muamerc je napisao/la:Ne mozes raditi nesto protiv pravila i biti upravu. Ne znam kako to moze neko dozivljavati kao nesto ispravno.
Sve dok ovakve pojave dozivljavamo kao nesto dobro i kao nesto ispravno onda mozemo vidjeti do kojeg smo stepena civilizacije i kulture dogurali. Uvijek nam je neko drugi kriv, uvijek neko ima nesto protiv nas, sve sto mi uradimo je ispravo a nikako povresno; nikako da se osvijestimo, razmislimo i vidimo gdje smo i sta dalje; i da priznamo da smo u gotov svakom segmentu zivota zaostali. Kolektivna paranoja i sizofrenija.
To je to

Samo kod nas se mnogi zale eo recimo na situaciju kad su kriminalci iznad drzave, ali im je sasvim ok da je neko iznad rep i iznad svega...u ovom slucaju spahic. Ponavljam jos jednom da ne mogu shvatiti kako se ljudi ne zapitaju jel moguce toliko optuzbi na racun spahica nikada do sad nisu dobile demant od njegove strane. Kako je moguce da je vazda spahic upleten u sve moguce i nemoguce peripetije, al et nikad nije kriv.
Mene samo interesuje sta bi rekli pojedini da se ovo desilo na nasem stadionu na utakmici BiH-neko i da je igrac te NEKE rep uradio isto....Međutim imamo problem kao drustvo sto opravdavamo ono sto nam odgovoara,a isto tako i poricemo ono sto ne odogovar...
Posebno me nervira pateticna prica oko rep

pa mi cemo i za 100 godina pricat BIO JE RAT NISMO NISTA IMALI VIDI NAS SAD i slicno ...