FrancescoTotti je napisao/la:Odlascima Stojceva i Cimija klub ce biti u plusu minimalno 2.0 miliona KM!
Za manje od mjesec dana su nam čisti računi i ulazimo u pozitivno poslovanje!
Tek sad očekujte uspon našeg kluba! Sve ovo dosad je bilo ništa za ono što nam dolazi !
Ja nisam tog mišljenja... Šta nam to dolazi? Misliš da ćemo sada kada smo na pozitivnoj 0 ulagati po 200-300 hiljada € u igrače? Zašto to nismo mogli raditi i sada?
Finansije i planiranje su mi u jednu ruku struka, tako da znam o čemu pričam. Mi smo i prije 4-5 mjeseci znali da nam ide nekih 500.000 € od LP u slučaju da odmah ispadnemo. Mi smo već svi znali da će Cimi otići nakon utakmica u LP i to za tu neku sumu od oko 800.000-1.000.000 €... Uz sve to znalo se se nekad u zadnjem kvartalu izvlačimo iz dugova. Tako da ja ne znam šta se to može desiti pa da mi imamo neki veliki uspon. Uspon će se desiti kada se smanji liga i poveća kvalitet unutar same lige. I nakon tog smanjenja će trebati 2-3 sezone da se znatno poveća kvalitet lige i infrastrukture. To je neki proces od 4-5 godina minimalno da mi imamo neki značajan uspon kao Partizan, Dinamo ili Rijeka. Otežavajuća okolnost nam je što mi pokušavamo tek da sredimo finansije i naravimo akademiju(za koju opet treba godina i godina da počne izbacivati neke talente), a imamo ove klube iz Azerbejdžana, Armenije i sličnih država koji imaju keš i dovode dobre igrače iz Afrike i Južne Amerike.
Ja se sjećam da je Dinamo još prije 15-tak godina prodavao igrače za 15-20 miliona tadašnjih KM, a mi danas u 2015 godini pravimo neki rekordan transfer od 1.000.000 milion €. To je samo dokaz gdje smo mi danas.
Pazi samo ovo:
Domaći su nogometaši Dinamu donijeli 145,21 milijun eura. Od toga su izdanci omladinske škole donijeli klubu čak 92,58 milijuna eura.
Partizan je prodao Jovetića Fiorentini za nekih 10 miliona € prije 7 godina.
Ovo pišem iz razloga da ljudi shvate koliko je potrebno novca da se napravi rezultat u Evropi.
Taj neki naš eventualni uspon može biti samo da sutra amidža da klubu jedno 3 miliona € da se pojačamo kvalitetno i onda kada se kvalifikujemo u neku grupu i poraste nam rejting da to nadokdnadi sa kamatama od nekog transfera.
Sve ostalo su bajke i nadanja.