FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pitic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitic » 11 avg 2015, 12:17

zgembo89 je napisao/la:
amypitar
Kako sam cuo medju najlplacenijim Benko ima 20.000KM mjesecno po 12mjeseci to je 240.000KM uz to jos neke premije bonusi pa ostali onda igraci jos to je jedna azdaha koju valja isfinansirati..Zato i kazem nauuzima se polovnjaka koji su ispali iz forme namamis ih dobrim primanjima i tako ne dajes velike pare za transfer ko provuko si se al svejedno on ce tebi da pojede pare jos ako ga ne utopis posle na gubitku si..
Zato i kazem dok ne bude se kesiralo po 50 100 hilj za mladje perspektivne igrace nema perspektive i samoodrzivosti i onda posle prodas jednog ,a uzmes nova 2-3..Dobra je ideja i akademija al treba se nacekat..
Benku nemoj računati jer nije na našem budžetu. Trenutno najplaćeniji naš igrač je Ikande.

btw.

Ibrakoviću nevraćaj se u Sarajevo ako transfer nije minimalno 1 mil eura ili više.
SRETAN BROJ - 1725

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 avg 2015, 12:19

PitarBordo je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
amypitar
Kako sam cuo medju najlplacenijim Benko ima 20.000KM mjesecno po 12mjeseci to je 240.000KM uz to jos neke premije bonusi pa ostali onda igraci jos to je jedna azdaha koju valja isfinansirati..Zato i kazem nauuzima se polovnjaka koji su ispali iz forme namamis ih dobrim primanjima i tako ne dajes velike pare za transfer ko provuko si se al svejedno on ce tebi da pojede pare jos ako ga ne utopis posle na gubitku si..
Zato i kazem dok ne bude se kesiralo po 50 100 hilj za mladje perspektivne igrace nema perspektive i samoodrzivosti i onda posle prodas jednog ,a uzmes nova 2-3..Dobra je ideja i akademija al treba se nacekat..
Ja stvarno ne kontam tvoju matematiku... Sve i da je tolika plata Benki i da ih ima još 5-6 s tolikom platom - ne mogu potrošiti novce samo od evrope. Koju su donijeli isti ti polovnjaci.

Pa ako iko ima mlade i prespektivne igrace,onda je to Sarajevo. :facepalm:
Nemoj nasjedati, na pricu anamo onih. :hmmmmm: A mislim prije svega na ove mlade igrace ; Cimija,Rustemovića,Kovacevica,Radovca,Duljevića,Miholjevica.Ako oni nisu mladi i prespektivni onda ja ne znam sto stobom pricam.Zbog ovih igraca ja Tan i preuzeo naš klub.Nađi mi klub koji moze vise para uzeti od ovih mladih igraca,ja cu sam sebe odmah banovati.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 11 avg 2015, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 11 avg 2015, 12:20

Svaki igrac pod ugovorom u FKS je na nasem budzetu.
Nemam pojma ko vam je tu bubu ubacio u glavu da ga placa neki drugi klub ili neka druga osoba.
Samo zbog poreznih obaveza to nije moguce a da ne spominjem druge stvari.

Plate nosioca igre niau uopste problem.Stepanov Barbaric Ikande Delac i Benko svaki feler zasluze.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 11 avg 2015, 12:28

Orton je napisao/la:Svaki igrac pod ugovorom u FKS je na nasem budzetu.
Nemam pojma ko vam je tu bubu ubacio u glavu da ga placa neki drugi klub ili neka druga osoba.

Plate nosioca igre niau uopste problem.Stepanov Barbaric Ikande Delac i Benko svaki feler zasluze.
Pa naravno da moraju imati ugovor sa nama mora se poštovati zakon, ali specijalno pare stižu od amidže pa mu ih mi isplačujemo sa našeg imena. Ti misliš da bi ikada FKS prihvatilo toliku platu samo da je daje iz svoga buđeta ma daj (možda bi, ali da mirel ima pristup našem buđetu). Ti nabrojani svakako zaslužuju svoje velike plate pod uslovom da Stepanov nije još apsolutno opravdao svoju platu.
SRETAN BROJ - 1725

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 11 avg 2015, 12:33

Sam Dino Selimović je na gostovanju jednom na Hayatu rekao da svi igrači imaju iste plate kao u Širokom i Zrinjskom osim Benke kojeg plaća Cardiff.
1946

elgigante
Kontakt:

Post Postao/la elgigante » 11 avg 2015, 12:39

Benko je poklon, al bukvalno poklon od Tana, i nema veze sa budzetom kluba. Ako te bas interesuju detalji kako to fercera, obrati se na druga vrata lijevo prvog sprata prostorija FK Sarajevo. Dobili smo ga na poklon tako sto je Ibraka kukao protiv Haugesunda kako nemamo napadaca, a Tan ga smirivao "kupit cemo" :mrgreen:

Sto se tice Cimija, pisete gluposti, otici ce samo za onu cifru koja Tana zadovolji i nikako drugacije. Niko drugi se tu nista ne pita. Prosle godine nakon play off-a su svabe nudile 1,2 m € za njega. Nasima voda niz usta krenula, odmah poceli papire spremati. Zazvonio telefon, kaze Amidza nista od transfera hocu 1,8, i to je to. Mozemo se sloziti da nije bio u pravu, jer mislim da ga je onda bilo lakse prodati nego sad zbog nasih rezultata u EL. Al to ne mijenja cinjenicu da se samo on pita. I bice kako on kaze, ili nece ni do Ilidze.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu."

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 avg 2015, 12:40

Nek imaju plate kolike imaju, sve dok budzet kluba moze to podnositi, a valjda oni koji odobravju plate znaju koliko mogu dati.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 11 avg 2015, 12:47

Ove strpati u jedan koš Stepanov, Barbaric, Ikande, Delac, a ostali nemaju uopšte nešto veću platu nego što su imali oni primjer iz 2009 godine samo što se tada nije imalo i klub se uvaljivao i razvaljivao od strane lopova.
SRETAN BROJ - 1725

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 avg 2015, 12:51

elgigante je napisao/la:

Benko je poklon, al bukvalno poklon od Tana, i nema veze sa budzetom kluba. Ako te bas interesuju detalji kako to fercera, obrati se na druga vrata lijevo prvog sprata prostorija FK Sarajevo. Dobili smo ga na poklon tako sto je Ibraka kukao protiv Haugesunda kako nemamo napadaca, a Tan ga smirivao "kupit cemo" :mrgreen:

Sto se tice Cimija, pisete gluposti, otici ce samo za onu cifru koja Tana zadovolji i nikako drugacije. Niko drugi se tu nista ne pita. Prosle godine nakon play off-a su svabe nudile 1,2 m € za njega. Nasima voda niz usta krenula, odmah poceli papire spremati. Zazvonio telefon, kaze Amidza nista od transfera hocu 1,8, i to je to. Mozemo se sloziti da nije bio u pravu, jer mislim da ga je onda bilo lakse prodati nego sad zbog nasih rezultata u EL. Al to ne mijenja cinjenicu da se samo on pita. I bice kako on kaze, ili nece ni do Ilidze.
i sta time dobijamo?
nezadovoljnog igraca, koji ti nece zeljeti produziti ugovor jer zeli da igra vani.
Onda Cimirot ce biti proglazen neprijateljem, navijaci ce traziti da ga posalju na tribine da ne igra pola godine, jwer nece da potpise novi ugovor.
A najvise gubi upravo Cimirot a i FKSarajevo. Nadam se da do ovakvog scenarija nece doci

Realno, Cimi treba da ide.. Zasluzio je veci izazov, da izgradi karijeru

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 11 avg 2015, 12:53

Šta vi mislite o Harisu M.(ako bi raskinuo ugovor).
Jel moze igrati 10-ku kod nas...

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 11 avg 2015, 12:55

@Zip sve si upravu i jedino ti na to može odgovoriti amidža jer kada je Cimi u pitanju on odlučuje i niko više, a mi možemo samo tarlahati ove priče. Ja da sam se pitao kada smo bili u Antaliji na pripremama ja bi ga već tada prodao jer je i tada postojala extra ponuda koju je amidža hladno odbio.
SRETAN BROJ - 1725

elgigante
Kontakt:

Post Postao/la elgigante » 11 avg 2015, 12:57

Ne dobijamo nista, ja ti samo kazem kako je. A to ti je realnost, covjek ulozio pare, on se pita i to je to. Uz to je tezi od drzavnog budzeta pa hladno odbije ponudu milion eura. To ti je igra mocnika jbg, ne mozes mi uzimati igrace ispod cijene i tacka.
Svakako da se tu gleda i Cimijeva buducnost, jer idemo na to da sa nasim igracima ostanemo dobri i dugo nakon sto odu iz Sarajeva, jednostavno u svakom transferu gleda se interes kluba i inters igraca(ako je isti imao fer odnos prema klubu).
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu."

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 11 avg 2015, 13:08

Pitaristok je napisao/la:Šta vi mislite o Harisu M.(ako bi raskinuo ugovor).
Jel moze igrati 10-ku kod nas...
Taj čovjek je dvije klase iznad ove lige, tako da bi vjerovatno mogao igrati i centarfora, a kamoli desetku (mada nije desetka prava).

Kad se sjetim šta je štrumfovima radio u one dvije utakmice prije par godina... pa izgledao je ko Ronaldinho.

Uglavnom nema od te pjesme ništa, daleko je on iznad našeg platnog razreda. Ako ode iz Deportiva mislim da može bez ikakvih problema naći angažman u solidnom klubu neke osrednje lige, holandija, belgija, tako nešto.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 avg 2015, 13:13

Amidja ga za 1,8 miliona eura moze prodati jedino sebi, u Cardif il u Belgiju :)

Logicno onaj ko je ulozio pare, da zeli da diktira s prodajom igraca kako njemu odgovara.
Mislim da nakon dugo vremena mozemo izbaciti igraca koji moze igrati u Liga 5-ce, trebamo ti iskoristiti. Pa abd da nastavimo s akademijom izbacivati nekog igraca koji ce moci pratiti Cimija.

Nadam se iskreno da ce se dobro zavrsiti i po nas i po Gojka. :)
Samo treba shvatiti da se nista preko noci ne moze napraviti(stvoriti)

elgigante
Kontakt:

Post Postao/la elgigante » 11 avg 2015, 13:18

1,8 sad i ne trazi, al eto tad je trazio i nije mogao otici ispod. Mozemo se ti i ja sloziti da to nije realno, al ne pitamo se. Tako da kako god bude, vjeruj da je to ono najbolje za klub. Jer do sad su se mogla postavljati svakakva pitanja, a sad je svaki poslovni potez onaj najbolji moguci trenutno. Jer niko se ne igra sa svojim parama, koliko god da ih ima.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 11 avg 2015, 13:21

Siguran sam da ce Gojkara potpisati poboljsan ugovor u slucaju da ne ode nigdje. Ne bi se nasi ovako nonsalantno ponasali da je suprotno. Moje misljenje je da nema potrebe za sekirancijom tj da ljudi u klubu itekako znaju sta rade. A sumnjam i da je PAOK-ovom vlasniku 1,5 mil € neka velika cifra. Ako ga zeli on ce to iskesirati bez po beda.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 11 avg 2015, 13:31

zgembo89 je napisao/la:
RuleHz je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Mi nismo ni svjesni,šta nam Tan znaci kao vlasnik kluba.
Sad se na fb.cujem sa jednim trenerom našeg kluba, koji je nešto upucen u situciju oko transfera Cimija.Mi smo prvi klub u istoriji BH-a fudbala kako kaže,koji moze da se igra sa klubovima iz vana.Kako.?
Jednostavno Paok je svjestan da nam je vlasnik Tan, i da nam pare od transfera ne igraju glavnu ulogu, u finasiranju kluba.Što znaci ili daš onoliko koliko mi trazimo ili Cimirot ode u Belgiju.I oni su svjesni da mi ne blefiramo.Što je još gore po njih,na tom transferu insistira trener Tudor, i nije ga briga kako ce se Cimirot dovesti.
U koliko se završi transfer u Paok, ta cifra ce biti mngo vise od 1k eura.Pored obeštecenja, naši traze bonuse koji se čelnicima Paoka zavrti u glavi.Tu su bonusi za igranju u prvih 11 njihove ekipe.Te bonusi ako bude pozivan u repku + bonus ako u repki bude igrao.Tu su još ne desetine i stotine maraka,koji bi u buducnosti legli u naš klub.Te veliki procenat u slucaju njegove prodaje i jos dosta,dosta, pogodnosti koje je celnike Paoka šokirao.To je uslov za sve klubove koje žele Cimija,u suprotnom ode u Belgiju odakle ce sigurno otici za mnogo vece novce.Sad sta ce biti i gdje ce otici ,ostaje da vidimo.
Upravo to brate moj. Nismo primorani da prodamo nijednog igraca. Zna se da se ne lazemo zasto je Stojcev otisao, pogotovo za tako malu cifru. Jednostavno, htjeli smo da ga se rijesimo.

I da ode u Kotrjik, mi cmo profitirati, jer ce ga Tan opet prodati i izvuci pare. Zna.i Ibrakovic sta radi i sve radi po Tanovim instrukcijama.
Opusteno. Svake godine, ma svako pola godibe mi se pojacavamo, a sve to radimo besplatno,dakle ne dajemo obeatecenje za igrace. Kada se dugovi ako Bog da ociste u Novembru sve ce biti lakse. Moramo imati povjerenja u upravu. Jednoatavno pokazali su nam da mogu, znaju, vole,hoce i umiju.
Imajmo povjerenja pa i u tog Ibrakovica, bori se covjek, trudi, uci, edukuje... 24h dnevno radi za Sarajevo.
Ne padajte na patke nasih dusmana, zna se koji su najveci dusmani i sta im je cilj. Znaju da sa njihovim nacinom poslovanja nas nece stici nikad kolikim koracima koracamo naprijed.:-)
To je jedan samo ugao gledanja navijacki ima druga stvar ,a to je da je Cimirot u padu s formom vjerovatno je doslo do zasicenja od premier lige ne zelim vjerovati da je dostigao svoj maksimum..On sad ako se ne proda pitanje je sta ce biti kasnije i za koje pare se moze uzeti.Druga stvar te nekakve price kako pare od transfera ne igraju ulogu pa se moze zaj.bavat sa klubovima oko transfera. je supljak jer vecina klubova na taj nacin prezivljava to je nasa realnost..Sarajevo je pokupilo dosta polovnjaka i van forme igraca dajuci im visoke plate i primanja,a nikako da su dati veliki novci za neki transfer sve dok ne bude transfera po 100tinjak hilj eura nijedan klub nece dostici grupne faze,a da bi se doslo do takvih obrta treba dosta kockica da se slozi i kad se dodje na tu pozitivnu 0 u novembru opet je to 0..
Ma ne mozes to napisati nikako. E cuj polovnjaci...
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 11 avg 2015, 13:34

Mi imamo slatke muke za razliku od nekih tako da opušteno pustite padobrance :guz: :opaopa:
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 11 avg 2015, 13:42

Ljudi moji kad u Lecha mogu igrači bit plaćeni 500 k eura , a realno ni oni sami ne znaju kako su nas izbacili(mi smo sami sebe izbacili), zašto onda Ikande, Stepanov i Barbarić ne bi mogli imat bar 200k eura kod nas ?

Imam osjećaj da smo protiv Lecha igrali kao sad za vikend protiv Širokog(naravno da su još Delač , Ikande i onakav Stojčev bili na terenu) mislim da bi bilo ono što se kaže bare bare. :mrgreen:

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 11 avg 2015, 14:08

Ovi naši ne znaju izvesti kornera a cure zabijaju golove iz kornera. :bow:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, N3R3D, North1987, propoklopac, riki46 i 67 gostiju.