforiju. Treba ići od utakmice do utakmice“ počinje razgovor za Sarajevo-x.com, Mešanović.

Na pitanje da li su očekivali osvajanje kompletnog plijena, odgovara:
"Nismo, ali smo vjerovali da nećemo izgubiti. Dogovorili smo se da igramo defanzivno do 60. minute. Pretpostavili smo da će nam se ukazati prilika za poentiranje, ako suparnik ne postigne gol. To se desilo odmah na otvaranju drugog poluvremena. Poveli smo 1-0. Nakon toga su domaći imali nekoliko šansi, ali je Šehić sjajnim intervencijama umirio napade Širokog. Pred kraj meča priču je završio Popović. Posebno bih istakao naše navijače koji su nas nosili svih 90 minuta“.

Naglašava da su pripreme dobro odrađene:
"Odlično smo radili na pripremama. To sada dolazi do izražaja. Sve mnogo bolje izgleda nego u šestom kolu kada smo remizirali sa Rudarom iz Prijedora. Muka mi je kada pomislim na tu utakmicu“.

Podvlači da su sada sve misli okrenute prema utakmici sa Zvijezdom iz Gradačca:
"Trenutno samo razmišljamo o okršaju sa Zvijezdom. Najvažnije je da osvojimo tri boda. Vjerujem da ćemo na kraju obradovati našu plavu armiju“.

Kada smo ga pitali može li Željo dotaći vrh, rekao je:
"Ne bih ja sada o tome, još uvijek je rano. Iako smo pobijedili treba čvrsto ostati na zemlji“.

Ipak, nakon insistiranja apostrofirao je:
"Mislim da će se na kraju za naslov boriti dva sarajevska kluba. Derbi bi mogao biti presudan“, zaključio je Alen.

Sa_x

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 08 mar 2010, 12:04

Mešanović: Gazimo sve pred sobom

Euforija nam je sad najmanje potrebna. O tituli je rano govoriti. O tome ćemo razmišljati tek u četrnaestom ili petnaestom proljetnom kolu - kaže Mešanović.
Željezničar je najuspješniji tim proljetnog dijela prvenstva. U dva do sad odigrana kola, tim sa Grbavice je osvojio maksimalnih šest bodova, uz gol razliku 6:1, u potpunosti se uključivši u borbu za titulu prvaka na kraju sezone.

Danas su plavi ostvarili gostujući trijumf nad jednim od direktnih konkurenta za prvo mjesto, timom Širokog Brijega, rezultatom 2:0, prekinuvši negativan niz na stadionu Pecara, koji traje već gotovo deset godina. Strijelci su bili Kerla, te Lazar Popović, od kojeg se očekuje potpuni bljesak ovog proljeća.

Iskusni Mešanović je bio upitan za nastup na ovom meču, sve do danas, ali je stisnuo zube i svoj klub ponovo predvodio do vrlo vrijednog trijumfa.

Osjećao sam bolove u mišiću, a minule sedmice sam imao i povišenu tjelesnu temperaturu zbog koje sam propustio nekoliko treninga, međutim želio sam nastupiti pod svaku cijenu, kaže Mešanović u početku razgovora za Sportin.ba.

Uprkos nezgodnoj povredi, zaigrali ste i ponovo pogodili protivničku mrežu?

Gol je pola moj pola Kerlin, kaže raspoloženi Mešanović.

Mi smo mašinerija koja gazi sve pred sobom. Danas smo odigrali jako dobro, i u potpunosti nadigrali Široki Brijeg, govori Mešanović, dok se u pozadini čula pjesma njegovih saigrača, koji su se u tim trenucima vraćali iz Širokog prema našem glavnom gradu.

Igrali smo zrelo, baš onoliko koliko nam je bilo potrebno za pobjedu. Široki ima izuzetno kvalitetan tim, tako da trijumf dobiva još više na težini.

Željezničar se pobjedom u Širokom Brijegu, vratio u utrku za titulu prvaka...

Idemo od utakmice do utakmice, samo tako možemo do cilja. Euforija nam je sad najmanje potrebna. O tituli je rano govoriti. O tome ćemo razmišljati tek u četrnaestom ili petnaestom kolu.

Današnjim pogotkom ste se učvrstili na vrhu liste strijelaca sa trinaest pogodaka...

Lijepo bi bilo završiti karijeru kao najbolji strijelac prvenstva, kaže kroz smijeh Mešanović.

Na ljeto završavate svoju karijeru?

Ma ne, ni o tome uopšte ne razmišljam. Igrat ću sve dok me zdravlje i snaga budu služili. Mogu igrati sve dok budem dobivao duele sa protivničkim igračima. Čim izgubim prvi duel, prestajem sa aktivnim igranjem, rekao je Mešanović za S_portin.ba.

S_portin

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, Paromlinac i 33 gosta.