FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 10 avg 2015, 20:38

FrancescoTotti je napisao/la:Odlascima Stojceva i Cimija klub ce biti u plusu minimalno 2.0 miliona KM!
Za manje od mjesec dana su nam čisti računi i ulazimo u pozitivno poslovanje!
Tek sad očekujte uspon našeg kluba! Sve ovo dosad je bilo ništa za ono što nam dolazi !
Plus Evropa 1,1 milon km.
Bruka para,a jos nismo kao kone sve raspodali.Ja jos ocekujem lijepe pare od Dulje,Radovca.
Pa i od Velkoskog, cemo uzeti finu lovu.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 10 avg 2015, 20:41

Smir reba da se teretane uhvati malo , ima pas samo da se snadjje naprjed a Ikande je nas Yaya moze igrat sve , i dalje sam nezadovoljan bekovima ,oni su jako vazni u modernom nogometu al sam uadovoljan sredinom previse.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 10 avg 2015, 20:46

emir18 je napisao/la:Eno Betanije idealno mjesto,i kakvi 50 mil za 20 mil eura mozes kakav hoces stadion napraviti.
Da, ja sam postavio od Ingolstadta stadion, 17 tisuća mjesta, predivan stadion za 20 mil. eura.

Zamisli kad ove pare koje plaćamo vratimo dugove budemo mogli preusmjerit na plaću jednog igrača, + pare od Stojčeva(i možda Tatka), kakvu ćemo igračinu moć dovest.. :opaopa: :opaopa:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 avg 2015, 20:48

Pa protiv Listica strane gdje je bio Dulja-Baric je i nesto probijala,druga gdje je ordinirao Puzigaca -Velkoski jedva 1-2 centaršuta da valja.Bojim se da nam je igra provaljena,svi napadi vecinom idu kroz sredinu.Cimi-Ikande par dodavanja i onda ubacaj Benku ,koji igra na granici ofsajda.
Sa dobrim bekovima kad bi rasirili protivnicku odbranu, bez problema bi probijali njihove bunkere,ovako ako nam zatvore veznu liniju,najebali smo.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 10 avg 2015, 20:53

amypitar je napisao/la:Pa protiv Listica strane gdje je bio Dulja-Baric je i nesto probijala,druga gdje je ordinirao Puzigaca -Velkoski jedva 1-2 centaršuta da valja.Bojim se da nam je igra provaljena,svi napadi vecinom idu kroz sredinu.Cimi-Ikande par dodavanja i onda ubacaj Benku ,koji igra na granici ofsajda.
Sa dobrim bekovima kad bi rasirili protivnicku odbranu, bez problema bi probijali njihove bunkere,ovako ako nam zatvore veznu liniju,najebali smo.
ja ne znam sta si ti gledao brate, ali skoro svaki napad u prvom pol. je isao prekao Velkoskog.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 10 avg 2015, 20:53

Ma @hifans brate vjeruj da se sve moze kad se hoce! To je ova uprava dokazala vise puta! Tako da ja uopste ne gubim nadu u taj stadion.
A i taj stadion Ingolstadta je hram za nasih prostora, ljepota. Nama treba samo da je pokriven, ima one bitne detalje da zadovolji uefa-ine kriterije, da ima travnjak kao nou camp i to je to. Nista mi vise nije potrebno da bi bio sretan :pray:

Oca mi vec vidim horde u ekstazi na ovoj tribini iza gola :ljepota:
slika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

BBB
Kontakt:

Post Postao/la BBB » 10 avg 2015, 20:54

koliko para za stojceva?

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 avg 2015, 20:57

MCMXLVI je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Pa protiv Listica strane gdje je bio Dulja-Baric je i nesto probijala,druga gdje je ordinirao Puzigaca -Velkoski jedva 1-2 centaršuta da valja.Bojim se da nam je igra provaljena,svi napadi vecinom idu kroz sredinu.Cimi-Ikande par dodavanja i onda ubacaj Benku ,koji igra na granici ofsajda.
ja ne znam sta si ti gledao brate, ali skoro svaki napad u prvom pol. je isao prekao Velkoskog.

Pa šansa Benka u provom poluvremenu( kad je pucao sa par metara) mu je nabacio Baric.Dulja je par puta probio po toj strani i dobro centrirao.Velkoski je centrirao na desetina puta,ja se ne mogu sjetiti osim jednog dobrog dodavanja u sredini Benki.Te prodor kad je penal bio.Sve ostalo katastrofa.Za Puzigacu nemam šta reci.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 avg 2015, 20:59

FrancescoTotti je napisao/la:Odlascima Stojceva i Cimija klub ce biti u plusu minimalno 2.0 miliona KM!
Za manje od mjesec dana su nam čisti računi i ulazimo u pozitivno poslovanje!
Tek sad očekujte uspon našeg kluba!
Sve ovo dosad je bilo ništa za ono što nam dolazi !

Ja nisam tog mišljenja... Šta nam to dolazi? Misliš da ćemo sada kada smo na pozitivnoj 0 ulagati po 200-300 hiljada € u igrače? Zašto to nismo mogli raditi i sada?
Finansije i planiranje su mi u jednu ruku struka, tako da znam o čemu pričam. Mi smo i prije 4-5 mjeseci znali da nam ide nekih 500.000 € od LP u slučaju da odmah ispadnemo. Mi smo već svi znali da će Cimi otići nakon utakmica u LP i to za tu neku sumu od oko 800.000-1.000.000 €... Uz sve to znalo se se nekad u zadnjem kvartalu izvlačimo iz dugova. Tako da ja ne znam šta se to može desiti pa da mi imamo neki veliki uspon. Uspon će se desiti kada se smanji liga i poveća kvalitet unutar same lige. I nakon tog smanjenja će trebati 2-3 sezone da se znatno poveća kvalitet lige i infrastrukture. To je neki proces od 4-5 godina minimalno da mi imamo neki značajan uspon kao Partizan, Dinamo ili Rijeka. Otežavajuća okolnost nam je što mi pokušavamo tek da sredimo finansije i naravimo akademiju(za koju opet treba godina i godina da počne izbacivati neke talente), a imamo ove klube iz Azerbejdžana, Armenije i sličnih država koji imaju keš i dovode dobre igrače iz Afrike i Južne Amerike.
Ja se sjećam da je Dinamo još prije 15-tak godina prodavao igrače za 15-20 miliona tadašnjih KM, a mi danas u 2015 godini pravimo neki rekordan transfer od 1.000.000 milion €. To je samo dokaz gdje smo mi danas.

Pazi samo ovo:

Domaći su nogometaši Dinamu donijeli 145,21 milijun eura. Od toga su izdanci omladinske škole donijeli klubu čak 92,58 milijuna eura.

Partizan je prodao Jovetića Fiorentini za nekih 10 miliona € prije 7 godina.

Ovo pišem iz razloga da ljudi shvate koliko je potrebno novca da se napravi rezultat u Evropi.

Taj neki naš eventualni uspon može biti samo da sutra amidža da klubu jedno 3 miliona € da se pojačamo kvalitetno i onda kada se kvalifikujemo u neku grupu i poraste nam rejting da to nadokdnadi sa kamatama od nekog transfera.

Sve ostalo su bajke i nadanja.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 10 avg 2015, 21:01

Ne brinem se ja sredine sve dok je Ikande tu. :)
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 10 avg 2015, 21:01

potrebna ti je sreca, Skenderbeg ima budzet od 1,5 M eura, dovoljno sam rekao
Pyro is not a crime !

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 avg 2015, 21:04

THEC je napisao/la:potrebna ti je sreca, Skenderbeg ima budzet od 1,5 M eura, dovoljno sam rekao
i kakve su oni grupe igrali?

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 10 avg 2015, 21:05

amstaff je napisao/la:
THEC je napisao/la:potrebna ti je sreca, Skenderbeg ima budzet od 1,5 M eura, dovoljno sam rekao
i kakve su oni grupe igrali?
igraju aBD ove jeseni, pitanje je samo da li LP ili EL

edit: naravno da ti je potrebno vece ulaganje no ni ta 3-5 miliona eura ti ne mogu garantovati ulazak u grupnu fazu, naletis na Basel i slicne klubove i ispusis, zato kazem sreca ti je potrebna prije svega
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 10 avg 2015, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 10 avg 2015, 21:06

upravo ;) i ne samo sreca, vec znanje i srcanost. Dinamo i Partizan su poslije rata odmah poceli raditi na svojim omladincima, napravili su im kakve takve dobre uslove za razvoj, i onda su od 2000 pa nadalje počeli ubirati te plodove. Naša akademija je osnovana prije godinu dana, tek treba da se otvori trening kamp (pola trening kampa), i tek za godinu dana kad se liga smanji, kamp u punom kapacitetu pocne da radi, kada nam transfer budžet ne bude 0 km, onda sigurno možeš očekivat dosta veće stvari i puno brži uspon kluba !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 avg 2015, 21:07

Mene je Barbaric pozitivno iznenadio. Kako momak igra. :bow:
Ni u najboljim snovima nisam ocekivao ovakve partije od njega. :bow:
1946

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 10 avg 2015, 21:08

slika
slika
[img][http://estadiosdomundo.files.wordpress. ... ?w=510/img]
Stade Auguste Bonal
Kapacitet 20,025
kostao 17,5 mil :cool:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 avg 2015, 21:08

Dobro, slažem se da treba imati sreće. I mi smo bili blizu protiv Cluja. Meni je težnja da Sarajevo bude kao Partizan, Dinamo ili Maribor da igramo grupe malo češće i da se kvalifikujemo kao ove ekipe. Sreću možeš imati 1,2 puta...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 avg 2015, 21:12

amstaff je napisao/la:Ovo pišem iz razloga da ljudi shvate koliko je potrebno novca da se napravi rezultat u Evropi.

Taj neki naš eventualni uspon može biti samo da sutra amidža da klubu jedno 3 miliona € da se pojačamo kvalitetno i onda kada se kvalifikujemo u neku grupu i poraste nam rejting da to nadokdnadi sa kamatama od nekog transfera.

Sve ostalo su bajke i nadanja.
Potrebno je jedno 12-15 odlicnih igraca na svim pozicijama ili bar jako dobrih. Trenutno su odlicni: Delac, Stepanov, Barbaric, Benko i najvjerovatnije Ikadne. Radovac, Duljevic i Krste ( kada igra 100%) su jako blizu i to isto moze proci. Svi ostali igraci ili imaju neke nedostatke ili su previse mladi. I da Stojcev ( u top formi ) i naravno CImirot bi isto bili u grupi odlicnih igraca.

A "sreca" koju je imao Skenderbeg se desava jako rijetko. I to ljudi imali samo cini mi 0.075 bodova vise nego Sarajevo ali dovoljno da kao nosilac izvuku laganog protivnika. Sto ne mora da znaci jer nosilac ne izvuce uvijek laganog protivnika. I na takav uspon ne treba racunati. Treba gledati samo na kvalitet to je pravi put. CIm vise kvalitetnih igraca dovesti a ove koji se prodaju kao Cimirot, Stojcev prodati za MAKSIMALNU mogucu cifru.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 avg 2015, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 10 avg 2015, 21:12

jel neko moze pronaci zadnje clanke u bilo kojem portalu kada su iz kluba pricali o stadionu?? znam da sam nedavno citao kako Kusturica prica o tome, ali se ne mogu nikako sjetit koji portal

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 10 avg 2015, 21:14

A od sada ce biti lakse uci u LP jel u PO igraju prvaci protiv pravaka tako da cemo izbjci ove iz Lige 5
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fera, jurisicduska, keli i 59 gostiju.