Ova nasa liga ako se bude skracivala sigurno nece brojati manje od 12 klubova. Tako da ne vidim razlog zasto se ne bi igrao play off za prvaka i za opstanak. Prvih 6 idu za prvaka gdje prenose bodove protiv ekipa koje takodjer razigravaju za prvaka, a isto tako i za opstanak.ceze je napisao/la:Play off i razigravanje se igra ukoliko je liga velika, bar tad ima više smisla nego kad ima 10-ak klubova.Evolution87 je napisao/la:Najbolje bi bilo da liga ima 12 klubova gdje ce se igrati play off za prvaka i razigravanje za opstanak.
Poljska i Belgija su lige u kojima se igra tako i to su velike lige, nama uzor trebaju biti Hrvatska, Švicarska i Austrija.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Evolution87
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- Goalgetter
- Kontakt:
Napokon vise da se ozbiljno krenulo sto se tice smanjenja lige.
Liga od 10, maximalno 12 klubova je najbolje rjesenje za poboljsanje kvaliteta lige. Po meni, jedina mana tog sistema je, da klubovi u toku sezone 4x igraju jedno protiv drugog, sto i u Austrijskoj ligi nekad zna biti poprilicno dosadno, ali sigurno da je bolje nego ovaj sada sistem.
Liga od 10, maximalno 12 klubova je najbolje rjesenje za poboljsanje kvaliteta lige. Po meni, jedina mana tog sistema je, da klubovi u toku sezone 4x igraju jedno protiv drugog, sto i u Austrijskoj ligi nekad zna biti poprilicno dosadno, ali sigurno da je bolje nego ovaj sada sistem.
-
- Moderator
- Kontakt:
+ bi dobili ljude na stadione baGoalgetter je napisao/la:Napokon vise da se ozbiljno krenulo sto se tice smanjenja lige.

Jel ko prica o ovome koliko ce biti ljudi na stadionima ?
-
- Kontakt:
Kolko dugo masa ljudi i firmi ceka da im Zeljeznicar plati sto je njihovoOsim: Čekamo tri godine na nešto što je naše

- badblueboylivno
- Kontakt:
"Mi nećemo ulaziti u nadležnosti entitetskih saveza, to pripada njima, a i njihovi predsjednici i predstavnici sjede u Skupštini N/FSBiH. Koliko ja znam Prva liga Republike Srpske pred početak ove sezone smanjena je sa 16 na 14 klubova, a planirano je novo smanjenje sa 14 na 12 timova", kazao je Ljubojević
Dakle, predstavnik entitetskog saveza ne zna koliko je klubova entitetska liga, u koju se isti savez kune i koju ne da, imala u prošloj sezoni.
Dakle, predstavnik entitetskog saveza ne zna koliko je klubova entitetska liga, u koju se isti savez kune i koju ne da, imala u prošloj sezoni.

Hayley <3
Liga od 12 klubova, gdje bi se liga nakon zavrsenih 22 kola podijelila na ligu za prvaka i ligu za opstanak, u obje lige po 6 klubova. Onda imas dvije mini lige gdje klubovi ponovo igraju po dvije utakmice medjusobno, znaci jos 10 kola, to je ukupno 32 kola u sezoni, sto je sasvim solidno. To je mnogo zanimljivije nego cetverokruzno takmicenje koje moze biti dosadno, jer se u ovom slucaju konkurenti za titulu i Evropu sastaju jos dva puta, tako da je u ligi za prvaka svaka utakmica derbi. Isto tako u ligi za opstanak klubovi u medjusobnim duelima se bore za opstanak u ligi. U ovakvom sistemu svi se klubovi bore za sto bolje plasman na kraju sezone, tu jos dodaj i raspodjelu novca koja ce nagraditi klubove od 1 do 10 mjesta, znaci sve klubove po zasluzi osim dva koja ispadaju,onda nema sanse da tu bude bilo kakvih namjestanja.ceze je napisao/la:Play off i razigravanje se igra ukoliko je liga velika, bar tad ima više smisla nego kad ima 10-ak klubova.Evolution87 je napisao/la:Najbolje bi bilo da liga ima 12 klubova gdje ce se igrati play off za prvaka i razigravanje za opstanak.
Poljska i Belgija su lige u kojima se igra tako i to su velike lige, nama uzor trebaju biti Hrvatska, Švicarska i Austrija.
@ZaZelju

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
to je dobro kad se pise ali u realnosti to bi bila skroz druga prica. puno vise jakih utakmica, puno cesce utakmice visokog rizika, sto znaci svaka druga bi takva bila. policija bi stalno imala posla. derbi budi ne tako cesto uvijek neki problem, utakmice Zelje i Sarajeva u Mostaru, Sirokom uvijek neki belaji tako da o te price nema nista jos zadugo. mozda se pocelo nesto pisati, pokretati ali sve to je jos nerealno.ZaZelju je napisao/la:Liga od 12 klubova, gdje bi se liga nakon zavrsenih 22 kola podijelila na ligu za prvaka i ligu za opstanak, u obje lige po 6 klubova. Onda imas dvije mini lige gdje klubovi ponovo igraju po dvije utakmice medjusobno, znaci jos 10 kola, to je ukupno 32 kola u sezoni, sto je sasvim solidno. To je mnogo zanimljivije nego cetverokruzno takmicenje koje moze biti dosadno, jer se u ovom slucaju konkurenti za titulu i Evropu sastaju jos dva puta, tako da je u ligi za prvaka svaka utakmica derbi. Isto tako u ligi za opstanak klubovi u medjusobnim duelima se bore za opstanak u ligi. U ovakvom sistemu svi se klubovi bore za sto bolje plasman na kraju sezone, tu jos dodaj i raspodjelu novca koja ce nagraditi klubove od 1 do 10 mjesta, znaci sve klubove po zasluzi osim dva koja ispadaju,onda nema sanse da tu bude bilo kakvih namjestanja.ceze je napisao/la:Play off i razigravanje se igra ukoliko je liga velika, bar tad ima više smisla nego kad ima 10-ak klubova.Evolution87 je napisao/la:Najbolje bi bilo da liga ima 12 klubova gdje ce se igrati play off za prvaka i razigravanje za opstanak.
tako da se dzaba uzbudjujete, pravite sisteme kad od toga nece biti nista. jer kod nas nisu navijaci, nego divljaci u pitanju. naravno ne kazem svi, ali je dovoljno da ima 50 debila koji ce napraviti belaj i sta onda ? prekidaj utakmicu, mlati raju i slicno.
nazalost to ce jos ostati samo na papiru..
Da se razumijemo, liga 12 se nigdje, osim u Velsu, ne igra dvokružno, kako bi pojedini ovdje željeli da igramo. U svim ligama od 12 klubova se igra trokružni sistem (33. kola)! Ne znam kako je tačno regulisano ali, u ligi 12 (trokružno) neki timovi u međusobnim duelima sa pojedinim timovima bi morali igrati dva puta kao gosti, što je po meni nepošteno. Cilj skraćenja lige je povećati kvalitet iste! Prema tome, kvalitet lige se samo može povećati ligom 10 četverokružno (36. kola) bez obzira što bi to nekom možda moglo biti "dosadno", konstantno bi se igrale jake utakmice. Liga 12 dvokružno se igra samo u Velsu sa tim Play-off sistemom koji pominjete. Jeste li čuli da je niki klub iz Velsa nešto postigao u Evropi, odnosno, je li postao kvalitetan obzirom da dolazi iz lige 12 (dvokružno+Play-off)? Kvalitetom, liga im je u rangu amaterskih sa sistemom koji igraju! Prema tome, ako je osnovni cilj skraćenja podići kvalitet lige onda nećemo ništa postići ligom 12. To su definitivno, ako malo istražite na netu, najgluplji sistemi za igranje. Liga 10 je jedini spas BH fudbala!
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 08 nov 2014, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Liga 12, 32 kola. Nakon 22.kola odvaja se 6 za prvaka i 6 za opstanak.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- RezervniGolman
- Kontakt:
Slozio bi seSabinho je napisao/la:Liga 12, 32 kola. Nakon 22.kola odvaja se 6 za prvaka i 6 za opstanak.

KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
KLUB SVIH NAS.
Zar stvarno mislite da ce biti nesto od svega ovoga? Pa da li samo znate da ne moze samo doci do rekonstrukcije premijer lige vec i ostalih takmicenja kojih u Bosni ima xy.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
To ti je taj dvokružni sistem koji se igra samo u Velsu, o kojem sam pisao u prošlom postu. Ako želimo u biti u rangu Velsa i njihove amaterske lige onda nam je taj siistem idealan. Po meni, play-off je najveća glupost koju su izmislili! Nevezano samo za ligu 12, zna se desiti da se timovi iz vrha ili sa dna toliko bodovno odvoje da je igranje play-off-a besmisleno. Što raja često kažu za play-off, pogotovo kladioničari, "play-off je izmišljen kako bi se moglo štimati". Nepošteno je da neki tim cijelu sezonu dobro igra, izbori prvo mjesto i onda ga izgubi kroz neki izmišljeni play-off, ŽALOSNO!Sabinho je napisao/la:Liga 12, 32 kola. Nakon 22.kola odvaja se 6 za prvaka i 6 za opstanak.
- RezervniGolman
- Kontakt:
Jest brato ali bi imao svake godine 4X Zeljo-Sarajevo i gomilu derbija u play offu za prvaka. Bila bi isto zanimljiva liga za opstanak. Qurac prodavat i namjestat. Uz to tribine ce sigurno biti punijeAdviser je napisao/la:To ti je taj dvokružni sistem koji se igra samo u Velsu, o kojem sam pisao u prošlom postu. Ako želimo u biti u rangu Velsa i njihove amaterske lige onda nam je taj siistem idealan. Po meni, play-off je najveća glupost koju su izmislili! Nevezano samo za ligu 12, zna se desiti da se timovi iz vrha ili sa dna toliko bodovno odvoje da je igranje play-off-a besmisleno. Što raja često kažu za play-off, pogotovo kladioničari, "play-off je izmišljen kako bi se moglo štimati". Nepošteno je da neki tim cijelu sezonu dobro igra, izbori prvo mjesto i onda ga izgubi kroz neki izmišljeni play-off, ŽALOSNO!Sabinho je napisao/la:Liga 12, 32 kola. Nakon 22.kola odvaja se 6 za prvaka i 6 za opstanak.
KLUB SVIH NAS.
KLUB SVIH NAS.
Znajući naš mentalitet, bilo bi mrtvih glava u tom play off-u, pogotovo u play off-u za ostanak. Sumnjam da bi kod nas to bilo održivo. U redu, poštujem mišljenje ali, po meni, liga sa play off-om nije nikakvo rješenje.
Imaš to (4x) i u ligi 10!
- RezervniGolman
- Kontakt:
Izgleda druze jos jedna mrtva glava je potrebna da se donese zakon o huliganizmu na sportskim terenima tako da je bolje da sto prije padne. Sad koja ce grupa izgubit svog člana ili članova ostaje da čekamoAdviser je napisao/la:Znajući naš mentalitet, bilo bi mrtvih glava u tom play off-u, pogotovo u play off-u za ostanak. Sumnjam da bi kod nas to bilo održivo. U redu, poštujem mišljenje ali, po meni, liga sa play-off-om nije nikakvo rješenje.
KLUB SVIH NAS.
KLUB SVIH NAS.
zvala bi se play off savezna liga...

Ne znam kakav sistem se igra u Velsu, ali ovo sto ja predlazem nema play-off-a. Znaci igra se regularnih 22 kola, a onda se formiraju liga za prvaka i liga za opstanak. Svi se bodovi prenose, samo sto se igra jos deset kola u mini ligama, to je na kraju ukupno 32 kola. U ligi za prvaka svaka utakmica bi bila derbi jer u toj ligi bi imao klubove kao sto su Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski, Siroki, mozda jos Borac, Olimpic ili Velez, te nadajmo se u skorijoj buducnosti Slobodu ili Celik. Ovi klubovi bi igrali jos po dvije utakmice medjusobno sto bi sigurno podiglo kvalitet i pomoglo klubovima koji idu u Evropu da budu sto spremniji i u boljoj formi u evropskim takmicenjima. U ligi za opstanak klubovi imaju sansu da protiv klubova koji su im glavni konkuretni izbore opstanak. Jos jednom da napomenem da nema play-off-a i da se svi bodovi prenose. Sve ovo, uz nagradni fond gdje ce se novac dijeliti po osvojenom mjestu na tabeli na kraju sezone, bi sigurno popravilo kvalitet u nasoj ligi.Adviser je napisao/la:To ti je taj dvokružni sistem koji se igra samo u Velsu, o kojem sam pisao u prošlom postu. Ako želimo u biti u rangu Velsa i njihove amaterske lige onda nam je taj siistem idealan. Po meni, play-off je najveća glupost koju su izmislili! Nevezano samo za ligu 12, zna se desiti da se timovi iz vrha ili sa dna toliko bodovno odvoje da je igranje play-off-a besmisleno. Što raja često kažu za play-off, pogotovo kladioničari, "play-off je izmišljen kako bi se moglo štimati". Nepošteno je da neki tim cijelu sezonu dobro igra, izbori prvo mjesto i onda ga izgubi kroz neki izmišljeni play-off, ŽALOSNO!Sabinho je napisao/la:Liga 12, 32 kola. Nakon 22.kola odvaja se 6 za prvaka i 6 za opstanak.
-
- Kontakt:
imamo isto misljenje ja i tiAdviser je napisao/la:Znajući naš mentalitet, bilo bi mrtvih glava u tom play off-u, pogotovo u play off-u za ostanak. Sumnjam da bi kod nas to bilo održivo. U redu, poštujem mišljenje ali, po meni, liga sa play-off-om nije nikakvo rješenje.

liga 10 i cetverokruzno, to je 36 kola ako se ne varam, ako imamo sad 30, ne vidim neki veliki napor da se ubaci jos po 3 u obje polusezone. Play-off mi je prava glupost, zamisli prvi klub ima 72 boda a drugi 43 i on mora igrati utakmicu sa njim da rijesi prvaka

imas 36 utakmica pa izvoli, ko je najbolji i najspremniji nek pobijedi. A ja bih napravio play-off za opstanak izmedju ovih posljednih ekipa nase lige i prvih ekipa druge lige(za koju bi volio da je ujedinjena, jer ovako nema smisla) Npr. posljednje 2 ekipe ispadaju, ona sto je zadnja automatski ispada, a predzadnja igra play-off sa timom koji je drugi u drugoj ligi. Naravno prvak druge lige ulazi automatski
a... pehari su tu
@ZaZelju
Tako se igra u Velsu, na to sam mislio kad sam pominjao Play-off. U redu, poštujem, svako ima svoje mišljenje ... da ovako fino diskutuju oni iz saveza, gdje bi nam kraj bio, imali bi ligu za poželiti.
@pobjedesve
Tako se igra u Velsu, na to sam mislio kad sam pominjao Play-off. U redu, poštujem, svako ima svoje mišljenje ... da ovako fino diskutuju oni iz saveza, gdje bi nam kraj bio, imali bi ligu za poželiti.

@pobjedesve

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.