FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

newBot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la newBot » 29 avg 2013, 14:49

Admiral_TM87 je napisao/la:Ne mozes tako pisati... Mislim, daleko od toga da je Adil majstor i igracina, ali treba biti iskren i reci da je momak odigrao konkretno, borbenije od mnogih drugih i da je postigao zavidan broj golova za nasu ligu... Brate i mene je znao iznervirati sa nekim nelogicnim potezima i promasajima gdje budem siguran da bi i ja 100% bolje reagovao, ali realno kad se sagleda momak je bio u najmanju konkretan. pratim Zelju od rata na ovamo savaku utakmicu i tesko je porediti kako igru tako i igrace... Bilo je dobrih napadaca, bilo je i manje dobrih, ali treba sagledati i nacin igre kako igraca tako i tima u odredjenom trenutku... Tesko je u ovom timu i taktici biti napadac kakvog vi ocekujete... Ode Adil, vidjecemo da li ce i koliko faliti, pitanje je da li ce se iko drugi dovesti odma(ja nevjerujem), moze to Selim odigrati pitanje kako kvalitetno, Ara nevjerujem da moze... Tona nekih misterija oko kluba :D
Ono sto je sigurno je da cemo mi naci nekog novog Adila u timu, pa opleti pljuvati i vrijedjati... Zicer na svraku i selimovica :D :D :D
Naslo sve vec a to je Muamer Svraka. Koji prije svega nije zasluzio to jer Svraka zna igrati lopte, a ovaj ne zna. Ja samo pisem o njegovom kvalitetu.
Svraka je u padu forme, neki kaze nece da trci, pa ljudi dragi kao da on ne bi volio da se proda, nego jednostavno pad u igri, i sad ga treba podrzati a nej pljuvati po njemu.
Dok za Adila ima i nekih drugi stvari mimo fudbala, pa ove izjave, glumi neko ludilo i sebi daje za pravo da puno prica.
Nek je otisao to je najvaznije, a ovi sto pisu da cemo sad vidjeti sta cemo kao bez njega ili su ludi ili se prave.
Pa kad se nije pisalo sta cemo bez Kvesica i Zolotica, onda ova krampa ce samo biti plus. Siguran sam ko god bude bio u spicu da cemo imati produktivniju i brzu igru prema naprijed.

Sjetim se utakmice u Ceskoj kad je izasao oni momci razvalili prema naprijed, dvije kontre dva gola. A on nije posteno primio lopte, a na Kosevu da ne pricam, jer mi se place.
Nikola Tesla!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 avg 2013, 14:58

u plzenu je još i dobar bio spram koševa, vraćao se nazad i krpio u odbrani, primao lopte i spuštao drugima...svejedno mu hvala za sve. sve u životu se gleda i cijeni prema konkurenciji u tom vremenu i na tom mjestu, a kakav je da je, malo smo boljih imali poslije rata. za nadati se da je dobra cifra.

a svi povrijeđeni + adil zajedno ne fale kao kvesić.

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 29 avg 2013, 15:00

daj ba ljudi sta vam je pa Adilovic ne da ne zna on je smijesan, njemu hvala u svakom slucaju ali ko god ga brane on il se ne razumije u fudbal ili laze njegovim odlaskom smo osvjezili ekoipu eto vidjet cete, dobit ce mjesto mladi igraci brzi koji znaju sa loptom, kazu dao golove pa sa ovakvim timom u zadnje 2-3 god i u nasoj ligi gdje smo bili daleko najjaci i non - stop igrao pa ne mozes a da ne zabijes ali je fulo nemoguce ko godd je bio mjesto njega ( osim Laze) nadavao bi se golova zato pustite se suplje price i ako je neko pljuvac ko kaze misljenje i istinu al fkt ONDA SAM JA PLJUVAC KAKVOG NEMA NA FORUMU!!!!!!!!!!!!!!!!!
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 29 avg 2013, 15:01

hvala adile na svemu, ostaces u lijepom sjecanju zbog velike pozrtvovanosti ivelikog broja golova. nadam se da ce biti nesto od onih cokolada ili pak da dovedemo nekog :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 29 avg 2013, 15:03

Većina raje gleda samo Željine evropske utakmice i stekne dojam da je Adilović neviđena krampa.Ali ništa nije niti crno niti bijelo, Adilović je prosječan napadač koji je u Želji imao i uspona i padova ali im statistiku koja može začepti usta svim kritičarima.Ako je otišao neka mu je sretno da je poveo još Svraku to i bilo još bolje.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 29 avg 2013, 15:05

Ne znam kako sada zalite i plasite se necega. Ovo nam je trebalo kao "budali samar" Sto je i Adilovic govorio vjerovatno se odnosilo na finansijsku situaciju, jednostavno pare su nam trebale vise nego on ili bilo koji drugi igrac. Sada mozemo nastaviti funkcionisati normalno, isplacati sta treba i nastaviti dalje. To je prirodni tok vrijeme mu je da ode i ranije bilo. Dostigao je svoj maksimum ovdje, zastitio se i ja mu zelim sve najbolje dalje.

Sto se tice zamjene nece biti problem naci, to je sigurno. Doci ce neko novi, ili dobiti sansu neko od ovih mladjih, neko ko je gladniji od njega, mozda i vise zna, mozda se i vise bori, kako god ne gubimo mnogo sigurno. Adilovic i Svraka su trebali ranije otici, vidjelo se i na njihovoj igri, jednostavno postane tesko naci motivaciju za igranje u ovakvoj ligu gdje su osvojili sve, u nekoliko navrata. Zamislite kako bi se vi motivisali na "terenima" pred nekoliko stotina gledalaca, dosadi to sve.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 avg 2013, 15:07

Covjek je zabijao i po suncu, i po kisi, i u gostima i na Grbavici... Statistika sve govori! I umjesto da mu se svi poklone i zahvale jer je ipak branio boje naseg kluba i to u vremenu opste dominacije, opet se nadje nego da slavi odlazak k'o da smo ga utrpali za 5 miliona. :roll:
Adile, hvala ze sve i puno srece u Turkoj!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

BigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBang » 29 avg 2013, 15:08

Jel ovo nema prenosa u subotu ?

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 29 avg 2013, 15:12

BigBang je napisao/la:Jel ovo nema prenosa u subotu ?
Bit' ce na MOJA TV ja mislim, pa bi zbog toga trebao bit i nekakav link.
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 avg 2013, 15:13

mi smo u takvoj hali da bismo trebali slaviti i za 100.000 eura, a mislim da je ipak dosta veća cifra u pitanju.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 29 avg 2013, 15:15

sergejevic je napisao/la:Ne znam kako sada zalite i plasite se necega. Ovo nam je trebalo kao "budali samar" Sto je i Adilovic govorio vjerovatno se odnosilo na finansijsku situaciju, jednostavno pare su nam trebale vise nego on ili bilo koji drugi igrac. Sada mozemo nastaviti funkcionisati normalno, isplacati sta treba i nastaviti dalje. To je prirodni tok vrijeme mu je da ode i ranije bilo. Dostigao je svoj maksimum ovdje, zastitio se i ja mu zelim sve najbolje dalje.

Sto se tice zamjene nece biti problem naci, to je sigurno. Doci ce neko novi, ili dobiti sansu neko od ovih mladjih, neko ko je gladniji od njega, mozda i vise zna, mozda se i vise bori, kako god ne gubimo mnogo sigurno. Adilovic i Svraka su trebali ranije otici, vidjelo se i na njihovoj igri, jednostavno postane tesko naci motivaciju za igranje u ovakvoj ligu gdje su osvojili sve, u nekoliko navrata. Zamislite kako bi se vi motivisali na "terenima" pred nekoliko stotina gledalaca, dosadi to sve.
Ima nekih naznaka za novog špica, igrao u Rumuniji, Belgiji, Švicarskoj. Ne znam kakva je situacija, da li je slobodan igrač, znam da su naši, navodno, zainteresovani za njega. Ukratko, dobar igrač, bolji od Adilovića.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 29 avg 2013, 15:17

Consigliere je napisao/la:Covjek je zabijao i po suncu, i po kisi, i u gostima i na Grbavici... Statistika sve govori! I umjesto da mu se svi poklone i zahvale jer je ipak branio boje naseg kluba i to u vremenu opste dominacije, opet se nadje nego da slavi odlazak k'o da smo ga utrpali za 5 miliona. :roll:
znas nas narod i mentalitet, jbg da je jos ovoliko zabio opet ne bi valjao. hvala mu na svemu i neka zaradi lovu :arrow:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 29 avg 2013, 15:19

fedeltafrotta je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Covjek je zabijao i po suncu, i po kisi, i u gostima i na Grbavici... Statistika sve govori! I umjesto da mu se svi poklone i zahvale jer je ipak branio boje naseg kluba i to u vremenu opste dominacije, opet se nadje nego da slavi odlazak k'o da smo ga utrpali za 5 miliona. :roll:
znas nas narod i mentalitet, jbg da je jos ovoliko zabio opet ne bi valjao. hvala mu na svemu i neka zaradi lovu :arrow:
nije da je los, al zbog ovakvih igraca na grbavicu dolazi 2-3 hiljade ljudi;

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 29 avg 2013, 15:19

Adile sretno i hvala ti za sve!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 29 avg 2013, 15:19

mavi je napisao/la: Ima nekih naznaka za novog špica, igrao u Rumuniji, Belgiji, Švicarskoj. Ne znam kakva je situacija, da li je slobodan igrač, znam da su naši, navodno, zainteresovani za njega. Ukratko, dobar igrač, bolji od Adilovića.
Ima li on mozda ime i prezime :?:
Ja te volim, volim Željo..

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 avg 2013, 15:26

gio10 je napisao/la:
mavi je napisao/la: Ima nekih naznaka za novog špica, igrao u Rumuniji, Belgiji, Švicarskoj. Ne znam kakva je situacija, da li je slobodan igrač, znam da su naši, navodno, zainteresovani za njega. Ukratko, dobar igrač, bolji od Adilovića.
cuj bolji od Adilovic pa ti legendo sve znas samo kako si uspio saznati da je bolji to me zivo interesuje go protiv slavije u Lukavici nikad necu zaboraviti Adile ,Hvala ti za sve igrao si srcem i kapa do poda

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 29 avg 2013, 15:27

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Ponuda je dobra, samo moramo dogovoriti još neke stavke. Kada to završimo, potpisat ću trogodišnji ugovor. Da je danas ista situacija kao prije godinu ili dvije, ne bih odlazio. Stvari su se promijenile i vrijeme je da odem", jasan je bio Adilović.
Ne znam sta mu ovo znaci i sto mu je trebao komentar ovaj... Inace, sumnjam da ce otici za te tolike pare, prije mislim da taj portal lupa gluposti...
ja pretpostavljam (skoro i da sam siguran 100% na sto misli) sta mu to znaci i cjenim iskrenost. kao sto cjenim i ono sto je rekao o prozivanju sa tribina i opet cjenim iskrenost. najgora stvar je zabiti glavu u pijesak i praviti se da je sve ok. javna je tajna da pomalo nestaje novca u zelji i da plate kasne. vec duze vrijeme se nije realizovao transfer od kojeg bi se uzela znacajnija lova. lova od evrope za ovu godinu dolazi naknadno. imao si nekih igraca na platnom spisku sa poprilicnim troskovima (tipa josida, pehilj, (pogotovo smajic, ali ne trpajte mi u usta da imam nesto protiv momka, jer jednostavno mu se nije dalo da pruzi sto zna u nasem dresu)), a koji se nisu vratili angazmanom istih.

sad ga nastavite pljuvati (ni za mene nije kakav fudbalski znalac, ali je ucinio mnogo za nase uspjehe za vrijeme provedeno u zelji), jer je izmedju redova rekao sto misli. da mi je vas vidjeti da radite u firmi gdje niste sigurni sta ce biti sutra. da ne znate hoce li plata biti na vrijeme i u iznosu koji je dogovoren ili ce biti prica dodjem ti. da ti masa svake subote ili nedelje **** od do, jer misli da ima pravo na to plativsi kartu za tekmu, a ne vide da dajes svoj maksimum. da te prate kao radarom jesi li izasao sa drustvom ili djevojkom, pa da ti kace slike po svim pristupnim portalima, jer si po njihovom sudu prekardasio. sto je najgore sude ti ljudi koji ne vide sta od tebe na terenu trazi neprikosnoveni brko, koji u tebe ima bezgranicno povjerenje, jer ispunjavas njegove zamisli i to javno i jasno i kaze. da ne nabrajam dalje.

situacija sa amarom totalno nejasna (barem meni). ocito da ni atmosfera medju igracima nije vise "porodicna" kao sto je donedavno bila. ovdje pisete kako se pojedinci bahato ponasaju na treninzima. svi vidimo da dino nema potrebni autoritet. prozivamo loncarica da je bomba u ekipi i da ga se treba rjesiti (o golmanskim kvalitetima necu, nisam imao prilike uvidjeti iste). zahvaljivali Bogu sto se rjesismo djutruma bogija i vase, a danas placemo za njima. o povrjedjenim igracima da ne govorim, jer sa njima na raspolaganju bi bila sasvim druga prica, ali je to prica u domenu SBKBB.

budite realni, priznajte i sebi i drugima, daleko smo od idilicne situacije. ne znam iznos adilovog transfera i koliko ce nas isti finansijski podici. ali, pored tog finansijskog aspekta treba posloziti i neke druge stvari. u organizacijskom smislu prvenstveno. ako amar ostaje ( daBogda ostao do smrti) da se zna u kojem smislu i na kojoj funkciji. da se angazuje kome je to zadaca i obaveza da nadje gen. sponzora i da to odradi sto prije. da se povede racuna o profesionalnom zivotu igraca. ma necu dalje, samo znam da jedan covjek ne moze sve sam uraditi

razmislite, ova godina je za nas presudna, sve se sada lomi, idemo li gore ili se vracamo par godina unazad. bilo kako bilo, ja sam u Zelju vec dugo, dugo vremena. nekad davno, ispao Zeljo iz 1. lige SFRJ i rahmetli otac mi, vidjevsi da me to jede, kupi dres, sorc, stucne, sal i zastavu partizana (jer smo se mi nekako pazili sa njima, a f.k. sarajevo sa zvezdom). i sve ok, ja radostan, ali samo dok nije doslo vrijeme tekmi. kakav partizan, to je imaginarno, negdje daleko, za mene ne postojece. nego opet fino sa starim rahmetli na tekme 2. lige. tada su u jugi posebno cjenili nas i ofk beograd (njih zvali romanticari s karaburme) zbog stila igre. igralo se za potez i gol vise i cesto smo i jedni i drugi placali cjenu takve igre.

e, kao sto sam tada bio uz Zelju i u dobru i u zlu, isto je i danas. za svo ovo vrijeme, u kojem ga pratim, kroz Zelju prosla masa igraca, trenera, ljudi u upravama... u tom vremenu se izdesavalo situacija za 5 dugometraznih filmova. danas je furka napisati za igraca "taj i taj je jedan od nas", a cim se ukaze povoljna prilika, on postane tudji. ne poistovjecujte jedinku sa klubom (nazalost ni amara, koji daje maksimum), jer svi smo mi prolazni, a klub ostaje. nemojte ni pljuvati, niti hvaliti prekomjerno. budite realni i svima ce biti bolje.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 29 avg 2013, 15:37

CARSON je napisao/la:
gio10 je napisao/la:
cuj bolji od Adilovic pa ti legendo sve znas samo kako si uspio saznati da je bolji to me zivo interesuje go protiv slavije u Lukavici nikad necu zaboraviti Adile ,Hvala ti za sve igrao si srcem i kapa do poda
Ovo bi trebalo da se zove spuštanje? Haj", dobro.
P.S. Poradi malo, majka mu stara, na gramatičkim osmnovama. Slomih se pokušavajući da skontam šta je pisac htio reći ;)

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 29 avg 2013, 15:38

Mene sada najvise brine, hoce li ove pare od Adila na vrijeme stici? Strah me samo da ne bude kao sa Sehicem.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 avg 2013, 15:45

Osim sto znas da je bolji od Adilovic jos si profesor e moj papak

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 16 gostiju.