BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gringo2
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la gringo2 » 12 feb 2010, 00:49

BlueSharks je napisao/la:
gringo2 je napisao/la:
Devil je napisao/la:Sta je sa onim momkom iz Jabloneca ne mogu da se setim kako se zove ali sam prosle godine pratio njihov sajt posto mi je jedan poznanik igrao tamo i nije se uopste radilo o losem igracu po statistikama?
Haurdic...
Ne da nije los nego je beton na poziciji desnog krila...
Bekam bil-vaktile sviju mi,siguran sam da je najperspektivniji mladi igrac u evropi na onoj poziciji...
MA ZVIJER....
E jbg i ti sad pretjera :P
Nisam nista pretjerao vidjeces momka na dijelu...
Pravo neobicno za nase igrace da je agresivan i brz kao metak...

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 13 feb 2010, 10:55

Bunoza ostaje u Karlovcu.Zadovoljio je na prijateljskoj utakmici,ali Basel ga je htio samo na posudbu do ljeta.

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 13 feb 2010, 11:01

gringo2 je napisao/la:
gringo2 je napisao/la:Haurdic...
Ne da nije los nego je beton na poziciji desnog krila...
Bekam bil-vaktile sviju mi,siguran sam da je najperspektivniji mladi igrac u evropi na onoj poziciji...
MA ZVIJER....
E jbg i ti sad pretjera :P
Nisam nista pretjerao vidjeces momka na dijelu...
Pravo neobicno za nase igrace da je agresivan i brz kao metak...
Ma gledao sam ga hiljadu puta,išao sa mnom u školu, tehničar je samo takav :o al ga snaga yebe :|
U najmanju ruku on je novi Miske, i mislim da će mu vrhunac karijere biti klub poput Wolfsburga, Stuttgarta.....
ako se popravi na snazi, ne gine mu Arsenal, Liverpool.....
Strauss Junior

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 13 feb 2010, 11:17

steve-o je napisao/la:gordan bunoza u baselu!
Jel ono on igra štopera :roll:
Ako igra štopera i ako potpiše za Basel, mislim da ga Sušić mora odmah zvati, iz dva razloga. Prvi je taj što smo slabi u odbrani i mislim da bi odmah trebali isprobati igrača koji potopiše za Basel, jer sigurno je kvalitetan, a drugi je razlog da ga "oni" znaš koji ne bi pripitomili ;)
Znači ako potpiše za Basel onda ga treba zvati, ako ostane u Karlovcu onda nam netreba. :D Rodio babo logiku svoju. Momak je imao mjesta u prošlom ciklusu, pa on je doslovno izmislio igranje stopera za Borisa Pandžu i općenito jedino je Spahić bolji stoper od njega. Ali neka, neka mi smo najpametniji... :roll:

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 13 feb 2010, 11:24

[quote="Offside"]Znači ako potpiše za Basel onda ga treba zvati, ako ostane u Karlovcu onda nam netreba. :D Rodio babo logiku svoju. Momak je imao mjesta u prošlom ciklusu, pa on je doslovno izmislio igranje stopera za Borisa Pandžu i općenito jedino je Spahić bolji stoper od njega. Ali neka, neka mi smo najpametniji... :roll:[/
quote]

bgm meni je to itekako logično, Basel je za Karlovac, Man.United, i ako mali zadovolji u jednom Baselu treba ga isprobati. Kad bi mi isprobavali igrače koji igraju po klubovima poput Karlovca trebala bi nam prijateljska maltene svaki dan, al i tako beze pričamo, jer mali očigledno nije neki talenat jer nije zadovoljio u Baselu i na kraju krajeva nije ga Maminho kupio :)
Strauss Junior

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 13 feb 2010, 11:59

Offside je napisao/la:Znači ako potpiše za Basel onda ga treba zvati, ako ostane u Karlovcu onda nam netreba. :D Rodio babo logiku svoju. Momak je imao mjesta u prošlom ciklusu, pa on je doslovno izmislio igranje stopera za Borisa Pandžu i općenito jedino je Spahić bolji stoper od njega. Ali neka, neka mi smo najpametniji... :roll:[/
quote]

bgm meni je to itekako logično, Basel je za Karlovac, Man.United, i ako mali zadovolji u jednom Baselu treba ga isprobati. Kad bi mi isprobavali igrače koji igraju po klubovima poput Karlovca trebala bi nam prijateljska maltene svaki dan, al i tako beze pričamo, jer mali očigledno nije neki talenat jer nije zadovoljio u Baselu i na kraju krajeva nije ga Maminho kupio :)
Basel je objektivno tu negdje sa Dinamom. Dinamo je također bacio oko na njega ali ga je ohladilo 2 milijuna eura odštete. Isto se desilo u Baselu, to što oni pričaju da nije prošao probu mogu okačiti mačku o rep. Dečko je kvalitet pokazao u mladoj, u Hnl uz Kovača, Vidu i Lovrena je najbolji stoper po ocjeni medija. Ja sam ga gledao uživo i nekoliko puta na tvu, momak me prosto oduševio. Visok, tehničar, brz, mladi kapitalac. Ja sam za Lovrena davno rekao da je klasa za najveće klubove, tad se niko na to nije obazirao, čak su mi se i smijali. Eto vidiš danas znaš ko je Lovren, a vjeruj mi znati ćeš i za Gordana, jer će on biti bolji samo tada će biti vjerovatno kasno upravo zbog tog podcjenjivanja jednog Karlovca, koji je gledajući po pripremnim rezultatima Manchester za sve jednog premijerligaša, kad već uspoređuješ. Poslije kad ga budeš gledao u kockastom dresu, nemoj da čujem da je iko pisno.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 13 feb 2010, 14:14

Evo danas u zagrebačkom SN-u, Bunoza izjavio da je prošao probu i da su svi bili zadovoljni, ali nije htio pristati na posudbu, već samo na transfer, a kako Basel nema novca transfer je propao. Poslije odigrane utakmice koju je Basel pobijedio 2-0 nije želio ni obaviti ljekarski pregled jer mu uslovi nisu odgovarali. Također novinar ističe da je kod Basela postalo tradicionalno kad neuspiju ostvariti dogovor, da se službeno oglase da taj i taj igrač nije prošao probu. :roll:
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 13 feb 2010, 20:09

O kakvoj se kazni radi s Bilbijom? Ne kontam o cemu se prica, jeli ovo nesto bilo na treningu ili..? (http://sportsport.ba/ino_fudbalp-31331.htm)
"Rekao sam mu da šutne, a on je oba puta odigrao pas. Mora da nauči da sluša zahtjeve trenera, a ne da radi kako on hoće“, rekao je Babić za srbijanske medije...
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 feb 2010, 20:37

Offside je napisao/la:Znači ako potpiše za Basel onda ga treba zvati, ako ostane u Karlovcu onda nam netreba. :D Rodio babo logiku svoju. Momak je imao mjesta u prošlom ciklusu, pa on je doslovno izmislio igranje stopera za Borisa Pandžu i općenito jedino je Spahić bolji stoper od njega. Ali neka, neka mi smo najpametniji... :roll:[/
quote]

znaci brate uredu je isprobati Zeca koji igra u Sibeniku na poziciji gdje imamo 4-5 igraca koji igraju u kvalitetnijim ligama od nase, a nije uredu isprobati talentovanog stopera iz hrvatske lige na poziciji na kojoj smo tanki ko brisac...

a da ne spominjem to sto su nam za reprezentaciju debitovali igraci koji igraju u Slobodi, Sarajevu itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 13 feb 2010, 20:44

_dreamer_ je napisao/la:
quote]

znaci brate uredu je isprobati Zeca koji igra u Sibeniku na poziciji gdje imamo 4-5 igraca koji igraju u kvalitetnijim ligama od nase, a nije uredu isprobati talentovanog stopera iz hrvatske lige na poziciji na kojoj smo tanki ko brisac...

a da ne spominjem to sto su nam za reprezentaciju debitovali igraci koji igraju u Slobodi, Sarajevu itd.
Bravo,ovaj je barem bio na probi u Baselu ako ništa,plus još je jako mlad.Kad vidiš da su nam igrali igrači iz gore navedenih klubova kojima je plafon Azerbejdžan,osrednji klubovi po Češkoj,Poljskoj ligi i gdje sve ne...onda je sasvim logično da se isproba igrač poput Gordana (a ja koliko sam shvatio i Maminja i Bazel je ohladilo obeštećenje koje traže).
it's football day

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 feb 2010, 20:55

Offside je napisao/la:Evo danas u zagrebačkom SN-u, Bunoza izjavio da je prošao probu i da su svi bili zadovoljni, ali nije htio pristati na posudbu, već samo na transfer, a kako Basel nema novca transfer je propao. Poslije odigrane utakmice koju je Basel pobijedio 2-0 nije želio ni obaviti ljekarski pregled jer mu uslovi nisu odgovarali. Također novinar ističe da je kod Basela postalo tradicionalno kad neuspiju ostvariti dogovor, da se službeno oglase da taj i taj igrač nije prošao probu. :roll:
Zato Basela zbog tako ''pametnog nacina rada'' Jang Boysi i Old Boysi siju k'o malu budalu u ligi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 feb 2010, 20:56

Seferović danas ni na klupi Fiorentine. Inače, Jovetić u prvih 11, a Ljajić na klupi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 13 feb 2010, 21:31

Željovac je napisao/la:Seferović danas ni na klupi Fiorentine. Inače, Jovetić u prvih 11, a Ljajić na klupi.
Pa Seferović jedva da je i u svom matičnom klubu bio na klupi (mislim svega 5 nastupa da je imao)...mlad je on još za seniore,a plus konkurencija u napadu je dosta jaka (oni igraju 4-2-3-1,tako da je vrh napada rezervisan za Gillardina,iza su Jovetic,Vargas,Santana..tu je još onaj Keirrison iz Barce,Ljaljić itd...)
Samo neka on zaigra za nas ;)
it's football day

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 feb 2010, 21:34

Seferovic igra za Primavera Fiorentinu. Znaci juniore. Kakav on i Serie A. Nece ga bit jos najmanje 2 godine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 feb 2010, 21:39

Da on je jos uvek previse mlad i neiskusan za Seriu A,pa tek mu je 17 godina(koliko vec),dok je Jovetic vec iskusan a Ljajic je imao odlicnu sezonu u Partizanu i stekako je kakvo takvo iskustvo igranja u prvoj postavi sto je dovoljno da makar sedi na klupi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 feb 2010, 10:03

Našim reprezentativcima Edinu Džeki i Zvjezdanu Misimoviću, u gradu Volkswagena bi se od ljeta trebala pridružiti dva mlada nogometaša iz Bosne i Hercegovine, doznaje ****.

Naime, riječ je o o izuzetno talentiranim juniorima zeničkog Čelika, Denisu Bošnjaku i Anelu Dediću koji su prije nekoliko dana boravili na probi u Wolfsburgu, koja je trajala dvadesetak dana. Nakon probe uprava Wolfsburga je istakla zadovljostvo prikazanim, te će po svemu sudeći od ljeta ove godine, ova dva bh nogometaša, otići u Vučiji grad, gdje bi trebali igrati za Wolfsburgov drugi tim.

Obojica su rođeni 1991. godine, Denis igra na poziciji lijevog veznog, dok je Anelova pozicijia, zadnji vezni. Vrijedi napomenuti da je Denis prošle godine svome timu, Čeliku pobjednosim golom u finalu protiv Sarajeva, donio titulu državnog prvaka. Isto tako Bošnjak je trenutno vodeći strijelac juniorske lige BiH.

- Proveli smo dvadesetak dana u internatu Wolfsburga i zadovoljili smo trenere i menađment kluba. Ostalo je još samo da se dogovorimo o uslovima i ako sve prođe kako treba, na ljeto prelazimo u Wolfsburg. U Wolfsburgu smo lijepo dočekani i uslovi su bili na zadovoljavajućem nivou, pogotovo stoga što su naši reprezentativci Džeko i Misimović, pravi heroji u tome gradiću, otkriva nam Denis.

Denis je počeo trenirati nogomet od svoje sedme godine, te je prošao sve mlađe kategorije zeničkog Čelika. Može igrati na više pozicija, ali najbolje se snalazi na poziciji lijevog veznjaka.

- Najviše igram na poziciji lijevog veznog, a po potrebi mogu igrati i na poziciji zadnjeg veznog ili bočnog, sve zavisi od trenera. Trenutno treniram sa prvim timom Čelika, u kome sam prošao sve mlađe selekcije. Čekam rasplet situacije oko prelaska u Wolfsburg i nadam se najboljem za mene i mog kolegu Anela, govori Denis Bošnjak u razgovoru za **** portal.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 feb 2010, 10:15

sa re.prezentacija.net je clanak.

gringo2
Kontakt:

Post Postao/la gringo2 » 16 feb 2010, 11:03

kralj_je_mrtav je napisao/la:Ajmo iskreno stvari postaviti. Celik je u k.u.rcu ovu sezonu i zasto onda ta dva ekstra talenta nisu ni u kadru prve momcadi, ma snijesni su ti portali vjeruj mi drug, petobu mu da i pisi sta hoces. Nisu vise ni novinari kao sto su bili, prije su bar imali dobar cjenovnik :mrgreen:
Potpis...
Hebo te vise i talenti i qurci pa ni Brazil ih vise nema od nas a ni u Vrbanjusi nisu u prvom timu...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 feb 2010, 15:36

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Seferovic igra za Primavera Fiorentinu. Znaci juniore. Kakav on i Serie A. Nece ga bit jos najmanje 2 godine.
Ali ce biti, u tome je stvar, a kada bude onda ces ti prvi mamu ebavati ovim iz Saveza sto nisu nista uradili. Kontradiktoran si do jaja
A kako to ti znas da ce on ikad zaigrat u Serie A? Mnogo veci talenti od njega su propadali.

Sta moze savez ako njega ne zanima BiH? On nijednom nije jasno reko da zeli igrat za BiH, a sigurno da jedan balavac kao on nije zasluzio da ga mi molimo. Ako hoce neka to rekne, ako nece sretno mu u Svicarskoj.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 feb 2010, 18:00

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Cartman je napisao/la: A kako to ti znas da ce on ikad zaigrat u Serie A? Mnogo veci talenti od njega su propadali.

Sta moze savez ako njega ne zanima BiH?
On nijednom nije jasno reko da zeli igrat za BiH, a sigurno da jedan balavac kao on nije zasluzio da ga mi molimo. Ako hoce neka to rekne, ako nece sretno mu u Svicarskoj.
Smijesno, jadno, tragicno, zalosno. Iza tebe se krije neko iz kuce zla ili u krajnjem slucaju sin od nekog iz kuce zla. Cuj sta moze, moliti, vrsiti pritisak, klecati pa i platiti ako treba, ali takav talenat ne smije zavrsiti nigdje osim u BiH. I da, zasluzio je da ga molimo, svi mi, i ja ga ovim putem molim da izabere BiH, a ti nemoj, ali nemoj ni kenjati jer radi takvih kao ti nasi igraci igraju za tamo neke repke
Sta je kuca zla? zvuci kao neki b horor film.
Cartman je u pravu, ne treba nikoga moliti. A oni koji ocekuju da ih molimo da igraju za svoju domovinu neka se gone u mp3...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, EdinjoBos i 49 gostiju.