FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Orton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Orton » 10 avg 2015, 21:14

Nemojte se zanositi stadionom.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 avg 2015, 21:16

amstaff je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Odlascima Stojceva i Cimija klub ce biti u plusu minimalno 2.0 miliona KM!
Za manje od mjesec dana su nam čisti računi i ulazimo u pozitivno poslovanje!
Tek sad očekujte uspon našeg kluba!
Sve ovo dosad je bilo ništa za ono što nam dolazi !

Ja nisam tog mišljenja... Šta nam to dolazi? Misliš da ćemo sada kada smo na pozitivnoj 0 ulagati po 200-300 hiljada € u igrače? Zašto to nismo mogli raditi i sada?
Finansije i planiranje su mi u jednu ruku struka, tako da znam o čemu pričam. Mi smo i prije 4-5 mjeseci znali da nam ide nekih 500.000 € od LP u slučaju da odmah ispadnemo. Mi smo već svi znali da će Cimi otići nakon utakmica u LP i to za tu neku sumu od oko 800.000-1.000.000 €... Uz sve to znalo se se nekad u zadnjem kvartalu izvlačimo iz dugova. Tako da ja ne znam šta se to može desiti pa da mi imamo neki veliki uspon. Uspon će se desiti kada se smanji liga i poveća kvalitet unutar same lige. I nakon tog smanjenja će trebati 2-3 sezone da se znatno poveća kvalitet lige i infrastrukture. To je neki proces od 4-5 godina minimalno da mi imamo neki značajan uspon kao Partizan, Dinamo ili Rijeka. Otežavajuća okolnost nam je što mi pokušavamo tek da sredimo finansije i naravimo akademiju(za koju opet treba godina i godina da počne izbacivati neke talente), a imamo ove klube iz Azerbejdžana, Armenije i sličnih država koji imaju keš i dovode dobre igrače iz Afrike i Južne Amerike.
Ja se sjećam da je Dinamo još prije 15-tak godina prodavao igrače za 15-20 miliona tadašnjih KM, a mi danas u 2015 godini pravimo neki rekordan transfer od 1.000.000 milion €. To je samo dokaz gdje smo mi danas.

Pazi samo ovo:

Domaći su nogometaši Dinamu donijeli 145,21 milijun eura. Od toga su izdanci omladinske škole donijeli klubu čak 92,58 milijuna eura.

Partizan je prodao Jovetića Fiorentini za nekih 10 miliona € prije 7 godina.

Ovo pišem iz razloga da ljudi shvate koliko je potrebno novca da se napravi rezultat u Evropi.

Taj neki naš eventualni uspon može biti samo da sutra amidža da klubu jedno 3 miliona € da se pojačamo kvalitetno i onda kada se kvalifikujemo u neku grupu i poraste nam rejting da to nadokdnadi sa kamatama od nekog transfera.

Sve ostalo su bajke i nadanja.
Pa ako uzmeš da nam je prije par godina glavni napadac bio Melunovic,a sad Benko zar to nije napredak.Prije par godina nam je zadnji vezni bio Radan Šunjevarić,danas ti igra Ikande.Da ti je nekad stoper bio Gutic, sad ti u ekipi igra Stepanov, nekadasnji igrac Porta i Malage.Ako to nije napredak onda ja ne znam šta je. :idea: Da ti je nakad kapiten Dzakmić odlazio za 120 k eura,a tebi sad nije napredak, što Cimi ide za 1 milion eura. :facepalm: Tebi nije napredak da imaš dva A repr.u ekipi .Tebi nije napredak da imas 5 najplacenih igraca u Premijer ligi i svi dolaze iz Sarajeva.Da imas tri najskulja mlada igraca u drzavi (Cimi-Radovac-Duljević).Da pregovaramo i dovodimo igrace iz Čelzija.Da smo do nedavno bili pred bankrotom,a sad smo bez dugova.Jesmo još daleko od Dinama,Zvezde,ali idemo putem koji je puno zdraviji,bolji.Bar nismo ko ti klubovi zaduzeni do guše.
Ako tako prodavaju igrace(evo kao Jovetica) otkud im toliki minusi. :idea: :?: Dinamo prodaje igrace uzima lovu,a ratuju sa navijacim.
Mislim da je ovaj put kojim mi idemo puno bolji i sigurniji, za buducnost našeg kluba.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 10 avg 2015, 21:21

Zadnjih nekoliko godina vrijedno radimo na pozicioniranju i ustrojstvu Fudbalskog kluba Sarajevo. Očito, predan rad i seriozna politika daju rezultate u zadnjih godinu dana, istakao je u razgovoru za Anadolu Agency Edis Kusturica, predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo.

- U novembru na "pozitivnoj nuli" -

Prvi čovjek aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine kaže da sve ide prema planu i Vincent Tan, malezijski bogataš, investitor u tim sa Koševa izuzetno je zadovoljan.

"U godinu dana osvojili smo dva najznačajnija državna trofeja, u maju prošle godine Kup BiH, te u maju ove godine šampionsku titulu. Poslovanje se odvija u okviru biznis plana napravljenog sa Tanom. Svakim danom sve više postajemo samoodrživ klub, koji će ubuduće svojim poslovnim aktivnostima u potpunosti finansirati takmičenja i razvoj kluba", rekao je Kusturica, dodavši da će do novembra ove godine FK Sarajevo biti na "pozitivnoj nuli":

"U novembru ćemo, kao prvi klub u BiH koji je u kratkom roku preuzeo obavezu da prema Poreskoj upravi Federacije izmiri sva dugovanja, to i učiniti. Bit će izvršena i posljednja rata uplate ukupnog iznosa cirka dva miliona maraka, čime ćemo završiti reprogram u skladu sa zakonom koji je donijet. To je veoma bitno jer ćemo na taj način uspjeti uštediti 1,9 miliona, koje bi morali platiti Poreskoj upravi da smo išli u druge, duže rokove".

Prema pojedinim informacijama koje su procurile u javnost, Tan je u Sarajevo do sada investirao četiri miliona eura. Ipak, Kusturica je kazao da je "to poslovna tajna".

"Sa Tanom imamo ugovor o povjerljivosti i ne bih govorio o finansijama. Očito je da su njegova ulaganja vidljiva za stabilizaciju kluba i potencijal. Isključivo sredstvima Vincenta Tana gradimo za nas veliki infrastrukturni projekt - trening kamp na Butmiru. Prva faza radova se završava krajem avgusta ili početkom septembra. Pustit ćemo u rad dva travnata i jedan teren sa plastičnom podlogom, reflektore, navodnjavanje... U drugoj fazi gradit ćemo objekt za potrebe akademije i prvog tima. Vidjet ćemo da li će biti zatvorenog ili otvorenog tipa. Kao čovjek koji dolazi iz svijeta biznisa naginjem malo ozbiljnijoj i komercijalnijoj priči. Fudbalski klub Sarajevo će nakon gotovo 70 godina svog bitisanja i postojanja konačno dobit 70 duluma na kojem će živjeti i raditi", naglasio je Kusturica.

Ambicije Sarajeva u narednoj sezoni su osvajanje novih trofeja.

"Sport, fudbal se igra zbog rezultata. Degutantno bi bilo reći da nas ne interesu rezultati. Neću biti suviše skroman ako kažem da mi je lično cilj izgradnja i organizovanje kluba u svim segmentima. Uz sve to moramo naći balans sa rezultatom. Neću nikakvu tajnu otkriti ako kažem da i u narednoj sezoni imamo ambicije najvećih rezultata. Neću ništa obećati osim da ćemo se boriti i vrijedno raditi da ostvarimo rezultat", poručio je Kusturica, te o predstojećim utakmicama drugog kola kvalifikacija Lige prvaka sa Lechom dodao:

"Poljaci su jako kvalitetna ekipa sa mnogo većim budžetom od našeg, fantastičnim uslovima za rad. Favoriti su, ali ćemo se boriti da ih izbacimo. Mi to možemo! Prošle godine iz Evrope smo eliminisali Atromitos, Bugare prije dvije godine... Kada se svemu doda tipični bosanski inat i kreativnost možemo uspjeti u tom poduhvatu. Međutim, ne treba se zanositi, Lech je favorit".

- Igramo na nekulturnim terenima -

Na koncu predstojeće sezone Premijer lige BiH, koja startuje 25. jula, ispast će šest ekipa, te će od naredne takmičarske godine šampionat umjesto dosadašnjih 16 brojati 12 klubova.

"Pomak. Kvalitet će se koncentrisati u određene klubove koji imaju kapaciteta. Liga će bit kvalitetnija sa dobrim igračima, adekvatnom posjetom. Bit će bolje i u infrastrukturnom pogledu. Svjedoci smo da se liga igra na terenima, blago rečeno nekulturnim. Igramo na poljanama i livadama. Uložite u klub, dovedete kvalitetne igrače i onda ga odvedete da igra na neku livadu, što ne doprinosi razvoju fudbala. Dobar potez Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i podržavamo ga. U narednoj sezoni vodit će se velika borba za opstanak, ali donijet će kvalitet. N/FS BiH u postupku licenciranja trebao bi biti još rigorozniji. Neka se igra tamo gdje ima uslova", smatra Kusturica.

Uprava FK Sarajevo pokrenula je inicijativu o izgradnji nacionalnog stadiona u bh. prijestolnici, a ideju su podržali Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, kao i Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo.

"Nacionalni ili državni stadion rak rana je našeg fudbala. Objektivno, nemamo dobar i kvalitetan stadion za velike fudbalske predstave. Ljudi u Zenici uradili su fantastičan posao u rekonstrukciji Bilinog polja, ali stadion Koševo treba biti nacionalni stadion, gdje treba da se igraju reprezentativne i velike klupske evropske utakmice. Stadion 'Asim Ferhatović Hase - Koševo' je naš dom historijski, kulturološki, tradicionalno, emotivno smo vezani. Bilo je ponuda da se FK Sarajevo izmješta na druge lokalitete. I sada postoje ponude. Ipak, kažem stadion Koševo je naš dom i pokrenuli smo inicijativu za njegovu rekonstrukciju u okviru regulacionog plana Općine Centar", pričao je Kusturica novinaru Anadolu Agency, nadalje kazavši:

"Pozamašan je to finansijski i investicijski projekt. Osim renoviranja stadiona u planu je i izgradnju hotela visoke kategorije, shoping malla, etažnih garaža. Projekt je to koji niko ne može sam uraditi. Potrebna je interakcija interesa i kapitala domaćeg ili iz inostranstva. Država mora dati podršku projektu koji nije nemoguće ostvariti. Postoji raspoloženje i interes Vlade Kantona Sarajevo predvođene premijerom Konakovićem, Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića. Prilikom zadnjeg dolaska Vincenta Tana u Sarajevo primio nas je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Razgovarali smo o mnogim stvarima, te i o stadionu Koševo, o potrebi da se otvori priča. Usaglasili smo se da je treba osvojiti. FK Sarajevo će nastojati u tom kontekstu biti lokomotiva procesa, oko kojeg se mora okupiti mnogo ljudi. Mora se okupiti ozbiljnih investitora".

- Uskoro zakon o privatizaciji klubova u Federaciji BiH -

Kusturica je i u priči oko inicijative o izradi novog zakona o sportu na nivou Federacije BiH, na osnovu kojeg bi se u skoroj budućnosti mogli privatizovati sportski klubovi.

"Premijer Federacije BiH Fadil Novalić planira formiranje Radne grupe i pitao me da li bi htio biti član. Naravno, dao sam saglasnost za pravljenje novog zakona o sportu Federacije BiH. Očito Zakon o sportu na državnom nivou nije loš, treba ga dograditi, ali ne funkcioniše. Treba se omogućiti tranzicija klubova iz udruženja građana u kompanije i korporacije, čime bi se otvorila vrata ulasku privatnog kapitala u klubove. Iluzorno je na budžetskim jaslama da klub bude profitabilan. Učinili smo prvi korak i takav pravni korak omogućio je ulazak Tana. Kada se usvoji novi zakon postat ćemo dioničko društvo. Samo u takvoj korelaciji budućnost je ulaganja u fudbal i sport BiH. Fudbal je danas biznis i posao u kome se mogu ostvarivati značajni profiti, ali daje zadovoljstvo navijačima. Novim zakonom otvorit će se vrata ko hoće i iskaže sposobnost da na taj način doprinese stabilizaciji fudbalskih i ostalih sportskih kolektiva", zaključio je Kusturica.

(Anadolu Agency)
evo ga ;)
Intervju iz prošlog mjeseca
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 avg 2015, 21:27

emir18 je napisao/la:A od sada ce biti lakse uci u LP jel u PO igraju prvaci protiv pravaka tako da cemo izbjci ove iz Lige 5
tako je već godinama...
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 avg 2015, 21:34

MCMXLVI je napisao/la:
amypitar je napisao/la:ja ne znam sta si ti gledao brate, ali skoro svaki napad u prvom pol. je isao prekao Velkoskog.

Pa šansa Benka u provom poluvremenu( kad je pucao sa par metara) mu je nabacio Baric.Dulja je par puta probio po toj strani i dobro centrirao.Velkoski je centrirao na desetina puta,ja se ne mogu sjetiti osim jednog dobrog dodavanja u sredini Benki.Te prodor kad je penal bio.Sve ostalo katastrofa.Za Puzigacu nemam šta reci.
Po meni ce biti ovakvih rasprava sve manje. Sa prodajom ove dvojice igraca neki igraci ce postati sigurni starteri u ovoj polusezoni ispred nas. Krste ce biti skoro siguran starter osim ako ne bude pruzao bas serije jako losih partija kao i Duljevic na drugoj strani kada bude zdrav isto standardan. Centralni-Zadnji vezni tandem Radovac - Ikande a na desetki ce konkretnu sansu dobiti najvjerovatnije Mesa. Stoperski par se zna i on je 100% siguran kao i golman. Na desnom beku ce sansu dobivati trojica igraca a na lijevom najvjerovatnije opet Puzigaca osim ako se ne dovede novi igrac ili ako on kao Krste bude imao bas seriju losih partija i mozda rijetko Bekic. Ovdje je samo pitanje kako ce Ikande da zamjeni Cimirota i Alispahic, Stojceva i to bi moglo da bude presudno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 avg 2015, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 avg 2015, 21:35

amypitar je napisao/la:
Pa ako uzmeš da nam je prije par godina glavni napadac bio Melunovic,a sad Benko zar to nije napredak.Prije par godina nam je zadnji vezni bio Radan Šunjevarić,danas ti igra Ikande.Da ti je nekad stoper bio Gutic, sad ti u ekipi igra Stepanov, nekadasnji igrac Porta i Malage.Ako to nije napredak onda ja ne znam šta je. :idea: Da ti je nakad kapiten Dzakmić odlazio za 120 k eura,a tebi sad nije napredak, što Cimi ide za 1 milion eura. :facepalm: Tebi nije napredak da imaš dva A repr.u ekipi .Tebi nije napredak da imas 5 najplacenih igraca u Premijer ligi i svi dolaze iz Sarajeva.Da imas tri najskulja mlada igraca u drzavi (Cimi-Radovac-Duljević).Da pregovaramo i dovodimo igrace iz Čelzija.Da smo do nedavno bili pred bankrotom,a sad smo bez dugova.Jesmo još daleko od Dinama,Zvezde,ali idemo putem koji je puno zdraviji,bolji.Bar nismo ko ti klubovi zaduzeni do guše.
Ako tako prodavaju igrace(evo kao Jovetica) otkud im toliki minusi. :idea: :?: Dinamo prodaje igrace uzima lovu,a ratuju sa navijacim.
Mislim da je ovaj put kojim mi idemo puno bolji i sigurniji, za buducnost našeg kluba.

Da li si ti pročitao moj post, a i post na koji sam odgovorio? Ko je napisao da mi nismo napredovali? Mislim o čemu ti ovdje pišeš? Ja sam napisao da ne vidim kakav ćemo mi to silan uspon imati kada u mjesecu novembru budemo na pozitivnoj 0. Odnosno, ne vidim šta se toliko može promijeniti kada dođemo na nulu. Benku smo doveli dok smo bili u minusu, Cimija dok smo bili u minusu, Krstu, Duljevića, Ikandea itd...

Očigledno je da nisi razumio šta sam pisao... Ja sam i pisao o tome da mi idemo putem koji će trajati godinama... Hajde ti malo opet pročitaj moj post :D U mom postu nije bilo ništa negativno.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 10 avg 2015, 21:41

Skenderbeu je baš primjer kako sretno upast u grupu ELa, igrali su protiv dva poluamaterska kluba u 2. i 3. pretkolu LPa, koji kad zbroje kapacitete svojih stadiona dođu do brojke od 3 tisuće. Jbg, pogledat će i nas valjda jednom sreća u ždrijebu, mada bi ja više volio da izvučemo neku jaču ekipu i ubijemo ih u dvije utakmice. :)

@emir18, ima puno tih ekstra stadiona koje možeš napravit za "sitnu" lovu, vjerujem da uprava uveliko radi na novom stadionu/rekonstrukciji koševa, ja sam za ovo prvo zbog atletske staze na Koševu.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 avg 2015, 21:49

Sutra Ibrak ima sastanak sa SD-om Paoka gdje ce kompletirati transfer Gojka...
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 avg 2015, 21:51

Sretno Stojcevu i najvjerovatnije Cimirotu u novim klubovima :salut: :salut:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 avg 2015, 21:54

Cimi ide za milion eura. Ovo sto pisu portali za procentat 60% klub, 40% menadzer nije istina!
1946

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 10 avg 2015, 21:55

Na Fejsbook pise da Cimirot blizu Freiburga.Laz ili ima istine?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 avg 2015, 21:55

amstaff dovesce se novi igraci , npr za novo sarajevo neki igraci nece imat mjesta , zapravo od prvih 11 imat ce delac i ikande ...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 avg 2015, 21:56

Dajgle sto SC kopira moj post i pravi clanak. :urnebes:
1946

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 10 avg 2015, 21:58

Head je napisao/la:Mene je Barbaric pozitivno iznenadio. Kako momak igra. :bow:
Ni u najboljim snovima nisam ocekivao ovakve partije od njega. :bow:
Bas niko da spomene, da izdvoji a bez greske odigrao a nije prva tekma. Nadopunjuje,izlazi u sredinu, vuce naprijed , pokriva defanzivnog veznog kad izleti previse. A Ibraka ga dzabalesku doveo takvog igraca stoper a tek 26 godina. Moj Ibrace sta im radis sramota !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2015, 21:59

Zalosno je ako se Cimirot ne proda u neku attaktivniju ligu od Grcke ili Turske.
Nevjerovatno kako nasi igraci idu u propast odlazeci u takve sredine.
Nije mi jasno kako nema neke ponude iz jacih liga ili je pak novac u pitanju pa se ide ganjati egzistencija iako za to postoji sasvim dovoljno vremena.

Za Milosa mi je svejedno, svakako nije BH reprezentativac tako da nek propadne sto se mene tice.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 10 avg 2015, 22:02

paulus je napisao/la:Stojcev kad hoce , stvarno je klasa , al Ikande , sta je ba ono , koja kontrola , onak pas iz prve kad je Velkovski profulo zicer , Steta sto veec na ljeto ide.Jedina nada je da se zaljubi u horde
Zar si očekivao nešto drugo od igrača koji ima veću platu od Benke :?: Ja ipak ne nego treba biti još bolji.

@Head

Barbarić je trenutno puno bolji igrač od Stepanova.
SRETAN BROJ - 1725

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 10 avg 2015, 22:03

Barbarić je igračina, na kolko je potpiso on ?

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 avg 2015, 22:04

Zukanovic je napisao/la:Na Fejsbook pise da Cimirot blizu Freiburga.Laz ili ima istine?
Evo i SC objavio za Frajburg.Haj znaj mozda ima istine.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 10 avg 2015, 22:05

amypitar je napisao/la:
Zukanovic je napisao/la:Na Fejsbook pise da Cimirot blizu Freiburga.Laz ili ima istine?
Evo i SC objavio za Frajburg.Haj znaj mozda ima istine.
Ima.
SRETAN BROJ - 1725

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 10 avg 2015, 22:05

Barbarić trenutno i više nego korektno ispunjava svoje obaveze, kud je korpulentan, na trenutke Tatko pored njega k'o kadet izgleda fizički. Samo neka nastavi tako!

@Omerbavarac, nemoj šta zahatorit' al' ovo je tema isključivo za navijače FK Sarajevo, imaš opšte diskusije da nam pričaš da li je šteta ili ne gdje prodajemo svoj talent.
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bing [Bot], Hajdeee, samoFKS, VolimoSarajevo i 55 gostiju.