FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nemojte se zanositi stadionom.
Pa ako uzmeš da nam je prije par godina glavni napadac bio Melunovic,a sad Benko zar to nije napredak.Prije par godina nam je zadnji vezni bio Radan Šunjevarić,danas ti igra Ikande.Da ti je nekad stoper bio Gutic, sad ti u ekipi igra Stepanov, nekadasnji igrac Porta i Malage.Ako to nije napredak onda ja ne znam šta je.amstaff je napisao/la:FrancescoTotti je napisao/la:Odlascima Stojceva i Cimija klub ce biti u plusu minimalno 2.0 miliona KM!
Za manje od mjesec dana su nam čisti računi i ulazimo u pozitivno poslovanje!
Tek sad očekujte uspon našeg kluba! Sve ovo dosad je bilo ništa za ono što nam dolazi !
Ja nisam tog mišljenja... Šta nam to dolazi? Misliš da ćemo sada kada smo na pozitivnoj 0 ulagati po 200-300 hiljada € u igrače? Zašto to nismo mogli raditi i sada?
Finansije i planiranje su mi u jednu ruku struka, tako da znam o čemu pričam. Mi smo i prije 4-5 mjeseci znali da nam ide nekih 500.000 € od LP u slučaju da odmah ispadnemo. Mi smo već svi znali da će Cimi otići nakon utakmica u LP i to za tu neku sumu od oko 800.000-1.000.000 €... Uz sve to znalo se se nekad u zadnjem kvartalu izvlačimo iz dugova. Tako da ja ne znam šta se to može desiti pa da mi imamo neki veliki uspon. Uspon će se desiti kada se smanji liga i poveća kvalitet unutar same lige. I nakon tog smanjenja će trebati 2-3 sezone da se znatno poveća kvalitet lige i infrastrukture. To je neki proces od 4-5 godina minimalno da mi imamo neki značajan uspon kao Partizan, Dinamo ili Rijeka. Otežavajuća okolnost nam je što mi pokušavamo tek da sredimo finansije i naravimo akademiju(za koju opet treba godina i godina da počne izbacivati neke talente), a imamo ove klube iz Azerbejdžana, Armenije i sličnih država koji imaju keš i dovode dobre igrače iz Afrike i Južne Amerike.
Ja se sjećam da je Dinamo još prije 15-tak godina prodavao igrače za 15-20 miliona tadašnjih KM, a mi danas u 2015 godini pravimo neki rekordan transfer od 1.000.000 milion €. To je samo dokaz gdje smo mi danas.
Pazi samo ovo:
Domaći su nogometaši Dinamu donijeli 145,21 milijun eura. Od toga su izdanci omladinske škole donijeli klubu čak 92,58 milijuna eura.
Partizan je prodao Jovetića Fiorentini za nekih 10 miliona € prije 7 godina.
Ovo pišem iz razloga da ljudi shvate koliko je potrebno novca da se napravi rezultat u Evropi.
Taj neki naš eventualni uspon može biti samo da sutra amidža da klubu jedno 3 miliona € da se pojačamo kvalitetno i onda kada se kvalifikujemo u neku grupu i poraste nam rejting da to nadokdnadi sa kamatama od nekog transfera.
Sve ostalo su bajke i nadanja.

Ako tako prodavaju igrace(evo kao Jovetica) otkud im toliki minusi.

Mislim da je ovaj put kojim mi idemo puno bolji i sigurniji, za buducnost našeg kluba.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
tako je već godinama...emir18 je napisao/la:A od sada ce biti lakse uci u LP jel u PO igraju prvaci protiv pravaka tako da cemo izbjci ove iz Lige 5
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!
Po meni ce biti ovakvih rasprava sve manje. Sa prodajom ove dvojice igraca neki igraci ce postati sigurni starteri u ovoj polusezoni ispred nas. Krste ce biti skoro siguran starter osim ako ne bude pruzao bas serije jako losih partija kao i Duljevic na drugoj strani kada bude zdrav isto standardan. Centralni-Zadnji vezni tandem Radovac - Ikande a na desetki ce konkretnu sansu dobiti najvjerovatnije Mesa. Stoperski par se zna i on je 100% siguran kao i golman. Na desnom beku ce sansu dobivati trojica igraca a na lijevom najvjerovatnije opet Puzigaca osim ako se ne dovede novi igrac ili ako on kao Krste bude imao bas seriju losih partija i mozda rijetko Bekic. Ovdje je samo pitanje kako ce Ikande da zamjeni Cimirota i Alispahic, Stojceva i to bi moglo da bude presudno.MCMXLVI je napisao/la:amypitar je napisao/la:ja ne znam sta si ti gledao brate, ali skoro svaki napad u prvom pol. je isao prekao Velkoskog.
Pa šansa Benka u provom poluvremenu( kad je pucao sa par metara) mu je nabacio Baric.Dulja je par puta probio po toj strani i dobro centrirao.Velkoski je centrirao na desetina puta,ja se ne mogu sjetiti osim jednog dobrog dodavanja u sredini Benki.Te prodor kad je penal bio.Sve ostalo katastrofa.Za Puzigacu nemam šta reci.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 avg 2015, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.
amypitar je napisao/la:
Pa ako uzmeš da nam je prije par godina glavni napadac bio Melunovic,a sad Benko zar to nije napredak.Prije par godina nam je zadnji vezni bio Radan Šunjevarić,danas ti igra Ikande.Da ti je nekad stoper bio Gutic, sad ti u ekipi igra Stepanov, nekadasnji igrac Porta i Malage.Ako to nije napredak onda ja ne znam šta je.Da ti je nakad kapiten Dzakmić odlazio za 120 k eura,a tebi sad nije napredak, što Cimi ide za 1 milion eura.
Tebi nije napredak da imaš dva A repr.u ekipi .Tebi nije napredak da imas 5 najplacenih igraca u Premijer ligi i svi dolaze iz Sarajeva.Da imas tri najskulja mlada igraca u drzavi (Cimi-Radovac-Duljević).Da pregovaramo i dovodimo igrace iz Čelzija.Da smo do nedavno bili pred bankrotom,a sad smo bez dugova.Jesmo još daleko od Dinama,Zvezde,ali idemo putem koji je puno zdraviji,bolji.Bar nismo ko ti klubovi zaduzeni do guše.
Ako tako prodavaju igrace(evo kao Jovetica) otkud im toliki minusi.![]()
Dinamo prodaje igrace uzima lovu,a ratuju sa navijacim.
Mislim da je ovaj put kojim mi idemo puno bolji i sigurniji, za buducnost našeg kluba.
Da li si ti pročitao moj post, a i post na koji sam odgovorio? Ko je napisao da mi nismo napredovali? Mislim o čemu ti ovdje pišeš? Ja sam napisao da ne vidim kakav ćemo mi to silan uspon imati kada u mjesecu novembru budemo na pozitivnoj 0. Odnosno, ne vidim šta se toliko može promijeniti kada dođemo na nulu. Benku smo doveli dok smo bili u minusu, Cimija dok smo bili u minusu, Krstu, Duljevića, Ikandea itd...
Očigledno je da nisi razumio šta sam pisao... Ja sam i pisao o tome da mi idemo putem koji će trajati godinama... Hajde ti malo opet pročitaj moj post

FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!
Skenderbeu je baš primjer kako sretno upast u grupu ELa, igrali su protiv dva poluamaterska kluba u 2. i 3. pretkolu LPa, koji kad zbroje kapacitete svojih stadiona dođu do brojke od 3 tisuće. Jbg, pogledat će i nas valjda jednom sreća u ždrijebu, mada bi ja više volio da izvučemo neku jaču ekipu i ubijemo ih u dvije utakmice. 
@emir18, ima puno tih ekstra stadiona koje možeš napravit za "sitnu" lovu, vjerujem da uprava uveliko radi na novom stadionu/rekonstrukciji koševa, ja sam za ovo prvo zbog atletske staze na Koševu.

@emir18, ima puno tih ekstra stadiona koje možeš napravit za "sitnu" lovu, vjerujem da uprava uveliko radi na novom stadionu/rekonstrukciji koševa, ja sam za ovo prvo zbog atletske staze na Koševu.
Sretno Stojcevu i najvjerovatnije Cimirotu u novim klubovima

Cimi ide za milion eura. Ovo sto pisu portali za procentat 60% klub, 40% menadzer nije istina!
1946
Na Fejsbook pise da Cimirot blizu Freiburga.Laz ili ima istine?
-
- Kontakt:
amstaff dovesce se novi igraci , npr za novo sarajevo neki igraci nece imat mjesta , zapravo od prvih 11 imat ce delac i ikande ...
Bas niko da spomene, da izdvoji a bez greske odigrao a nije prva tekma. Nadopunjuje,izlazi u sredinu, vuce naprijed , pokriva defanzivnog veznog kad izleti previse. A Ibraka ga dzabalesku doveo takvog igraca stoper a tek 26 godina. Moj Ibrace sta im radis sramota !!!Head je napisao/la:Mene je Barbaric pozitivno iznenadio. Kako momak igra.![]()
Ni u najboljim snovima nisam ocekivao ovakve partije od njega.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Zalosno je ako se Cimirot ne proda u neku attaktivniju ligu od Grcke ili Turske.
Nevjerovatno kako nasi igraci idu u propast odlazeci u takve sredine.
Nije mi jasno kako nema neke ponude iz jacih liga ili je pak novac u pitanju pa se ide ganjati egzistencija iako za to postoji sasvim dovoljno vremena.
Za Milosa mi je svejedno, svakako nije BH reprezentativac tako da nek propadne sto se mene tice.
Nevjerovatno kako nasi igraci idu u propast odlazeci u takve sredine.
Nije mi jasno kako nema neke ponude iz jacih liga ili je pak novac u pitanju pa se ide ganjati egzistencija iako za to postoji sasvim dovoljno vremena.
Za Milosa mi je svejedno, svakako nije BH reprezentativac tako da nek propadne sto se mene tice.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Zar si očekivao nešto drugo od igrača koji ima veću platu od Benkepaulus je napisao/la:Stojcev kad hoce , stvarno je klasa , al Ikande , sta je ba ono , koja kontrola , onak pas iz prve kad je Velkovski profulo zicer , Steta sto veec na ljeto ide.Jedina nada je da se zaljubi u horde

@Head
Barbarić je trenutno puno bolji igrač od Stepanova.
SRETAN BROJ - 1725
Barbarić je igračina, na kolko je potpiso on ?
Evo i SC objavio za Frajburg.Haj znaj mozda ima istine.Zukanovic je napisao/la:Na Fejsbook pise da Cimirot blizu Freiburga.Laz ili ima istine?
Ima.amypitar je napisao/la:Evo i SC objavio za Frajburg.Haj znaj mozda ima istine.Zukanovic je napisao/la:Na Fejsbook pise da Cimirot blizu Freiburga.Laz ili ima istine?
SRETAN BROJ - 1725
- PitarBordo
- Kontakt:
Barbarić trenutno i više nego korektno ispunjava svoje obaveze, kud je korpulentan, na trenutke Tatko pored njega k'o kadet izgleda fizički. Samo neka nastavi tako!
@Omerbavarac, nemoj šta zahatorit' al' ovo je tema isključivo za navijače FK Sarajevo, imaš opšte diskusije da nam pričaš da li je šteta ili ne gdje prodajemo svoj talent.
@Omerbavarac, nemoj šta zahatorit' al' ovo je tema isključivo za navijače FK Sarajevo, imaš opšte diskusije da nam pričaš da li je šteta ili ne gdje prodajemo svoj talent.
Samo Saraj'vo.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bing [Bot], Hajdeee, samoFKS, VolimoSarajevo i 55 gostiju.