Od svega ce mi najdraze biti ako se smanji liga sto necu citati naslove kao "Slavija desetkovana na gostovanju,bez 10-ice","Vitez putuje u Sarajevo bez 5-ice","Mladost na megdan Želji bez pola tima" itd. nece vise biti takvih kalkulacija i cudesnih ozdravljenja nekih igraca u samo tri dana.
Liga ce dobiti i na regularnosti i to je najvaznija promjena koja nas ocekuje.Svi ce morati u skoro svaku utakmicu uci 100% sto ce dici i kvalitet igre a i igraca koji ce imati vise jacih utakmica.
Nadam se Ligi 12 sa trokruznim sistemom takmicenja,odnosno 33 kola.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Jedinu losu stranu skracenja vidim u 2 gostovanja i 1 igranju kuci protiv direktnog konkurenta za nesto.Al to je sica u odnosu na ono sta bo sve dobili skracenjem.
pinoglavi je napisao/la:Jedinu losu stranu skracenja vidim u 2 gostovanja i 1 igranju kuci protiv direktnog konkurenta za nesto.Al to je sica u odnosu na ono sta bo sve dobili skracenjem.
Isto tako mozes imati protiv najslabijeg u ligi 2 gostujuce a konkurent protiv nekog jaceg.Izbalansiralo bi se to.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
bistrikboy je napisao/la:Od svega ce mi najdraze biti ako se smanji liga sto necu citati naslove kao "Slavija desetkovana na gostovanju,bez 10-ice","Vitez putuje u Sarajevo bez 5-ice","Mladost na megdan Želji bez pola tima" itd. nece vise biti takvih kalkulacija i cudesnih ozdravljenja nekih igraca u samo tri dana.
Liga ce dobiti i na regularnosti i to je najvaznija promjena koja nas ocekuje.Svi ce morati u skoro svaku utakmicu uci 100% sto ce dici i kvalitet igre a i igraca koji ce imati vise jacih utakmica.
12 ekipa, normalno kuci i u gostima sa svakim(22 utakmice) i onda 6 prvi za sampiona i evropu dok 6 ispod igra za opstanak, znaci jos 10 utakmica svakom i dolazimo do brojke od 32 utakmice gdje niko nije zakinut kao sto bi bio u trokruznom sistemu jer tu bi i sreca/nesreca u izvlacenju dosta odlucivala ko ce osvojit a ko ispast....
ficobahtic je napisao/la:Bugari smanjili ligu na 12 klubova, gledam ove godine i rumuni smanjuju sa 18 na 14...cak 6 timova ispada ove sezone a vjerovatno ce je jos smanjivati...
Ukoliko prije starta naredne sezone ne bude donesena odluka o smanjenju lige onda se slobodno mozemo izbrisati sa fudbalske mape evrope jer cemo sto se kvaliteta tice biti u rangu najlosijih timova ako vec i nismo, i naravno redovno primati od 7-17 golova u pretkolima.
Vi hoćete sigurno, ako uopšte izborite Evropu!
A nas nemojte tu ubacivati, molit' ću lijepo:
To sam ja, nema nas dvojica ili si kulturan decko pa persiras..
Sto ne vas? Nedavno ste primili 10 komada..
Da, da, ALI U PLAY OFFu EUROPA LIGE i to od ekipe čiji golman vrijedi više nego naš ČITAV KADAR, koja je trenutno TREĆA u BUNDESLIGI, koja je poderala Šalke 4:1 U GOSTIMA, kojoj ni GIGANT BAYERN nije uspio zabiti gola (odigrali 0:0), koja je nedavnom pobjedom nad Limassol-om oborila klupski REKORD sa čak 18 UZASTOPNIH UTAKMICA BEZ PORAZA i u formi su kao nikad U HISTORIJI! E sad', hajmo sačekati i vidjeti dokle ćemo tek dogurati na ljeto sa MEHOM KODROM na klupi i sa BENKOM u napadu i još par pojačanja kojih će SIGURNO biti već u zimskoj pauzi!
A vas je izbacio U DRUGOM PRETKOLUMAKEDOSNKI TAKSISTA! KRAJ PRIČE!
Inače, puna podrška smanjenju lige, taman da "bazu" oplodimo svaku godinu DUPLO!
Kad se fukara dokopa para, nosom nebo para. Ali glava i dalje suplja ostaje. Brzo su se zaboravili Sipatri i Crnogorci.
Vas najbolji igrac Jajalo iako ste mu nudili vile i ladje, upravo je otisao zbog kvaliteta lige. A vi mozete dovesti i 5 benka i Meha vi i dalje necete ostvariti neki rezultat u Evropi jer ste taraba od uprave do kluba.
bistrikboy je napisao/la:Od svega ce mi najdraze biti ako se smanji liga sto necu citati naslove kao "Slavija desetkovana na gostovanju,bez 10-ice","Vitez putuje u Sarajevo bez 5-ice","Mladost na megdan Želji bez pola tima" itd. nece vise biti takvih kalkulacija i cudesnih ozdravljenja nekih igraca u samo tri dana.
12 ekipa, normalno kuci i u gostima sa svakim(22 utakmice) i onda 6 prvi za sampiona i evropu dok 6 ispod igra za opstanak, znaci jos 10 utakmica svakom i dolazimo do brojke od 32 utakmice gdje niko nije zakinut kao sto bi bio u trokruznom sistemu jer tu bi i sreca/nesreca u izvlacenju dosta odlucivala ko ce osvojit a ko ispast....
12 klubova je prijelazno razdoblje, 10 je optimum zato što ni ekonomski ne možemo podnijeti više klubova.
znači profi ugovori svih igrača td.
A ne sad neki se busaju u prsa a nemaju stadion svoj ni za 3 ligu, većina nemaju licenciranog trenera sa profi uefa licencom već su treneri prijavljeni ko tehičko osoblje , jer ga ne mogu platit, jer on neće radit za kikiriki osim ako se zove Husnija
tada ide reorganizacija 2 liga (1.L. fedarcije i 1 L. rs), hej Engleska ima u prva dva ranga 44 kluba (PL 20 + CH 24)
BiH ima vjerovali ili ne 46 klubova (16 PL+16 1.LF+ 14 1.LRS)
I onda se čudimo kasne plaće, nema se za pokosit travu...
A ovdje se priča o reflektorima natkrivenim tribinama, sjedalicama, qurcima palcima...
Možda nekad a vjerojatno ni tada
Skracivanje lige necemo docekati iduce sezone, mozda onu poslje te, al ako se samo skrati premier liga mora se nesto radit i s entitetskim ligama, bar ih ujediniti ili ako nista i njih skratiti, i poslje toga Druge lige reformisat, od 4 Druge u Federaciji napraviti 2, i za 4 rang ostaviti kantonalne ili napraviti neke medjukantonalne lige ako kanton svojom velicinom ne zadovoljava to da ima ligu, kao npr sad kantoni Garazde i Posavina.
Pupi04 je napisao/la:Svi su klubovi kao za smanjenje pa zasto se ne oglase i zatraze promjene, ovo je pravo vrijeme pa nek se provede medijska kampanja u kojoj predstavnici klubova traze bolje sutra za domaci fudbal, jel tesko namontirat klip u kojem 16 predstavnika premijerligasa izgovara npr. smanjimo ligu za kvalitetniji fudbal(lupam), pa navijaci sa par parola, pa ce se ovim guzonjama u savezu zadrmat kavez da nesto promjene a ne ovako svi sutimo njih zaboli i onda opet na ljeto par clanaka kako su se desile ove katastrofe nasim klubovima, svi kao iznenadjeni.
Skraćenje lige je jedini pravac koji može dići BH fudbal na viši nivo! Idealna bi bila liga deset jer realno, i to je previše za državu kao što je BiH, sve preko toga bi bilo "izmišljanje tople vode". Vidim neki govore da treba prvo smanjiti na dvanaest pa kasnije na deset. Nema od toga ništa! Ako je odmah ne smanje na deset, znajući našu politiku, kasnije je neće smanjiti sigurno. Prema tome, idealno bi bilo igrati ligu deset, četvorokružno (36. kola), sa tim da dvije ekipe ispadaju, jedna direktno a jedna u baraž (isto kao 1. HNL).
Neki pominju kako bi se selektiranje ekipa (koje će činiti tu ligu) trebalo vršiti po sistemu, dva naša, tri vaša i slično, ili da bi se trebali birati klubovi koji će igrati u toj ligi. Sve su to nemoguće, neizvodive i nepoštene varijante koje se ne smiju desiti. Najpoštenije i najlakše bi bilo osnovati novu ligu (lupam, "Super liga") u koju bi se plasiralo deset prvoplasiranih iz PL BiH, pa ko želi da igra u toj ligi neka uloži pare tj. pojača ekipu i neka izbori plasman, sve bi bilo do klubova i niko nebi imao razlog da se ljuti! Premijer liga bi ostala kao zajedničko takmičenje iz kojeg bi prvoplasirani išao direktno a drugoplasirani i trećeplasirani bi igrali baraž za "Super ligu" (jedan protiv drugog, pa ko pobjedi igra sa onim iz "Super lige". Pošteno da poštenije ne može! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Još nešto interesantno što bi moglo dodatno zakomplikovati borbu za sami vrh ...
Delegacija iz Sarajeva provjerila određene dokumente Borac na pragu dobivanja licence
Adnan Džemidžić i Lejla Krajnc, članovi Komisije za licenciranje klubova za Premijer ligu te nastupe u evropskim kup-takmičenjima, kao i interni revizor Suada Šljivo, posjetili su prostorije Fudbalskog kluba Borac da bi se uvjerili u kojoj su mjeri Banjalučani uspjeli da umanje svoja ogromna dugovanja prema nekadašnjim zaposlenicima, trenerima i fudbalerima.
Vidan napredak
U protekle dvije sezone to je bio razlog za nedobivanje dozvole za izlazak na međunarodnu scenu pa su se čelnici Borca ove godine potrudili da ne dozvole da im se to dogodi i treći put.
Inspekcija iz Sarajeva veoma je detaljno provjerila određene dokumente te, prema tvrdnjama direktora Borca Roberta Zrilića, izrazila zadovoljstvo činjenicom da je postignut ogroman napredak u odnosu na prošlu godinu.
- Naša obaveza je da do 31. marta naredne godine pripremimo kompletnu dokumentaciju u vezi s finansijskim poslovanjem kluba. U toj dokumentaciji moramo da priložimo dokaze o isplaćenom ili reprogramiranom dugu prema našim bivšim radnicima, trenerima i igračima. Mi i sada imamo određenih dugovanja, ali iznos tog duga nije ni izbliza onoliki kakav je bio prije manje od godine. A ne smijemo ni da zaboravimo da Savez ima tačnu i potpunu evidenciju o našim dugovanjima - dodao je Zrilić.
Stigao dopis
Kada je u pitanju infrastruktura, iz FSBiH stigao je dopis u kojem se Borac upozorava da mora ukloniti neke sitnije nedostatke da bi i taj uvjet za dobivanje licence bio zadovoljen.
- Bez lažne skromnosti, Gradski stadion jedan je od najkvalitetnijih u BiH kada su pitanju uvjeti za igranje međunarodnih utakmica. Naravno, uvijek postoje neke sitnice koje treba dotjerati i mi ćemo to i uraditi. Sve dokaze, kako ove za infrastrukturu, tako i one o finansijskom poslovanju, dostavit ćemo već do 31. decembra ove godine kako bismo imali dovoljno vremena da ispravimo i još neke, eventualne nedostatke - zaključio je Zrilić.
Isplaćen dio duga
Prvi operativac Banjalučana dodao je da u klubu ni izbliza ne smiju da se zadovolje polovično urađenim poslom, već da će morati da ulože dosta napora kako bi na kraju svi bili zadovoljni.
- Članovi Komisije uvjerili su se da smo isplatili veliki dio duga koji smo imali te su pohvalili naša nastojanja da i to pitanje konačno skinemo s dnevnog reda - istaknuo je Zrilić.
Pupi04 je napisao/la:Svi su klubovi kao za smanjenje pa zasto se ne oglase i zatraze promjene, ovo je pravo vrijeme pa nek se provede medijska kampanja u kojoj predstavnici klubova traze bolje sutra za domaci fudbal, jel tesko namontirat klip u kojem 16 predstavnika premijerligasa izgovara npr. smanjimo ligu za kvalitetniji fudbal(lupam), pa navijaci sa par parola, pa ce se ovim guzonjama u savezu zadrmat kavez da nesto promjene a ne ovako svi sutimo njih zaboli i onda opet na ljeto par clanaka kako su se desile ove katastrofe nasim klubovima, svi kao iznenadjeni.
@Sabinho valjda si shvatio na koju sam grešku aludirao.Nešto slićno kao što na ovom portalu stoji,nedelja i ponedeljak a bh portal je u pitanju.A sada treba kazniti one rukovodioce iz Slavije zato što su širili laži putem medija.Posebno njihovog predsjednika papka.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 08 nov 2014, 03:25, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Mancini je napisao/la:@Sabinho valjda si shvatio na koju sam grešku aludirao.Nešto slićno kao što na ovom portalu stoji,nedelja i ponedeljak a bh portal je u pitanju.A sada treba kazniti one rukovodioce iz Slavije zato što su širili laži putem medije.Posebno njihovog predsjednika papka.
Ma shvatio sam ali ko jos to gleda jbg. Kako su utvrdili, tako trebaju i sankcionisati. Odigrajte nulu sa Zrinjevcima
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ako je sad ne smanje nikad nece... "Ako rješavanju te problematike pristupimo na pravi način mogli bismo donijeti mnogo dobroga bh. fudbalu. Po meni je najbolje da se ide na postepeno smanjenje broja klubova i da sportski rezultati imaju presudan faktor. Govorim to u svoje ime, a sigurno će i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske zauzeti stav po tom pitanju ukoliko dođe do otvaranja te priče."
Ovo me posebno ohrabruje.
EDIT.
sportsport.ba je jedini mediji kojem je u interesu napredak naseg nogometa, nadam se da cemo ovih dana dobiti izjave i misljenja celnika i ostalih premijerligasa o ovom pitanju.