FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 06 avg 2018, 13:14

WestSideTz je napisao/la: Do kad ce nas drugi klubovi smatrat kao predmet za nabijanje ?

DO KAD ?
UPRAVA NAPOLJE !
Suti, kako je tek Celiku :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 06 avg 2018, 13:22

Beduin je napisao/la:
WestSideTz je napisao/la: Do kad ce nas drugi klubovi smatrat kao predmet za nabijanje ?

DO KAD ?
UPRAVA NAPOLJE !
Suti, kako je tek Celiku :urnebes:
Nije ni nama puno bolje ...
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 06 avg 2018, 13:23

tuzlak1987 je napisao/la:Gledaj ovog delegata, drzi na profilu sliku covjeka sto nas je zavalio 4 miliona, a ismijava predsjednika svog kluba. Sve dok ima takvih nema od nas nista.
I jeste za ismijavanje, ne zna se koji je gori, on ili mu sportski direktor, blage veze oni o fudbalu nemaju.....na sta su oni skrsili novac od gradskog budzeta, ono se ne moze svariti ni sa sodom bikarbonom.
🔴⚫️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 avg 2018, 13:27

Skver je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Gledaj ovog delegata, drzi na profilu sliku covjeka sto nas je zavalio 4 miliona, a ismijava predsjednika svog kluba. Sve dok ima takvih nema od nas nista.
I jeste za ismijavanje, ne zna se koji je gori, on ili mu sportski direktor, blage veze oni o fudbalu nemaju.....na sta su oni skrsili novac od gradskog budzeta, ono se ne moze svariti ni sa sodom bikarbonom.
Jedno je kritikovati zbog loseg rada, drugo je nesto potpuno ismijavati od samog starta mandata i kada nije bilo nikakvih razloga.
Biti ce sutra novi predsjednik i opet ce ga isti od starta pokusavati ismijavati. To nema nigdje u svijetu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 13:31

ova "uprava", senco, kako god, ne smiju otici dok neko drugi ne bude spreman doci u slobodu, ne smije klub ostati kao riba na suhom... prvo se mora pripremit teren, da istog trenutka kad ova garnitura ljudi ode, ako ode, neki drugi dodju

postavlja se pitanje ko ce doci i sta ce se promjeniti... dal ce faraon ponovo nekog "instalirat", taj neko bi bio isti kao senco, samo bi mozda imao ljepsi oblik glave, ne bi davao neke glupe izjave itd, no sustinski u smislu igrackog kadra, rezultata, dugovanja, tesko da bi se nesto promjenilo... i opet bi se i taj "neko" tjerao... pomirite se s tim da necete gledat onakvu slobodu kakvu zelite, sve dok tu ne bude neko s keshom

meni licno ne smeta sencin oblik glave, niti njegove nebuloze u medijima, svjestan sam i njihove mogucnosti na sportskom planu, tj. igrackom kadru i pomirio sam se s tim, necu to kritikovat jer su se pruzili koliko su dugi i siroki... smetaju mi neke konkretne stvari, a bilo ih je

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 14:07

amaru beganovicu treba davati dobru minutazu ove sezone, ne smije istu presjedit na klupi kao terziceva rezerva, neka njih dvojica podjele minutazu, neko vise, neko manje, al beganovic mora igrat... a sljedece godine pustit terzica, tj. ne ponudit mu novi ugovor i forsirat beganovica

slika

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 15:11

znal neko gdje je mali salkic, pretpostavljam da je negdje na posudbi... kako igra tamo, dal bi mogao dobit sansu u slobodi u buducnosti, il ga je ona tekma protiv zrinje i "odbacivanje" od kluba psihicki toliko unistilo da nista od njega biti nece

vlado, jeb'o ti sebi mater, kako je ostavio dijete na milost i nemilost ognjenu todorovicu i to niti na poziciji stopera, niti na poziciji beka

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 15:24

dal je salkic na posudbi u bratstvu il je njihov igrac... u svakom slucaju ga treba pratit, ako igra dobar fudbal, morao bi dobit sansu u slobodi da se dokaze... bolje dok je mlad, a ne da napuni 22, 23 godine, tad ces ga tesko prodat, u najboljem slucaju ce ostati kod tebe

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 15:36

salkic ima 20 godina, mislio sam da je mladji... to znaci da nema vremena za gubljenje, nakon ove sezone u cvajti, ukoliko odigra dobro, treba ga vratit i dati mu sansu da se nametne u slobodi... kako se igraci priblizavaju 25 godini, skoro ih je nemoguce prodat... na posudbi je prema transfermarkt-u

to je generalno problem u bosni i hercegovini, ne vjeruje se djeci, sacekaj dok napuni 23 godine, pa cemo mu dati sansu u prvom timu, ne daj boze dati sansu djetetu od 17, 18, 19 godina, pa istrpi i pogreske i sve, ako dijete ima potencijal, moras to istrpit

cak i da ga ne mozes prodat, mozes dobit igraca za sebe, bolje domaci igrac , nego sa strane... pod uslovom da je dobar, a ne kao sale :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 15:42

uvijek sam za to da igraju djeca slobode ispred stranaca, al samo ukoliko imaju kvalitet/potencijal, to sto su djeca slobode samo po sebi nije dovoljno... npr prses ima 23 godine, civic 25 godina, oni mogu zaboravit na prodaju vani, u najboljem slucaju ce postati premijerligaski igraci i tek su tri kola prosla, pa se ne moze sa sigurnoscu reci dal zasluzuju biti dio slobode

dakle oni su ovaj drugi primjer, necemo ih prodat vani, al mozemo u njima dobit igrace za sebe...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 16:12

npr amer bekic je bio potencijal, al je postao samo premijerligaski igrac, oni izleti u neke kurceve lige su nebitni, jasmin mesanovic je bio veliki potencijal, pa je postao premijerligaski igrac (maribor i slovenacku ligu ne racunam kao neki napredak) i vec ima 26 godina

kenan piric bio veliki potencijal, takodjer premijerligaski igrac, igra za maribor, vec 24 godine... amar rahmanovic takodjer premijerligaski igrac, najdalje dobacio do slovenacke lige... onaj ribic sto je otisao u celik kad je sloboda ispala, nije uspio postati niti premijerligaski igrac, dal uopste igra fudbal danas... prses i civic, pogotovo prses, u slobodi su dobili sansu i nisu se uspjeli nametnuti i sad sa 23 i 25 godina pokusavaju se nametnut... efendic je isforsiran i uspio je postati premijerligaski igrac

jbg druga su vremena tada bila, sto nije islo u korist gore nabrojanim igracima, ko zna da su u dasnjem vremenu... danas smo prodali todorovica, prodat cemo smajica jer bi trebao u fulham, muminovic bi takodjer mogao biti prodan, pokazao je potencijal na golu (al prodan negdje u evropu, ne u lige u okruzenju)... pa ce doci red na neke nove klince koji imaju potencijal, beganovic u prvom redu, pa maksimovic, dino hodzic, za sve njih sam siguran da ce u najgorem slucaju postati premijerligaski igraci

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 16:41

dakle, husejinovic, almir bekic, amer bekic, rahmanovic, piric, efendic, todorovic, mesanovic, muminovic, smajic, beganovic su dokaz da sloboda stvara premijerligaske igrace i da na op treba racunat, djeci treba davat sansu i mora ih se istrpit, mora

al moras imat i uredjen klub, pa da ta djeca ne idu u sarajevo, zrinju, zeljescar itd, po isteku ugovora, il da raskidaju ugovore itd

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 06 avg 2018, 16:46

Jebte ko vaginini monolozi :roll:

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 06 avg 2018, 16:52

Mogu mislit utakmica na temu ko ce prije popadat od umora ili odustat od gola.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 avg 2018, 18:06

pa zato sam podrzao odluku o smanjenju broja stranaca sa 6 na 4, aBd da se to smanji na jos manji broj, u idealnom svijetu strani igraci bili bi zabranjeni, pa bi klubovi bili prisiljeni stvarati vlastite igrace... kad bi nasi klubovi stvarali vlastite igrace, onda mi stranci ne bi predstavljali problem, neka ih, al posto to nije slucaj, strancima se mora stati u kraj... kao satro, ovo ide na stetu klubovima, a oduvijek su nase klubove u evropskim takmicenjima samarali (bilo je tu par dobrih rezultata, al generalno dominiraju oni losi)

mozda bi kvalitet premijer lige pao, al vremenom bi se ponovo podigao i dosao bi na nivo veci nego sto je ikad bio, dok se ti mladi igraci razviju itd i to postane praksa iz godine u godinu... talenta sirom bosne i hercegovine ima, ali potrebni su strucni ljudi da to prepoznaju, da ta djeca ne propadaju jer ih niko ne moze primjetit, jer nemaju menadzere, jer moras platit da bi igrao u op itd

umjesto sto ces skupo platit stranca iz srbije ili hrvatske, koji naravno ne moze igrat u tim ligama, inace ne bi dosao ovdje, bolje je razvijat vlastite igrace koji ce ti nekad u buducnosti donijeti novac... ne znam sta to fali athletic bilbao-u, jos kod njih mogu igrat samo baskijci, ne igraci iz citave spanije...

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 06 avg 2018, 18:18

Chinaglia je napisao/la:pa zato sam podrzao odluku o smanjenju broja stranaca sa 6 na 4, aBd da se to smanji na jos manji broj, u idealnom svijetu strani igraci bili bi zabranjeni, pa bi klubovi bili prisiljeni stvarati vlastite igrace... kad bi nasi klubovi stvarali vlastite igrace, onda mi stranci ne bi predstavljali problem, neka ih, al posto to nije slucaj, strancima se mora stati u kraj... kao satro, ovo ide na stetu klubovima, a oduvijek su nase klubove u evropskim takmicenjima samarali (bilo je tu par dobrih rezultata, al generalno dominiraju oni losi)

mozda bi kvalitet premijer lige pao, al vremenom bi se ponovo podigao i dosao bi na nivo veci nego sto je ikad bio, dok se ti mladi igraci razviju itd i to postane praksa iz godine u godinu... talenta sirom bosne i hercegovine ima, ali potrebni su strucni ljudi da to prepoznaju, da ta djeca ne propadaju jer ih niko ne moze primjetit, jer nemaju menadzere, jer moras platit da bi igrao u op itd

umjesto sto ces skupo platit stranca iz srbije ili hrvatske, koji naravno ne moze igrat u tim ligama, inace ne bi dosao ovdje, bolje je razvijat vlastite igrace koji ce ti nekad u buducnosti donijeti novac... ne znam sta to fali athletic bilbao-u, jos kod njih mogu igrat samo baskijci, ne igraci iz citave spanije...
Dobar t je post samo danas je fudbal biznis i to je tesko. Ja sam prije bio da se vrati zakon ko u bivsoj jugi da igraci ne mogu do 27.napustit nasu ligu, al vidimo da u ovoj krompiriste ligama u regionu klubovi od toga zive. Jedini spas je privatizacija. A sto se tice jzcerasnje tekme bio sam u pravu da je vise bilo pitara nego fukara, ovacije publike pred kraj meca i interviju Nalićaa. Bilo je neugodno sjedit u VIP lozi. Hahahahaha

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 06 avg 2018, 18:21

Ko da ti neko igra kod pita koliko ih spominjes :roll:

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 06 avg 2018, 18:45

Sad citam da Benković (21. god) iz Dinama ode za 11 miliona funti. A gdje smo sad mi sa nasim transferima :crazy:

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 06 avg 2018, 20:08

Tuzlak04 je napisao/la:Sad citam da Benković (21. god) iz Dinama ode za 11 miliona funti. A gdje smo sad mi sa nasim transferima :crazy:
Imas koga i porediti hahahaha, pa ljudi redovno ligu prvaka igrali, sad ligu evrope. Eno ti Hajduk, veci talenti se prodavaju za 1-2-3 miliona, a da bi dosli makar do njih moramo igrati makar jedno kolo Evrope svake 2-3 godine, a ovako sta ces ocekivati nego 200-300k €.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 06 avg 2018, 21:07

bhpremierliga12 je napisao/la:
Tuzlak04 je napisao/la:Sad citam da Benković (21. god) iz Dinama ode za 11 miliona funti. A gdje smo sad mi sa nasim transferima :crazy:
Imas koga i porediti hahahaha, pa ljudi redovno ligu prvaka igrali, sad ligu evrope. Eno ti Hajduk, veci talenti se prodavaju za 1-2-3 miliona, a da bi dosli makar do njih moramo igrati makar jedno kolo Evrope svake 2-3 godine, a ovako sta ces ocekivati nego 200-300k €.
Trebas dodati, da mi ne znamo !!. Stavio sam poređenje između znati i ne znati. Mi ne znamo prodati ni za 200-300 k. Prodati za 200-300 k nije loše za nas, ali zbog kokošarskog mentaliteta i to propada. .

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.