FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 09 avg 2018, 09:20

Ono je fakat smijurija od predsjednika, a jos veca smijurija je u obliku sportskog direktora poznatijeg pod kodnim nazivom Viber. Onaj javno uplacuje reket organizaciji od 14 navijaca. Svaka cast Mariu i momcima iz UG, imaju sigurno puno vecu podrsku od Mujkana i njegovih placenika......
🔴⚫️

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 09 avg 2018, 09:32

Ne znam kako ih iko može podržavati nakon ovog poteza. Ljudi će se još više distancirati. Mi ovdje diskutujemo zašto je malo Fukara na tribini, e pa evo sad je svima jasno zašto..
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 avg 2018, 09:33

admin je napisao/la: Samo vi smanjite gas. Idu izbori, a vjeruj da dobro znam sta danasnjim partijama sve u obraz moze stati. Cak i da botove zaposle na sportskom forumu. Sto manje politike mi svi sretniji. Ima materijala za diskusiju, cak i mene Aco naucio mnogo toga o Slobodi. Vise je na Tusnju nego bilo gdje drugo.
Bili bi vam jako zahvalni ako bi vas portal postavio pitanje predsjedniku Slobode kako on kao predsjednik kluba moze voditi Slobodu jer UO vec dugo vremena ne postoji, dakle ne postoji kvorum za bilo kakve odluke osim njegovih koje su u ovom slucaju nelegalne i kose se statutom kluba i ako mozete da postavite pitanje predsjedniku skupstine Kurevicu zasto doticni ne napravi saziv skupstine jes FK Sloboda nema UO vec samo DJL u obliku predsjednika Slobode koji po statutu kluba ne moze sam donositi nikakve odluke. Hvala
🔴⚫️

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 09 avg 2018, 11:28

Aerials je napisao/la:Ne znam kako ih iko može podržavati nakon ovog poteza. Ljudi će se još više distancirati. Mi ovdje diskutujemo zašto je malo Fukara na tribini, e pa evo sad je svima jasno zašto..
sta reci koju poruku poslati? :(

clickme
Kontakt:

Post Postao/la clickme » 09 avg 2018, 11:44

Skver je napisao/la: Bili bi vam jako zahvalni ako bi vas portal postavio pitanje predsjedniku Slobode kako on kao predsjednik kluba moze voditi Slobodu jer UO vec dugo vremena ne postoji, dakle ne postoji kvorum za bilo kakve odluke osim njegovih koje su u ovom slucaju nelegalne i kose se statutom kluba i ako mozete da postavite pitanje predsjedniku skupstine Kurevicu zasto doticni ne napravi saziv skupstine jes FK Sloboda nema UO vec samo DJL u obliku predsjednika Slobode koji po statutu kluba ne moze sam donositi nikakve odluke. Hvala
Odlično napisano i sve jasno. Bravo buraz !!!
As you where, I was. As I'm, you will be.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 avg 2018, 12:50

Dok Senad ne ode nema nama boljitka nimalo
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 09 avg 2018, 14:21

Bundoglavi yebe a ne vadi, okružio se kamatarima i boli njega njonjo za prozivkama.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 09 avg 2018, 14:56

Zasto ne daju koncesiju....Pa ja ne bi marku ulozio u Tusanj dok mi ne daju papir da je moje na koristenju barem 25 god....
Ima more sitnica koje prave veliku razliku ali ne zele jer ovako im pase.
U skupstini trebaju sjediti sponzori ulagaci ljudi iz sporta a ne Ikina Suljo Indir mujo haso haloo. ...
Naces ti opravdanje za sve...[/quote]e moj brcanska malto ti kad spomenes suljino ime trebas dijete ustat covjek je citav zivot proveo na tribinama tusnja mejdana i svih stadiona sirom jugoslavije i ti tvrdis da on ne treba sjedit covjek koji je posten i zivi slobodu sram da te bude
fukare

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 avg 2018, 15:11

fukaroni je napisao/la:Zasto ne daju koncesiju....Pa ja ne bi marku ulozio u Tusanj dok mi ne daju papir da je moje na koristenju barem 25 god....
U skupstini trebaju sjediti sponzori ulagaci ljudi iz sporta a ne Ikina Suljo Indir mujo haso haloo. ...
Naces ti opravdanje za sve...
e moj brcanska malto ti kad spomenes suljino ime trebas dijete ustat covjek je citav zivot proveo na tribinama tusnja mejdana i svih stadiona sirom jugoslavije i ti tvrdis da on ne treba sjedit covjek koji je posten i zivi slobodu sram da te bude[/quote]
De me nauci ko je Suljo...
I to nije nista licno protiv njega to ti je tako.On moze (i treba)da bude predsjednik UG ili Fukara pocasni predsjednik ili vodja,ali ne u skupstini kluba.Sta ce tamo navijaci.90 posto skupstine nema sta da radi tamo.
Treba naci ljude koji ce platiti stolicu u njoj,i biti sponzori kluba.
Za uzvrat im dati procenat od ulaznica transfera ili svakog novog sponzora kojeg dovedu. ..Naci modus rjesenje...Odma se palite.
Suljo neka fukarama pomogne i savjetuje da se izdignu.
Remont kluba remont druze..
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 09 avg 2018, 16:39

Mramore jel istina da od iduce sezone postajete filijala odnosno B tim (onih iz predgradja)? dobio sam provjerenu info pa da vidim znas li ti sta o tim dogovorima.
Sloboda Tuzla

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 09 avg 2018, 16:41

fukaratz je napisao/la:Mramore jel istina da od iduce sezone postajete filijala odnosno B tim (onih iz predgradja)? dobio sam provjerenu info pa da vidim znas li ti sta o tim dogovorima.
Čuo sam i ja to, priča se... :rol: :facepalm: :puke:
Edit: Već je sklopljena saradnja između pionira Mramora i Sisin Hana, tako da vjerovatno ima i u tome istine. :D
Zadnja izmjena: NKMramor, dana/u 09 avg 2018, 16:44, ukupno mijenjano 2 puta.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 09 avg 2018, 16:43

Brcanskamalta je napisao/la:
fukaroni je napisao/la:Zasto ne daju koncesiju....Pa ja ne bi marku ulozio u Tusanj dok mi ne daju papir da je moje na koristenju barem 25 god....
e moj brcanska malto ti kad spomenes suljino ime trebas dijete ustat covjek je citav zivot proveo na tribinama tusnja mejdana i svih stadiona sirom jugoslavije i ti tvrdis da on ne treba sjedit covjek koji je posten i zivi slobodu sram da te bude
I to nije nista licno protiv njega to ti je tako.On moze (i treba)da bude predsjednik UG ili Fukara pocasni predsjednik ili vodja,ali ne u skupstini kluba.Sta ce tamo navijaci.90 posto skupstine nema sta da radi tamo.
Za uzvrat im dati procenat od ulaznica transfera ili svakog novog sponzora kojeg dovedu. ..Naci modus rjesenje...Odma se palite.
Remont kluba remont druze..[/quote]

Majstore ovo je Balkan.
Niko, niko, samo Sloboda

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 09 avg 2018, 16:49

NKMramor je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:Mramore jel istina da od iduce sezone postajete filijala odnosno B tim (onih iz predgradja)? dobio sam provjerenu info pa da vidim znas li ti sta o tim dogovorima.
Čuo sam i ja to, priča se... :rol: :facepalm: :puke:
Edit: Već je sklopljena saradnja između pionira Mramora i Sisin Hana, tako da vjerovatno ima i u tome istine. :D
samo mi je tvoja potvrda trebala, kazu sastancilo se posteno :D iduce sezone napadaju prvu federalnu :D
Sloboda Tuzla

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 09 avg 2018, 17:16

Pa sta ako je balkan nije bogom dano da bude ciganluk mi to dopustamo jer sutimo.
Zasto ne bi uradili nesto dobro zasto smo robovi sitnih interesa.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

infected
Kontakt:

Post Postao/la infected » 09 avg 2018, 18:15

Sabovici, Davudi i ostali su mila majka za ovo sad. Nekima treba milion losih stvari da se dozovu pameti, a nekima nije ni to dovoljno. Najveci krivac smo mi sa podjelama na zelene, crvene, podrinje, carsiju itd a sve preko ledja Slobode. Ljudi svake godine iznesu prave prijedloge za zdrav klub, od kojih se nijedan ne ispostuje, al se zato zamazu oci ''laznim transferima'' . Zalosno je sto preko 50% pravih navijaca nema ni volje ni snage za neku borbu, kad je sve ovo vec prepricana prica.
mosa zlatu mosa bodaslo

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 09 avg 2018, 20:25

katarakta je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:
e moj brcanska malto ti kad spomenes suljino ime trebas dijete ustat covjek je citav zivot proveo na tribinama tusnja mejdana i svih stadiona sirom jugoslavije i ti tvrdis da on ne treba sjedit covjek koji je posten i zivi slobodu sram da te bude
Remont kluba remont druze..
Majstore ovo je Balkan.[/quote]
moj majstore gdje ti zivis i ja sam clan skupstine kolko smo puta trazili da se placa stolica i ni jednom nije proslo pitaj me da ti kazem ovako mogu radit sta hoce ne moraju nikome racuna polagat ovo je majstore realnost :bih:
fukare

Elvir1919
Kontakt:

Post Postao/la Elvir1919 » 09 avg 2018, 21:18

Kako se biraju clanovi skupstine i tko ih bira ??? Ako je putem mandatara onda je pitanje ko bira njega???

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 09 avg 2018, 22:36

@fukaroni, ne pali se bezz zna raja šta je Suljo, autoritet u Slobodi je dok je živ, njemu se i gradonačelnik javlja bez problema Itd. Malo se karikira kako se postaje član skupstine i šta je to uopste realna kvalifikacija za postati clan skupstine. Pare , ugled , uticaj u društvu ili nešto deseto. Ovako kako sada izgleda je od vremena Davuda , šuti ne talasaj nema ko drugi preuzeti i čekaj sudbinu
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 avg 2018, 22:46

Pare za „Fukare“
August 9, 2018 18:59

PIŠE: Mladen BOŠNJAK

Zemljo nelogičnosti, svakakvih čudesa, nesretnih udesa (ne mislim saobraćajnih), zemljo anomalija, izvrnutih vrijednosti, poremećenih kriterija… Zemljo moja rodna, čemerna i kukavna, vele si ljuta jada predevrila, silne udarce otrpjela, pržena i plavljena bila…

Ali nisi, do onomad, vidjela niti doživjela da klub kojega razdire neimaština, koji visi na rubu opstanka, koji se sprema obilježiti stotu godinu postojanja, klub kojega su stvorili ponosno tuzlansko radništvo, tamošnji rudari i studenti, financira nekakvu udrugu navijača, Fukare nazvanu. Klub čiji predsjednik na noge rečene udruge nosi gotov novac od prodanih ulaznica, pritom im dodvornički i umilno obećavajući da će takvih transakcija u budućnosti biti još.

Da, to samo može biti u Bosni i Hercegovini (ako se netko slučajno misli referirati na splitski Hajduk kao kontraargument, odmah da mu opovrnem da tamošnja udruga drži sve: ulaznice, fan šop, transfere, donacije. Tamo je smjer kretanja novca obrnut), zemlji kojoj vapijem, čiji se nogomet kao jedan od rijetkih kohezionih faktora, grči u samrtnom hropcu, nemoćan da se otrgne iz čeličnog zagrljaja kvartovskih, lokalnih i državnih kriminogenih grupa.

Ne mogu dosegnuti razinu skučenosti i ugroženosti Slobodinog predsjednika Mujkanovića, ne mogu shvatiti tu vrstu servilnosti, ne ide mi u glavu da ozbiljan čovjek i ozbiljan klub tako lako dodirnu patos. Koji su navijači zaslužni da im se do te mjere tepa pa da ime se nosi kompletan utržak od ulaznica.

Koji je, bez dvojbe, ionako sitan i siromašan.

Šta su mislili postići Mujkanović i vođa „Fukara“ kad su odlučili tu veoma čudnu rabotu obznaniti medijima? Šta su sad oni? Primjer dobre suradnje kluba i navijača, egzemplar međusobnog uvažavanja i ponašanja, matrica za postupanje ostalih predsjednika?

Gdje su oni navijači koji su financirali svoj klub, koji su se po svu noć truskali prljavim hodnicima zapuštenih vlakova eda bi sutradan parali grla bodreći svoje ljubimce. A onda, omamljeni mlakim pivom, natrag. I tako godinama. Samo u izuzetnim prilikama, kao kod Veležovog finala Kupa kad je Jole Musa snosio sve navijačke troškove, klub je osim dobrim rezultatima navijače znao obradovati i besplatnom vožnjom, sendvičima i pivom. Kešom nikada!

Bolje bi bilo da su „Fukare“ ostale fukare nego da na ovakav način odustanu od zahtjeva za smjenu Mujkanovića.
🔴⚫️

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 09 avg 2018, 22:52

cijela ta prica oko skupstine je meni problematicna. Npr 1000 KM stolica i 40 članova. Razdjeli Hame 30 000 KM na 30 lljudi i kaze uplatite stolicu. Oni uplate i posle izglasaju svog predsjednika UO koji u ovom trenutku ima pristup javnim parama odnosno budzetu. Ili jos gore izglasaju da se Sloboda zove Sloboda-BMW ili neko egzoticno ime ili čak odluče da ugase SLobodu.
Isto mi je neprihvatljivo i ovoliko trošenje budzetskih para na neke likuse iz Srbije a naša djeca ne mogu u trenirati bez članarine koja kako sam shvatio nije uopšte mala i nezanemarljiva.
Na drugoj strani imamo to ime i građevinsko zemljište koji jedino nešto vrijede u toj prići.
Vidimo i na forumu a i na stadionu da ima dosta onih kojim ni ime ne znaci nesto nego vole lijep fudbal i pa tako im je i novokomponovani klub prihvatljiv, ne znam samo zašto su bili protiv Olimpika.
Uglavnom bez zakona o sportu koji će se jasno odrediti mi jurimo u propast. Doduse ima Celik pa kad bageri zakopaju i niko se pobuni lako moguće da će i Jasmin isto uraditi. Ali su oni to razvukli bojim se da ćemo propasti a nećemo dočekati da oni krenu.
& $ ?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.