BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Principatus
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Principatus » 13 okt 2011, 17:48

ibrakadabra je napisao/la:Evo nama opet istoriskog meča
Pa kud ces bolje? Nikad nam dosadno. Uvijek blizu infarkta. :D
vendeta87 je napisao/la:Ma treba Pape Vranjesa staviti na poziciju desnog beka ne Naniju otkine nogu i olaksa nam posao.
Problem je u tome sto bi Vranjes otkinuo nogi Nanija. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 13 okt 2011, 17:48

Je.o majku neki ljudi stvarno nece da shvate. Boli me k...c za Nanijem, Kristinom i ostalim, mislim jesu bolji ali nista strasno. Favoriti su 60-40 i tu se da igrat. Ja se bojim samo UEFE i sudaca zbog kojih i igramo ovaj baraz koji ce opet sve uradit da spomenuto drustvo bude na EURU. SHVATITE TO!!!!!
ZNACI JEDINI KRIVAC STO NISMO VEC NA EURU JE SUDIJA/UEFA A NE CINJENICA STO NEKI CAK I GOVORE STO NISMO IGRALI ISTO KAO I U PRVOM POLUVREMENU PROTIV FRANCUZA.
TAKO CE I SADA BITI jedino ako nam budu ulazili neki sutevi sa 20m onda imamo sanse al znajuci nasu srecu nema nista od toga. Naravno da sam uz nase momke al isto tako sam svjestan da igramo ne samo protiv Portugala nego protiv UEFE takodje a to je u najmanju ruku skoro pa NEIZVODLJIVO!

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 13 okt 2011, 17:48

Probisvjet je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Nakon svih nepravdi i pehova, cemu se nadati ???

Nicemu, naravno. Pokazalo se to i današnjim ždrijebom, kada smo dobili najtežeg protivnika.

Dobri smo, ali to nije dovoljno. Kad si mali svi te jbu i tako je to u zivotu. Portugal je velesila, imaju strašnu reprezentaciju i veliki su favoriti. Nije nemoguće da iznenadimo, jer i mi posjedujemo kvalitet, ali jbg... UEFA će učiniti sve da najskuplji fudbaler svih vremena igra i na EP. Pored fudbalskih kvaliteta, Ronaldo je i marketinški privlačan, tako da....šta će mala Bosna ???

Nisu ovo nikakve teorije zavjere, ovo je relanost, valjda smo do sada naučili.

Posao Uefe i Portugala je olakšan i činjenicom da skoro cijela ekipa ima karton i da strahujemo za taj drugi meč. Znači, daj 3-4 kartona glavnim igračima i pred revanš u Portugalu uradio si pola posla, čak i da izvučemo dobar rezultat u prvoj tekmi.

Jbg, nakon onoga u Parizu ja ne mogu biti optimista nikako.

I da, meč se treba na Koševu igrati. Napuniti stadion i sve to. Čak će i bolja atmosfera biti. Ipak 40 000 na odnosu 15 000 je drastična razlika. Mada, koliko znam fale i stolice sa naslonjačima na Koševu, što ne zadovoljava UEFA standarde, tako da je, Zenica, ipak, izvjesna...
Kakvo ba Kosevo! Dobro znas kakva je atmosfera na Kosevu. Da damo svakome po megafon ko damu je, bio sam!
Druga stvar Francuzi su imali U Parizu Fracuza ko na dva Koseva, pa?
Zenica i Bilino Polje je dom reprezentacije i to je jasno ko dan. Dobor je rekao Miske "Ne mozemo ovako" to je bilo upuceno za stadion na kojem igraju!
treba samo momke koji igraju za repku pitat gdje da igraju
ako je kosevo onda ok kosevo
ako je grbavica onda ok grbavica
ako je listica onda ok listica
ako je banja luka onda ok banja luka
ako je tuzla onda ok tuzla
ako je mostar onda ok mostar

U Zenci nemre vise kod nas je stadion odnosno teren ORANICA ;)

ipak najvise volim BILINO
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 13 okt 2011, 17:48

sarajlija89 je napisao/la:@Špic

Pitamo se onoliko koliko nam dozvole, ali nije više ni bitno to. Portugal je u svakom slučaju favorit. Ljudi imaju reprezentaciju i ekipu, koja je među najjačim u Evropi, bez obzira što direktno nisu otišli. Čak i volim njihov način igre i simpatišem ih na velikim takmičenjima. Mahom, sve sjajni fudbaleri...favoriti su kako god okreneš.

Strašna ekipa, realno.

Isto tako, naša reprezentacija posjeduje veliki kvalitet. Pokazali smo to. Trebaju se neke stvari poklopiti da to pokažemo i ostvarimo do kraja, pa čak i da nadmašimo sami sebe, jer morat ćemo dati i više nego što objektivno možemo da bi prošli "Evropske Brazilce".

U Parizu smo fizički pali i to nas je koštalo. :cry: To je glavni razlog...a sad nam se baš sve mora poklopit pa da napravimo senzaciju. Sad svako sebi može postaviti pitanje, koliko je to relano, obzirom na sve probleme i pehove koji nas prate ??? Možda u nekim "normalnijim" okolnostima...

Našim momcima sve najbolje, niko od nas ne želi biti pesimista i predati se odmah. Treba vjerovati, borit ćemo se, pa šta bude, ali ja sam iz nekog drugog razloga pesimista...kako ono kažu " I Bog je od nas digao ruke" - sve više vjerujem....12 minuta nas je dijelio od EP :cry: a sad povrede, kartoni...pa i današnji ždrijeb :roll: Nemamo sreće.
Veliki favoriti, strašna ekipa itd....pa dobro care...imat ce dva puta po 90 minuta da dokažu te tvoje tvrdnje.
Vidjet cemo te junake portugalske i njihovu snagu u baražu...a ja kažem isto ono što i Pape kaže - da nismo više ona ista ekipa iz prošlog baraža i da se ova ekipa NE BOJI NIKOGA.
Eto za mjesec dana je baraž, pa cemo vidjeti jesu li toliko strašni i toliki favoriti ;) živi bili pa vidjeli.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 okt 2011, 17:49

Jahić umjesto njega i to je to, zaboravio sam da je i on dobio nezaslužen žuti karton. :)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 okt 2011, 17:51

@Probisvjet

Ne želim sad potencirati tu priču na relaciji Sarajevo-Zenica, ali dajte, molim vas, u Zenici nije ništa bolja atmosfera nego na Koševu. Naprotiv, protiv Grčke je par puta samo tako zagrmilo. E pa zamisli sad 40 000 ljudi kad zagrmi u jednoj nesumnjivo važnijoj tekmi. Neuporedivo je to...

Druga je stvar što nam treren možda više leži, ali da je atmosfera bolja, nema šanse. Pogotovo sa brojčane strane...ista ta atmosfera je izostala u Ze protiv Portugala, u baražu za SP...

Teren možda više odgovara, ali ta priča kako je bolja atmosfera u Zenici je iluzorna, u svakom slučaju. Pogotovo za ovako velike utakmice gdje se traži karta više...

Sjetimo se Danske...neponovljivo 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 13 okt 2011, 17:51

9 naših i 7 njihovih igrača ima po žuti.Mislim da ce se svi čuvati.Još je prva u Zenici tako da mislim da se neče ni oni nešto pretijerano zalijetati jer su u zadnje dvije utakmice primili 5 golova.
Tipujem u Zenici na 0:0 pa u Lisabonu ko koga

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2011, 17:54

sarajlija89 je napisao/la:@Probisvjet

Ne želim sad potencirati tu priču na relaciji Sarajevo-Zenica, ali dajte, molim vas, u Zenici nije ništa bolja atmosfera nego na Koševu. Naprotiv, protiv Grčke je par puta samo tako zagrmilo. E pa zamisli sad 40 000 ljudi kad zagrmi u jednoj nesumnjivo važnijoj tekmi. Neuporedivo je to...

Druga je stvar što nam treren možda više leži, ali da je atmosfera bolja, nema šanse. Pogotovo sa brojčane strane...ista ta atmosfera je izostala u Ze protiv Portugala, u baražu za SP...

Teren možda više odgovara, ali ta priča kako je bolja atmosfera u Zenici je iluzorna, u svakom slučaju. Pogotovo za ovako velike utakmice gdje se traži karta više...

Igraci se pitaju a oni su nam najvazniji.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 17:55

crvenocrni je napisao/la:J
TAKO CE I SADA BITI jedino ako nam budu ulazili neki sutevi sa 20m onda imamo sanse
...ma ne treba sa 20m dosta ce biti da daju zicere...da su dali pola zicera koje su promasili vec bi bili na EP
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 13 okt 2011, 17:55

Dje su oni sto su zagovarali kako se treba cuvati za baraz :lol: ?

I dje su oni sto uvijek govore da igramo historijske utakmice, po svemu sudeci treba nam nova rijec u vokabularu, ova je vec davno svoje odradila :lol: .

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 13 okt 2011, 17:56

Koliko treba busem do Lisabona?? i imal gdje da se ide jeftino avionom ?? ;)
>>No body likes us but we dont care<<

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 okt 2011, 17:56

Kako smo mi vidjeli reprezentaciju Portugala u posljednjih 15-tak dana:

28.09.2011: Portugal
29.09.2011: Portugal
30.09.2011: Portugal
01.10.2011: Portugal
02.10.2011: Portugal
03.10.2011: Portugal
04.10.2011: Portugal
05.10.2011: Portugal
06.10.2011: Portugal
07.10.2011: Portugal
08.10.2011: Portugal
09.10.2011: Portugal
10.10.2011: Portugal
11.10.2011: Portugal
12.10.2011: Portugal
13.10.2011: Portugal
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 13 okt 2011, 17:57

Evo maloprije gledao Danska - Portugal...Vjerujte mi oni nemaju odbrane nikako... Ja ne znam sta je ono onako...Pa gdje im je mesar Pepe? Uglavnom slazem se s Medunjaninom ako njih ne mozemo dobiti ne trebamo na EP...
Mi nikada odustati necemo...

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 13 okt 2011, 17:57

--------------Begovic---------------
Jahic-----Spahic---Nadarevic---Lulic
--------Medunjanin----Rahimic-------
Pjanic-------Misimovic-------Salihovic
----------------Dzeko-------------------

Pobjeda je sigurna sa ovim sastavom u prvom mecu

Pape mora se susresti sa svojim imenjakom moraju razijesiti neszglasice isto kao sto je uradio sa Begovićem,a naravno i Sanela Jahića vratiti mislim da momak zasluzuje reprezentaciju
Dakle Pape treba za ovaj dvomec 25 igraca koji igraju s obziom na zute kartone nasih reprezentativaca

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 13 okt 2011, 17:57

Ovi naši igrači su smešni, čuj Ronaldo mora igrati na Europskom... Pa ko je on? Pa što Engleska nije igrala na prošlo Europskom? Kako glup možeš biti pa ovo reći c c c.. Žalosno!

Ne znam koji klinac hoćemo na to Europskom ako ne možemo igrati protiv jednog Portugala, kao da će tamo biti lakše ekipe, biće sve teže i teže. Neka smo dobili Portugal, treba nam što bolja uvertira ako hoćemo na prvenstvo... Ako njih ne možemo dobiti onda mi nemamo šta da tražimo u Ukrajini i Poljskoj, bar po meni.

Idemo igrati nogomet pa šta bude, lopta okrugla ba. Ko se nadao da ćemo protiv Francuza igrati onako? Niko! Pa smo ih oderali, pokazali im da smo jaki, da sa nama nema šale... Isto onako trebamo početi i u Ze i u Lisabonu.. Ha ya!

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 13 okt 2011, 17:57

harishp je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:@Probisvjet

Igraci se pitaju a oni su nam najvazniji.
Zasto ne kosevo
-Velicina terena odgovara vise portugalcima
-Kvalitetniji travnjak sto opet vise odgovara portugalcima
-Od navijaca do igraca ima kilometar
-Akustika 0%

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 13 okt 2011, 18:00

Pošto ovdje mnogi forumaši sad daju nenormalnu snagu portugalu (a time i našu selekciju stavljaju u podređen položaj i spuštaju na niži nivo) da postavim istim jedno pitanje:

Kako to da tolika strašna sila Portugal završi u baražu? :?: kako to da završi kvalifikacije u grupnoj fazi iza jedne Danske :lol: i to sa istim bodovima kao još jedna svjestka "supersila" Norveška (i Por. i Nor. su završili sa po 16 bodova).

Eto ,neka mi neko objasni to.
Zadnja izmjena: spizz, dana/u 13 okt 2011, 18:01, ukupno mijenjano 2 puta.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 okt 2011, 18:00

Koševo i tačka. Šta sad moramo na oranici igrati jer se tu osjećamo bolje? Na kraju krajeva, Koševo je puno sličnije La Lužu nego B. Polje pa smo tamo puno bolje odigrali nego na B. Polju.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 13 okt 2011, 18:02

ibrakadabra je napisao/la:9 naših i 7 njihovih igrača ima po žuti.Mislim da ce se svi čuvati.Još je prva u Zenici tako da mislim da se neče ni oni nešto pretijerano zalijetati jer su u zadnje dvije utakmice primili 5 golova.
Tipujem u Zenici na 0:0 pa u Lisabonu ko koga
Pogledaj koliko njih od te sedmorice ce igrat u prvoj postavi, a koliko nasih.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 okt 2011, 18:03

Sušić: Nećemo mijenjati stadion, ostajemo vjerni Zenici

http://www.****/sport/fudbal/5 ... enici.html" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.