FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Jel nama toliko ili svima?
Ovaj je protiv Krupe igrao ja mislim, ako nije neka me neko ispravi.
https://www.transfermarkt.co.uk/adnan-b ... ler/387174
- 2012. godine sam preuzeo Slogu u drugoj kantonalnoj ligi i tada smo se dogovorili u klubu da idemo prema Premijer ligi. Nakon četiri i po godine osvojili smo četiri prvenstva, plasirali se u Prvu ligu Federacije, ali je došlo do zasićenja. Tada preuzimam Radnički iz Lukavca, gdje me dočekala jedna teška situacija i svi su mi govorili šta radim tu i da je sve već gotovo. Nažalost, nismo uspjeli opstati, pošteno smo se borili do kraja, ali... Onda sam dobio priliku da preuzmem Slaven na polusezoni. Međutim, tamo je na klupi bio legenda tog kluba Midhat Memišević i nisam htio da se namećem. Ali, malo kasnije, nakon pet kola i nakon što je Slaven zabilježio neke loše rezultate, ja sam dobio priliku da sjednem na klupu Slavena u kojem sam bio do kraja prošle sezone, odakle dolazim u Slobodu, kazao je Bošnjaković za Oslobođenje.
Dok se sve gore navedeno dešavalo, Milenko je u međuvremenu radio na sebi, a nadomak je dobijanja profi-trenerske licence.
- Završio sam još prije višu trenersku školu u Sarajevu, pa studij na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. I magistrirao o temi fudbala. Ono što mi fali je igračko iskustvo. Međutim, sve igračko iskustvo koje imam mogu reći da sam naučio od Admira Smajića. Dugo već sarađujemo i veliki smo prijatelji. Poštujem njegovo igračko iskustvo. Veoma je važno znati šta ne znaš, kaže trener Tuzlaka.
- Radi se na dovođenju igrača, uprava radi dobar posao i trudi se. Ne bih joj bio u koži. Osnovni nam je cilj afirmacija mladih igrača da bi se plasirali na zapadno tržište. Međutim, nijedna ekipa na svijetu ne može samo s mladima uspjeti, pa smo odlučili staviti toj djeci dva, tri ili četiri iskusnija igrača iza leđa. Cilj nije da dovodimo mlade igrače koji će samo “gušiti” našu djecu. Pojačanja treba da budu bolja od trenutnih igrača. Zašto onda dolaze? Sportski direktor i predsjednik kluba su nam izašli ususret i angažovali iskusne veznjake Mehmeda Alispahića, Saida Husejinovića, te Nikolu Vasiljevića koji je komandant odbrane. Zatim je stigao i Baraban, priča nam šef struke tima s Tušnja.
- Cilj nije da ponovo osiguramo opstanak u zadnjem kolu. To nam ne treba. Tući ćemo se, boriti, pošteno sve odrađivati, pa vidjet ćemo dokle ćemo stići. Ništa ne obećavamo, loptu nećemo da nabijamo, da igramo bunkere, to nije Sloboda. Želimo igrati fudbal. Sloboda je uvijek bila klub koji dominira na terenu i koji ima posjed lopte, kaže Milenko.
Kaže da ga ne brine to što Husejinović i Alispahić nisu u top-formi od prije nekoliko godina.
- Husejinović je zdrav i vrlo motivisan. Znam da u Sarajevu nije previše dobijao priliku, ne znam što, ali ono što znam jeste da on jedva čeka da počne liga. Saida ljudi u Tuzli pamte kao nekoga ko je odigrao veliki broj sjajnih utakmica. Što se Alispahića tiče, njega smo doveli jer želimo imati igrača koji će kada najviše treba stati na loptu i smiriti igru, kaže Bošnjaković,
https://www.transfermarkt.co.uk/adnan-b ... ler/387174
- 2012. godine sam preuzeo Slogu u drugoj kantonalnoj ligi i tada smo se dogovorili u klubu da idemo prema Premijer ligi. Nakon četiri i po godine osvojili smo četiri prvenstva, plasirali se u Prvu ligu Federacije, ali je došlo do zasićenja. Tada preuzimam Radnički iz Lukavca, gdje me dočekala jedna teška situacija i svi su mi govorili šta radim tu i da je sve već gotovo. Nažalost, nismo uspjeli opstati, pošteno smo se borili do kraja, ali... Onda sam dobio priliku da preuzmem Slaven na polusezoni. Međutim, tamo je na klupi bio legenda tog kluba Midhat Memišević i nisam htio da se namećem. Ali, malo kasnije, nakon pet kola i nakon što je Slaven zabilježio neke loše rezultate, ja sam dobio priliku da sjednem na klupu Slavena u kojem sam bio do kraja prošle sezone, odakle dolazim u Slobodu, kazao je Bošnjaković za Oslobođenje.
Dok se sve gore navedeno dešavalo, Milenko je u međuvremenu radio na sebi, a nadomak je dobijanja profi-trenerske licence.
- Završio sam još prije višu trenersku školu u Sarajevu, pa studij na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. I magistrirao o temi fudbala. Ono što mi fali je igračko iskustvo. Međutim, sve igračko iskustvo koje imam mogu reći da sam naučio od Admira Smajića. Dugo već sarađujemo i veliki smo prijatelji. Poštujem njegovo igračko iskustvo. Veoma je važno znati šta ne znaš, kaže trener Tuzlaka.
- Radi se na dovođenju igrača, uprava radi dobar posao i trudi se. Ne bih joj bio u koži. Osnovni nam je cilj afirmacija mladih igrača da bi se plasirali na zapadno tržište. Međutim, nijedna ekipa na svijetu ne može samo s mladima uspjeti, pa smo odlučili staviti toj djeci dva, tri ili četiri iskusnija igrača iza leđa. Cilj nije da dovodimo mlade igrače koji će samo “gušiti” našu djecu. Pojačanja treba da budu bolja od trenutnih igrača. Zašto onda dolaze? Sportski direktor i predsjednik kluba su nam izašli ususret i angažovali iskusne veznjake Mehmeda Alispahića, Saida Husejinovića, te Nikolu Vasiljevića koji je komandant odbrane. Zatim je stigao i Baraban, priča nam šef struke tima s Tušnja.
- Cilj nije da ponovo osiguramo opstanak u zadnjem kolu. To nam ne treba. Tući ćemo se, boriti, pošteno sve odrađivati, pa vidjet ćemo dokle ćemo stići. Ništa ne obećavamo, loptu nećemo da nabijamo, da igramo bunkere, to nije Sloboda. Želimo igrati fudbal. Sloboda je uvijek bila klub koji dominira na terenu i koji ima posjed lopte, kaže Milenko.
Kaže da ga ne brine to što Husejinović i Alispahić nisu u top-formi od prije nekoliko godina.
- Husejinović je zdrav i vrlo motivisan. Znam da u Sarajevu nije previše dobijao priliku, ne znam što, ali ono što znam jeste da on jedva čeka da počne liga. Saida ljudi u Tuzli pamte kao nekoga ko je odigrao veliki broj sjajnih utakmica. Što se Alispahića tiče, njega smo doveli jer želimo imati igrača koji će kada najviše treba stati na loptu i smiriti igru, kaže Bošnjaković,
Tuzlaci su planirali 4. jula otputovati na sedmodnevne pripreme u Fojnicu, gdje bi 10. jula igrali protiv Veleža. Ali, taj plan je sada pod upitnikom.
– Ljudi iz kluba otputovat će u Fojnicu da bi se na licu mjesta uvjerili u kvalitet terena i druge uslove za rad. Tereni su mokri i pitanje je hoće li nam odgovarati. Ako kažu da je sve kako treba, ići ćemo i tamo sprovesti posljednju fazu priprema – zaključio je Bošnjaković.
– Ljudi iz kluba otputovat će u Fojnicu da bi se na licu mjesta uvjerili u kvalitet terena i druge uslove za rad. Tereni su mokri i pitanje je hoće li nam odgovarati. Ako kažu da je sve kako treba, ići ćemo i tamo sprovesti posljednju fazu priprema – zaključio je Bošnjaković.
Bombam-lazemslusalica je napisao/la:Analogijom , ja bombam ?Hitman22 je napisao/la:Necemo te bombe ,hocemo oko transfera ka Slobodislusalica je napisao/la:Ceka se zvanicna objava koja ce se desiti danas ili sutra.
Zvanicno: Todorovic u Red Bull Salzburg. Obestecenje: 300 000 eura
hmmm
Prenosim info koji je iz najpouzdanijeg moguceg izvora,pa nalazim za shodno da ga prenesem, a ti mislis da bombam?
Ja sad kad bih napisao "boli me racku sta ti hoces?" , bilo bi jedino adekvatno. Al' et'....
Vijest bomba-bombasticna vijest( Benko potpisao i sl)
mislio sam da ti malo sleng TZ lezi,ali haman tanko
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Vec je malo i smijesno ovo ne prodajemo Ronalda u pm....
Treba reci dokle se doslo sa tim transferima...
Ekipa je solidno pojacana necemo se boriti za opstanak....stavise...
Medjutim na uredjenju i organizaciji kluba nula velika.Senad je isti ako ne i gori od Azmira...sve sam UO ne postoji....
Sa ostankom barem jednog ili prodajom barem jednog (Smajic Darko)mi smo na dobitku svakako.
Treba reci dokle se doslo sa tim transferima...
Ekipa je solidno pojacana necemo se boriti za opstanak....stavise...
Medjutim na uredjenju i organizaciji kluba nula velika.Senad je isti ako ne i gori od Azmira...sve sam UO ne postoji....
Sa ostankom barem jednog ili prodajom barem jednog (Smajic Darko)mi smo na dobitku svakako.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
pa ako je dogovoren transfer u salzburg, nije do slobode, evidentno se ceka potez salzburga
todorovic nije s ekipom, il ceka transfer, il je na produzenom odmoru, mada mislim da bi do sada zavrsio s odmorom
todorovic nije s ekipom, il ceka transfer, il je na produzenom odmoru, mada mislim da bi do sada zavrsio s odmorom
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Pa ako je transfer "dogovoren"do sada bi bio realizovan....Meni mirise da je na probi momak...Chinaglia je napisao/la:pa ako je dogovoren transfer u salzburg, nije do slobode, evidentno se ceka potez salzburga
Kod nas (uopsteno u ligi a pogotovo Slobodi)transferi se rade na principu daj sta das.
Za A reprzentativca moras imati fiks potrazivanja.
Odsteta pola miliona eurica i da vidimo...A momak otisao na probu pa cekamo da vidimo sta ce nam Salzburg ponuditi za njega...
Kako god zbog njega bi volio da ode u tako ozbiljan klub mi smo svakako organizaciono smijesni tako da svaka cifra je dobro dosla.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma problem je sto mi na te klubove sve gledamo kao na velikane, a i oni su sibicari kojim gledaju da li ce dati 10-20 hiljada vise. Njima je cilj dobiti sto vise za manje novca. A kada prodaju igraca uopste taj novac ne ulazu kompletno u pojacanja vec opet kupe nekog za par stotina i preprodaju.
lainer jos uvijek nije napustio salzburg i vjerovatno se ceka realizacija tog transfera, u suprotnom im todorovic i nije potreban... cim se ozvanici lainerov transfer, odmah ce i todorovicev... mada mi je cudno da nije sa slobodom, tj. da nije na pripremama, produzeni odmor bi do sada bio gotov, a igraci su uvijek na pripremama s klubom, cak i kada se ceka objava transfera, jer sta znas, moze se desit da u posljednjem trenutku odustanu od transfera, a ovaj propustio jedan dio priprema
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Sibicari....Druze Salzburg moze kupiti komplet premjer ligu BiH...tuzlak1987 je napisao/la:Ma problem je sto mi na te klubove sve gledamo kao na velikane, a i oni su sibicari kojim gledaju da li ce dati 10-20 hiljada vise. Njima je cilj dobiti sto vise za manje novca. A kada prodaju igraca uopste taj novac ne ulazu kompletno u pojacanja vec opet kupe nekog za par stotina i preprodaju.
Njihova klubska politika je nesto drugo. ...Velikan nego sta je....koliko puta prvak Austrije...koliko kupova. ..
Oni su takvom politikom dogurali dokle ono u EL

Rapid ima 10 puta vise navijaca i vjerovao ili ne jaci je finansijski ali im je klubska politika nula bodova.
Uostalom Salzburg za "male"pare uzima najbolje iz svoje lige i tako dominira godinama.
Zasto bi placali nekog stranca milione ...ne rasipaju se novcem i to je to.
Za njih je 300 000 eura ko Slobodi 5 miliona.....
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Simpaticna je prica da bi trebali obavjestavat dokle se doslo s transferima. I momak nije na bilo kakvoj probi, notorne gluposti. Nadam se da ce potpisat za Salzburg. Odlican klub i odskocna daska za dalje. Ko zna, mozda eventualni procenat donese vise love nego transfer
Niko, niko, samo Sloboda
imali sta za centarfora i sezonske 20 dana do pocetka jos se neznaju cijene

fukare
Pa niko i ne spominje da će bit.fukaroni je napisao/la:imali sta za centarfora i sezonske 20 dana do pocetka jos se neznaju cijene![]()
![]()

- Brcanskamalta
- Kontakt:
Sine kakvo crno obavjestavanje, bilo bi lijepo bas tako,da se kaze Darko je u Salzburgu,Smajic u Engleskoj pokusavamo zavrsiti transfere povoljno kako za te momke tako i za klub,u narednim danima ocekujemo konkretne vijesti. ...je li to tesko...je li nesto nemoguce....izgleda da jeste bas kao i skupstinu zakazati u fk Sloboda i javnosti i navijacima podnijeti finansijski izvjestaj.katarakta je napisao/la:Simpaticna je prica da bi trebali obavjestavat dokle se doslo s transferima. I momak nije na bilo kakvoj probi, notorne gluposti. Nadam se da ce potpisat za Salzburg. Odlican klub i odskocna daska za dalje. Ko zna, mozda eventualni procenat donese vise love nego transfer
UO ne postoji,Senad radi u "tehnickom"mandatu sam,ne odgovara nikom....
Vuces me za jezik samo.
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Ma sto se transfera tice, sutnja je zlato. Kad se sve zavrsi objavi i cao. I meni je cudno sto ne trenira s ekipom, vjerovatno ceka da se neke stvari poklope. Konkretno sto se tice Smajica i Todorovica, obojica su u BiH
Niko, niko, samo Sloboda
-
- Kontakt:
Ako su Todor i Smajic tu onda je totalno neobjasnjivo zasto ne rade sa ekipom.
Ako ne bude šutnja pa Todor u zrinjski, a Smajic u melju ili kod pitara.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Pa to i govorim cijelo vrijeme,zasto se ne kaze gdje su momci i zasto nisu sa ekipom. ...sviunapad1010 je napisao/la:Ako su Todor i Smajic tu onda je totalno neobjasnjivo zasto ne rade sa ekipom.
Bilo bi pametnije da ss. ba ,faktor i ostali novinari, kao i oni koji misle da to jesu pitaju Senada zasto nema skupstine,zasto se raspao UO,zasto se jos uvjek nemozemo uclaniti u klub kada ce finansijski izvjestaj i td...,nego sto gledaju da poklope nekog forumasa na nekom forumu...
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
-
- Kontakt:
Jedino logicno objasnjenje mi je da su negdje na probi, a transferi na dugom štapu, zato sto ovo predugo traje sve.
Ali ovo da su u BiH a nisu sa ekipom već je neobjasnjivo.
Ali ovo da su u BiH a nisu sa ekipom već je neobjasnjivo.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo je onaj period za sve kada se ceka da se nesto desi kada bi se i sve ostalo nakon toga odigralo. Vjerovatno taj napadac kojeg cekamo ima opciju dvije. Kao i ekipe koje traze Todorovica, Smajica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.