FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 19 avg 2015, 11:40

To je već spinovanje, Zrinjski imao sreće, statistika neumoljiva... Mene uopšte ne zanimaju akcije, malo je poznato al' da sad odeš i pitaš sve navijače FKS uključujući i samog sebe niko ne zna tačan broj izglednih akcija iz prošle sezone, a svi će ti odmah reći bodove. To kako su se mogle završiti ili nisu je pluskvamperfekt. Činjenica je da im (Zrinjskom u primjeru) nije trebalo uopšte 20 šansi da zabiju tih 5 golova. A nama je trebalo pa vjerovatno duplo više od tog što njima nije da bi dali 8 golova. Ne možeš reći da nam šanse donose titule, evo ja ću prvi potpisati tog što će od 3 šanse zabiti 2 gola. Jer ovih 10 šansi će možda biti u 3 utakmice po tri, što znači da bi ovaj dao po dva gola na svakoj, a onaj prvi možda sva tri na jednoj, a na ostalim 0.

I dalje stoji da Krste nema opravdanja za promašivanje toliko situacija 1 na 1 i to je sva priča, sad što ti pokušavaš neku priču da izvučeš i svega, to je drugi par tena i meni je Krste veoma drag igrač, pa jedini za kojeg smo platili obeštećenje ako ništa.

Plus malo vrijeđaš s tim "čitaj brate", "čitaj malo bolje", "nisi pročitao šta piše". Bez veze guraš u smjeru argumenata "ti si glup ne kontaš šta sam htio reći" i to "ko misli .... nije se bavio fubdalom, a nije ga ni gledao"... Mani toga brate mili.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 19 avg 2015, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 19 avg 2015, 11:41

Ljudi, mislim da nije problem u pojedincima...ljudi su zamjenjivi. Smatram da je nas problem u oscilacijama u formi. Atomska ekipa kao Sarajevo, nikako da pronadje nacin da igra utakmicu i dominira, a itekako ima ko dominirati. Nikako da se saberemo i odigramo 2 vezano DOBRE utakmice. Ne znam zasto, u cemu ili kome je problem. Pojedinci su tockici podmazane masine. Kod nas je zafalilo masti izgleda.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 19 avg 2015, 11:43

Kenane, slažem se, tu je glavni problem onaj ko upravlja tom mašinerijom - stručni štab... Džaba tebi 11 vrhunskih igrača, ako ih nema ko posložiti - pa da mogu oni sami ni jedan klub ne bi imao sš.
Samo Saraj'vo.

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 19 avg 2015, 11:55

Okrenuo si sve što sam htio reći, zato sam ti pisao "čitaj" i tako dalje. Izvini ako si se uvrijedio.

Uglavnom, ti bi uzeo onoga sa boljom realizacijom, ja bi uzeo onoga ko se nalazi u više šansi i gotovo, to je tako.

Ja samo smatram da je realizacija nešto što dođe "na svoje" u 30 utakmica, a da je "nalaženje u šansama" nešto što je ipak odraz kvaliteta igrača (i truda!) i da ne treba pljuvati po igračima kada promašuju šanse, nego ih treba pljuvati kada ne se ne nalaze u istim.

A Krste ko Krste mi nije specijalno drag igrač, samo ga branim ovdje jer smatram ga su ga raja još protiv Širokog počela kuditi bez razloga, a to se sada nastavlja i nakon poraza od Zrinjskog. Mislim da ima puno kandidata koji to više zaslužuju.

Živio

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 19 avg 2015, 11:57

Mrcho je napisao/la:Krste je profesionalac za uzora a na Kosevu bi i papa propucketo kakvih sve iskompleksiranih bogalja dodje da lijeci svoje frustracije. Ne cijeni se Krste ni 10% koliko bi trebao, pogotovo jer je bio najbolji strijelac i asistent u sezoni koja je u historiju usla kao uspjesna za nas.
Ako ga ne simpatises, onda nema potrebe da ga kudis.
I covjek ne igra na svojoj poziciji, i to i ptice znaju, jer nije isto doci u sansnu za gol iz ugla (korner linije) i kad primis loptu na penalu...
Krste je profesionalac doveden na Koševo da daje golove, a ne od 5 zicera da ne realizuje niti jedan. Gotivim Krste-a, ali ako te neide , klupa brate. A ne Dženo forsira, ovoga neće, drobe nam živce i jedan i drugi. Svaka čast svemu, ali kakvu god poziciju da igraš, od pet izlazaka na golmana ne postići niti jedan gol, heeeeeej :facepalm:
U novi boj ...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 avg 2015, 12:18

jurisicduska je napisao/la:, nemojte pretjerivati sa tim pozicijama, pravi igrač se snađe na svakoj poziciji, krilni napadač, napadač koja je razlika kad sam izađe ispred golmana, ispade da je bio nacrtan ko špic sve bi zabio ovo što je promašio.
Nije to bas tako da svaki igrac moze igrati sve pozicije. Cak ne moze svaki igrati krilnog napadaca i spica jednako dobro. A on ni ne igra krilnog napadaca nego vise klasicno krilo. Neka odigra malo na drugom spicu. Mozes, nemozes cao.
Locust je napisao/la:Nije mi jasno kako može biti najgori neko ko je učestvovao u akcijama za 80% naših šansi u te dvije utakmice? Još nemoj zaboraviti da su ga u svemu tome sudije zaklale za izboren penal i vjerovatno čist gol. Pa sve što smo napravili napravili smo sa lijeve strane dok je on bio u igri. I to sve u kombinaciji sa guzlatim Puzigaćom, a svima je valjda jasno kako on igra ove sezone. Da realizacija mu je očajna, ali se barem nađe u šansi. Gdje su te silne Duljine šanse bile u ovim utakmicama?

Almir Bekić kojeg smo doveli da ko fol centrira i probija sve svoje centaršute protiv Lištice je nabio u prvog odbrambenog igrača do sebe.
Nije vjerovatno nego je bio cist gol a oni su sudili nepostojeci ofsajd. Ja ne opravdavam njegov postupak oko navijaca samo ipak covjek nije los napadac. Da na kraju ne bude kao sa Stojcevom da nam fali. I ako se kojim slucajem proda treba prvo dovest zamjenu pa tek onda a prije toga bi mu ja dao sansu na spicu.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 avg 2015, 12:52

Poredjenja radi, do sad je mnogo vise dao od Duljevica. ;)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 19 avg 2015, 13:07

Krste je u šanse ulazio sa pozicije špica, Benko mu skloni cijelu odbranu desno, on sam ko duh lijevo, uopšte nije ulazio u šanse ko krilo, on dosta ulazi unutra, i više je krilni napadač nego krilo. Duljević i on ne igraju isto, Duljević je krilo i ne ulazi uopšte a i što bi kad mu nije na nogu. Treba fino tamo da igra lijevo krilo. Niko ne spori krstino ulažennje u šansu, al da ja imam Benku da natovari 3 igrača na leđa i odnese ih da sobom i da bukvalno sam izlazim na golmana, (kaže brat pa nije isto sa penala i sa strane, isto je brate 1 na 1 kad si igrač kakav takav daješ gol), pa protiv širokog mu Benko na peterac ostavi loptu on pravo u golmana, niđe veze je priča da bi dao više golova na svojoj poziciji, on iz ove pozicije ulazi u šanse, dakle kontradiktorni ste, dakle leži mu pozicija, zna se kretati za nju, uđe u šansu i onda normalno jer je nekvalitetan igrač fuli gol širine 7 metara sa udaljenosti od 5 metara, to se baš moraš potruditi da fuliš, a najgore znam i ja da može, ali on nije tu mislima, totalno dekoncentrisan, negdje drugo je kad igra, ina izbore koje se kose za zdravim razumom, trče kontru on sa 20 metara zavrće loptu pored gola naravno a njih 4 u završnici, znači da bira kome će dodati, jednostavno nije tu, i da se razumijemo i špic izlazi iz kosa u šanse, ne izlazi samo pravolinijski, zato kažem pravi igrač kad ispred sebe ima gol koji je širok 7 metara zabije gol, il minimalno promaši jednu od tri šanse a ne svaki put u golmana. To je odraz nečeg drugog.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 19 avg 2015, 13:13

Hajdee svi ko jedan braćo i sestre! Hajde ba da srušimo Zenicu i tu negativnu tradiciju protiv Zeničana.

slika
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 19 avg 2015, 13:24

Ako ce recimo remi rezultovati dovodjenjem nekog zvucnog trenerskog imena, prihvatam
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 19 avg 2015, 13:29

Pisati da je Krste nekvalitetan igrac? Hrabro. Momak prosle sezone najbolji igrac Sa, davao golove, asistirao..sad nije jos usao u formu, turbulencije u ekipi, ovo-ono, i sad najgori. Pa nije zaboravio igrati...

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 19 avg 2015, 13:38

Krste je očito nezadovoljan i želi da ide, a sa druge strane imaš trenutno njegovu katastrofalnu formu koja se riješava klupom a ne guranjem u prvih 11 da nam hebe živce i svađa se sa navijačima, dakle Krste igra konstantno u prvih 11 i već je nezadovoljan, i kako ga onda takvog još staviti na klupu? Lično bih volio da ostane jer ipak mislim da su ove posljednje partije samo plod loše forme, klupa je pravo rješenje za njega u ovom trenutku, a s obzirom da je on nezadovoljan i sa prvom postavom dolazimo do zaključka da je razlaz ipak u ovom trenutku najbolje rješenje. Do kad on ima ugovor uopšte?
1946

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 avg 2015, 14:00

Ja samo imam osjecaj, da kad bi Dzeno jednom stavio Krstu i Benkaru zajedno u napad, da bi mi mljeli!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 19 avg 2015, 14:02

BitiSrcemVezan je napisao/la:Krste je očito nezadovoljan i želi da ide, a sa druge strane imaš trenutno njegovu katastrofalnu formu koja se riješava klupom a ne guranjem u prvih 11 da nam hebe živce i svađa se sa navijačima, dakle Krste igra konstantno u prvih 11 i već je nezadovoljan, i kako ga onda takvog još staviti na klupu? Lično bih volio da ostane jer ipak mislim da su ove posljednje partije samo plod loše forme, klupa je pravo rješenje za njega u ovom trenutku, a s obzirom da je on nezadovoljan i sa prvom postavom dolazimo do zaključka da je razlaz ipak u ovom trenutku najbolje rješenje. Do kad on ima ugovor uopšte?
Do 30.06.2016 god.
Sarajevo ljubavi moja.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 19 avg 2015, 14:22

ako ovako nastavi, Travnik ce mu biti plafon

slika
Das Ist Walter

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 avg 2015, 14:24

Vidio sam ovu sliku jucer.. :roll:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 19 avg 2015, 14:25

Sto? Pago ispred njega :D

eracinzeljez mebej et aj

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 19 avg 2015, 14:32

Jeko ovaj sad neki naš jel hhahahaahah

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 19 avg 2015, 14:34

Kobiljar :D

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 19 avg 2015, 14:36

Saopsti nam ga Greda, ja mislim da bi trebali da se prepadnemo :mrgreen:

Bice tuzba za klevetu s nase strane

eracinzeljez mebej et aj

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.