FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Narodna veli da je lako tudjim .urcem gloginje mlatiti.Koliko puta već treba ponoviti da je od sada pa nadalje Osim sportski direktor i osoba koja obavlju tu i takvu funkciju,i da neće na klupu.Lijepo je barbarez rekao i ja mislim isto da je u pitanju pokušaj vojnika kluba da stvar digne na viši nivo.Trener je Dino i tačka.Frustracije,želja kako god hoćete kod najvećeg dijela fudbalera postoje.Otud i ono Stanino.Čovjek se izvinuo a da li će biti kažnjen odlučiće Osim end co.a na palamuda po forumu.Đole je rekao da nam fali trka i to je jedan od rijeđih osvrta koji se odnose na igru.i kako jedan sportski direktor reče:uvali lovu pa onda postavljaj zahtjeve.Podržimo te momke bez uslova.Možda nam se isplati već ove sezone
-
- Kontakt:
u Sirokom idu sve 3 bobe, al gubimo protiv Kozarefedeltafrotta je napisao/la:bio bih prezadovoljan sad da uzmemu kozaru, a onda bod u sirokom ko kuca...

Zeljeznicar protiv Širokog na BHT
- PeteDunham
- Kontakt:
Na Kozari ćemo istresti sav bijes i huju, razvalićemo ih vidjećete!
U Širokom očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu, i pobjedu našu naravno.
U Širokom očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu, i pobjedu našu naravno.
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!
There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!
-
- Kontakt:
zanima me gdje je onih 20000 protiv Plzena sinoc bilo?PeteDunham je napisao/la:Manje priče više rada!
Lako vam je ovdje pametovati, kako je klub u krizi, kako smo slabi, kako ne možemo nikoga pobijediti...
Dođite na utakmicu forum-navijači, podržite svoj klub kako god da igra, a ne da nam Grbavica zjapi poluprazna. Na forumu vas ima 3-4 hiljade vjernih 'navijača' a kad dođe utakmica nigdje vas. Dignite malo to dupe, dobićete hemoroide i čireve od sjedenja za kompom i filozofiranjem o klubu, šta i kako treba raditi.
Vidim krivite i Stanu što je razbio staklo, neka je al' je prije toga trebao Dinu udariti glavom. Izvodi ga kad je bio ponajbolji na terenu, to će vam reći svako ko je bio na Grbavici u subotu. Svaka čast za izvinjenje, mnogi to ne bi uradili ali momak voli svoj klub i još jednom pokazuje kakav je borac i čovjek.
Svi ste vi uz Želju (šatro), a kad treba podrška sa tribina nigdje vas!
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !
Zaista nisam pesimista nego gledam na stvari nekako realno, ne uzimam Amara kao neki kult ili nesto nedodirljivo. Znam ja sve kako je Mamic postao ovo sto jeste, ali Amar to ne moze postici nikad a razloga je milion nema stadiona kako bog zapovjeda, nema uslova za treniranje, nema kotiranje lige, nema uglavnom nista i ako to hoce da pokusa da bude opasno je usro stvari.DzoleZeljo je napisao/la:Pa ko je rekao da hoce Amar preko noci da postane Mamic?
Polako, pa nije ni Mamic preko noci postao sto jeste. Godinama se mucio sa evropom kao sto smo se mi mucili, pa je na kraju jednom pogodio. Bolje receno, iskoristio slabost Ajax, od kada je sve krenulo na bolje. Ali do tog momenta treba dosta da se uradi. Npr, Hrvatska liga ce uvijek bolje kotirati od nase, jer je stalno u vrhu evropsko-svetskog nogometa, dok smo se mi tek sada poceli nesto dizati, i to zahvaljujuci spletu okolnosti. A ista ta reprezentacija, se mucila prethodni svaki ciklus pa nista nismo uspijeli do sada.
Malo mi ti previse pesimisticki gledas na stvari. Sa takvim razmisljanjem tesko da mozes pogledati ka boljoj buducnosti.
@Alipasino - Ne vidim razlog tjeranja Stanica, kada je kompletna ekipa u kriznom periodu. Nije Stanic taj koji gradi akcije pa sada da se na njega sve svaljuje, a realno i da jeste, trebaju drugi play-makeru stvoriti poziciju za to. Kako? Tako sto ce se kretati bez lopte. Momak moze igrati trenutno dvije pozicije, a ako imas ti nekog boljeg, kojeg cemo placati od 500 KM do 1.500 KM, odes fino covjeku i predlozis takvog...
Lako je reci, tjeraj ovog, tjeraj onog. Fino je boccacio objasnio tu relaciju sa igracima u svom postu, i kako se sada ocekuje previse od igraca sto su bili rezerve nasim glavnim igracima. Ocekivanja su prevelika zaista, a to sto nemamo adekvatnih zamjenja, to je stvar finansija, koje ljudi iz uprave nisu obezbijedili strucnom stabu pa mora sef struke da radi njihov posao.
@bablaz - Izvini sto upadam u ovom, ali moram iznjeti svoje videnje po pitanju Dine?
Da li ti stvarno mislis da je Dino glavni krivac za ovaj nas krizni period?
Ja opet gledam to drugacije. Dino jeste krivac 50%, ali i do igraca jeste. Jbg, ne mozes ti igrati protiv Borca (borbene, agresivne ekipe) isti nogomet kao na Grbavici. Mi smo gore realno nesto kao pokusavali na fin nacin, a oni nas lomili, gdje su nas na kraju na jedan levatski nacin uzeli. Isto kao i prosle godine u BL. Protiv Radnika, zalosto, nase kretanje u fazi napada, katastrofalno kao i protiv Zrinjiskog i sada Slavije. Tako ja ovdje vidim da jednostavno ovi igraci se ne trude dovoljno niti se zalazu. Pisao sam poslije Radnika, da nama u ovoj ekipi trebaju tvojica cistaca (tipa Culum, Nyema), koji ce odmah dati doznanja protivniku da sa nama nema udaranja. Jer kada nas pocnu udarati mi smo gotovi, nama se sve raspada. Mi mozemo igrati ono nase kruzenje oko gola, dodavanja, ali bez agresivnosti nema produktinosti.
Amar treba da se vrati onom sto najbolje zna a to je teren, osvajanje pehara, ovo ponavljam 50 put. On je tu tito za ovu ligu, postavio standarde a zasto je sad odjednom poceo da glumi nesto trece stvarno ne znam.
Daj radi ono sto najbolje znas a za direktora kluba dovedi nekog ko ce nam pomoci a ne svog kuma koji nije u stanju naci sponzora...
Ovo ne vodi nicemu to je nasa realnost, ovo nije pesimizam. Ili nek bude trener ili nek ode iz kluba to ce biti postenije nego ovako, a ja znam da on ne moze otici jer nema obraza poslije sto je otjero pola igraca sto je valjalo, pa pored toga jos neki pehovi s povredama su doveli do cega se dovelo.
Sramota je da jedan ozbiljan klub proda igraca prije dvije godine a jos nisu u stanju naplatiti tu? Pa preko koga su to oni prodavali igraca, preko nekih ublehara sigurno. Mislim stvarno, nije posteno da sad kad je usro stvar da se pomjera na neku drugu poziciju, a druge uvaljuje i prebacuje krivicu.
Ako su krivi svi su krivi na celu s Amarom, a ne Amar nije kriv je neko iz skupistine, daj molim te...
- PeteDunham
- Kontakt:
Pored malih ekrana. Ipak su to derbi navijači, dođu samo na derbi i na utakmice kao što je bila protiv Plzena. A na sve ostale dolaze pravi, iskreni navijači koji vole svoj klub i koji ga podržavaju kad pobjeđuje i kad gubi. Malo nas je takvih nažalost, ali nije takva situacija samo kod nas...mulumbu1921 je napisao/la:zanima me gdje je onih 20000 protiv Plzena sinoc bilo?PeteDunham je napisao/la:Manje priče više rada!
Lako vam je ovdje pametovati, kako je klub u krizi, kako smo slabi, kako ne možemo nikoga pobijediti...
Dođite na utakmicu forum-navijači, podržite svoj klub kako god da igra, a ne da nam Grbavica zjapi poluprazna. Na forumu vas ima 3-4 hiljade vjernih 'navijača' a kad dođe utakmica nigdje vas. Dignite malo to dupe, dobićete hemoroide i čireve od sjedenja za kompom i filozofiranjem o klubu, šta i kako treba raditi.
Vidim krivite i Stanu što je razbio staklo, neka je al' je prije toga trebao Dinu udariti glavom. Izvodi ga kad je bio ponajbolji na terenu, to će vam reći svako ko je bio na Grbavici u subotu. Svaka čast za izvinjenje, mnogi to ne bi uradili ali momak voli svoj klub i još jednom pokazuje kakav je borac i čovjek.
Svi ste vi uz Želju (šatro), a kad treba podrška sa tribina nigdje vas!
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
-
- Kontakt:
Onakvog Zelju samo bolesnici mogu gledat kao sto je nas 2 000 i mi cemo uvijek biti tu i to je tako ne znam sto vas posjeta cudi.U zadnje vrijeme nijedan fin potez nije vidjen u nasoj igri i ja prvi,da mi Zeljo nije to sto jeste ne bih da je marka ulaz dosao na utakmicu.Posjeta me rezignirala onu sezonu,kad smo rusili sve rekorde u raznim stvarima,ali sada to je realnost, nazalost.Godisnjica Grbavice nije obiljezena,niti je iko znao za nju dovoljno govori o kretenizmu u klubu.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@TvBHT - Vidi nesto, ima u ovom tvom par stvari koje jesu cinjenicno tacne, zeljeli mi priznati ili ne, ali opet kako god da okrenes, on bi stajao i dalje kao prvi sef struke da nisu ovi iz uprave zasrali sa finansijama. Fino jucer covjek napisa. (Oprosti, ne sjecam se nika) Danas su pare sve. Ako imas pare, imas neke uslove, ako nemas para, nemas nista, E dok se finansije opet ne stabiliziraju, nemoj ga ni traziti na klupi.
Samo jos nesto. Istices da Amar najbolje radi na klupi. Pa upravo taj sam Amar je preko svojih veze znao privuci sponzora i sponzora dok su drugi sjedili i gledali. Sada kako je sve stalno, nema nikog drugog, jbg... Trebas i te druge prozvat, sto ih branis, ipak su se oni davno razbjezali.
Takoder, ovo za Zebu i Bekrica. Nije on tu nista kriv, jer ih je on sam placao iz svog dzepa, a to sto su pusteni, vjerovatno jer su se pokusali izdici vise od trenera. Na kraju sage, mi osvojismo titulu bez navedenih.
Samo jos nesto. Istices da Amar najbolje radi na klupi. Pa upravo taj sam Amar je preko svojih veze znao privuci sponzora i sponzora dok su drugi sjedili i gledali. Sada kako je sve stalno, nema nikog drugog, jbg... Trebas i te druge prozvat, sto ih branis, ipak su se oni davno razbjezali.
Takoder, ovo za Zebu i Bekrica. Nije on tu nista kriv, jer ih je on sam placao iz svog dzepa, a to sto su pusteni, vjerovatno jer su se pokusali izdici vise od trenera. Na kraju sage, mi osvojismo titulu bez navedenih.
-
- Kontakt:
Citiram potpis bagrcavog :dimitrijevic je napisao/la:Onakvog Zelju samo bolesnici mogu gledat kao sto je nas 2 000 i mi cemo uvijek biti tu i to je tako ne znam sto vas posjeta cudi.U zadnje vrijeme nijedan fin potez nije vidjen u nasoj igri i ja prvi,da mi Zeljo nije to sto jeste ne bih da je marka ulaz dosao na utakmicu.Posjeta me rezignirala onu sezonu,kad smo rusili sve rekorde u raznim stvarima,ali sada to je realnost, nazalost.Godisnjica Grbavice nije obiljezena,niti je iko znao za nju dovoljno govori o kretenizmu u klubu.
"Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim svemirski fudbal, jer nema ga ovdje i još dugo ga neće biti..idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!"
Btw. Rekao je momak vec slabo je vise onih stari Sarajlija koji su odrasli uz Zelju, dosta je tu omladine, sa strane, koja dolazi na faks ili posao, oni nece dolazit svaku utakmicu nego derbi, proslava titule, evropa i to je to..A na tribinama nas ima koliko ima, ne mozes ti nikog puskom natjerat da dolazi gledat utakmicu.
(ne vrijedjam nikog, ali drugacij je to osjecaj kad se Zeljo prenosi "s koljena na koljeno")
-
- Kontakt:
Na to sam i mislioInatSilanBosanski je napisao/la:Citiram potpis bagrcavog :dimitrijevic je napisao/la:Onakvog Zelju samo bolesnici mogu gledat kao sto je nas 2 000 i mi cemo uvijek biti tu i to je tako ne znam sto vas posjeta cudi.U zadnje vrijeme nijedan fin potez nije vidjen u nasoj igri i ja prvi,da mi Zeljo nije to sto jeste ne bih da je marka ulaz dosao na utakmicu.Posjeta me rezignirala onu sezonu,kad smo rusili sve rekorde u raznim stvarima,ali sada to je realnost, nazalost.Godisnjica Grbavice nije obiljezena,niti je iko znao za nju dovoljno govori o kretenizmu u klubu.
"Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim svemirski fudbal, jer nema ga ovdje i još dugo ga neće biti..idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!"
Btw. Rekao je momak vec slabo je vise onih stari Sarajlija koji su odrasli uz Zelju, dosta je tu omladine, sa strane, koja dolazi na faks ili posao, oni nece dolazit svaku utakmicu nego derbi, proslava titule, evropa i to je to..A na tribinama nas ima koliko ima, ne mozes ti nikog puskom natjerat da dolazi gledat utakmicu.
(ne vrijedjam nikog, ali drugacij je to osjecaj kad se Zeljo prenosi "s koljena na koljeno")

8.5.1947
Opet ti kazem Amar dovede za predsjednika "svog" covjeka, a on nije u stanju naci generalnog sponzora. Pa koji si ga djavo dovodio onda ako nije sposoban bar to uraditi. Da ti je sto puta kum ako lik ne zna otjeraj ga.
Kazes placao je Zebu i Bekrica iz svog dzepa a ovi se izdizali iznad njega. Pa objasni ti meni sta radi Jamak, reci cu ti ja cuga svaku noc i pusi po dvije kutije na dan a on nije iznad kluba nego je jos tu, sta radi Bucan cuga po citav dan a on je dosao kao neko pojacanje, iako mu skidam kapu protiv Plzena im je svima pokazao sta znaci igrati fudbal, skidam mu kapu. Sta radi Svraka cuga svaki vikend, sta radi Stanic cuga svaku noc? a oni su tu jos a nisu otjerani, a gori su od Zebe ako je nesto rekao poslije utakmice, ili na treningu (ako tjeras svoj ponos, tjeraj ga na svima podjednako). Hoce da ti kazem zasto ove pomenute gore ne otjera iz kluba jer se ponasaju lose, zato sto su Amar, Jamak, Svraka haveri cugaju zajedno zato nama svaki vikend kidaju zivce.
Kerla ga zajebe jednom ode u Grcku on ga opet vrati? Pa koje ovdje lud majka mu stara. Nisam ja da se neko ne otjera ali ako otjeras jednog drzi se onda redom sviju.
Otjeras Pehilja, a ostavis Colica isto go.no kao i ovaj prvi. Stanic lupa invetar nece dobit kaznu.
Ali mi je krivo za Zebu i Bekrica jer su kvalitet oni su trebali jos ostati u klubu, bar ovaj drugi koliko god da trazi, jel trazi 10 hiljada daj mu, ali otjera Stanica, Colica, Jamaka i od njihovi para za plate ulozi na Bekrica imat ces igraca, imat ces kvalitet u igri, a moci ces ga prodati. Jasno ko dan.
Kazes placao je Zebu i Bekrica iz svog dzepa a ovi se izdizali iznad njega. Pa objasni ti meni sta radi Jamak, reci cu ti ja cuga svaku noc i pusi po dvije kutije na dan a on nije iznad kluba nego je jos tu, sta radi Bucan cuga po citav dan a on je dosao kao neko pojacanje, iako mu skidam kapu protiv Plzena im je svima pokazao sta znaci igrati fudbal, skidam mu kapu. Sta radi Svraka cuga svaki vikend, sta radi Stanic cuga svaku noc? a oni su tu jos a nisu otjerani, a gori su od Zebe ako je nesto rekao poslije utakmice, ili na treningu (ako tjeras svoj ponos, tjeraj ga na svima podjednako). Hoce da ti kazem zasto ove pomenute gore ne otjera iz kluba jer se ponasaju lose, zato sto su Amar, Jamak, Svraka haveri cugaju zajedno zato nama svaki vikend kidaju zivce.
Kerla ga zajebe jednom ode u Grcku on ga opet vrati? Pa koje ovdje lud majka mu stara. Nisam ja da se neko ne otjera ali ako otjeras jednog drzi se onda redom sviju.
Otjeras Pehilja, a ostavis Colica isto go.no kao i ovaj prvi. Stanic lupa invetar nece dobit kaznu.
Ali mi je krivo za Zebu i Bekrica jer su kvalitet oni su trebali jos ostati u klubu, bar ovaj drugi koliko god da trazi, jel trazi 10 hiljada daj mu, ali otjera Stanica, Colica, Jamaka i od njihovi para za plate ulozi na Bekrica imat ces igraca, imat ces kvalitet u igri, a moci ces ga prodati. Jasno ko dan.
Ne kontam ? Zbog cega me cekas, jel vrijedam nekog?aleksandar_veliki je napisao/la:Dobra ova cugaju zajedno. Umirem Alldine i cekam te, i da, vec gubim strpljenje.
Zaista nemam nikakvu namjeru samo iznosim svoje misljenje. Kad prelistas par stranica unazad ako neki mogu nazivati druge debilima, majmunima, retardima nisu nikad opomenuti i dalje pisu i konstatno to rade, a ja ako sam napisao nesto sto nikog ne vrijeda, nego nekom smeta Aldin sam neki cuveni.
Volio bih da znam koje taj lik. Moze na PP bio bih ti zahvalan da saznam ko sam.
Volio bih da znam koje taj lik. Moze na PP bio bih ti zahvalan da saznam ko sam.
Zadnja izmjena: TvBHT, dana/u 16 sep 2013, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Prevelika si ofira sa ovim, i konstantno pljujes ljude koji su ti (mada ne vjerujem) donijeli srecu proteklih godina.TvBHT je napisao/la:nego nekom smeta Aldin sam neki cuveni.
Volio bih da znam koje taj lik.
Sad da li je to istina ili nije ja ti ne mogu dokazati jedino da sam uslikao, ali ako je to problem sto napisao nece se ponovit vise.aleksandar_veliki je napisao/la:Amar pije sa Svrakom i Jamakom nije misljenje, nego iznosenje lazi sa samo jednim ciljem. Dakle, nemoj se lud praviti, morat ces se ponovo prijavljivati.TvBHT je napisao/la:Zaista nemam nikakvu namjeru samo iznosim svoje misljenje. Kad prelistas par stranica unazad ako neki mogu nazivati druge debilima, majmunima, retardima nisu nikad opomenuti i dalje pisu i konstatno to rade, a ja ako sam napisao nesto sto nikog ne vrijeda, nego nekom smeta Aldin sam neki cuveni.

MOM VOLJENOM I JEDINOM KLUBU NEKA JE SRETAN 92.RODJENDAN....BIO SI I PRIJE NAS,I OSTACES IZA NAS..
1921-2013
...ZA ZIVOT CIJELI...

1921-2013
...ZA ZIVOT CIJELI...

19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Eh sad nije provokacija već nek mi neko odgovori ( naravno ko zna 100 % ) a ne da palamudi nešto, koji je tačan datum osnivanja Žaljezničara ? Prošle godine su različiti ljudi iz kluba govorili različite datume o osnivanju, mislim da je razlika bila u 3 dana. Da li je ovaj 17.9 ili neki drugi datum ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
sluzbeno 19.9. jer je tada primljen u fudbalski podsavez sarajeva zvanicno a nezvanicno 17.9., jer je tada odigrana prva utakmica zeljeznicara protiv SASK-a (kao testna utakmica koja je trebala da pokaze da li je zeljo spreman da se zvanicno primi u savez...)Lik je napisao/la:Eh sad nije provokacija već nek mi neko odgovori ( naravno ko zna 100 % ) a ne da palamudi nešto, koji je tačan datum osnivanja Žaljezničara ? Prošle godine su različiti ljudi iz kluba govorili različite datume o osnivanju, mislim da je razlika bila u 3 dana. Da li je ovaj 17.9 ili neki drugi datum ?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- SarajlijaTM
Ovaj vise potsjeca na kriŠtića pitara nego na aldina,al eto.aleksandar_veliki je napisao/la:Zbog toga sto iznosis lazi na forumu samo s jednom namjerom. Znas ti dobro koja je, a u krajnjem slucaju i zbog toga sto se po deseti put registrujes nakon banane. Da li je dovoljno?TvBHT je napisao/la:Ne kontam ? Zbog cega me cekas, jel vrijedam nekog?aleksandar_veliki je napisao/la:Dobra ova cugaju zajedno. Umirem Alldine i cekam te, i da, vec gubim strpljenje.
Nego,kako nemas mogucnost da mu zabranis registraciju? Sto se opet ne uvede zabrana registrovanja na pola godine,godinu???
sjecam se ovog foruma prije par godina,pisalo je mnogo ljudi koji imaju sta smisaono da kazu,sad mozes samo citati frustracije osude i hvalisanje,zavisno od ishoda utakmice. tacno znam kakva je rasprava i prije nego upalim poslje tekme
Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921 i 34 gosta.