FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hzkg
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hzkg » 12 avg 2015, 14:18

Jako mi je drago sto imamo ovako velike fudbalske strucnjake na forumu pa procjenjuju igrace na osnovu dvije utakmice :bow:

@uNbx nije se moj post odnosio na tebe vec na ove kriticare, slazem se sa tobom za sve napisano.

Citam komentare pojedinaca u zadnje dvije sedmice i dalo bi se zakljuciti da je 15 kolo a ne 3 kolo, sramota kako se vrijedzaju igraci i strucni stab na osnovu 2 utakmice i nekih ublehaskih prica. Digili ste se previse, dovodili smo odpadke i fudbalske propalitete pa ste ih hvalili i branili ranijih godina a danas dovodimo igracine pa im neke mane trazite.

Previse se mjesate u rad klub, ono sto se moze ovde procitati nije navijacki vec dusmanski. Kako ce neko nase dijete iz akademije sutra igrati, jel isti ovi strucnjaci treba da mu daju podrsku i da ga istrpe. Pa poslali bi ga u pm. i izvizdali nakon prve utakmice.
Sarajevo za tebe zivimo neka znaju svi da bicemo ti mi do SMRTI odani.

elgigante
Kontakt:

Post Postao/la elgigante » 12 avg 2015, 14:18

PeppermintSA je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Hurtic ostaje na celu Akademije..zna li neko iz prve ruke, kakav je lik? kao covjek, trener... :?:
Almir Hurtić zadržan je i imenovan na poziciju koordinatora Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo i šefa Akademije Bordo kluba za sezonu 2015/16 od strane Upravnog odbora aktuelnog bh. prvaka. Također, zadržani su i treneri, kao i osoblje Akademije za nadolazeću sezonu", prenosi službena stranica FK Sarajevo. Hurtić, koji posjeduje “A” trenersku licencu, ukupno je 15 godina član Fudbalskog kluba Sarajevo. Dugi niz godina bio je član prvog tima Sarajeva, kao golman, a kasnije i kao trener golmana. Trenerskim pozivom se bavi od 2004. godine, a nakon višegodišnjeg rada u inostranstvu, krajem 2011. godine vratio se u Fudbalski klub Sarajevo. U svojoj dosadašnjoj karijeri, u dvogodišnjem periodu, bio je član stručnih štabova omladinskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine", piše službena stranica FK Sarajevo. "Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo što mi je pružena prilika da nastavim rad koji smo započeli u proteklom periodu. Želim se zahvaliti rukovodstvu Kluba i moram istaći da sam veoma sretan.", kazao je Almir Hurtić za službenu stranicu, dodavši: "Svjesni smo da je Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo u procesu stvaranja igrača, i taj proces je zaista dugotrajan. Za godinu i pol, koliko već radi naša Akademija, nalazimo se u počecima, ali nas veseli što smo postigli dobar nivo u radu i organizaciji. Svakako, ima još prostora za napredak i težimo da unaprijeđujemo gotovo svaki segmenat naše Akademije. Želimo prije svega proširiti selekciju, poboljšati individualan rad. Svakako, jedan od naših ciljeva jeste i što bolja komunikacija i konekcija sa Školom fudbala "Asim Ferhatović-Hase", jer dječaci koji treniraju su naša budućnost i želimo što više dječaka iz klupske škole da imamo u selekcijama Akademije." Sa juniorima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo raditi će trener Admir Hasančić, a sa kadetima Sanjin Alagić i Muhamed Džakmić. Pionire Bordo kluba trenirati će Memnun Suljagić i Esad Selimović, a Eldin Jarović i Admir Đelić čine medicinsko osoblje Akademije FK Sarajevo. Ismar Hadžiosmanović i Nermin Šabanović obavljat će dužnost tim menadžera, a Sabira Suljić je ekonom Akademije", naveli su iz FK Sarajevo.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/hurtic-o ... evo/169084

Smijurija.

Stručno osoblje akademije, na čelu s Hurtom je tragikomično.
Kao i strucno osoblje prvog tima. Elem ovo kad rijese, biti cemo na pravom putu.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu."

HZG
Kontakt:

Post Postao/la HZG » 12 avg 2015, 14:19

Govorite da nam trebaju igraci za zapadno-evropskim iskustvom, pa onda govorite da nam treba Kalasi. Ne ide to dvoje zajedno al nikako. Nek on pusi šiše i ispija kafe po čaršiji i sto se mene tice njega u kupu ubacit, ali u prvih 11 u ligi nikako. Hebibovicu treba nekih 8-9 utakmica pa da mozemo suditi o njemu i momku treba dati sansu, sjetite se samo koliko ste prizivali njegov transfer. Neki govore da je Hebibovic igrao u raspalom Velezu, taj isti raspali Velez nas je pobjedio 2-0. A sto se Barica tice mislim da on moze odigrati 2-3 tekme dobro pa deset lose, nadam se da nisam u pravu i najsretniji bih bio da me Baric demantuje.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 12 avg 2015, 14:24

HZG je napisao/la:Govorite da nam trebaju igraci za zapadno-evropskim iskustvom, pa onda govorite da nam treba Kalasi. Ne ide to dvoje zajedno al nikako. Nek on pusi šiše i ispija kafe po čaršiji i sto se mene tice njega u kupu ubacit, ali u prvih 11 u ligi nikako. Hebibovicu treba nekih 8-9 utakmica pa da mozemo suditi o njemu i momku treba dati sansu, sjetite se samo koliko ste prizivali njegov transfer. Neki govore da je Hebibovic igrao u raspalom Velezu, taj isti raspali Velez nas je pobjedio 2-0. A sto se Barica tice mislim da on moze odigrati 2-3 tekme dobro pa deset lose, nadam se da nisam u pravu i najsretniji bih bio da me Baric demantuje.
paa ako cemo tako, sto se tice tih sisa i kafa i plus alkohol ( mislim na opijanje ), imas vise od pola ekipe za klupe...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 avg 2015, 14:29

hzkg je napisao/la:Jako mi je drago sto imamo ovako velike fudbalske strucnjake na forumu pa procjenjuju igrace na osnovu dvije utakmice :bow:

@uNbx nije se moj post odnosio na tebe vec na ove kriticare, slazem se sa tobom za sve napisano.

Citam komentare pojedinaca u zadnje dvije sedmice i dalo bi se zakljuciti da je 15 kolo a ne 3 kolo, sramota kako se vrijedzaju igraci i strucni stab na osnovu 2 utakmice i nekih ublehaskih prica. Digili ste se previse, dovodili smo odpadke i fudbalske propalitete pa ste ih hvalili i branili ranijih godina a danas dovodimo igracine pa im neke mane trazite.

Previse se mjesate u rad klub, ono sto se moze ovde procitati nije navijacki vec dusmanski. Kako ce neko nase dijete iz akademije sutra igrati, jel isti ovi strucnjaci treba da mu daju podrsku i da ga istrpe. Pa poslali bi ga u pm. i izvizdali nakon prve utakmice.
A to je vec drugi par opanaka, opstepoznato je da je pitarluk zacudna stvar. Svakakvih postova bude, i prica uzivo, iznese se bruku stvari koje nisu okej itd. Svima nama je FKS svetinja, samo ima raje koja to ispoljavaju na krivi nacin... A ima i klasicnih domacih dusmana i izdajnika, od takvih mi se povraca. :puke:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 12 avg 2015, 14:31

dok god igrac moze da trci, i odradjuje ono sto se od njega trazi moze vala i prije pocetka utakmice da dvoguzu popije i kubanku ispusi, no problem je sto ovi koji to inace rade na terenu ne mogu dalje od 60-e minute kako treba da potrce i to im se zamjera, kad ti skodi jednostavno okani se toga, a nas dragulj Radovac je prvi u tome kao i Duljevic, igraci za koje se nadamo da cemo ih prodati za rekordnu sumu, no ako nastave ovim tempom vuci snjuru bojim se da ce im Sarajevo biti vrhunac karijere
Pyro is not a crime !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 avg 2015, 14:38

THEC je napisao/la:dok god igrac moze da trci, i odradjuje ono sto se od njega trazi moze vala i prije pocetka utakmice da dvoguzu popije i kubanku ispusi, no problem je sto ovi koji to inace rade na terenu ne mogu dalje od 60-e minute kako treba da potrce i to im se zamjera, kad ti skodi jednostavno okani se toga, a nas dragulj Radovac je prvi u tome kao i Duljevic, igraci za koje se nadamo da cemo ih prodati za rekordnu sumu, no ako nastave ovim tempom vuci snjuru bojim se da ce im Sarajevo biti vrhunac karijere
Znam da ce me napast svi, ali Dulja kako je krenuo, mislim na fizicku spremu i ogromnu sklonost ka povredama, uopste ne garantuje da cemo ga tusnut za dobru cifru, pogotovo kako neki tvrde, 1,5m itd. Ako nastavi sa ovakvim oscilacijama, ako uzmemo za njega 400-500k - mozemo biti sretni. A da ima potencijala da prekoraci Cimijev transfer - ima. Ali za takav scenario ce doooobro morat poradit na sebi generalno. Sve je do njega.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 avg 2015, 14:47

Hebibovic za sada nije nista bolji na beku bio od Barica ili Ahme. Puno njega ovdje raja dize i pravi od njega Dani Alvesa. Ima on potencijala, ali da je do sada odusevio, nije. Ofanzivno dobar, defanzivno(sto je prva zadaca beka) supalj! Nadam se boljim igrama od njega.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 12 avg 2015, 14:52

uNbx je napisao/la: Znam da ce me napast svi, ali Dulja kako je krenuo, mislim na fizicku spremu i ogromnu sklonost ka povredama, uopste ne garantuje da cemo ga tusnut za dobru cifru, pogotovo kako neki tvrde, 1,5m itd. Ako nastavi sa ovakvim oscilacijama, ako uzmemo za njega 400-500k - mozemo biti sretni. A da ima potencijala da prekoraci Cimijev transfer - ima. Ali za takav scenario ce doooobro morat poradit na sebi generalno. Sve je do njega.
Ne znam iskreno koliko je to do njegove fizičke spreme. Naravno, bolja sprema umanjuje šansu od povrede, ali nekad ti, **** ga, ne valjaju kosti i zglobovi i ne možeš tu ništa.

Isto tako, njegov stil igre je takav da "traži" povredu. Puno trka sa loptom, puno kontakta. Recimo Robben je od ovih top fudbalera dobra usporedba. Sumnjam čisto da je čovjek nespreman, a jako je često povrijeđen.

U svakom slučaju se slažem da to kod Duljevića može biti ogroman problem za njegovu karijeru, a samim tim i za visinu transfera.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 avg 2015, 14:53

Sutra Cimirot ide za Solun gdje ce obaviti ljekarske preglede. 1,3 miliona eura je vrijednost transfera i 400 ljami eura godisnje Cimiju. Nama ide procenat od sljedeceg transfera.

Zadnja ponuda Freiburga je 1,2 miliona.

Sad ocekujem da jajare sa SC sporta objave ovo kao ekskluzivu. :salut:
1946

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 12 avg 2015, 14:57

uNbx je napisao/la:
THEC je napisao/la:dok god igrac moze da trci, i odradjuje ono sto se od njega trazi moze vala i prije pocetka utakmice da dvoguzu popije i kubanku ispusi, no problem je sto ovi koji to inace rade na terenu ne mogu dalje od 60-e minute kako treba da potrce i to im se zamjera, kad ti skodi jednostavno okani se toga, a nas dragulj Radovac je prvi u tome kao i Duljevic, igraci za koje se nadamo da cemo ih prodati za rekordnu sumu, no ako nastave ovim tempom vuci snjuru bojim se da ce im Sarajevo biti vrhunac karijere
Znam da ce me napast svi, ali Dulja kako je krenuo, mislim na fizicku spremu i ogromnu sklonost ka povredama, uopste ne garantuje da cemo ga tusnut za dobru cifru, pogotovo kako neki tvrde, 1,5m itd. Ako nastavi sa ovakvim oscilacijama, ako uzmemo za njega 400-500k - mozemo biti sretni. A da ima potencijala da prekoraci Cimijev transfer - ima. Ali za takav scenario ce doooobro morat poradit na sebi generalno. Sve je do njega.
ma Dulja i kuci ima snjuru da mu se nadje kad mu bude mrsko sici do Malte, jbt koja logika a upravo ta snjura i taj nacin zivota su krivi za njegove povrede, jednostavno on moze da trci do neke 70-e minute maksimalno,poslije toga izgubi snagu i onda se logicno i daleko lakse povrijediti sto se njemu precesto desava, Radovac isto tako malo jaci duel uzeti ne moze (pogledati malog Vlasica iz Hajduka pa uporediti snagu, a Vlasic je i mladji godinu) i to je ono sto ja njima zamjeram i ne samo ja, Cimirot je uspio napraviti ovakav transfer bas zbog toga sto izbjegava sve ono sto je lose po njega, ali ako kazes nekome to ispada ti njemu pametujes i napadas ga, ali dobro skontace nekad, samo se nadam da im nece biti prekasno
Pyro is not a crime !

Denvald
Kontakt:

Post Postao/la Denvald » 12 avg 2015, 15:10

Joj za kakvu cifru Cimi ide,ne mogu još da vjerujem. :bow:

slika

HZG
Kontakt:

Post Postao/la HZG » 12 avg 2015, 15:36

BeSha1992 je napisao/la:
HZG je napisao/la:Govorite da nam trebaju igraci za zapadno-evropskim iskustvom, pa onda govorite da nam treba Kalasi. Ne ide to dvoje zajedno al nikako. Nek on pusi šiše i ispija kafe po čaršiji i sto se mene tice njega u kupu ubacit, ali u prvih 11 u ligi nikako. Hebibovicu treba nekih 8-9 utakmica pa da mozemo suditi o njemu i momku treba dati sansu, sjetite se samo koliko ste prizivali njegov transfer. Neki govore da je Hebibovic igrao u raspalom Velezu, taj isti raspali Velez nas je pobjedio 2-0. A sto se Barica tice mislim da on moze odigrati 2-3 tekme dobro pa deset lose, nadam se da nisam u pravu i najsretniji bih bio da me Baric demantuje.
paa ako cemo tako, sto se tice tih sisa i kafa i plus alkohol ( mislim na opijanje ), imas vise od pola ekipe za klupe...
Upravu si 100% i svi mi navijaci bismo zeljeli da nema takvih u ekipi. Samo sto na desnom beku imamo 3-4 igraca i mozemo rotirati, pa posto za Hebibovica nisam cuo nikakav incident niti opijanje, a tek je odigrao 2-3 tekme za Sarajevo kazem da ga treba isprobati pa onda govoriti ko je najbolji na toj poziciji. Nazalost na lijevom beku smo puno tanji i moramo trpiti kafandziju iz lukavice, jer on i takav kakav je bolji je od Protica.

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 12 avg 2015, 15:37

Da si iz Mostara čuio bi itekako :D
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

HZG
Kontakt:

Post Postao/la HZG » 12 avg 2015, 15:43

RN87 je napisao/la:Da si iz Mostara čuio bi itekako :D
Jbg zbog takvih ''sportista'' nam je liga 102. na svijetu

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 12 avg 2015, 16:10

i u najvecim ligama igraci cugaju i puse ali na terenu se uopste to ne vidi u tome je razlika, i stalno govorim dok god se to ne osjeti na terenu neka rade sta hoce no nasi treninzi, ishrana igraca nisu ni blizu kao u najvecim ligama i zbog toga ce se uvijek na nasim igracima vidjeti da ne zive sportski pa zbog toga treba za svoje dobro da prestanu raditi to sto rade van terena
Pyro is not a crime !

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 avg 2015, 16:28

RN87 je napisao/la:Da si iz Mostara čuio bi itekako :D
Seres
Max Allegri

Mrcho
Kontakt:

Post Postao/la Mrcho » 12 avg 2015, 16:45

Nekad je lijepo procitati ovaj forum, a nekada bi se najradije posrao na njega.

Ne valja mu Baric, ne valja mu Kallasi, ne valja mu Hurtic... Na kraju niko ne valja!

Sad bi i dovodili nekog strucnjaka iz europe na mjesto kordinatora akademije, a poslije bi pricali da treba nauciti djecu i njegovom maternjem jeziku da ga bolje razumiju...

Preporucljivo je dva puta ga dnevno izdrkati, da se covjek rijesi stresa (ako vec nemate sta je.bati)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 avg 2015, 16:47

http://www.kerkida.net/articles/ellada/ ... um=twitter

Tan dao zeleno svijetlo, Cimi sutra dolazi na preglede i potpis. Ono u nedjelju je bila njegova zadnja utakmica za Sarajevo. :(
1946

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 12 avg 2015, 16:48

Head je napisao/la:http://www.kerkida.net/articles/ellada/ ... um=twitter

Tan dao zeleno svijetlo, Cimi sutra dolazi na preglede i potpis. Ono u nedjelju je bila njegova zadnja utakmica za Sarajevo. :(
Ima li klub u planu nekog veznjaka sad kad nam odose Cimi i Milos?
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], bvsic, fks74, Pena i 19 gostiju.