NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Cerim je prezentovao koliko se novca dobije od mtela za sponzorstvo lige. Trenutne zanimljive cinjenice:
- Premijer liga BiH prodala tv prava areni. Ime lige nisu prodali, dakle samo tv prava. Liga se sada zove samo premijer liga
- Istice ugovor sa mtelom i arenom sa nogometnim savezom fbih. Ukoliko ne produze ugovor, liga ce se zvati prva liga federacije i ukoliko ne produze tv prava, klubovi ce moci raditi tv prijenose, mozda cak i city tv.
Treba sacekati da ovaj ugovor istekne, vidjet cemo kakva ce situacija vec od drugog kola biti.
- Premijer liga BiH prodala tv prava areni. Ime lige nisu prodali, dakle samo tv prava. Liga se sada zove samo premijer liga
- Istice ugovor sa mtelom i arenom sa nogometnim savezom fbih. Ukoliko ne produze ugovor, liga ce se zvati prva liga federacije i ukoliko ne produze tv prava, klubovi ce moci raditi tv prijenose, mozda cak i city tv.
Treba sacekati da ovaj ugovor istekne, vidjet cemo kakva ce situacija vec od drugog kola biti.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Pa šta su ono prije 10 tak dana neki ugovor potpisivali, obnavljali itd? Savez i arena? Znaci to nema veze sa federalnom ligom sto su potpisivali?Truhlo je napisao/la: ↑05 avg 2023, 13:48Cerim je prezentovao koliko se novca dobije od mtela za sponzorstvo lige. Trenutne zanimljive cinjenice:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Yebem ti deyton i drzavu, naucite vise nadleznosti savezaavenija je napisao/la: ↑05 avg 2023, 13:52Pa šta su ono prije 10 tak dana neki ugovor potpisivali, obnavljali itd? Savez i arena? Znaci to nema veze sa federalnom ligom sto su potpisivali?Truhlo je napisao/la: ↑05 avg 2023, 13:48Cerim je prezentovao koliko se novca dobije od mtela za sponzorstvo lige. Trenutne zanimljive cinjenice:

NSBIH vodi premijer ligu i izvrsni odbor je sklopio ugovor sa arenom za tv prava
NS FEDERACIJE BIH vodi prvu i druge lige federacije i samo za njih moze prodavati ime lige, tv prava i sve ostalo. Isto tako oni kroje pravila takmicenja, koliko stranaca moze igrati i sve ostalo.
NS ZDK vodi ligu zdk i moze je prodati BBC-u da prenosi i ime lige moze biti mercedes benz liga zdk

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Dakle, svako svoju politiku vodi
Nedavno sam slao mail City Tv sa pitanjem da li ce mozda oni prenositi utakmice. Njihov odgovor je bio: Nazalost, ne. To je pravo vec otkupila Arena sa prenosom ukupno 4 utakmice u cijeloj sezoni.
E sad, hoce li se sta promjeniti nakon 13.08 ili ce samo produziti nastavak saradnje (kao i NSBIH), vidjecemo. Opet kazem, skeptican sam da ce Federalci ganjati neki inat spram Vice, a klubove ionako ko yebe.

Nedavno sam slao mail City Tv sa pitanjem da li ce mozda oni prenositi utakmice. Njihov odgovor je bio: Nazalost, ne. To je pravo vec otkupila Arena sa prenosom ukupno 4 utakmice u cijeloj sezoni.
E sad, hoce li se sta promjeniti nakon 13.08 ili ce samo produziti nastavak saradnje (kao i NSBIH), vidjecemo. Opet kazem, skeptican sam da ce Federalci ganjati neki inat spram Vice, a klubove ionako ko yebe.
Da sam ja na mjestu Ćerima, stavio bih 5e po streamu, za dijasporu nije skupo a ovi naši mrš na stadion.Celicni je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:31Najbolja opcija je PayPerView kao što kažeš, Sarajevo radilo sa BH telecomom u par navrata.Vjerujem svaki prijenos da bi minimalno 1000 duša bilo na streamu.Dok je ČZ znalo biti i preko 3000 uživo.Klub bi nešto malo i zaradio ,naravno ne mnogo ali svaka marka dobro dođe.Probati jednom pa vidjeti kako ide.Pogotovo ako m:tel više ne bude sponzor imali bi odrješene ruke.Ze072 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:18"ČZ stream" je obustavljen jer pored autorskih prava, problem je u nemogućnosti provođenja istog na pojedinim stadionima (zbog lošeg signala za Internet, loše infrastrukture itd).Zenicanin988 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:02Sve i da ima ugovor, klub bi mogao traziti dozvolu od Arene da prenosi svoje tekme, zasto ne?
Mada bih ja uradio sto Sarajevo radi za pripremne utakmice, plati pa gledaj. Ili eventualno naći nekog sponzora (BH Telecom, telemach) koji će dati prijenosni router sa velikim kapacitetom protoka interneta da stream bude neometan.
Ako ne produže mtel i arena ugovor sa savezom imaš puno pravo prenositi domaće utakmice, al' s obzirom da imaš puno supacki klubova u ligi tražit će sigurno dio kolača od prihoda streama. (Gostujuci klubovi)
Bolje da mi prenosimo svoje utakmice, bolja zarada, promocija i angažman nego da dobiješ sitniš od city tv-a
Moj te babo bodri, a i moje će dijete, simbol si grada od 45te!
Možda ljudi imaju neke izvore da će ostati m:tel ili neko drugi da dolazi pa već unaprijed pričaju ili možda i oni nagađaju, ali svakako ostaje nam da vidimo u narednim danima jer bliži se sezona.Najvise bi volio da niko ne uzima prava nego da klub napravi sa BH Telecom PayPerView ili sa nekim drugim i onda znam da ona marka sigurno ide mom klubu i da ce sigurno imati koristi od prenosa, a ne da im uhljupi iz saveza raspoređuju neku mizeriju gdje mi za jednu utakmice sa atraktivnim protivnikom toliko zaradimo od karti kolko oni daju za cijelu sezonu .Isto bi napravio opciju da se pretplatiš za cijelu sezonu gdje bi ti malo jeftinije bilo.phillies je napisao/la: ↑05 avg 2023, 14:07Dakle, svako svoju politiku vodi![]()
![]()
![]()
Mislim da ti to prvo ne mogu trazit.Zamisli kad je klub radio ČZ stream i sad dođe Bosna V. kaže daj pare što ste nas snimali, gdje piše da ti moram dati ili da te ne smijem snimati, šta nebi onda igrali, mislim nema logike, sve dok ne postoji valjan ugovor sklopljen ili savez da te duži, ovako možeš to što tražiš okačiti mačku o rep ako nema to na papiru.Radilo je i Sarajevo isto tako pripremne utakmice po Turskoj pa su naplaćivali stream.Ze072 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 14:42Da sam ja na mjestu Ćerima, stavio bih 5e po streamu, za dijasporu nije skupo a ovi naši mrš na stadion.Celicni je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:31Najbolja opcija je PayPerView kao što kažeš, Sarajevo radilo sa BH telecomom u par navrata.Vjerujem svaki prijenos da bi minimalno 1000 duša bilo na streamu.Dok je ČZ znalo biti i preko 3000 uživo.Klub bi nešto malo i zaradio ,naravno ne mnogo ali svaka marka dobro dođe.Probati jednom pa vidjeti kako ide.Pogotovo ako m:tel više ne bude sponzor imali bi odrješene ruke.Ze072 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 12:18
"ČZ stream" je obustavljen jer pored autorskih prava, problem je u nemogućnosti provođenja istog na pojedinim stadionima (zbog lošeg signala za Internet, loše infrastrukture itd).
Mada bih ja uradio sto Sarajevo radi za pripremne utakmice, plati pa gledaj. Ili eventualno naći nekog sponzora (BH Telecom, telemach) koji će dati prijenosni router sa velikim kapacitetom protoka interneta da stream bude neometan.
Ako ne produže mtel i arena ugovor sa savezom imaš puno pravo prenositi domaće utakmice, al' s obzirom da imaš puno supacki klubova u ligi tražit će sigurno dio kolača od prihoda streama. (Gostujuci klubovi)
Bolje da mi prenosimo svoje utakmice, bolja zarada, promocija i angažman nego da dobiješ sitniš od city tv-a
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 05 avg 2023, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Najbolja moguca opcija u slucaje da Arena ne otkupi prava je taj PayPerView.
Osigurati malo bolju opremu i internet u odnosu na prethodne sezone i svako ko želi pogledati tekmu neka plati i gleda super prijenos. Dobro dijaspori a dobro i onima koji bi da gledaju Čelik a nisu iz Zenice i ne mogu na svaku tekmu.
U isto vrijeme si udovoljio velikom broju navijaca a imas i koristi od tih uplata. Siguran sam da bi dosta ljudi gledalo i da bi se od tih prihoda vratilo uloženo za opremu, a ostalo bi i osobi koja bi bila zaduzena za to.
Ukoliko se vec ne bi mogle prenositi gostujuce, onda prenositi svaku domacu tekmu pod uslovom da cijena te nazovimo je "online karte" bude veca od cijene zapada. Znaci staviti cijenu 9, 10 KM.
Ili tako ili skontati da samo članovi mogu gledati te prijenose. U svakom slučaju mislim da bi bila pozitivna stvar. Neka imas 100 gledaoca po 10 KM, to je vec hiljada. Za dva prijenosa mozes isplatiti opremu, a siguran sam da bi bilo vise od 100 ljudi.
Osigurati malo bolju opremu i internet u odnosu na prethodne sezone i svako ko želi pogledati tekmu neka plati i gleda super prijenos. Dobro dijaspori a dobro i onima koji bi da gledaju Čelik a nisu iz Zenice i ne mogu na svaku tekmu.
U isto vrijeme si udovoljio velikom broju navijaca a imas i koristi od tih uplata. Siguran sam da bi dosta ljudi gledalo i da bi se od tih prihoda vratilo uloženo za opremu, a ostalo bi i osobi koja bi bila zaduzena za to.
Ukoliko se vec ne bi mogle prenositi gostujuce, onda prenositi svaku domacu tekmu pod uslovom da cijena te nazovimo je "online karte" bude veca od cijene zapada. Znaci staviti cijenu 9, 10 KM.
Ili tako ili skontati da samo članovi mogu gledati te prijenose. U svakom slučaju mislim da bi bila pozitivna stvar. Neka imas 100 gledaoca po 10 KM, to je vec hiljada. Za dva prijenosa mozes isplatiti opremu, a siguran sam da bi bilo vise od 100 ljudi.
Mislim da je to malo previše, jer ne možeš staviti veću cijenu od cijene koliko ti košta najbolja tribina, to je prvo apsurd jer to nema nigdje u Evropi i slabo ko bi to gledao, ali recimo napravio bi soluciju pretplate za cijelu sezonu i polusezonu, jer evo prvi ja bi uzeo komplet sezonu jer sigurno necu moci pristustvovati ni na jednu utakmicu prve polusezone, ali bi svakako uveo soluciju da je malo skuplje van BiH, koliko je u KM toliko je i u €.kirat410 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 15:03Najbolja moguca opcija u slucaje da Arena ne otkupi prava je taj PayPerView.
Drugo sam klub ti nebi radio stream jer ti je to već rečeno da će možda klub angažovati firmu koja se time bavi.
Što se tiče gostujuci tu moraš tražiti dozvolu za bilo kako snimanje, jer u tuđoj kući ne možeš raditi šta hoćeš i imali bi pravo da traže dio kolača, ali sve bi to ugovorom riješio, ali ukoliko se klub ne vidi da i gostujuće prenosi imaju domaće utakmice, mada bi bila veća zarada na gostujućim.
Bilo kako bilo većina nas se može složiti da bi svi PayPerView opcija najviše odgovarala i klubu i svakome, a klub neka određuje kolike će cijene biti, koliko god odrede bilo bi nas zaraženi koji bi se svakako pretplatili.
Pozdrav, hoce li negdje biti prenos utakmice sa Laktasima?
Nece.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Evo i sastava, Mashke od prve minute, Bajramovic u prvoj, Honda klupa 

- prisonbreak
- Kontakt:
Al zato su nam krila sterilna haos. Trebao je Durmisa jos malo klupirati.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Saric van forme, Hrelja se tek oporavio od povrede. Ovo trenutno je nas najjaci sastav.prisonbreak je napisao/la: ↑05 avg 2023, 17:05Al zato su nam krila sterilna haos. Trebao je Durmisa jos malo klupirati.
Sada ko malo padne u formi, odmah gubi mjesto kao Honda. Tako da ako Durmis bude los uskace Saric ili Hrelja.
Upravo to. Kombinovati se moze na beku Honda-Bajramović, zavisno koji bude u boljoj formi i na krilima.Truhlo je napisao/la: ↑05 avg 2023, 17:07Saric van forme, Hrelja se tek oporavio od povrede. Ovo trenutno je nas najjaci sastav.prisonbreak je napisao/la: ↑05 avg 2023, 17:05Al zato su nam krila sterilna haos. Trebao je Durmisa jos malo klupirati.
Sada ko malo padne u formi, odmah gubi mjesto kao Honda. Tako da ako Durmis bude los uskace Saric ili Hrelja.
- Zenicanin988
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Neka neka, citaju te momci hahahahaprisonbreak je napisao/la: ↑05 avg 2023, 17:05Al zato su nam krila sterilna haos. Trebao je Durmisa jos malo klupirati.

Najljepsa akcija priprema kod prvog gola

Ja u Albaniji čujem, kako se po Zenici kotrlja kamenje popadalo sa srca. Toliko je zaglušujuća buka...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- Zenicanin988
- Kontakt:
Top igra, Laktasi bukvalno nisu prisli golu
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Trenutno korisnika/ca: VivaLaLiberta i 9 gostiju.