Upravo sam procitao da je taj sistem u Velsu uveden od sezone 2010/11, tako da je prilicno rano ocijeniti koliko se liga popravila. Uostalom, neki klubovi iz Velsa igraju u engleskim ligama tako da se oni ne mogu porediti sa nama.Adviser je napisao/la:@ZaZelju
Tako se igra u Velsu, na to sam mislio kad sam pominjao Play-off. U redu, svako ima svoje mišljenje ...
@pobjedesve
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
-
- Kontakt:
Po vasm pisanjima moze se zakjuciti da su glavni krivic ovakvog stanja nogometa u BiH NAVIJACI. 90% od vas nije otislo ni na jedno gostovanje sa navijacima, pa da vidite sta jedan navijac mora proci kada ide npr u Mostar, Široki, Bijeljinu itd. Otidjite i pormjenit ce te pricu. Ne kazem da navijaci nisu krivi za npr to sto se desilo sad na zadnjem derbiju ili prije par godina u Banja Luci, ali pogledajte druge drzave Grcka, Poljska i vidjet ce te u kojoj mjeri je tamo huliganizam zastupljen. Smijesno je da policija stalno neke strajkove organizuje a ne moze 100 ljudi obezbjediti na stadionu. Smijesno je da se svake sedmice neka navijacka skupina vrati sa gostovanja radi toga sto ne mogu obezbjediti sigurnost navijaca. Pa takve klubove koji nemaju adekvatne uslove i koji nemaju MUP koji to moze obezbjediti treba izbaciti iz lige.
Navijac kad krece na gostovanje svjestan je da gubi pravo na slobodu govora, pravo na slobodu kretanja kad je u prisustvu policije. To su tolike torture kao da su dosli ljudi iz KPD Zenica.
Pustite se vi navijaca, zabavite se ligom, savezom i ljudima koji donose zakone.
Navijac kad krece na gostovanje svjestan je da gubi pravo na slobodu govora, pravo na slobodu kretanja kad je u prisustvu policije. To su tolike torture kao da su dosli ljudi iz KPD Zenica.
Pustite se vi navijaca, zabavite se ligom, savezom i ljudima koji donose zakone.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
- RezervniGolman
- Kontakt:
Zenicanin pa o tome i govorimo. O gostovanjima necu jer sam ih imao jedno 300 dok se ti nisi ni rodio. Jest problem sto se vracaju navijaci i u pravu si da MUP nije bas nesto sposoban ali treba uzeti u obzir njihove zavezane ruke. Zakon i samo zakon. Pravi se majmun ti ili ja na nekom stadionu,dodji pjan nadrogiran pravi belaj i kad te opali po usima za pet stoja ili strpa u tvorza jedno pola godine qurac ces se vise zajebavat. Za 20 godina(dajem ti primjer) moci cemo bar mi u Mostaru pjeske pojedinacno na obadva derbija
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
-
- Kontakt:
Ma brate kakav zakon? Koji to zakon kaze da ne mogu otici u Mostar na utakmicu jer se kombiji i privatna auta ne racunaju u orgnaizovani prevoz iako smo ranije uredno bili najavljeni? Kao samo autobusi se racunaju pod organizovanim prevozom!? Nema tog zakona, tim ppstupkom se direktno prekrsio ustav BiH.RezervniGolman je napisao/la:Zenicanin pa o tome i govorimo. O gostovanjima necu jer sam ih imao jedno 300 dok se ti nisi ni rodio. Jest problem sto se vracaju navijaci i u pravu si da MUP nije bas nesto sposoban ali treba uzeti u obzir njihove zavezane ruke. Zakon i samo zakon. Pravi se majmun ti ili ja na nekom stadionu,dodji pjan nadrogiran pravi belaj i kad te opali po usima za pet stoja ili strpa u tvorza jedno pola godine qurac ces se vise zajebavat. Za 20 godina(dajem ti primjer) moci cemo bar mi u Mostaru pjeske pojedinacno na obadva derbija
I ja kazem neka uvedu taj zakon pa da vise mogu otici na svaku utakmicu na miru.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
-
- Kontakt:
Mili, cini mi se da poistovjecujes play-off sa ligom za prvaka. U ligi za prvaka nema nokaut-a. Koliko si skupio bodova do tada to ti ostaje i dalje,samo sto nastavljas dalje prvenstvo sa ostalih npr. 5 klubova. I onda i tu ide dvokruzni sistem. Nemas gdje stimat,samo sto igraju najbolji jedni protiv drugih. Eno,u Belgijanaca funkcionise besprijekorno godinama.Adviser je napisao/la: Tako se igra u Velsu, na to sam mislio kad sam pominjao Play-off. U redu, poštujem, svako ima svoje mišljenje ... da ovako fino diskutuju oni iz saveza, gdje bi nam kraj bio, imali bi ligu za poželiti.![]()
@pobjedesve
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Velež rješio da nas ponovo izbaci iz lige 

Lete crveni kartoni, Drina, Borac, Vitez, Mladost
bas zanimljivo

S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
I Radnik 

[youtube][/youtube]
vedator je napisao/la:[youtube][/youtube]

S E M P E R - V I R I D I S
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Prekid u Lukavcu. Jedan od redara je nokautirao Vojvodića.
Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
maxmore je napisao/la:Prekid u Lukavcu. Jedan od redara je nokautirao Vojvodića.

A navijaci u Travniku

Nije sezona sjena inače bi bila bar jedna dimna zavjesa.hilmo je napisao/la:maxmore je napisao/la:Prekid u Lukavcu. Jedan od redara je nokautirao Vojvodića.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A navijaci u Travniku![]()
![]()
![]()

Široki . Brate samo Široki!
Lištica
Lištica
Ma nema to smisla igrati u malim ligama, u tvom slučaju u ligi sa 12 klubova.ZaZelju je napisao/la: Liga od 12 klubova, gdje bi se liga nakon zavrsenih 22 kola podijelila na ligu za prvaka i ligu za opstanak, u obje lige po 6 klubova. Onda imas dvije mini lige gdje klubovi ponovo igraju po dvije utakmice medjusobno, znaci jos 10 kola, to je ukupno 32 kola u sezoni, sto je sasvim solidno. To je mnogo zanimljivije nego cetverokruzno takmicenje koje moze biti dosadno, jer se u ovom slucaju konkurenti za titulu i Evropu sastaju jos dva puta, tako da je u ligi za prvaka svaka utakmica derbi. Isto tako u ligi za opstanak klubovi u medjusobnim duelima se bore za opstanak u ligi. U ovakvom sistemu svi se klubovi bore za sto bolje plasman na kraju sezone, tu jos dodaj i raspodjelu novca koja ce nagraditi klubove od 1 do 10 mjesta, znaci sve klubove po zasluzi osim dva koja ispadaju,onda nema sanse da tu bude bilo kakvih namjestanja.
Eto našli ste podatak da se tako igra samo u Velsu, nije neka liga za primjer.
Ako liga broji 18 klubova, onda je to dosta opravdano, jer je sigruno da postoji velika razlika u kvaliteti između prvih 5 i zadnjih 5, ali u ligi sa 12 timova, pogovoto ovako izjednačenoj kakva je naša, to nema smisla. Po meni.
Lako bi se moglo desiti da prvi iz lige za opstanak na kraju ima više bodova od zadnjeg u ligi za prvaka.
12 ekipa trokružno ili 10 četverokružno.
Imamo primjer iz Hrvatske čiji savez mnogo više vodi brigu o domaćoj ligi nego naš, pa su ukinuli razigravanje i rezultati su vidljivi. Nije to samo do sistema takmičenja, ali svakako da i on igra važnu ulogu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ko li je sad kriv za nerede u Travniku?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ja to nazivam play off-om jer je jednostavnije reći na šta mislim, a i ovi na rezultati .com ga tako zovu, doigravanje ako ti je lakše. Meni je to buraz glupost, baš sam vođen primjerom Belgijske lige kada to mislim, nikako mi se ne sviđa taj sistem. Evo konkretno, Standard osvojio prvo mjesto u regularnom dijelu (http://www.****/tablica/IyyFKm ... le;overall), bukvalno se napatio, kasnije izgubio titulu u doigravanju od trećeplasirane ekipe od koje je imao deset bodova više, ŽALOSNO! Zar ne?neroazzuro je napisao/la:Mili, cini mi se da poistovjecujes play-off sa ligom za prvaka. U ligi za prvaka nema nokaut-a. Koliko si skupio bodova do tada to ti ostaje i dalje,samo sto nastavljas dalje prvenstvo sa ostalih npr. 5 klubova. I onda i tu ide dvokruzni sistem. Nemas gdje stimat,samo sto igraju najbolji jedni protiv drugih. Eno,u Belgijanaca funkcionise besprijekorno godinama.Adviser je napisao/la: Tako se igra u Velsu, na to sam mislio kad sam pominjao Play-off. U redu, poštujem, svako ima svoje mišljenje ... da ovako fino diskutuju oni iz saveza, gdje bi nam kraj bio, imali bi ligu za poželiti.![]()
@pobjedesve
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 08 nov 2014, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Nakarataj plave 

Ide zabrana gostujucih navijaca 100% 

Dobar način da se smanji liga, izbacivanjem klubova kao kazna.
Tako pojedinci predložiše da Slobodu treba izbaciti nakon dešavanja iz 8 kola. Nešto su se ušutili zadnja 2-3 kola. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.