KRALJtanzla je napisao/la:lisander je napisao/la:http://****/tekst.aspx?id=25035
gledaj te sta kralj kaze
Mešanović: Mi smo mašinerija koja gazi sve pred sobom
Danas su plavi ostvarili gostujući trijumf nad jednim od direktnih konkurenta za prvo mjesto, timom Širokog Brijega, rezultatom 2:0, prekinuvši negativan niz na stadionu Pecara, koji traje već gotovo deset godina. Strijelci su bili iskusni Mešanović, te Lazar Popović, od kojeg se očekuje potpuni bljesak ovog proljeća.
Iskusni Mešanović je bio upitan za nastup na ovom meču, sve do danas, ali je stisnuo zube i svoj klub ponovo predvodio do vrlo vrijednog trijumfa.
Osjećao sam bolove u mišiću, a minule sedmice sam imao i povišenu tjelesnu temperaturu zbog koje sam propustio nekoliko treninga, međutim želio sam nastupiti pod svaku cijenu, kaže Mešanović u početku razgovora za ****.
Uprkos nezgodnoj povredi, zaigrali ste i ponovo pogodili protivničku mrežu?
Gol je pola moj pola Kerlin, kaže raspoloženi Mešanović.
Mi smo mašinerija koja gazi sve pred sobom. Danas smo odigrali jako dobro, i u potpunosti nadigrali Široki Brijeg, govori Mešanović, dok se u pozadini čula pjesma njegovih saigrača, koji su se u tim trenucima vraćali iz Širokog prema našem glavnom gradu.![]()
Igrali smo zrelo, baš onoliko koliko nam je bilo potrebno za pobjedu. Široki ima izuzetno kvalitetan tim, tako da trijumf dobiva još više na težini.![]()
Željezničar se pobjedom u Širokom Brijegu, vratio u utrku za titulu prvaka...
Idemo od utakmice do utakmice, samo tako možemo do cilja. Euforija nam je sad najmanje potrebna.O tituli je rano govoriti. O tome ćemo razmišljati tek u četrnaestom ili petnaestom kolu.
Današnjim pogotkom ste se učvrstili na vrhu liste strijelaca sa trinaest pogodaka...
Lijepo bi bilo završiti karijeru kao najbolji strijelac prvenstva, kaže kroz smijeh Mešanović.
Na ljeto završavate svoju karijeru?
Ma ne, ni o tome uopšte ne razmišljam. Igrat ću sve dok me zdravlje i snaga budu služili. Mogu igrati sve dok budem dobivao duele sa protivničkim igračima. Čim izgubim prvi duel, prestajem sa aktivnim igranjem, rekao je Mešanović za s.portin.ba