Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

aS_Roma

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la aS_Roma » 05 nov 2014, 23:41

Sabinho je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Ma nista to dva nasa , tri njihova i ta sranja, prije pocetka sezone nek se fino zna 4 kluba ispadnu, taman to bili Sarajevo, Zeljo, Široki i Zrinjski , cao druga liga i kraj price, fer ko zasluzi nek bude tu, a to i ako budu štimali mogu naštimati samo te prve sezone, kasnje ce to teze ici, skoro pa nikako
Stari da toliko klubova ispada od 18.kola bi imali prosjek 3 crvena po utakmici :mrgreen:
Znam, al ce biti tako 100 % :D , nema drugog nacina

Ko osvoji bod u Travniku te sezone :tokralju: :tokralju:

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 05 nov 2014, 23:57

Ako zelimo nastaviti sa ovom smijurijom gdje su zestoke borbe za Evropu, titulu, a onda zavrsetak Evrope u avgustu nek ostave ovako i za par godina nece ukupno hiljadu ljudi pratit ovu lakrdiju, nek niko onda ne krivi ovu danasnju djecu koja se pronalaze u stranim klubovima.
Sto prije donijet odluku kojom se od sljedece sezone ide u proces skracivanja, za pocetak dva tima,tabela mjerilo, realnije je da to skracivanje ide do 12 timova.
Uslovi se moraju postavit visoko i bez ikakvih ustupaka, teren, reflektori, natkrivena tribina, uslovi za goste, sami ce klubovi otpadat kad napucas uslove.

Nazalost sva ova nasa pisanja su plod maste u kojoj se nadamo da cemo gledat normalniju ligu i teren na kojem lopta ide bez skakutanja 20m, ali ove u savezu zaboli qrac za domacim fudbalom i njima je ova liga samo teret, boli njih qarina sto iz ove lige ni za 200g necemo dobit reprezentativca(pravog).
Svi su klubovi kao za smanjenje pa zasto se ne oglase i zatraze promjene, ovo je pravo vrijeme pa nek se provede medijska kampanja u kojoj predstavnici klubova traze bolje sutra za domaci fudbal, jel tesko namontirat klip u kojem 16 predstavnika premijerligasa izgovara npr. smanjimo ligu za kvalitetniji fudbal(lupam), pa navijaci sa par parola, pa ce se ovim guzonjama u savezu zadrmat kavez da nesto promjene a ne ovako svi sutimo njih zaboli i onda opet na ljeto par clanaka kako su se desile ove katastrofe nasim klubovima, svi kao iznenadjeni.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 nov 2014, 00:02

[quote="aS_Roma] Znam, al ce biti tako 100 % :D , nema drugog nacina

Ko osvoji bod u Travniku te sezone :tokralju: :tokralju:[/quote]

Ko uzme sva tri prekida se prvenstvo i odmah urucenje titule na Piroti. :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 nov 2014, 00:25

Onog bečkog dijasporca bode u oči pored ostalih i Olimpic.Nego bečlija vidi da ti nije u oko šta upalo.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 06 nov 2014, 03:04, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 nov 2014, 01:15

aS_Roma je napisao/la:Ma nista to dva nasa , tri njihova i ta sranja, prije pocetka sezone nek se fino zna 4 kluba ispadnu, taman to bili Sarajevo, Zeljo, Široki i Zrinjski , cao druga liga i kraj price, fer ko zasluzi nek bude tu, a to i ako budu štimali mogu naštimati samo te prve sezone, kasnje ce to teze ici, skoro pa nikako
upravo tako nema nikakvog skracivanja po tom izboru ubaci ove izbaci one, fino kazes ispada 4 ekipa i onda nek se bore, ko ispadne nema se sta zaliti...

idealno bi bilo da to pocne od iduce sezone da ispadaju 4 ekipe, pa bi tako za dvije godine igranja imali ligu od 12 timova sto je po meni taman, onda napraviti prvu ujedinjenu ligu i drugu ligu fbih i rs, pa onda nek dalje idu kantonalne...
da se ima volje lahko se to sredi, svi mi imamo neku ideju, tako i oni oforme komitet neki i dogovore sistem novi fudbalski u bih, al volja je tu glavna ;)

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 06 nov 2014, 07:58

Licenciranje je jedina sansa za smanjenje ovog cirkusa. Glavonje nece nikad samoinicijativno donijeti tu odluku ;)
FORZA MARŠAL !!!

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 06 nov 2014, 09:54

Aragon je napisao/la:Haj ziv bio jos jednom procitaj post.
Niti sam glumio nosterdamusa, niti ista slicno tome.
Ako ne znas sta znaci rijec TEORETSKI, onda ti mi svi .... uciteljicu :kafa:

Ali kao sto onaj iz slobode rece kod mime "ako se ovako nastavi, da ostali stagniraju a jedan klub da raste, onda znamo ko ce biti sampion narednih pet godina".

Nikakvo cudo ako ta teorija pretvori se u praksu.
Ako je mogao jedan Ludogorec u puno tezim uslovima i zahtjevnijoj ligi, ne vidim razlog da isto ne urade Sarajevo ili bilo koja druga ekipa u ligi, ako uloze sredstva.
a samo mi reci zasto se provaljujes? pa teoretski je moguce da Zeljo osvoji isto za tri godine jos 3 titule ? sta bi onda bilo ? Amaw namjestio, kupio, platio, Ivan u komitetu, sredio Salema Prolica itd ? jel to teoretska logika? :rol:

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 06 nov 2014, 16:04

Ma znam ljudi, ali znate da kod nas sve tako funkcionise, pa cak i fudbal.Ja sam za to da to bude odma jedne sezone da ispadaju 4-6 ucesnika, bilo bi nakaradno ali nema veze.

Evo ovi iz saveza ko da nas redovno citaju :lol:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/io-nfsbi ... ige/144796

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 06 nov 2014, 16:51

InatSilanBosanski je napisao/la:Ma znam ljudi, ali znate da kod nas sve tako funkcionise, pa cak i fudbal.Ja sam za to da to bude odma jedne sezone da ispadaju 4-6 ucesnika, bilo bi nakaradno ali nema veze.

Evo ovi iz saveza ko da nas redovno citaju :lol:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/io-nfsbi ... ige/144796
U Hrvatskoj je mislim bilo jedne sezone ispadalo 4 ekipe. To bi po meni odlicno bilo , ne bi bilo na kraju u nekim zadnjim kolima nikakva popustanja ili davanja bodova :thumbup:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 nov 2014, 17:06

Moja neka zelja zbog kvalitete i uslova za igru ovako nekako:
Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda i dvanaesti tim nemam pojma. Naravno tabela treba da odlucuje ili u krajnjem slucaju licenciranje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 06 nov 2014, 17:24

Svakako da i ja podrzavam skracivanje lige,ali se ipak nebi igrao imenima klubova koji ce nastupati u njoj.
Sigurno je da niko fiksno nece postati clan ove lige i da ce oni koji na kraju sezone budu najbolje plasirani imati priliku da nastave dalje.Podrzavam ideju da ispadaju 4 kluba,ali volio bi da tu bude i starih velikana BH fudbala od pocetka u toj ligi,ali ce se svakako morati dobro oznojiti svi velikani da bi opstali u ligi.Celik je u velikoj dubiozi i iskreno se nadam da ce uspjeti da prebrode sve ovo sto im se desava jer u suprotnom moze se desiti da se recimo ne nadju u toj ligi iako imaju najbolju infrastrukturu u drzavi.

Prednost krace lige je sto bi se fakticki svi mogli boriti i za prvaka ali je jako tanka nit i od mjesta za opstanak,pa nema previse prostora za tavorenje nekih klubova u sredini tabele.Isto tako onaj ko proda dvije tekme u sezoni bez problema moze doci u sitvaciju da padne u donji dio tabele a taj je pritisak veci i dosta zajebanije igrati :mrgreen:

Sve u svemu super bi bilo kad bi vec od naredne sezone poceli sa ovom inicijativom i da vec od naredne sezone pocnu sa ispadanjem oni koji su trenutno najslabija karika.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 06 nov 2014, 17:25

Sabinho je napisao/la:Moja neka zelja zbog kvalitete i uslova za igru ovako nekako:
Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda i dvanaesti tim nemam pojma. Naravno tabela treba da odlucuje ili u krajnjem slucaju licenciranje.
Bez Slavije, 10 ekipa i 70% jača liga.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 nov 2014, 17:35

A da ostanu dvije entitetske lige!?Kuća se gradi od temelja a ne od krova.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 06 nov 2014, 17:37

SiouxLukavac je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda

Slavija > Čelik&Sloboda&Zvijezda
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 06 nov 2014, 17:40

shzna je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda

Slavija > Čelik&Sloboda&Zvijezda
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SAMO ČELIK !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 06 nov 2014, 17:42

I meni je smiješno kad vidim da je Slavija bolja od Čelika čiji su navijači prošle godine imali i šampionske ambicije ili npr. od prenapuhane Slobode koju su mnogi stavljali ispred Želje ove sezone itd.

Neka tabela bude jedino mjerilo. :bih:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 nov 2014, 17:44

I vi vjerujete Begiću &co? :crazy:

Od ovoga nema ništa, jer će se na kraju pitati politika, koja je u sve pore života umiješala svoje ogavne prste, pustite šuplje. Ovo je samo skretanje s pravih problema u savezu.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 06 nov 2014, 17:52

shzna je napisao/la:Slavija > Čelik&Sloboda&Zvijezda
shzna je napisao/la:Neka tabela bude jedino mjerilo. :bih:
Ako ćeš da tabela bude mjerilo onda Slavija 16 < ČeSloZv 33 boda :mrgreen:

Svakako da tabela treba biti mjerilo, i bez ikakvih drugih uticaja, zasluga, boje kože .. itd.
Mislim da bi se ovaj projekat mogao aktualizirati tek poslije EP 2016.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 nov 2014, 18:39

AlemC85 je napisao/la:I vi vjerujete Begiću &co? :crazy:

Od ovoga nema ništa, jer će se na kraju pitati politika, koja je u sve pore života umiješala svoje ogavne prste, pustite šuplje. Ovo je samo skretanje s pravih problema u savezu.
Ovdje ima i do klubova. Neka osnuju udruzenje premijerligasa, a ni to se nisu mogli dogovoriti. Mora se od necega krenuti, nadajmo se da je ovo pocetak.
DRUG NEBI TI PUNCA

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 nov 2014, 18:52

Po kvalitetu, reuzultatima i infrastrukturi, među tih 10-12 ekipa su samo Željo, Sarajevo, Zrinjski, Čelik, Široki, Velež i Borac sigurni. Eventualno Olimpik i Slavija.

Sloboda je dojučerašnji drugoligaš, svaka čast njima i njihovoj tradiciji, ali zadnjih godina nisu ništa bolji od Zvijezde.
Mada bih volio da budu tu, nema sumnje, kao što bih volio da bude nešto od ovog svega, ali..
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.