FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

hule_barca
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la hule_barca » 09 jun 2022, 20:54

Što se tiče odlazaka, ekipa je definitivno trenutno oslabljena, ali ne treba sumnjati u Azmira, on ekipu može napraviti samo kvalitetnijom, nikako drugačije. Više je pitanje tajminga, jer što kasnije dođu te prinove, kasnije će se uklopiti. Džafić je prokinuo tek ove sezone, nakon što mu je Husref pronašao poziciju. Da je ostao striktno krilo, kao kod Nalića, i dalje bi se pljuvao. Doffo je bio odličan igrač, pravi fudbalski romantik i šteta je kad izgubiš takvog igrača. Ipak, kod Doffa ima jedna stvar koja je bila očigledna. Nije imao adekvatnu poziciju u funkciji tima. Ako bi igrao na zadnjem veznom, previše propuha pozadi. U slučaju da igra ofanzivnije, nije opet to to, nije prava 'polutka' na koju smo navikli u našem fudbalu, tako da je možda za sve bolje da je otišao dalje. Kobie prošla sezona poprilično tanko sa previše kikseva. Nije se pokazao kao dobar mentor Šukiloviću. Tomašević se dizao kako je sezona odmicala, ali svejedno nije previše impresionirao, što se isto može reći i za Mehidića, ali otom potom.
Ako je istina za Mujana, vrlo dobro pojačanje bi TC mogao dobiti. Odličan, agilan igrač, koji može igrati i krilo i klasičnog napadača. Izražena radna etika, čega definitivno fali skupini znalaca i majstora fudbala.
Mes Que Un Club

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 09:08

CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 19:57
elvirbaljic je napisao/la:
09 jun 2022, 19:48
CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 19:40

Polahko ljudi.Dajte malo vremena Muratu da reaguje.Nemojte da nas napuni nabrzaka sa hronično povrijeđenim polovnjacima s kojima bi kasnije deverali. :rol:
Klub ima moju beskrajnu podrsku, nema te stvari koja se moze desiti, da ja okrenem ledja ovom klubu i bojama. Jednostavno moj zivot je vezan za ovaj klub. Dao sam i dajem svoje doprinos koliko mogu. Mozda Sam malo vise upucen, pa sa tog aspekta aludiram da smo neke stvari trebali zavrsiti ranije. Sve ovo pisem jer bih volio da tu prvu evropske utakmicu prodjemo, upisemo istorijsku pobjedu. Nista zlonamjerno u mojim komentarima, cisto iz ljubavi prema klubu.
Balja,kakva je situacija sa fan šopom? Kad će početi izdavanje novih članskih karti za iduću sezonu i da li ulazimo u evropu i u novu sezonu sa dresovima iz prošle sezone ili će biti neki novi možda ?
Clanske idu sa pocetkom nove sezone, ali ce se moci koristiti Stare Do izdavanje novih, nece biti Problema. Sto se tice dresova, koliko znam ostaje isto, mada po meni ne treba to non sto mjenjati, nisam ni ja za ceste promjene, napraviti nesto da valja i tako zadrzati.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 09:39

10 jun 2022, 09:08
CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 19:48

Klub ima moju beskrajnu podrsku, nema te stvari koja se moze desiti, da ja okrenem ledja ovom klubu i bojama. Jednostavno moj zivot je vezan za ovaj klub. Dao sam i dajem svoje doprinos koliko mogu. Mozda Sam malo vise upucen, pa sa tog aspekta aludiram da smo neke stvari trebali zavrsiti ranije. Sve ovo pisem jer bih volio da tu prvu evropske utakmicu prodjemo, upisemo istorijsku pobjedu. Nista zlonamjerno u mojim komentarima, cisto iz ljubavi prema klubu.
Balja,kakva je situacija sa fan šopom? Kad će početi izdavanje novih članskih karti za iduću sezonu i da li ulazimo u evropu i u novu sezonu sa dresovima iz prošle sezone ili će biti neki novi možda ?
Clanske idu sa pocetkom nove sezone, ali ce se moci koristiti Stare Do izdavanje novih, nece biti Problema. Sto se tice dresova, koliko znam ostaje isto, mada po meni ne treba to non sto mjenjati, nisam ni ja za ceste promjene, napraviti nesto da valja i tako zadrzati.
Kad će Mujan?

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 09:44

tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 09:39
10 jun 2022, 09:08
CityCity je napisao/la:

Kad će Mujan?
Bolje danas, nego sutra, sve dok ne potpise nije nas! Mozda vec danas, eventualno sutra ide pojacanja, ako bude sve ok, kako je dogovoreno. Imali smo primjer Sarajeva najavis pojacanja, ali se izdesavaju neke ne predvidjene okolnosti, pa onda imas Problem. Zbog toga kod nas tek sa potpisom ide javno i predstavljnje.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 09:59

Gorki uzeo 100 000 eura za Tomaševića uz procente od naredne prodaje , a Husić....... :crazy:
FK Sarajevo predstavio je danas Nemanju Tomaševića, novu akviziciju Bordo kluba.

Tomašević igra na poziciji lijevog beka. Na Koševo dolazi nakon angažmana u TSC Bačka Topola. Sa srbijanskim klubom potpisao je troipogodišnji ugovor u februaru prošle godine, međutim za mjesto u timu nije se mogao izboriti.
Kompletnu prošlu sezonu proveo je na posudbi u Tuzla Cityju. Nakon što mu je posudba istekla, bio je obavezan da se javi svom poslodavcu. Međutim, čelnicima Sarajeva Tomašević je bio više nego interesantan pa su odlučili su otkupiti njegov ugovor. Saznajemo da je to klub iz Titove 38 b koštalo oko 30.000 eura. Tomašević bi trebao nadomjestiti odlazak Selmira Pidre u MLS.

Vrijedi istaknuti da je TSC Bačka Topola Tomaševića doveo iz Slobode i da je tada Tuzlacima plaćeno oko 100.000 eura, uz procente od naredne prodaje.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 10:12

GradKamena2 je napisao/la:
09 jun 2022, 18:39
Pregovarate sa Mujanom,izgleda da ce kod vas.
Kako i Zrinjski, pa ko vise da!

Legolas
Kontakt:

Post Postao/la Legolas » 10 jun 2022, 13:46

tuzlac je napisao/la:
09 jun 2022, 18:53
CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 18:15
09 jun 2022, 17:28

Pisem sa aspekta da ne vodi nigdje konstantno mjenjanje igraca. Nisam rekao da su ne zamjenjivi, ali moje misljenje je da se mora stvoriti okosnica tima, i onda samo nadogradjivati sa dva tri igraca. Dzafa je dokazao da zna igrati fudbal, u nasoj ligi nisu presudne godine, to je dokazao i Bilbija. Doffo onako, igrac koji "dize" ekipu svojim potezima i lucidnoscu. Nije davao golove, ali znam da je dizao moral igracima. Tomasevic je igrac sa 22 god, moze napredovati sigurno. Mozda se prije par mjeseci trebala rjesavati ova situacija, a znam da nije. Nismo mozda na vrijeme zadrzali ovu trojicu igraca, a iskreno ja bih volio da jesmo. Radije bih se odrekao druge trojice iz ekipe.
Sve je to tačno što si napisao i u pravu si da je potrebna stabilnost,uigranost itd ali kad igrač želi da ode i kad nema volju da ostane bez obzira na sve ranije pozitivne elemente onda nema druge nego prihvatiti realnost,okrenuti novi list u životu i krenuti dalje.Kao kod razvoda braka.Preboliš starog,tražiš novog partnera i uklapaš se u hodu.
Misliš partnericu. :)
U pravu je Balja, ali i ti po mom mišljenju ispravno rezonuješ.Odletjele "bijele ptice":Doffo,Džafić,Morris,Tomašević. Sulejman Krpić će sigurno otići.Ako se nije pregovaralo na vrijeme sa igračima koji su otišli ili će otići,moglo se barem pregovarati na vrijeme sa igračima koj će ih zamijeniti.Tako bi već sada izašli u javnost sa imenima novih igrača.Naši čekaju "akcijsku cijenu" pa da onda počnu kupovati. To znači da ćemo pojaćanja imati početkom jula?Onda slijede muke sa uigravanjem. U redu ako su oni u Europi nakastili odigrati jedno pretkolo,ali,prvenstvo počinje odmah poslije druge utakmice pretkola. Svako je zamjenljiv ,tu nema spora.Uvjeren sam da će Husić odriješiti kesu i počastiti nas što prije sa 4-5 imena.Evo Zakarić je slobodan.Mali Kovčić (bolji je od Pidre),iz Zvijezde-Gradačac a nekadašnji naš igrač također.I tako, ako se hoće ,ima uvijek na tezgi dobre ponude.Bilo bi prozirno od Husića koji je skoro pjevao serenadu Gorkom pod pendžerom i dobio hladnu vodu po glavi ,da nakon uzleta u minuloj sezoni ekipu TC "prinudno"spušta u prosjećnost.
:bih:
Zadnja izmjena: Legolas, dana/u 21 avg 2022, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 10 jun 2022, 13:50

Izgleda da Tonči Mujan ostaje u Mostaru.
A baš sam se ponadao da će kod nas. Zahvalan igrač.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 15:21

Legolas je napisao/la:
10 jun 2022, 13:46
tuzlac je napisao/la:
CityCity je napisao/la:
09 jun 2022, 18:15

Sve je to tačno što si napisao i u pravu si da je potrebna stabilnost,uigranost itd ali kad igrač želi da ode i kad nema volju da ostane bez obzira na sve ranije pozitivne elemente onda nema druge nego prihvatiti realnost,okrenuti novi list u životu i krenuti dalje.Kao kod razvoda braka.Preboliš starog,tražiš novog partnera i uklapaš se u hodu.
U pravu je Balja, ali i ti po mom mišljenju ispravno rezonuješ.Odletjele "bijele ptice":Doffo,Džafić,Morris,Tomašević. Sulejman Krpić će sigurno otići.Ako se nije pregovaralo na vrijeme sa igračima koji su otišli ili će otići,moglo se barem pregovarati na vrijeme sa igračima koj će ih zamijeniti.Tako bi već sada izašli u javnost sa imenima novih igrača.Naši čekaju "akcijsku cijenu" pa da onda počnu kupovati. To znači da ćemo pojaćanja imati početkom jula?Onda slijede muke sa uigravanjem. U redu ako su oni u Europi nakastili odigrati jedno pretkolo,ali,prvenstvo počinje odmah poslije druge utakmice pretkola. Svako je zamjenljiv ,tu nema spora.Uvjeren sam da će Husić odriješiti kesu i počastiti nas što prije sa 4-5 imena.Evo Zakarić je slobodan.Mali Kovčić (bolji je od Pidre),iz Zvijezde-Gradačac a nekadašnji naš igrač također.I tako, ako se hoće ,ima uvijek na tezgi dobre ponude.Bilo bi prozirno od Husića koji je skoro pjevao serenadu Gorkom pod pendžerom i dobio hladnu vodu po glavi ,da nakon uzleta u minuloj sezoni ekipu TC "prinudno"spušta u prosjećnost.
Sto se tiče Kovcica u 50 utakmica u Prvoj federalnoj 1 gol i 15ak asistencija na lijevom beku je zanimljiva statistika. Potrebno je samo uspostaviti kontakt pa vidjeti da li je mali za povratak.
A što ne bi u P.L. i svoj grad.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 15:26

Beledija je napisao/la:
10 jun 2022, 13:50
Ma Mujan je za našu liga igrač ekstra klase. Izgleda da mi nismo imali dovoljno para.

Legolas
Kontakt:

Post Postao/la Legolas » 10 jun 2022, 15:34

tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 15:21
Legolas je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:

Zadnja izmjena: Legolas, dana/u 21 avg 2022, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 15:44

Legolas je napisao/la:
10 jun 2022, 15:34
tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 15:21
Legolas je napisao/la:

Sto se tiče Kovcica u 50 utakmica u Prvoj federalnoj 1 gol i 15ak asistencija na lijevom beku je zanimljiva statistika. Potrebno je samo uspostaviti kontakt pa vidjeti da li je mali za povratak.
A što ne bi u P.L. i svoj grad.
Znaš onda sta ti je činiti tuzlac, dovedi nazad malog :)
Tako je.Kod Kovčića novac nije na prvom mjestu.Problem je što se naš SD tu ne može naći.Treba nekog iz Afrike dovesti ili onog Papa Lua.Đerić,Duraković,Mehidić i Tomašević su dovedeni na tu poziciju.Trojica su bivši a Mehidić je za Srebrenika dušu dao.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 15:49

tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 15:26
Beledija je napisao/la:
Ma Mujan je za našu liga igrač ekstra klase. Izgleda da mi nismo imali dovoljno para.
Para ima, pare nisu problem. Problem je sto ti pricas i dogovoris jedno, igrac dobije drugu ponudu pa se predomisli, ili trazi malo bolje uslove jer toboze od jednom dobio bolju ponudu. Ovo je Balkan, jednostavno rijetko sta ide na rijec, ovdje ce te igrac izvarati ako mu neko ponudi 300/400 km vise. Ides i sa Tim da ne moze igrac dobiti koliko zeli, postoje i interesi kluba. Nekad su takve okolnosti da igrac trazi neke stavke u ugovor da to ne mozes prihvatiti. Sto je naj gore, gotov svaki ima nekog menadjera (strucnjak) koji prvo gleda sebe da zadovolji. Osnovna razlika izmedju nas i drugih klubova u ovoj ligi, sto Azmir daje svoj novac, dok drugi raspolazu tudjim novcem, pa onako se olahko razbacuju i obecavaju, dok kod nas se vodi malo vise racuna.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 16:07

10 jun 2022, 15:49
tuzlac je napisao/la:
Beledija je napisao/la:
Para ima, pare nisu problem. Problem je sto ti pricas i dogovoris jedno, igrac dobije drugu ponudu pa se predomisli, ili trazi malo bolje uslove jer toboze od jednom dobio bolju ponudu. Ovo je Balkan, jednostavno rijetko sta ide na rijec, ovdje ce te igrac izvarati ako mu neko ponudi 300/400 km vise. Ides i sa Tim da ne moze igrac dobiti koliko zeli, postoje i interesi kluba. Nekad su takve okolnosti da igrac trazi neke stavke u ugovor da to ne mozes prihvatiti. Sto je naj gore, gotov svaki ima nekog menadjera (strucnjak) koji prvo gleda sebe da zadovolji. Osnovna razlika izmedju nas i drugih klubova u ovoj ligi, sto Azmir daje svoj novac, dok drugi raspolazu tudjim novcem, pa onako se olahko razbacuju i obecavaju, dok kod nas se vodi malo vise racuna.
Nije ni Azmir što je nekad bio.Sjećam se 2015.Zeba dogovorio sa Osijekom i pošao autom gore, ali, Azmir ga presreće svojim autom i potpis pada na haubi .Zeba je vidio pare i odustao od Osijeka.Sad nam eto smeta što igrač ima Menadžera? i što se cjenka?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 16:10

Dobili smo lijepe pare za Doffa,neka sada za te pare namire štetu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 16:19

tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 16:07
tuzlac je napisao/la:

Nije ni Azmir što je nekad bio.Sjećam se 2015.Zeba dogovorio sa Osijekom i pošao autom gore, ali, Azmir ga presreće svojim autom i potpis pada na haubi .Zeba je vidio pare i odustao od Osijeka.Sad nam eto smeta što igrač ima Menadžera? i što se cjenka?
ZbIlja sa tobom se ne moze normalno diskutovati, pa jedan je Zeba, za igraca koji vrijedi niko i ne zali, pa jbt sad koliko traze pojedini, ispade da je Zeba igrao za sicu. Nije stvar cjenkanja, stvar je pretjerivanja, vrijedili Mujan 20 000 hiljada mjesecno, hajde molim te odgovori?

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 16:23

tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 16:10
O kojoj steti govorosi, ko je napravio stetu, kome je nacinjena steta, ko je placao i doveo Doffa?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 16:28

10 jun 2022, 16:19
tuzlac je napisao/la:

ZbIlja sa tobom se ne moze normalno diskutovati, pa jedan je Zeba, za igraca koji vrijedi niko i ne zali, pa jbt sad koliko traze pojedini, ispade da je Zeba igrao za sicu. Nije stvar cjenkanja, stvar je pretjerivanja, vrijedili Mujan 20 000 hiljada mjesecno, hajde molim te odgovori?
Vrijedi.Ugovor na 2 godine i prodaš ga idućeg ljeta.U tom slučaju nisi na gubitku.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 jun 2022, 16:30

10 jun 2022, 16:23
tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 16:10
O kojoj steti govorosi, ko je napravio stetu, kome je nacinjena steta, ko je placao i doveo Doffa?
Šteta je u tome što smo oslabljeni i što treba dovesti igrača približne klase za te pare od Doffa..

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 10 jun 2022, 16:36

tuzlac je napisao/la:
10 jun 2022, 16:28
10 jun 2022, 16:19
tuzlac je napisao/la:

Vrijedi.Ugovor na 2 godine i prodaš ga idućeg ljeta.U tom slučaju nisi na gubitku.
OK, Znaci kosta nas igrac oko 300 000 godinu dana, Hocemo ga uspjeti prodati npr za 400 / 500 000 hiljada, hoces da ti kazem koliko trazi na ruke pored plate, sta nas jos sljeduje pored navedenih obaveza.. Ja bih rado svima pustio jedno mjesec dana da se uhvate u kostac sa obavezama i problemima jednog kluba, da vidi kako je lahko izlaziti na kraj sa obavezama.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.