Vjerovatno misliš na mene, daleko sam ja od njega. Košarkaški Savez BiH nije učinio ništa loše u ovoj situaciji, nego uradio sasvim normalnu stvar. Izdao saopštenje povodom nastale situacije, a neki su to odmah shvatili kao udar na Juku dok je s druge strane Jukin gest sasvim normalna stvar-otići na jedan dan, a ostati pet i ne javljati se nikome to je sasvim ok.Raul_64 je napisao/la:Ovo se Konakovic registrovao..
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Opet cu ponoviti da sumnjam da se radi o ovome sto je navedeno.Da je povrijedjen zasto bi to krio,zasto bi izbjegao pregled nasih doktora.Da je toliko umoran i to bi se dalo rijesit postedom,bez ovakvog javnog medijskog linca.
Da ne zeli igrati ne bi otkazao ljetnu ligu i ne bi igrao za mladu reprezentaciju.
Ostaju dvije varijante,klupsko naredjenje ili nesuglasice sa selektorom ili Harunom.
Kod ovakvih situacija razlozi su obicno licne nesuglasice.
I jos nesto sto je simptomaticno je da je Nurkic vec drugi igrac koji naprasno napusta pripreme.Obojica na identican nacin.E tu vec nesto ozbiljno ne stima.
Da ne zeli igrati ne bi otkazao ljetnu ligu i ne bi igrao za mladu reprezentaciju.
Ostaju dvije varijante,klupsko naredjenje ili nesuglasice sa selektorom ili Harunom.
I jos nesto sto je simptomaticno je da je Nurkic vec drugi igrac koji naprasno napusta pripreme.Obojica na identican nacin.E tu vec nesto ozbiljno ne stima.
da. SFRJ se raspala 1992. godine.jelle je napisao/la:robijas_Ri je napisao/la:Savez posudjuje pare od igraca a govore o nekoj disciplini, mislim da u ovoj situaciji nisu relevantni nekome drzati rijec...
Jel savez kriv sto je citava drzava u kurcu pa moraju pare posudjivat da bi se odradile kvalifikacije
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- storm_raider
- Kontakt:
Znajte da diskutujete o momku od 19 godina, koji je kosarkaski jos u fazi ucenja osnovne centarske tehnike. Imajte obzira da pisete o decku od 130 kg, kome se jos koljena nisu ni formirala kako treba do kraja, a ima vec jednu operaciju koljena iza sebe. Treba spustiti loptu na zemlju, Juka mozda jeste pogrijesio, ali treniranje strogoce na njemu nece nikome donijeti dobro. Sve dok je Dino tu ja ne vidim napretka, taj je upropastio sve cega se dotakao. Ne znam nijedan primjer u svijetu kada je medijska prepiska donijela bilo kome dobro, a suprotnih primjera znam mnogo. Ovo se MORALO rijesiti u 4 oka, taman i da mu se na noge otislo. Kada je jedan Ivica Osim mogao hodati fudbalskim neznalicama na noge, morao je i neko iz KSBiH nesto uraditi za njega. Juka je mlad, ima vremena - naucice, ali ovi stariji sto su izdali ovo saopstenje nisu naucili, a niti ce!
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ako je Nurkic prekrsio dogovoreno, onda svakako treba da bude sankcionisan, ali ne vidim koja je dobrobit da se prljav ves iznosi u medije i prave nekakvi javni lincovi. Ovakvi problemi ne trebaju da se rjesavaju preko medija, to je kao igra gluhih telefona, a to je vrlo, vrlo opasno...
Nurkic ce mozda protumaciti pogresno ovo saopstenje, pa na to reci nesto zesce, a onda ce savez uraditi neku glupost da ne izgubi autoritet i sta smo na kraju dobili? SIpak...
Nurkic ce mozda protumaciti pogresno ovo saopstenje, pa na to reci nesto zesce, a onda ce savez uraditi neku glupost da ne izgubi autoritet i sta smo na kraju dobili? SIpak...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 01 avg 2014, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
ali zato taj isti kodeks ne vrijedi kada su u pitanju neki drugi igraci koji bjeze iz hotela da idu u grad?Unofficialpage je napisao/la:Kao što kaže @Belmin6 kodeks se mora poštovat. Ne može nijedan igrač odlazit i dolazit na pripreme neke reprezentativne selekcije onako kako on želi.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
KK_Bosna je napisao/la:ali zato taj isti kodeks ne vrijedi kada su u pitanju neki drugi igraci koji bjeze iz hotela da idu u grad?Unofficialpage je napisao/la:Kao što kaže @Belmin6 kodeks se mora poštovat. Ne može nijedan igrač odlazit i dolazit na pripreme neke reprezentativne selekcije onako kako on želi.
Op ma nije moguce da su bjezali

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
nije izbjegao nego su mu rekli da nije nista, dok u zagrebu nisu rekli da je nistadrummer je napisao/la:Opet cu ponoviti da sumnjam da se radi o ovome sto je navedeno.Da je povrijedjen zasto bi to krio,zasto bi izbjegao pregled nasih doktora.Da je toliko umoran i to bi se dalo rijesit postedom,bez ovakvog javnog medijskog linca.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ljudi su dobro i uradili jer da se suti stvorili bi se isti problemi kao u fudbalskoj repki. Juka je još uvijek mlad i vjerujem da nije sam odlucio sta ce uradit nego da mu je to neko savjetovao ali morao je znati da u ovom periodu kad je dosao na okupljane mora sve sa savezom prvo rijesit, ljudi su mu izasli u susret da li mu slobodno otiso provjerio bilo bi posteno da ih je nazvo i reko tako je i cao, zdravlje ne prvo pogotovo u njegovim godinama. I ne treba stvarati veliki problem imaju ljudi koji ce to rijesiti sa Nurkicem momak ce skontati kako je trebo i to je to

a ko od vas zna pouzdano da se to nije dogovdilo?Belmin6 je napisao/la:To je to.samo_lijevo je napisao/la:znaci momak je samo trebao sjesti sa trenerom i rukovodecim ljudima iz saveza i saopciti da nije u stanje da igra.
Da je tu jednostavnu stvar uradio ne bi bilo potrebe za ovim saopstenjem.Nacin na koji je ovo uradio nije uredu.

Tebi i takvima kao ti on nema šta dokazivati, jer vam nikada ništa dokazao nije. Momak je svojim postpucima i nastupima kroz omladinske selekcije ove zemlje dokazao koliko mu je stalo a ti, i takvi kao ti samo čekaju bilo kakav eksces da bi popljuvali sve što valja u ovoj državi. Išao si toliko daleko da bi centarski potencijal kakav odavno nismo imali prekrižio sa spiska za sva vremena.jelle je napisao/la:Ev ga....hahahha vec je Nacionalno heroj odigro jednu prijateljski![]()
![]()
I nedo bog da neko " nacionalnom heroju" skrene paznju na nesto sto nije uredu
To samo govori o tebi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- juanitomaravillaa
- Kontakt:
Oglasio se Jusuf Nurkić i odgovorio na optužbe: To nije istina!
Mladi centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić neće igrati na turniru u Italiji, gdje će pored selekcije domaćina nastupati Srbija i Kanada, ali ni u kvalifikacijama za Eurobasket.
Košarkaš Denver Nagetsa se poslije napora s mladom reprezentacijom BiH na EP “B” divizije i priprema sa seniorima osjetio bolove u koljenu. Zbog toga je napustio zmajeve i otišao na ljekarske pretrage u Zagreb.
Ispostavilo se da neće moći igrati u kvalifikacijama jer njegovo koljeno ne bi izdržalo dodatne napore, a pred njim je izazov u NBA ligi naredne sezone.
“Žao mi je što neću moći pomoći reprezentaciji. Nažalost, neki ljudi su ovu situaciju pokušali iskoristiti i stvoriti u javnosti utisak da ne želim da igram. Svi pišu da sam otišao zbog umora. To nije istina. U pitanju je moje zdravlje. Koljeno ne može izdržati dodatne napore. Ako bih ga nastavio opterećivati, mogao bih zadobiti ozbiljnu povredu. Siguran sam da će momci i bez mene osvojiti prvo mjesto u grupi i kvalifikovati se za Evropsko prvenstvo”, rekao je Nurkić, a prenijele “Nezavisne novine”.
Selektor “zmajeva” Duško Ivanović ostao je ranije bez Dalibora Peršića, Miroslava Todića, Filipa Adamovića, Di Džeja Kupera, sada i bez Nurkića, te beka Nikole Gajića.
Gajić je na treningu povrijedio zadnju ložu i pauziraće najmanje dvije nedjelje što znači da će propustiti start kvalifikacija 13. avgusta protiv Velike Britanije.
Zbog svih pehova, Ivanoviću je ostalo ukupno 17 košarkaša, pa je odlučio da u Trst, gdje će biti odigran turnir ne povede Marka Jošila.
Košarkaši BiH prvog dana turnira, 3. avgusta, igraju protiv Srbije, zatim slijedi meč s Italijom i na kraju 5. avgusta s Kanadom.
Mladi centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić neće igrati na turniru u Italiji, gdje će pored selekcije domaćina nastupati Srbija i Kanada, ali ni u kvalifikacijama za Eurobasket.
Košarkaš Denver Nagetsa se poslije napora s mladom reprezentacijom BiH na EP “B” divizije i priprema sa seniorima osjetio bolove u koljenu. Zbog toga je napustio zmajeve i otišao na ljekarske pretrage u Zagreb.
Ispostavilo se da neće moći igrati u kvalifikacijama jer njegovo koljeno ne bi izdržalo dodatne napore, a pred njim je izazov u NBA ligi naredne sezone.
“Žao mi je što neću moći pomoći reprezentaciji. Nažalost, neki ljudi su ovu situaciju pokušali iskoristiti i stvoriti u javnosti utisak da ne želim da igram. Svi pišu da sam otišao zbog umora. To nije istina. U pitanju je moje zdravlje. Koljeno ne može izdržati dodatne napore. Ako bih ga nastavio opterećivati, mogao bih zadobiti ozbiljnu povredu. Siguran sam da će momci i bez mene osvojiti prvo mjesto u grupi i kvalifikovati se za Evropsko prvenstvo”, rekao je Nurkić, a prenijele “Nezavisne novine”.
Selektor “zmajeva” Duško Ivanović ostao je ranije bez Dalibora Peršića, Miroslava Todića, Filipa Adamovića, Di Džeja Kupera, sada i bez Nurkića, te beka Nikole Gajića.
Gajić je na treningu povrijedio zadnju ložu i pauziraće najmanje dvije nedjelje što znači da će propustiti start kvalifikacija 13. avgusta protiv Velike Britanije.
Zbog svih pehova, Ivanoviću je ostalo ukupno 17 košarkaša, pa je odlučio da u Trst, gdje će biti odigran turnir ne povede Marka Jošila.
Košarkaši BiH prvog dana turnira, 3. avgusta, igraju protiv Srbije, zatim slijedi meč s Italijom i na kraju 5. avgusta s Kanadom.
opet brkate kruske i jabukeBizii6 je napisao/la:Ljudi su dobro i uradili jer da se suti stvorili bi se isti problemi kao u fudbalskoj repki. Juka je još uvijek mlad i vjerujem da nije sam odlucio sta ce uradit nego da mu je to neko savjetovao ali morao je znati da u ovom periodu kad je dosao na okupljane mora sve sa savezom prvo rijesit, ljudi su mu izasli u susret da li mu slobodno otiso provjerio bilo bi posteno da ih je nazvo i reko tako je i cao, zdravlje ne prvo pogotovo u njegovim godinama. I ne treba stvarati veliki problem imaju ljudi koji ce to rijesiti sa Nurkicem momak ce skontati kako je trebo i to je to![]()
![]()
ova situacija nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa onim sto se desavalo u fudbalskoj reprezentaciji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- samo_lijevo
- Kontakt:
napisano je na osnovu procitanog saopstenja.KK_Bosna je napisao/la:a ko od vas zna pouzdano da se to nije dogovdilo?Belmin6 je napisao/la:To je to.samo_lijevo je napisao/la:znaci momak je samo trebao sjesti sa trenerom i rukovodecim ljudima iz saveza i saopciti da nije u stanje da igra.
Da je tu jednostavnu stvar uradio ne bi bilo potrebe za ovim saopstenjem.Nacin na koji je ovo uradio nije uredu.
Sada u vase teorije sta je bilo/kako je bilo ja necu da ulazim.Ja samo zakljucujem na osnovu onoga sto pise na papiru.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ne zna nitko, ali sad bi trebalo ispasti da je popricao s savezom, objasnio da je umoran, da mu treba odmora, da ima problema s koljenima, a ovi to odbili. I na kraju tražio dan odmora i više se nije pojavio kao dijete od dvije godine.KK_Bosna je napisao/la:a ko od vas zna pouzdano da se to nije dogovdilo?
Mislim da je Duško preveliki profesionalac da bi to uradio. Par vas želi izgleda samo ocrniti savez i to je to.
opet brkate kruske i jabuke
ova situacija nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa onim sto se desavalo u fudbalskoj reprezentaciji[/quote]
Pa da su ljudi sutili i bili negativni prema momku sto im se nije javio stvorio bi se problem, nisam ni rekao da je isto ali ne treba sutit kao sto rade u fudbalu
ova situacija nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa onim sto se desavalo u fudbalskoj reprezentaciji[/quote]
Pa da su ljudi sutili i bili negativni prema momku sto im se nije javio stvorio bi se problem, nisam ni rekao da je isto ali ne treba sutit kao sto rade u fudbalu

sad se sjetih, pa i prije desetak dana je cooper otisao i dosao nazad kad je htio... gdje je tu kodeks bio?TaRgEt_ je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la:ali zato taj isti kodeks ne vrijedi kada su u pitanju neki drugi igraci koji bjeze iz hotela da idu u grad?Unofficialpage je napisao/la:Kao što kaže @Belmin6 kodeks se mora poštovat. Ne može nijedan igrač odlazit i dolazit na pripreme neke reprezentativne selekcije onako kako on želi.
Op ma nije moguce da su bjezali
slažem se...zamisli da Pjanke ode u Rim, bez da ikom kaže...to se ni u snu ne može desit..i kad je bio povrijeđen bio je sa našim doktorima i sa repkom...nerminh74 je napisao/la: opet brkate kruske i jabuke
ova situacija nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa onim sto se desavalo u fudbalskoj reprezentaciji
A.F.C. Bournemouth!
ljudi bi uradili ispravnu stvar da su istinu napisaliBizii6 je napisao/la:Ljudi su dobro i uradili jer da se suti stvorili bi se isti problemi kao u fudbalskoj repki
Pa valjda je Cooperu bilo dopušteno da ode za Ameriku zbog nekih privatnih problema, koji se na kraju vratio na okupljanje. Ne vidim šta je tu problem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.