FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lampard8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lampard8 » 16 avg 2015, 19:22

kenanbrajic je napisao/la:Nije mi bilo mrsko, mor'o sam:

Svlačionica FK Sarajevo, pred utakmicu sa Zrinjskim. Igrači su tu, ulazi trener:
Dženo: Zdra'o momci!
Svi: Zdra'o šefe (iz dubine se čuje „hi boss“ – to će biti Ikande)
Dženo: Eh, hajd' da skontamo, kako ćemo ovo danas odradit...
Radovac: A s kim mi danas igramo?
Stepanov (u nevjerici): Zrinjski
Puzigaća: Šefe, jesu li valjale sinoć one dvije...?
Dženo (osmijeh): kvalitetne
Radovac: Juče sam krečio kući
Dženo: Ibrak, jel otiš'o Cimi?
Ibrak: Jašta je...
Dženo: A u phi**u materinu...Ikande!
Ikande: yes boss!
Dženo: you...kako da kažem, play ball...kvalitetan pass...kontaš?
Ikande: yes, play ball...
Dženo: dobar je mali...Meša, malo kombinatorike...
Meša: Ali šefe, ja povrijeđen...
Dženo: Haj ba, ne rise, šta je to...možeš ba...
Radovac: U bijelo sam krečio, krepo sam
Dženo: Krste, Dulja....malo u napad, ono kvalitetan prodor, tražite Benku
Benko: yawohl!
Duljević prema Radovcu: Jel ono menta sinoć bila?
Radovac: Krečio ba, jupol
Stepanov se krsti u ćošku.
Barbarić sluša muziku, nije u toku.
Puzigaća (izlazi iz wc-a): Nije mi nešto ova nova Sarajevska...
Dženo: probaj Krombacher...
Delač šalje slike djevojci...treba mu konta da je u zijanu neđe.
Sudija zove da se izađe na teren.
Dženo: Eto sve smo skontali, kvalitetan pas, šansa, go...
:mrgreen: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Još ako je prilikom pisanja bilo malo ovoga :tokralju: :tokralju:
slika
slika
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 16 avg 2015, 20:26

kenanbrajic je napisao/la: Brate, ja imam maštu...al tebi kapa dole :urnebes: :urnebes: :urnebes:
slika
oplako sam poslije tvoje predstave.. you...kako da kažem, play ball...kvalitetan pass...kontaš? :urnebes:
Dženo je kralj..

Mada u zadnje vrijeme (neko je pisao već) kod njega na pressovima se može primjetiti dobra doza onog fakinluka, ono u stilu šta vi meni možete ba haj da kažem tako osvojio sam dva trofeja u dvije godine ono što kaže

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 16 avg 2015, 21:12

kenanbrajic je napisao/la:Nije mi bilo mrsko, mor'o sam:

Svlačionica FK Sarajevo, pred utakmicu sa Zrinjskim. Igrači su tu, ulazi trener:
Dženo: Zdra'o momci!
Svi: Zdra'o šefe (iz dubine se čuje „hi boss“ – to će biti Ikande)
Dženo: Eh, hajd' da skontamo, kako ćemo ovo danas odradit...
Radovac: A s kim mi danas igramo?
Stepanov (u nevjerici): Zrinjski
Dženo (osmijeh): kvalitetne
Radovac: Juče sam krečio kući
Dženo: Ibrak, jel otiš'o Cimi?
Ibrak: Jašta je...
Dženo: A u phi**u materinu...Ikande!
Ikande: yes boss!
Dženo: you...kako da kažem, play ball...kvalitetan pass...kontaš?
Ikande: yes, play ball...
Dženo: dobar je mali...Meša, malo kombinatorike...
Meša: Ali šefe, ja povrijeđen...
Dženo: Haj ba, ne rise, šta je to...možeš ba...
Radovac: U bijelo sam krečio, krepo sam
Dženo: Krste, Dulja....malo u napad, ono kvalitetan prodor, tražite Benku
Benko: yawohl!
Duljević prema Radovcu: Jel ono menta sinoć bila?
Radovac: Krečio ba, jupol
Stepanov se krsti u ćošku.
Barbarić sluša muziku, nije u toku.
Puzigaća (izlazi iz wc-a): Nije mi nešto ova nova Sarajevska...
Dženo: probaj Krombacher...
Delač šalje slike djevojci...treba mu konta da je u zijanu neđe.
Sudija zove da se izađe na teren.
Dženo: Eto sve smo skontali, kvalitetan pas, šansa, go...
:lol: :lol: :lol: :lol: haj da kažem tako izuzetno kvalitetno si ovo kako se zove odradio :urnebes:
1946

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 16 avg 2015, 23:10

Pogledah tekmu Široki-Željezničar , i zapade mi za oko zadnji vezni širokog, ja mislim da je Kožulj (nije bilo komentatora pa pretpostavljam), jak, brz, svaki duel je dobio, igra prema naprijed nije nesto , ali sigurno da moze jos puno napredovat tek 20 godina ima decko.. Valjalo bi da ga dovedemo, ako je vec strategija dovedi sve najbolje iz drzave.

Valja obratiti paznju jos na Burekovića iz Čelika.

Sta ste svi pali u depru zbog poraza, duga je sezona, 6 klubova ispada svi će grist kući, Zrinjski sigurno pada u formi kad tad.. Svjetla budućnost je ispred nas, doveli smo sve najbolje iz države od 2005. do 98. godišta u akademij, pogledajte rezultate kadeta, Travniku utrpali desetku ako se ne varam, Širokog u gostima naguzili 3 razlike a okosnicu tima ŠB čine igrači iz škole, Zrinjskog laganini 2 - 0 u gostima također, pioniri i predpioniri redovno šamaraju susjede...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 avg 2015, 23:15

Prvi tim pa svi ostali..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 16 avg 2015, 23:18

Da li se neko sjeca utakmice u kojoj smo se mi branili ili prepustili nekom loptu da drzi ? Mozda i ta taktika nije na odmet , pa da malo vidim kakvi smo sa kontrama , jer se manje umaramo kad ne peglamo 90 min loptu i kad je posjed lopte za nas oko 65 % svaku tekmu
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 23:21

Suki46 je napisao/la:Da li se neko sjeca utakmice u kojoj smo se mi branili ili prepustili nekom loptu da drzi ? Mozda i ta taktika nije na odmet , pa da malo vidim kakvi smo sa kontrama , jer se manje umaramo kad ne peglamo 90 min loptu i kad je posjed lopte za nas oko 65 % svaku tekmu
Mi smo Sarajevo ;)

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 16 avg 2015, 23:23

hilmo je napisao/la:
Suki46 je napisao/la:Da li se neko sjeca utakmice u kojoj smo se mi branili ili prepustili nekom loptu da drzi ? Mozda i ta taktika nije na odmet , pa da malo vidim kakvi smo sa kontrama , jer se manje umaramo kad ne peglamo 90 min loptu i kad je posjed lopte za nas oko 65 % svaku tekmu
Mi smo Sarajevo ;)
Nadam se da ce se Celik makar malo otvoriti , jer nam teren u Zenici itekako lezi . Red je vise da u ligi dobijemo dole , a sad nam je mozda i najvaznije dole da dobijemo :D
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 23:27

ma ne znamo se mi braniti jbg, zato je svima lakse igrati protiv nas iz razloga sto igraju na kontre dok je nama teze jer vecina bunker igra, naravno da ovo nikakav alibi i opravdanje za neuspjehe ne smije biti no tako je
Pyro is not a crime !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 23:29

THEC je napisao/la:ma ne znamo se mi braniti jbg, zato je svima lakse igrati protiv nas iz razloga sto igraju na kontre dok je nama teze jer vecina bunker igra, naravno da ovo nikakav alibi i opravdanje za neuspjehe ne smije biti no tako je
Ali interesantno je da u posljednju godinu i pol, tri trenera nisu našla lijek za bunker u PL.

Nešto čitam po forumu i razmišljam, biće ovo teška sezona za nas, mnogo teška.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 avg 2015, 23:34

@hifans
Kozulj, 21 godina, dao je cak i gol danas. Igra CM :D Ne pise na TM do kad ima ugovor.
Burekovic ima 20 god, lijevi vezni, ugovor do juna 2017. Mislim da njega treba 'zaganjati' na ljeto, on je cisto krilo, za razliku od Krste, Bekica i Okica. Naravno, ako se pokaze ovu sezonu.
PS. onaj Amir Masic iz Celika, pise da je produzio ugovor sa njima do 2017. :/

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 16 avg 2015, 23:37

off topic. cestitke zlatnim kosarkaskim momcima! i gledam tuge, onaj haad im sasio 2 velicine vece dresove... pa yebote :facepalm:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 23:38

hilmo je napisao/la:
THEC je napisao/la:ma ne znamo se mi braniti jbg, zato je svima lakse igrati protiv nas iz razloga sto igraju na kontre dok je nama teze jer vecina bunker igra, naravno da ovo nikakav alibi i opravdanje za neuspjehe ne smije biti no tako je
Ali interesantno je da u posljednju godinu i pol, tri trenera nisu našla lijek za bunker u PL.

jbg ocito formacija sa jednim napadacem nije idealna, lahko ga je udvojiti a krila se i nisu bas nadavala golova puno i tu je najveci problem, pored toga sto sad imamo problem i kreacije kako je Cimi otisao, kako god mislim da si upravu i da ce ovo bas da bude duga i teska sezona za nas, mozda teza od prosle
Pyro is not a crime !

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 16 avg 2015, 23:38

Sva igra se u PL svodi na to. Nikakve ljepote ni nadmetanja, nego ko je slabiji, zabije se u bunker i čeka kontre.
Zato i jesmo kukuruz liga. Nadam se, kad se smanji liga da ovo sve počne ličiti na nešto. Iskreno, dosadilo brate gledati bunkere protiv nas iz utakmice u utakmicu, bezidejno kruženje sa loptom gdje držimo loptu 80%, i hladan znoj kod hebeni kontri. A svih 15 ekipa će tako da igra protiv nas !
U novi boj ...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 avg 2015, 23:44

THEC je napisao/la:
hilmo je napisao/la: Ali interesantno je da u posljednju godinu i pol, tri trenera nisu našla lijek za bunker u PL.

jbg ocito formacija sa jednim napadacem nije idealna, lahko ga je udvojiti a krila se i nisu bas nadavala golova puno i tu je najveci problem, pored toga sto sad imamo problem i kreacije kako je Cimi otisao, kako god mislim da si upravu i da ce ovo bas da bude duga i teska sezona za nas, mozda teza od prosle
Vidjet ćemo šta će se dešavati, sami krojimo svoju sudbinu i ako budemo na nivou u svakoj utakmici biće dobro. Od početka na nivou smo bili samo u prošlom kolu u drugom poluvremenu, ostalo jedna nula.
Prvi ispit je u Zenici, vjerujem da će se ekipa dići i odigrati muški. A ako ne bude onda vjerovatno ide i smjena trenera i još produbljenje agonije.
Za ovo do sad smo sami sebi krivi, i sve ostalo što ne bude kako treba smo mi krivi i niko drugi!!!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 avg 2015, 23:51

ma logicno je da smo mi krivi, glupo bi bilo traziti krivca u necemu drugome, kao siroki u sudjenju protiv nas a sto je najgore mi osteceni vise u toj utakmici :D...ugl nadam se najboljem no i da dobijemo u Zenici imam osjecaj da cemo jedno ili dva kola poslije opet kiks napraviti, mislim da je Dzeno totalno pogubljen a i da su ga se igraci zasitili, on je dobar za par kola da vodi tim kad prigusti jer eto da im slobodu,bude taj neki pozitivni sok, no ovo mu je vec drugi put da je s njima odradio pripreme i da je u prvenstvu poceo vrlo brzo da gubi bodove, istina prosle godine je odlican rezultat napravio u evropi pa je imao malo veci kredit no na kraju je morao otkaz dobiti(iako je zvanicno licenca problem bila, mislim da svi znamo da to nije istina i da je zbog rezultata maknut), mislim da mu se sprema i ovaj put isto, s tim da bi moglo i ranije da se to desi u odnosu na proslu godinu
Pyro is not a crime !

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 avg 2015, 00:09

Trebamo mi sada vratiti Mehu da nas izvadi pa onda ponovo kada igracima doqurci vratiti Dzenu da uzme Kup ili Ligu.
:D
Ovo je nazalost nasa strategija zadnjih godina

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 17 avg 2015, 00:13

Nije brat e problem je sto nasima zao dati dobre pare za dugorocno resenje pa I tako I trabsfer politika sve se svodi na menadjerske talove... I sto jos nismo ocistili klub od nahalaca I onih koji ne trebaju biti u ovom projektu FK SARAJEVO pocevisi od SD pa do SS I igraca
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 avg 2015, 00:19

FrancescoTotti je napisao/la:off topic. cestitke zlatnim kosarkaskim momcima! i gledam tuge, onaj haad im sasio 2 velicine vece dresove... pa yebote :facepalm:
Dresovi su bukvalno iznajmljeni sa nalijepljenim imenima (i juniori i kadeti) jer se nije imalo para ni za kotizaciju, a kamoli za opremu.

Kad već o tome pričamo valja napomenuti da je naš bordo brat, jedan od najvećih mladih pitara u Krajini bio MVP na evropskom prvenstvu!!!
On voli Saraj'vo pravi je Hordaš, Džanan Musa jedan je od nas!!!
Samo Saraj'vo.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 avg 2015, 00:21

Od 1995 sve ekipe igraju bunker. Nazalost nikad nemasmo zevinicke ose na klupi.

Moras znat igrat protiv bunkerasa. Ako nemas napadacki trio ko barselona onda igraj ko celzi povucenije na umoranje protivnika. Znaci, kontrolisi utakmicu na sredini ostavi duljevica krstu na klupi, ubaci ih u 60 minuti ako bude 00.

Samim kontrolisanjem sredine sigurno u 60 minuta ce se preko 50% ekipa zaletit da napadnu bar par puta tad kontra i to je to.

Mi netrebamo igrat svi u napad jedan je hase taktiku izgidosenam najbolji igrac-i (benko) i kontra produktivno je, jer protivnik (travnik) se brani 90 min samim tim i odmorni su i jedna suplja kotrusa i go.

Mislim da lazni mostarci na ovaj fazon igraju.

Al, bez obzira koja taktika i ko bio trener, sve dok uprava nebude imala klauzule u ugovorima da trener moze dat igracu ciste papire i nogu u guzicu radi nezalaganja i remecenja klubske discipline a da pritom klub nemora da mu izmiri citav ygovor vec samo (10% ugovora). Mislim da ne cemo imat onakav klub koji zelimo. I naravno, uprava mora dat treneru apsulutnu slobodu o odlucivanju ko ce igrat.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: OsmanhodzicBuco, pitar9876 i 33 gosta.