Miljenko Bošnjak stiže u Simin Han?
Nakon što su u svoje redove danas doveli Aidina Mahmutovića iz Čelika, čelnici Sloge iz Simin Hana su pred realizacijom još jednog sjajnog posla.
SAZNAJEMO
M. Šljivak
28.12.17. 20:16

Kako SportSport.ba saznaje, pred potpisom za Slogu je iskusni veznjak, Miljenko Bošnjak koji je već godinama najbolji igrač GOŠK-a i zaštitni znak premijerligaša iz Gabele.
Tragom informacija SportSport.ba je kontaktirao Bošnjaka koji je potvrdio naše informacije.
"Istina je, Sloga me želi. Obavili smo pregovore i bez većih problema smo postigli dogovor. Radi se o dobrom projektu čiji dio želim biti, a tu je i Darko Vojvodić s kojim sam sjajno sarađivao u Gabeli", istakao je Bošnjak za SportSport.ba.
Ipak, plemenitom veznjaku problem predstavlja to što još pola godine ima ugovor sa GOŠK-om.
"Do maja sam vezan za GOŠK, no obavijestio sam čelnike kluba da želim ići. Tu sam već pet godina, zasitio sam se i treba mi promjena. U Gabeli sam uživao, proveo sam možda i najljepše dane svoje karijere u ovom klubu. Jednostavno sam se zasitio. S ljudima iz ovog kluba sam imao sjajnu saradnju i doista ću se uvijek sjećati vremena provedenog u Gabeli. Hvala im za sve, nadam se da ćemo i nakon svega ostati u korektnim odnosima", zaključio je Bošnjak.
Ovaj sjajni veznjak je i ove polusezone bio pokretačka snaga tima iz Gabele, a u 13 odigranih susreta postigao je tri gola.
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Isključivo najzanimljivije vijesti iz 1. lige Federacije BiH pratite na našoj Facebook stranici Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine.