Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Zabac
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:28

Sama poenta da je Barcelona nešto odredjuje njenu vrijednost. Eh, sad, da li je ta vrijednost milion x10na bezbroj ili jedan euro,potpuno je nebitno.
Ovim si rekao da svaki covjek ima cijenu ?
Da Piramide u Egiptu imaju ?
Da sve monumentalne gradzevine i sve moguce na svijetu ima svoju cijenu ?

@ensadek

Trofeji su ja koliko znam odlika velicine kluba ?
Arsenal ima najvise navijaca i fanova ? Mora da se salis ?
Pogodi ko ima najvise toga ?
Arsenal pobjedio Barcelonu pa je velikan,onda cemo tako i Hercules zvati ?
Arsenal top3 u bogatstvu ? Ne bih rekao, ako nista na njima se to ne vidi.Politika kluba je odraz ekonomije kluba.
Dovodjenje 17mnestogodisnjaka iz tudjih akademija nije neki odraz jake ekonomije.
Zadnja izmjena: Zabac, dana/u 16 jul 2011, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 16 jul 2011, 21:28

Zabac je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:Lista najvrijednijih sportskih klubova:
1. FC Manchester United (Premiership), 1.86 milijardi dolara
2. Dallas Cowboys, NFL, 1.81
3. New York Yankees, MLB, 1.70
4. Washington Redskins, NFL, 1.55
5. Real Madrid, Primera, 1.45
6. New England Patriots, NFL, 1.37
7. FC Arsenal, Premiership, 1.19 8-)
8. New York Giants, NFL, 1.18
9. Houston Texans, NFL, 1.17
10. New York Jets, NFL, 1.14...
Kao klub i kolektiv daleko najvrijednija je Barcelona.
Institucija koja godinama dominira u 3 najvaznija kolektivna sporta Evropom i Svijetom izuzev Kosarke jer je tu NBA liga vrhunac.Klub koji najvise ulaze i profitira.
btw: Selekcije kriketa,streljastva i bejzbola su takodjer najbolje u Evropi.
Ovo Baci u vodu jer pored Barcelone na listi nema najvecu Instituciju u Kosarci,Bejzbolu i NFL-u a to je Boston.
Vrijednost kluba poput Real Madrida i Barcelone je neogranicena jer nema vlasnika i u vlasnistvu je pokraine.Odluku donosi predsjednik kluba koji iza sebe ima citavu skupstinu i birace koji ga nominuju za tu poziciju.
Bravo majstore znaci OBJASNIO :D
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 16 jul 2011, 21:30

Zabac je napisao/la:Dovodjenje 17mnestogodisnjaka iz tudjih akademija nije neki odraz jake ekonomije.
dovodjenje igraca bez zaduzivanja je odraz jake ekonomije
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:32

Limuntos je napisao/la:
Zabac je napisao/la:Dovodjenje 17mnestogodisnjaka iz tudjih akademija nije neki odraz jake ekonomije.
a osvajanje trofeja je odraz velicine kluba ;)

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 16 jul 2011, 21:36

Zabac je napisao/la:
Limuntos je napisao/la:
a osvajanje trofeja je odraz velicine kluba ;)
slazem se
a osvajanje trofeja uz pomoc sudija je odraz ciganluka
slazes li se?
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 jul 2011, 21:38

Zabac je napisao/la:
Sama poenta da je Barcelona nešto odredjuje njenu vrijednost. Eh, sad, da li je ta vrijednost milion x10na bezbroj ili jedan euro,potpuno je nebitno.
Upravo to. Pusti idealiziranje. Al' sve ima svoju cijenu. Apsolutno sve. Trebao bih se opet raspisat za svaku od navedenih stvari, al' nemoj da se mučim. ;)
Samo sam ti rek'o pusti se utopije i idealiziranja-to je dobro, al' nije to svijet u kom živiš. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:41

[/quote]
dovodjenje igraca bez zaduzivanja je odraz jake ekonomije[/quote]
a osvajanje trofeja je odraz velicine kluba ;)[/quote]
slazem se
a osvajanje trofeja uz pomoc sudija je odraz ciganluka
slazes li se?[/quote]

osvajanje trofeja,kad ti se divi citav svjet a uz to te i mnogi mrze je odraz zavisti.
Zaista neprocjenjivo.
Osvajanje trofeja uz pomoc sudaca bi rekao da je odraz neke zavjere.Ako si mislio pod "cigani" Barcelonu onda vjerovatno imaju toliku moc da su veci i od UEFE I FIFIE cim sudije uvjek sude u njihovu korist.
Nevjerovatno je kolika je institucija Barcelona,usudio bi se reci veca i od FIFE.

I ti mi onda pricas da ih je moguce kupiti ? Kako ?

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2011, 21:43

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 16 jul 2011, 21:43

e jbg zabac nisi mi odgovorio,slazes li se da je osvajanje trofeja uz sudijsku pomoc na neki nacin ciganski i prljavo

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:44

Arnelinho je napisao/la:
Zabac je napisao/la:
Upravo to. Pusti idealiziranje. Al' sve ima svoju cijenu. Apsolutno sve. Trebao bih se opet raspisat za svaku od navedenih stvari, al' nemoj da se mučim. ;)
Samo sam ti rek'o pusti se utopije i idealiziranja-to je dobro, al' nije to svijet u kom živiš. ;)
vjeruj mi da nema sve cjenu, mozda u tvome pogledu na svijetu.U mome ne.
Meni niko nikakvim novcem ne bi mogao nadoknaditi gubitak oca i odrastanje uz njega.
NIko mi ljubav ne bi mogao nadoknaditi pa makar bila rijec i o bilionima.Materijalne stvari pak i nisu bitne u odnosu na one duhovne a to je nesto sto nas tjera da zivimo i rastemo kroz zivot.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:46

Limuntos je napisao/la:e jbg zabac nisi mi odgovorio,slazes li se da je osvajanje trofeja uz sudijsku pomoc na neki nacin ciganski i prljavo
Osvajanje trofeja uz pomoc sudaca bi rekao da je odraz neke zavjere.Ako si mislio pod "cigani" Barcelonu onda vjerovatno imaju toliku moc da su veci i od UEFE I FIFIE cim sudije uvjek sude u njihovu korist.
Nevjerovatno je kolika je institucija Barcelona,usudio bi se reci veca i od FIFE.

I ti mi onda pricas da ih je moguce kupiti ? Kako ?
odgovor ti je bio poslat ;)

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 16 jul 2011, 21:48

nemoj mi tih okolisanja i predpostavki,jel se slazes il ne slazes

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 jul 2011, 21:52

Jeli ovo tema vezana za Barselonu ili Arsenal?Dokad više če pojedinci ovdje da smaraju o Barseloni,koja niti ima ikakve veze s temom,niti nekog ovdje zanima !

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:52

Limuntos je napisao/la:nemoj mi tih okolisanja i predpostavki,jel se slazes il ne slazes
pa covjece kazem ti fino.Ako si u stanju pobjedzivati samo uz pomoc sudaca ti si mnogo jaci od UEFE i FIFE zar ne ?
nije ciganluk nego moc.Cigani bas i nemaju tu moc u vecini ;)
Vjerovatno su Masoni ili pak neki novi pokret

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 jul 2011, 21:52

Zabac je napisao/la: vjeruj mi da nema sve cjenu, mozda u tvome pogledu na svijetu.U mome ne.
Meni niko nikakvim novcem ne bi mogao nadoknaditi gubitak oca i odrastanje uz njega.
NIko mi ljubav ne bi mogao nadoknaditi pa makar bila rijec i o bilionima.Materijalne stvari pak i nisu bitne u odnosu na one duhovne a to je nesto sto nas tjera da zivimo i rastemo kroz zivot.
Ko ovde priča o sentimentalnosti?
A i to-da, itekako i tvoj otac (oprosti,mada ti si ga prvi naveo za primjer) ima cijenu. Ne za tebe. Ne znam koji bi ti bio faktor? Da odredjuješ nečiju cijenu. Već u globalu, globalnoj krvnoj slici.Ti nisi nikakav faktor (kao ni ja) da odredjujemo cijene. Cijenu odredjuje tržište-a ne mi, pa bilo kog oblika. Čak i ono božije tržište.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 21:54

Arnelinho je napisao/la:
Zabac je napisao/la: vjeruj mi da nema sve cjenu, mozda u tvome pogledu na svijetu.U mome ne.
A i to-da, itekako i tvoj otac (oprosti,mada ti si ga prvi naveo za primjer) ima cijenu. Ne za tebe. Ne znam koji bi ti bio faktor? Da odredjuješ nečiju cijenu. Već u globalu, globalnoj krvnoj slici.Ti nisi nikakav faktor (kao ni ja) da odredjujemo cijene. Cijenu odredjuje tržište-a ne mi, pa bilo kog oblika. Čak i ono božije tržište.
evo sam si sebi odgovorio.Onome kome je bitan on odredzuje cijenu.A cesto cijene i nema.
Zato Messi i drustvo nemaju cjenu jer su toliko bitni upravo Barceloni ;)
trziste moze staviti cijenu 100 miliona kao sto to recimo radi transfermarket.Medjutim da li on uopste ima cijenu i ako je ima bi li bila 5 - 10 puta veca od one koju je trziste odredilo ?
Trziste odredzuje cjenu po kvalitetu ali kvalitet jako cesto i nije jedini faktor koji to odrezuje.Stvari poput Lojalnosti i ljubavi su nekad mnogo vise od novca to moras svatiti.
Zadnja izmjena: Zabac, dana/u 16 jul 2011, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 16 jul 2011, 21:57

Zabac je napisao/la:
Limuntos je napisao/la:nemoj mi tih okolisanja i predpostavki,jel se slazes il ne slazes
pa covjece kazem ti fino.Ako si u stanju pobjedzivati samo uz pomoc sudaca ti si mnogo jaci od UEFE i FIFE zar ne ?
nije ciganluk nego moc.Cigani bas i nemaju tu moc u vecini ;)
Vjerovatno su Masoni ili pak neki novi pokret
e jbg,slazes li se onda da je titula uz pomoc sudaca bezvrijedna,pa i da ste najveci u svijetu iznad fife uefe i bilo koga

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 16 jul 2011, 21:57

Isto tako ima igraca koji su bitni drugim klubovima, recimo Scholes i Giggs Unitedu, Totti Romi itd.
Imaju i drugi klubovi igrace neprocjenive vrijednosti ;)

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 16 jul 2011, 21:58

Bosco je napisao/la:
Ad0 je napisao/la: 1. FC Manchester United (Premiership), 1.86 milijardi dolara
2. Dallas Cowboys, NFL, 1.81
3. New York Yankees, MLB, 1.70
4. Washington Redskins, NFL, 1.55
5. Real Madrid, Primera, 1.45
6. New England Patriots, NFL, 1.37
7. FC Arsenal, Premiership, 1.19 8-)
8. New York Giants, NFL, 1.18
9. Houston Texans, NFL, 1.17
10. New York Jets, NFL, 1.14...
Kao klub i kolektiv daleko najvrijednija je Barcelona.
Institucija koja godinama dominira u 3 najvaznija kolektivna sporta Evropom i Svijetom izuzev Kosarke jer je tu NBA liga vrhunac.Klub koji najvise ulaze i profitira.
btw: Selekcije kriketa,streljastva i bejzbola su takodjer najbolje u Evropi.
Ovo Baci u vodu jer pored Barcelone na listi nema najvecu Instituciju u Kosarci,Bejzbolu i NFL-u a to je Boston.
Vrijednost kluba poput Real Madrida i Barcelone je neogranicena jer nema vlasnika i u vlasnistvu je pokraine.Odluku donosi predsjednik kluba koji iza sebe ima citavu skupstinu i birace koji ga nominuju za tu poziciju.
Bravo majstore znaci OBJASNIO :D[/quote]
Ti ništa drugo ne znaš ni reći nego da je neko majstor , da je objasnio. Čuj molim te OBJASNIO, :lol: :lol: :lol: navalju hrpu nepovezanih gluposti.

Nego Ado nisi mi odavno poslao neki pp u kojem mi psuješ mrtve i slično, malo sam se zabrin'o za tebe.[/quote]
Cuj ovog sto se javlja iz černobila hahahahhaha mojne da nastavljam bezveze ce mi ban opalit :lol: :lol:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 jul 2011, 21:59

Zabac je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
evo sam si sebi odgovorio.Onome kome je bitan on odredzuje cijenu.A cesto cijene i nema.
Zato Messi i drustvo nemaju cjenu jer su toliko bitni upravo Barceloni ;)
Ja sam rek'o ko odredjuje cijenu-tržište. Ne znam gdje sam šta drugo rek'o.
Ne možeš pričati o relaciji ja nemam cijenu,jer me babo voli, jer je to apsurdno. Već moraš znati da ti je cijena onolika koliko vrijediš na tržištu-bilo kom ljudskih resursa.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.