Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 jun 2015, 16:06

Pale_Companion je napisao/la:Ovoliko o interesu za schara od strane gladbacha :
http://www.ligainsider.de/fabian-schaer ... hr-110552/

Konkurencija u bundesligi je prebrutalna , hoffe teško može među prvih šest , jako teško . Posebice ne sa tom skupinom golobradih mladica koje je fronk kopi pejstao sa transfermarkta . Može ako se desi scenarij da bvb i schalke (ili neko treći iz vrha ) ponove ovogodišnje igre a to je ipak teže za očekivati , dok s druge strane hofe mora odigrati konstantno i iznad svojih mogućnosti .

Konstatacija da Gisdol treba dobiti nogu ako ne izbori evropu je blago rečeno smiješna .
Zar ti je toliko teško palo da Vas je Schar odbio zbog ekipe koja ne igra evropska takmičenja. I nije plaćen 8 mil eura kako se pisalo nego nešto manje od 5. :lol:

Pišeš dvije stranice kako je Schar smeće i kako su ga povrede uništile, a momak glat odigrao 40 utakmica u ekipi koja nešto znači u Evropi zadnji 5-6 godina, e to se zove smješna konstatacija brale moj. NE znam samo gdje ti nađe toliku konkurenciju za sedmo mjesto, Augsburg, Werder, Frankfurt su dosta slabije ekipe igrački od Hoffenheima, pogotovo jer će Augburg ostati bez većine najboljih igrača.

Prvih šest se zna, sedmi bi po kvaliteti trebao biti Hoffenheim, a ako ostane Firmino onda je ta sedma pozicija imperativ jer Augburg bez Babe, Hojberga i Kohra nije ista ekipa.

Ekipa koja ima u sastavu Schara, Sulea,Becka, Firmina, Rudya, Vollanda... mora igrati Evropu pogotov jer je od 6 pozcije konkurencija puno slabija.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 06 jun 2015, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2015, 16:16

Citiraj me molim te gdje sam nazvao schara smećem ?

Takoder pronadi mi neki ozbiljniji i uvjerljiv tekst ili izjavu u kojem stoji da je odbijena ponuda gladbacha ili da je ponuda uopće poslana ....

Ja ću ti bez beda sad izvuci još jedno pet šest linkova u kojima se navodi prije par mjeseci da schar vise nije interesantan borussiji ...

Koristiš se u nedostatku drugih normalnih sredstava onim najprimitivnijim , izvrces moje rijeci i pišeš neistine ...
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 jun 2015, 16:23

Pale_Companion je napisao/la:Citiraj me molim te gdje sam nazvao schara smećem ?

Takoder pronadi mi neki ozbiljniji i uvjerljiv tekst ili izjavu u kojem stoji da je odbijena ponuda gladbacha ili da je ponuda uopće poslana ....

Ja ću ti bez beda sad izvuci još jedno pet šest linkova u kojima se navodi prije par mjeseci da schar vise nije interesantan borussiji ...

Koristiš se u nedostatku drugih normalnih sredstava onim najprimitivnijim , izvrces moje rijeci i pišeš neistine ...
Ti si napisao da je on nedokazan igrač, meni dosta. :oops:
Momak koji za jednu ozbiljnu reprezentaciju kakava je Svičarska odigra 12 mečeva i postigne 5 golova u zadnje dvije godine je sve samo ne nedokazan igrač. Uz to je u tri godine odigra skoro 120 utakmica za BAsel, ekipu koja ima ime i prezime u Evropi zadnjih 5,6 godina je daleko do nedokazanog igrača. Zaletio si se i to je tvoj problem.

Nisi o Stindlu pisao da je nedokazan, nisi pisao o njegovim povredama, a u zadnje 4 godine imao je 4 povrede (dvije teške).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2015, 17:33

:lol: :clap: :facepalm:

Stvarno si majstor nema šta, s kim i ja gubim vrijeme mati mila :roll:

Ja te pitam nekoliko konkretnih pitanja vezano za temu o kojoj smo diskutovali a ti okrećeš ploče, spominješ Larsa Stindla :lol: :cool:

No, da konkretno repliciram, da vidiš što je to:

Ponovno izvrćeš ono što sam napisao a napisao sam da je RELATIVNO nedokazan.

Svakako da je švicarska liga postala ozbiljnija u proteklih pola desetljeća i da su proizveli dosta kvalitetnih igrača, ali opet (barem po mome shvatanju) fudbalsko ime se gradi van švicarske lige, u nekoj od liga petice ...

Nemali je broj onih kojih su flopali prilikom prelaska u bundesligu iz švice, počevši od raznoraznih Nikčija, Degena, pa i Šaćirija donekle i sl. da ne ulazimo sad u ove teške teme ...

Naprotiv, mišljenja sam da Schar neće biti flop za Hoffenheim, no opet kao i u svemu najbolje je sačekati sa prognozama ...

FRANK RIBERY je napisao/la:Ti si napisao da je on nedokazan igrač, meni dosta.
Usudiš se nešto ovako napisati, a šta bih ja trebao reći nakon tvojih prošloljetnih prognoza vezanih za Golfsburg i njihovog plasmana u ligi :damn: :facepalm:

Ja inače po prirodi nisam težak čovjek i mogu stvarno sa svakim, ali očigledno između nas dvojice nešto ne štima, stoga najbolje da se ne čitamo ilitiga izbjegavamo ;)

EDIT:
FRANK RIBERY je napisao/la:Prvih šest se zna, sedmi bi po kvaliteti trebao biti Hoffenheim, a ako ostane Firmino onda je ta sedma pozicija imperativ jer Augburg bez Babe, Hojberga i Kohra nije ista ekipa.

Ekipa koja ima u sastavu Schara, Sulea,Becka, Firmina, Rudya, Vollanda... mora igrati Evropu pogotov jer je od 6 pozcije konkurencija puno slabija

Druže po pravilu sedmo mjesto ne vodi u europska takmičenja ;) ... Zna se u kojem slučaju ono postaje aktivno kao nazovimo ga ''evropskim'' mjestom ;) , stoga ako žele evropu moraju biti među prvih 6, znači izbaciti neki tim od Bayern, BvB, Wolfsburg, Schalke, Borussia, Leverkusen ...

FRANK RIBERY je napisao/la: I nije plaćen 8 mil eura kako se pisalo nego nešto manje od 5. :lol:
Ovo ako vjeruješ insajderskim informacijama kvazi novinara sa sportsport.ba ;)
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 jun 2015, 17:53

Dobro Pale zbori. Schar tek treba dokazati kvalitetu na višoj razini. Hoće li to uspjeti pokazati će teren.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jun 2015, 18:03

Sta veli ss.ba, Benatia hoce u Inter!? Pa , ko bi blesav napustio sampiona Bayerna, LP, da igra u Interu kojeg nema nigdje na mapi!?

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 06 jun 2015, 18:29

ma gluposti moj Biki, Bayern je vec davno demantovao taj transfer, ali et mora se nesto i procitat, samo realnije da dovedu Dantea recimo nego Benatiu al et, ajd znaj mozda ce u paketu i Robbena dovest :D
FC Bayern !!!!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2015, 19:06

Biki je napisao/la:Sta veli ss.ba, Benatia hoce u Inter!? Pa , ko bi blesav napustio sampiona Bayerna, LP, da igra u Interu kojeg nema nigdje na mapi!?

slika
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jun 2015, 19:26

Hoffenheim je ocigledno najaktivniji ba trzistu s obzirom da su doveli jos jedno pojacanje.
Rijec je o 18-ogodisnjem Brazilcu Joelitonu koji je stigao za 2,2 miliona iz Recifea.
Primarna pozicija mu je u napadu a moze igrati i uz desnu aut-liniju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 07 jun 2015, 19:25

Hoffenhaim zaista posluje odlicno, svaka im cast, bice oni i sljedece godine trn u oku svakome .

Izgleda da je i Van der Vaart dao svoje u HSV u, i najvjerovatnije da ce se vratit u Spaniju, tacnije u redove Betisa !
FC Bayern !!!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 jun 2015, 18:55

Evo malo novosti i špekulacija iz Bundeslige.

Monchengladbach bi mogao na posudbu dovesti stopera Chelsea i reprezentativca Danske,Andreas Christensena. Par puta bio na klupi ove sezone, jednom nastupio.
Leverkusen bi odlazak Castra mogao nadomjestiti dolaskom Daniela Didavija iz Stuttgarta.
Hannover želi Sama iz Schalkea, spominje se cifra od 3 miliona eura.
Hertha želi Marija Gomeza, ove sedmice bi se trebali naći sa upravom Fiorentine i dogovoriti eventualni transfer.
Zambrano iz Frakfurta blizu potpisao sa Galatom, slobodan igrač.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 08 jun 2015, 22:11

Da napravim mali check velike šestorke... :)

Buyern po meni mora kupiti neku zvijerku ako ne želi izgubiti korak sa Barcom i Realom. Ključni igrači iz recentne uspješne povijesti su ili u padu ili skloni ozljedama, a oni koji su trebali povući umjesto njih poput Jude ili Alcantare to zasad ne rade. Dojma sam ni da Pep nije više najidealnije rješenje nakon ovakve sezone. Bit će zanimljivo vidjeti dal mogu postati prvi Bundesligaš sa 4 uzastopne titule.

Wolfsburg je trenutno od ovih top 6 u najboljem periodu. Imaju trofej, imaju LP, imaju sjajnu okosnicu momčadi, a imaju i paru. Stoper, desni bek i napadač su im najpotrebniji i ako to odrade na razini mogli bi imati tip-top momčad. Mandžo i Rudiger mi zvuče kao sjajne opcije.

Bayer je ulovio kvalje za LP i zato bi trebali poraditi na dodatnom upgradeu kadra. Kramer, Ramalho i Papa su dobar start, a po meni im je nužan kvalitetan špic pošto Kiessling opada, a Drmić se nije prilagodio kako se očekivalo. Brandt bi mogao biti hit sljedeće sezone, a Calhanoglu dodatno podići svoj kvalitativni nivo.

Dortmund će s Tuchelom krenuti u misiju vraćanja u sam vrh lige, te vjerujem da ćemo imati pravu sezonu. Ako momčad bude pošteđena ozljeda LP bi morala biti neki minimum. Burki kao vjerojatni novi golman je najveća nepoznanica. Castro ili bilo tko drugi bi trebao biti pomak naprijed u odnosu na ovosezonskog Gundogana.

Gladbacha očekuje povratak u LP i bit će zanimljivo kako će tjerati na 2 kolosjeka. Izgubili su 2 bitna igrača koja bi trebalo zamijeniti barem jednakom kvalitetom. Konopljanka bi mogao biti dobar ulov ako ga dovedu.

Scheisse je u kaosu. Bez LP ostaju bez neophodnog novca, a vjerujem i bez bar 2-3 bitna igrača. Nadam se da imaju jake unutarnje rezerve u Saneu i još kojem klincu iz svog pogona. Wilmots bi mogao biti dobro rješenje za klupu, al problem je što bi paralelno vodio i Belgiju.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jun 2015, 00:20

KayserSose je napisao/la:Da napravim mali check velike šestorke... :)
E neka si vala.... :D
KayserSose je napisao/la: Buyern po meni mora kupiti neku zvijerku ako ne želi izgubiti korak sa Barcom i Realom. Ključni igrači iz recentne uspješne povijesti su ili u padu ili skloni ozljedama, a oni koji su trebali povući umjesto njih poput Jude ili Alcantare to zasad ne rade. Dojma sam ni da Pep nije više najidealnije rješenje nakon ovakve sezone. Bit će zanimljivo vidjeti dal mogu postati prvi Bundesligaš sa 4 uzastopne titule.
Kao prvo prestani biti dijete i zovi giganta pravim imenom..... :D Prevaziđi više traumu finala iz 2013. (od tada si krenuo s ovim i sličnim glupostima), pa život ipak ide dalje....
E sada što se analize tiče, ma treba Bayernu kao prvo nešto drugo, a onda nam tek pojačanja mogu pomoći. Ovo prvo (toliko ispričano) je polazna osnova za sve ostalo. A po koje pojačanje (posebno ako je baš neka bombetina u pitanju) će dobro doći....
KayserSose je napisao/la: Wolfsburg je trenutno od ovih top 6 u najboljem periodu. Imaju trofej, imaju LP, imaju sjajnu okosnicu momčadi, a imaju i paru. Stoper, desni bek i napadač su im najpotrebniji i ako to odrade na razini mogli bi imati tip-top momčad. Mandžo i Rudiger mi zvuče kao sjajne opcije.
Istina....Oni su čak premašili očekivanja. Npr. pred sezonu bi ja tipovao (možda sam nešto pisao, nešto ne o tome) da će biti ovako negdje 4-5., u El da će dogurat eventualno od osmine do polufinala (potajna nada bila da osvoje, ali realno nisu imali iskustva da odmah klepe trofej tu), a u kupu ne znam ni gdje sam ih vidio. Ali kao osvajače sigurno ne... :) Tako da su dobro prebacili prag nekih realnih očekivanja. Ipak se i ova ekipa postepeno gradi. Iako je ona već bila i u jednoj većoj sferi, kao što je osvajanje titule u BuLi. Ali ne treba zaboraviti, da su te godine imali samo BuLi, u Evropi nisu igrali (tek logično naredne sezone), a i u kupu nije bio ovakav uspjeh. Tako da sada ulaze baš u ozbiljne sfere.
A s Mandžom bi dobili dodatnu snagu. I dalje je on top napadač, bio bi pravo pojačanje. Ali zato nemoj samo da kupuju Rudigera. U njemu mnogi vide neku zvjerku, ali on je tek onako neki solidni odbrambeni igrač.
KayserSose je napisao/la: Bayer je ulovio kvalje za LP i zato bi trebali poraditi na dodatnom upgradeu kadra. Kramer, Ramalho i Papa su dobar start, a po meni im je nužan kvalitetan špic pošto Kiessling opada, a Drmić se nije prilagodio kako se očekivalo. Brandt bi mogao biti hit sljedeće sezone, a Calhanoglu dodatno podići svoj kvalitativni nivo.
Ma oni neka uđu u grupu LP i neka istu prođu. Osminafinala i puna šaka brade. Ekipa koja zna imati i zanimljive evropske epizode, ali svakako postaju smiješan klub, s transferima tipa Castro, tačnije puštanjem takvog igrača za siću. Niko od top timova ne prodaje gore igrače nego oni, a kod njih isto tako nikad ne znaš kada će nakon koraka ili 2 naprijed, napraviti korak ili 2 (pa i više) nazad. Imaju sponzora koji drži klub faktički (slično ko Volkswagen Wolfsburga), ali od tog sponzora sve manje neke prave koristi. S obzirom na okolnosti Bayer jednostavno Leverkusenu daje mali budžet na igrače...
KayserSose je napisao/la: Dortmund će s Tuchelom krenuti u misiju vraćanja u sam vrh lige, te vjerujem da ćemo imati pravu sezonu. Ako momčad bude pošteđena ozljeda LP bi morala biti neki minimum. Burki kao vjerojatni novi golman je najveća nepoznanica. Castro ili bilo tko drugi bi trebao biti pomak naprijed u odnosu na ovosezonskog Gundogana.
Trebao bi Dortmund opet krenuti naprijed, jer Tuchel je osvježenje, dobar taktičar te jedan od najboljih trenera Njemačke uopšte. U EL se isto mnogo očekuje, a potencijal za borbu za sami vrh postoji.
KayserSose je napisao/la: Gladbacha očekuje povratak u LP i bit će zanimljivo kako će tjerati na 2 kolosjeka. Izgubili su 2 bitna igrača koja bi trebalo zamijeniti barem jednakom kvalitetom. Konopljanka bi mogao biti dobar ulov ako ga dovedu.
Njihov koncept je dobar, Eberl-Favre su dobro uigran tim. Kod Favrea očekujem sada u LP malo više taktičke varijabilnosti, a ekipi treba malo i zrelijeg pristupa. Npr u duelu protiv Seville su se vidjele neke naivnosti u igri. Za sada se čini da njihova taktika jako dobro prolazi u BuLi, ali u Evropi moraš imati tu neku zrelost, iskustvo, namazanost. U Evropi ti se stvari brzo lome, tako da za čas možeš ispasti kao bezvezna ekipa.
Problem su njima finansije...Barem u poređenju s top klubovima, pa čak i ovim nekim ispod (eto primjer je i Hoffenheim) oni imaju dosta manje finansijskih sredstava. Sjećam se jedne izjave, Eberla kada je rekao, da kada su ponudili platu De Bruyneovom menadžeru (Gladbach imao isto interes, prije nego što će ga Wolfsburg kupiti), ovaj se samo nasmijao. Tolika je tu razlika bila između predstave koju je De Bruyneov menadžer imao i onog maksimalnog iznosa kojeg je Gladbach mogao platiti. Tako da ovaj klub mora postepeno finansijski jačati. LP je dobra prilika da se uzme lova, jer za razliku od nekih drugih top klubova u BuLi njihovi izvori finansiranja su dosta slabiji.
KayserSose je napisao/la: Scheisse je u kaosu. Bez LP ostaju bez neophodnog novca, a vjerujem i bez bar 2-3 bitna igrača. Nadam se da imaju jake unutarnje rezerve u Saneu i još kojem klincu iz svog pogona. Wilmots bi mogao biti dobro rješenje za klupu, al problem je što bi paralelno vodio i Belgiju.
Oni su zanimljiv klub, zbog svojih iznenađujučih, nevjerovatnih evropskih epizoda, kojima premaše sami sebe. Poput one epizode čuvenih eurofightera iz 1997. god, do onog duela s Interom i razbijanja istog.... :D Znaju plavci oduševit, nema šta...A uz to oduševe i interesantnim top transferima poput: Raula, Huntelaara itd. Eto ovog ljeta ne ubodeše jedan tako dobar transfer: Khediru. A bilo je navodno blizu. A ovog ljeta neće biti još puno prilika za njih, jer ipak igraju EL. Nakon duže vremena propustiše Lp i to je šteta. Ali raspast se neće...U EL očekujem od njih dobru epizodu a i u prvenstvu će biti bolji nego ove protekle sezone. Ne vjerujem da će biti i pretjeranih odlazaka. Generalno Schalke nije da baš olako pušta svoje igrače. Samo eto na vagi je sada Howedes. A toliko godina odolijevaju mnogim top klubovima, da ga prodaju....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 jun 2015, 20:41

Ako Geis ode u Lazio, popisam se na uprave najboljih bundesligaskih klubova.To je momak koji ce biti top igrac i nije lijepo da za sicu ide u sugavu ligu kakva je Serija A.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 jun 2015, 23:12

Koga zanima ima na das erste izvlacenje prvog kola dfb kupa za narednu sezonu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jun 2015, 23:18

Omerbavarac je napisao/la:Koga zanima ima na das erste izvlacenje prvog kola dfb kupa za narednu sezonu.

Jesi cuo ovog predsjednika Viktorie Keln ? Na pitanje za Podolskog covjek odgovori da ce se morati konsultovati sa trenerom da li im je potreban kao pojacanje. :rol: :rol: :rol: :rol:

Sto ga deda provali. :urnebes:

Edit: sto pjevaju protiv RB Leipziga :rol: Koji cirkus
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 jun 2015, 23:33

samo_lijevo je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Koga zanima ima na das erste izvlacenje prvog kola dfb kupa za narednu sezonu.

Jesi cuo ovog predsjednika Viktorie Keln ? Na pitanje za Podolskog covjek odgovori da ce se morati konsultovati sa trenerom da li im je potreban kao pojacanje. :rol: :rol: :rol: :rol:
Nisam uhvatio a rekao je istinu iako zvuci malo podcjenjivacki. :D

Btw: sto se raduju ovi iz Nottingena nakon sto su saznali da im Bayern dolazi u prvom kolu. :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jun 2015, 23:40

Omerbavarac je napisao/la:
Btw: sto se raduju ovi iz Nottingena nakon sto su saznali da im Bayern dolazi u prvom kolu. :mrgreen:
ne mogu doci do daha, posebno onaj u dresu reprezentacije. :urnebes:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 jun 2015, 02:58

Hannover kupio Sorga iz Freiburga :problem:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 jun 2015, 16:38

Mehmed u Lever , Drmic kod nas.
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.