FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

salinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la salinas » 23 jul 2018, 23:19

Ovdje je više neosporan kvalitet, imaju ga sigurno. Međutim, pored Beganovića koji sad polahko dobija priliku u reprezentaciji, ne znam ko je od pomenutih igrao? Smajića ne ubrajam među ove. Prema novim pravilima i plaćanjima za izobrazbu fudbalera, u cijenu ti se ubrajaju reprezentativni nastupi, broj utakmica u seniorskom timu, da li si bio kapiten. Boldirano je namjerno. Ako stvarno hoće to da uradi, to je samo da bi na osnovu izobrazbe izvlačio više para. Realno, mislite li da će Smajića slušati Ignjatović ili Ivetić, čovjek koji nema dlake na jeziku? Pa nije ni Senad toliko lud i glup.
Sem Dine, svi su igrali, ralicit broj nastupa (cini mi se Hodzic mali 1, Sasa 4, ima na transfermarkt, zavisi i od naklonosti i afiniteta selektora, a znamo kako to kod nas ide, da se ne lazemo :puke: ).. I de nemoj molim te da siris dezinformacije, veze sa vzom nema da nastupi za seniore i kapitenska traka uticu na visinu izobrazbe, ostalo navedeno stoji. I de reci ko je to iu skorije vrijeme bio bolji strijelac juniora od Sase, brzi i eksplozivniji od Dine.. pri tome, ne osporavam Edisov potencijal, naprotiv :thumbup:

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 23 jul 2018, 23:21

Daktilograf je napisao/la:
salinas je napisao/la:
Daktilograf je napisao/la:Smajić ima veliki problem, a on se zove Senad Mujkanović. Da je kojim slucajem Azmir dok je bio u Slobodi ovo radio il neko drugi, forsiranje Smajića ne bi naišlo na prepreku. Cak i kapitensku bi pravdali. Moze on nositi traku reda radi, autoritet u svlačionici se zna.

Nece Smajić još dugo ostat u Slobodi, zlatna je on koka nama, mozda vec i za ovu godinu. Ali polahko.
Sto se tice nase ostale djece, oni prvo moraju ohladiti glavu i skontati da postoje autoriteti u svlačionici poput Ivetica, sad Alispahića, a ne dizati nos na svaki ukor upucen od njih njima, a to rade jer vec sebe smatraju velikim igracinama.
Daktilograf, vidim da si upucen, sto bi se reklo, "iz prve ruke". Daj malo konkretnije.. ? Vidi se i da zastupas selektivan i nesistematican izbor igraca, posebno omladinaca... Nekome se tolerise, a nekome ne! U cemu je stvar?!
Ma nema ti tu puno pametovanja. Je li slučajno da Smajić igra od najmlađih selekcija za reprezentaciju i da sa 18 godina dobije poziv u U21? Ne može biti slučajno. Ovdje u Slobodi ima problem što mu je Mujkanović dajidža. Čovjek koji šta god uradi, bilo dobro ili loše, gleda se kao propast Slobode. Kritikuju ga zbog Petrovića, a niko ne pita kolika su mjesečna izdvajanja za Petrovića bila. Na platu koju je imao i to se dodavalo, pa koliko pojede i popije. U restoranu u kojem ja radim, mjesečno je pravio račun oko 1000 KM, a nije svaki dan tu jeo. Svaki račun se fakturisao na Slobodu. Priča ide da kod Petrovića Smajić ne bi ovako lahko prolazio. Sam Petrović je više puta pričao o njegovom talentu i svemu što može, samo treba izvući iz njega. Kod njega je bio redovan u postavi.

Volio bih ja i Dinu Hodžića gledati i Armina i Sašu i Beganovića. Beganovića možemo očekivati ove sezone češće. Dobar je momak, hladan i polahko stiče potrebnu rutinu. Ima Terzića na svojoj poziciji, kvalitetnog desnog beka s kojim se mora boriti za mjesto. Armin će postepeno dobijati šansu. Vjerujem da će imati minutažu sličnu koju je npr Beganović imao prošle sezone. Saša isto tako. Što se Dine tiče, on mora promijeniti svoj stav i ponašanje. Pratite ga po gradu kad hoda kako se ponaša. On već sad ima stav Ronalda prema ponašanju. To nije zdravo. Loše utiče kako na njega kao osobu, tako i kao igrača. Ako njemu Ivetić "ne smije" ništa reći za ponašanje, dolaske na treninge navrijeme, kao kapiten, ko onda smije?

Ovdje je više neosporan kvalitet, imaju ga sigurno. Međutim, pored Beganovića koji sad polahko dobija priliku u reprezentaciji, ne znam ko je od pomenutih igrao? Smajića ne ubrajam među ove. Prema novim pravilima i plaćanjima za izobrazbu fudbalera, u cijenu ti se ubrajaju reprezentativni nastupi, broj utakmica u seniorskom timu, da li si bio kapiten. Boldirano je namjerno. Ako stvarno hoće to da uradi, to je samo da bi na osnovu izobrazbe izvlačio više para. Realno, mislite li da će Smajića slušati Ignjatović ili Ivetić, čovjek koji nema dlake na jeziku? Pa nije ni Senad toliko lud i glup.
Mozes ti njega imenovati Reisulemom a ne kapitenom da mu povecas cijenu kad taj kao napadac ne postize golove, pa nisu ni ovi sto ga navodno zele toliko naivni. Prosle sezone 6 golova od toga 4 mrtvom Vitezu.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 23 jul 2018, 23:45

Momka treba pustiti i spustiti malo. Manite se price kapitenska traka i ostale brojke i slova pri prodaji.
Samo kvalitet igara golovi asistencije i sl prodaju igrača. On je talenat ali ako se nastavi ovako na silu gurati nema ništa od njega. Jednostavno je ovdje sredina takva. Tribina i cijeli Grad je “gurao” najmladjeg debitanta Tarika, a ne daidza amidza trener i sl. Ogromna je to razlika. Usporedio sam dva igrača tek da napomenem da nedaj boze poraza dva vezana ili gluho bilo tri taj dečko bi bio okrakteriziran kao glavni krivac.
Daktilografa bi pitao jel 1000!km iz restorana skuplje od dva laika koja nas guraju na dno i ispod toga.
Jel neznalice kojima ne trebaju pripreme i kojima je bukinje top destinacija treba uopste plaćati
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 23 jul 2018, 23:56

Mi moramo istrpit te mladje igrace i oprostit poneku gresku, to nam je jedini put da nekoga prodamo da se izvucemo iz dugova a onda ce vjerujte sve biti lakse, ne moze se preko noci nesto postic a usralo se u zadnjih 15god debelo.
Grijesio je i Azir i vjerovatno ce opet pogrijesit ali ipak ima kvalitete, Piric da ne pricamo, Todor isto tako bio pljuvan ovde.
Smajic da ponovi proslu sezonu i da 7-8 golova on ce 100% biti unovcen, Mulahusejnovic dade 7 golova za GOSK, Zrinjski ga uvali Mariboru odma.

Uz to Smajic se mora vise trudit, nema setanja po terenu vrsi presing trci za svakom loptom pa makar se potrosio za 45.min, publika bi to znala nagraditi ne sumnjam.

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 24 jul 2018, 13:14

u 18:00h prijateljska na Husinu...

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 24 jul 2018, 13:35

Defanzivac tuzlanske Slobode Nikola Vasiljević prije nekoliko dana dobio je ponudu iz Kazahstana, koja je finanijski privlačna, pa bi se iskusni stoper vrlo rado priključio Ordobasyju.
Iako su mnogi mediji prenijeli informaciju da je Vasiljević protiv Zrinjskog odigrao svoju prvu i posljednju utakmicu, iz Slobode se neće tek tako odreći ovog stopera.
Vasiljević je ovoga ljeta potpisao ugovor sa Slobodom, pa samim time ne može tek tako otići u Kazahstan. U Slobodi, prema informacijama sa kojim raspolaže ****, neće ga zasigurno pustiti bez novčane naknade, što zbog toga jer je ugovorom vezan, ali i igrač na kojeg se najozbiljnije računa u klubu sa Tušnja.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 24 jul 2018, 13:40

FK Sloboda u problemu zbog stopera: Cijela procedura mora biti obnovljena
Nogometaši Slobode porazom su počeli novu sezonu izgubivši na Tušnju od Zrinjskog, prikazavši pri tome neubjedljivu igru.
Tuzlaci će danas u Husinu kod Tuzle odigrati prijateljsku utakmicu s niželigašem „Husinskim rudarom Zrinskim“, kao dio priprema za narednu utakmicu koju u subotu igraju protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku.
– Želimo našim igračima pružiti priliku za uigravanje, a i da pomognemo Husinjanima da ožive nogomet u ovom mjestu, koji je u posljednje vrijeme gotovo zamro – kaže za Fenu sportski direktor Slobode Denis Karić.
Stoper Nikola Vasiljević, koji je protiv Zrinjskog odigrao solidno, najavio je mogućnost odlaska već nakon prvog kola, jer je navodno dobio primamljivu ponudu iz Kazahstana.
– Još je tu, ali neće moći otići tek tako. Postoje obaveze prema Slobodi – napominje Karić.
Sloboda bi u slučaju Vasiljevićevog odlaska mogla ostati bez klasičnog stopera, jer nije sigurno da će do subote probleme s „papirima“ riješiti Aleksandar Ignjatović. Nije ga bilo protiv Zrinjskog, jer iz Službe za poslove sa strancima BiH još nije dobio boravišnu dozvolu. S obzirom da je nakon isteka ugovora sa Slobodom napustio Tuzlu i otišao u Srbiju, cijela procedura mora biti obnovljena.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 24 jul 2018, 13:51

Nadam se da iznos koji uzmu za Vasiljevica,nece ostati tajna,kao Darka Todorovica :kafa:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 24 jul 2018, 18:36

Jel nas to gaze Husinski rudari Zrinjski pa niko nista ne piše? :kafa:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 24 jul 2018, 18:38

hondas je napisao/la:FK Sloboda u problemu zbog stopera: Cijela procedura mora biti obnovljena
Nogometaši Slobode porazom su počeli novu sezonu izgubivši na Tušnju od Zrinjskog, prikazavši pri tome neubjedljivu igru.
Tuzlaci će danas u Husinu kod Tuzle odigrati prijateljsku utakmicu s niželigašem „Husinskim rudarom Zrinskim“, kao dio priprema za narednu utakmicu koju u subotu igraju protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku.
– Želimo našim igračima pružiti priliku za uigravanje, a i da pomognemo Husinjanima da ožive nogomet u ovom mjestu, koji je u posljednje vrijeme gotovo zamro – kaže za Fenu sportski direktor Slobode Denis Karić.
Stoper Nikola Vasiljević, koji je protiv Zrinjskog odigrao solidno, najavio je mogućnost odlaska već nakon prvog kola, jer je navodno dobio primamljivu ponudu iz Kazahstana.
– Još je tu, ali neće moći otići tek tako. Postoje obaveze prema Slobodi – napominje Karić.
Sloboda bi u slučaju Vasiljevićevog odlaska mogla ostati bez klasičnog stopera, jer nije sigurno da će do subote probleme s „papirima“ riješiti Aleksandar Ignjatović. Nije ga bilo protiv Zrinjskog, jer iz Službe za poslove sa strancima BiH još nije dobio boravišnu dozvolu. S obzirom da je nakon isteka ugovora sa Slobodom napustio Tuzlu i otišao u Srbiju, cijela procedura mora biti obnovljena.
Kad se sjetim tog Zrinjskog u ratu. Jaka ekipa sa dobrom opremom. . . Vidjelo se da ih je neko tad izvana finansirao

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 24 jul 2018, 20:13

11:0, gdje ste sada hejteri Slobode :kafa:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 24 jul 2018, 20:15

Sad sam sa utakmice, ovi ljudi su nije da su amateri nego su ih iz kafane pokupili, igrali su i mjesani sastavi neki nasi igraci za njih igrali...
Bio je i Nalic na utakmici...

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 24 jul 2018, 20:33

Skojevski je napisao/la:Sad sam sa utakmice, ovi ljudi su nije da su amateri nego su ih iz kafane pokupili, igrali su i mjesani sastavi neki nasi igraci za njih igrali...
Nemoj tako nas pravnik je njihov standarni stoper :lol:

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 24 jul 2018, 20:40

HElo je napisao/la:
Skojevski je napisao/la:Sad sam sa utakmice, ovi ljudi su nije da su amateri nego su ih iz kafane pokupili, igrali su i mjesani sastavi neki nasi igraci za njih igrali...
Nemoj tako nas pravnik je njihov standarni stoper :lol:
Ma haj nije bitno uopste, trening utakmica, jutros trening malo utakmica trcanje cisto radi rutine.

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 24 jul 2018, 20:59

https://sportsport.ba/fudbal/nalic-nasl ... ica/284479

Sta ti je rec novinarstvo, da nisam napisao da je bio ne bi ni bilo ovog clanka...
Posljednjih dana viđen je kako intenzivno prati treninge Slobode a lik juce dosao u Tuzlu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 jul 2018, 21:02

Skojevski je napisao/la:
juvebosna je napisao/la:Upravo sam od svog izvora saznao da bi novi trener mogao biti Zlatan Nalic.
Taj izvor mi je dosad davao prave info
Ali kad mi je rekao tko bi mogao bit clan strucnog staba moja reakcija :shock: :shock:
Bivsi reprezentativac i jako ime :shh:
Cini se da moglo biti to ozbiljno ali vidjet cemo
Sutra cu znati vise
...
Evo sportsport objavio da Nalic mozda dolazi na Tusanj
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 24 jul 2018, 21:05

Skojevski je napisao/la:https://sportsport.ba/fudbal/nalic-nasl ... ica/284479

Sta ti je rec novinarstvo, da nisam napisao da je bio ne bi ni bilo ovog clanka...
Posljednjih dana viđen je kako intenzivno prati treninge Slobode a lik juce dosao u Tuzlu.

Ja sada sa utakmice , a sto se tice Nalica prije sedam dana sam ga vidio u Tuzli, a njihov lik je bio gore na Husinu pa ne vidim gdje sta problem, licno momka znam . Vidio sam ga i na treningu Slobode prije sest sedam dana iz prikrajka posmatra, tako da nije da je bas do tebe. Avaj nije bitno ustvari bitno je da bi lijepo bilo da on dodje nama, i da sjedne na klupu svoje Slobode i ljubavi kako sam kaze
Sloboda je moja nacija

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 24 jul 2018, 21:07

Sunderland je napisao/la:

Ja sada sa utakmice , a sto se tice Nalica prije sedam dana sam ga vidio u Tuzli, a njihov lik je bio gore na Husinu pa ne vidim gdje sta problem, licno momka znam . Vidio sam ga i na treningu Slobode prije sest sedam dana iz prikrajka posmatra, tako da nije da je bas do tebe. Avaj nije bitno ustvari bitno je da bi lijepo bilo da on dodje nama, i da sjedne na klupu svoje Slobode i ljubavi kako sam kaze
ja imam info da je juce stigao.

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 24 jul 2018, 21:09

Skojevski je napisao/la:
Sunderland je napisao/la:

ja imam info da je juce stigao.
Mah dugo je vec ovdje, ima nekog posla dvije sedmice tri, ova prica se odavno koluta. Bilo bi lijepo da dođe što se mene lično tiče, iz jednog razloga što kada bi uzeo Slobodu nebi pet predsjednika klubova moglo reci da igra ovaj ili onaj, jer covjek nece da kalja svoj obraz.
Sloboda je moja nacija

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 24 jul 2018, 21:32

uz nalu se spominje i barbarez
fukare

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.