FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

corleone87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la corleone87 » 29 avg 2013, 14:17

Hahaha ovi na SC pisu da je postigao 33 gola. :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 29 avg 2013, 14:21

Hasanovic ce na mjesto stopera u Mostaru zajedno s Kerlom,Zeljkovic na bek,Ara bi trebao igrati prvu...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 29 avg 2013, 14:23

Supci, ne serite. Kako vas nije stid? Covjek nema neko nogometno znanje, ali je zato imao produktivnost. Mnogi ti vasi mahalski napadaci su bili bolji od njega po tim vasim pricama, dapace, jesu trkom, postaljem, ali opet niti jedan od njih nije prozuio Zelji, ono sto Zeljo zapravo od napaca trazi, a to su golovi. Zato budite sretni sto smo uopce uspijeli prodati nekoga po nasim uvjetima (jer to je ogroman uspijeh u BIH, jer igraci iz klubova obicno odlaze kao slobodni). ;)

Sretno Adile.....

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 avg 2013, 14:25

''Upravo ulazim u avion. Mogu vam potvrditi da je moj odlazak iz Željezničara gotova stvar. Priključiću se ekipi Samsunspora i potpisati trogodišnji ugovor. Ostalo je još da se dogovore neki sitni detalji i da odradim ljekarski pregled. Ono što je najbitnije jeste da smo i klub i ja zadovoljni ovim transferom''.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 29 avg 2013, 14:27

Adile hvala za svaki postignut gol..koliko god te kritikovali ostavio si lijepe uspomene u nasoj svetinji !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 avg 2013, 14:30

Southboy je napisao/la:Hasanovic ce na mjesto stopera u Mostaru zajedno s Kerlom,Zeljkovic na bek,Ara bi trebao igrati prvu...
Drug prije ce ti ovako biti nazad

Hadzic
Bucan-Zeljkovic-Kerla-Stanic
Tomic-Svraka
E.Sadikovic-Jamak-Hodzic
Selimovic

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 29 avg 2013, 14:30

Ne mozes tako pisati... Mislim, daleko od toga da je Adil majstor i igracina, ali treba biti iskren i reci da je momak odigrao konkretno, borbenije od mnogih drugih i da je postigao zavidan broj golova za nasu ligu... Brate i mene je znao iznervirati sa nekim nelogicnim potezima i promasajima gdje budem siguran da bi i ja 100% bolje reagovao, ali realno kad se sagleda momak je bio u najmanju konkretan. pratim Zelju od rata na ovamo savaku utakmicu i tesko je porediti kako igru tako i igrace... Bilo je dobrih napadaca, bilo je i manje dobrih, ali treba sagledati i nacin igre kako igraca tako i tima u odredjenom trenutku... Tesko je u ovom timu i taktici biti napadac kakvog vi ocekujete... Ode Adil, vidjecemo da li ce i koliko faliti, pitanje je da li ce se iko drugi dovesti odma(ja nevjerujem), moze to Selim odigrati pitanje kako kvalitetno, Ara nevjerujem da moze... Tona nekih misterija oko kluba :D
Ono sto je sigurno je da cemo mi naci nekog novog Adila u timu, pa opleti pljuvati i vrijedjati... Zicer na svraku i selimovica :D :D :D

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 29 avg 2013, 14:32

mumin je napisao/la:
newBot je napisao/la:Sta je majke ti fascinatno tu? Dati 5 golova propalom Leotaru, dati 3 gola propaloj Slaviji, dati golove propalim ekipa poput Rudara, Travnika itd.

On ako u Turskoj zabije u 90 utakmica 10 golova treba mu dici spomenik na Grabavici i da se Grbavica preimenuje u stadion Eldin Adilovic :!:
Pa sto drugi nisu zabijali tim propalim ekipama golove? Samo nesto serete. Trazili ste borbenost, a adil je gino svaku tekmu, trazili ste golove, on ih je zabijao, al sad kad je on sve to ispunio sad su vam porasli kriteriji i vi bi da on sam u svakoj utakmici prodje tri igraca i zabije go i ako je ikako moguce jos da spasi bar dva gola u nasoj mrezi. Daj ba sta vam je ovo je BH premijer liga. U ovoj ligi nema takvih igraca. Adile hvala ti za sve i sretno ti u bducem klubu i aBd da jos naapredujes u karijeri i da se nadajes golova za taj novi klub, a mi cemo tek sad vidjet sta ssmo izgubili.
Pa vidi, Adil je za Lazara Ronaldo, ali realno ako ga sad ne prodamo, nećemo nikad. On više ne može napredovati kod nas i vrijeme je za transfer. Pare nam trebaju. Ako hoćemo napredak moramo malo rizikovati. Imamo sad omladince, ako se budu razvijali kako treba, moći ćemo ih prodati za velike pare i onda očekivati da možemo dovesti neko kvalitetno pojačanje. Pogledaj Dinamo naprimjer, sve se temelji na prodaji mladih igrača (npr. Kovačić) ili igrača koji kod njih dosegnu max. (Modrić ili Mandžukić). To je jedini put kojim možemo ići, a da možemo imati malo bolje rezultate. Zato sam ja za to da se prvo gradi trening kamp za razvoj madih igrača, pa tek onda stadion u boljim vremenima. Nadam se da me shvataš. Htio sam reći da je prodaja Adilovića dobra stvar za naš klub ako gledamo malo dalje. A ovi što komentarišu da "nije valj'o" i tako to, nek pogledaju golove koje je zabio i način na koji se borio. Spominju da je propalim ekipama zabijao golove, a koji je to igrač prije Adila zabijao toliko golova "propalim ekipama"? Samo se nadam da će Ara dobiti više prostora za igru, Baja također.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 29 avg 2013, 14:34

arelinho je napisao/la:
Southboy je napisao/la:Hasanovic ce na mjesto stopera u Mostaru zajedno s Kerlom,Zeljkovic na bek,Ara bi trebao igrati prvu...

Hadzic
Tomic-Svraka
E.Sadikovic-Jamak-Hodzic
Selimovic
Dino je sinoć na treningu uigravao Eldara na stoperskoj poziciji, Zeljković je igrao desno.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 avg 2013, 14:35

mavi je napisao/la:
arelinho je napisao/la:

Hadzic
Tomic-Svraka
E.Sadikovic-Jamak-Hodzic
Selimovic
Dino je sinoć na treningu uigravao Eldara na stoperskoj poziciji, Zeljković je igrao desno.
Aha nisam znao.
Ne znam koliko je to dobro da Hasanovic igra na stoperskoj poziciji,al' eto :D
Onda ce vjerovatno Bucan gore umjesto Enisa Sadikovica
Zadnja izmjena: arelinho, dana/u 29 avg 2013, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 29 avg 2013, 14:36

hvala ti na svemu i sretno majstore !
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 29 avg 2013, 14:39

Valjda ce Hodzic a pogotovo Bajic dobiti vise prilike za igru,jer Bajic ako se dobro pokaze u sta ne sumnjam onda bi se za njega mogle uzeti dobre pare jer momak ima kvalitet samo treba dobiti vise prostora za igru.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 avg 2013, 14:39

nime_tm87 je napisao/la:''Upravo ulazim u avion. Mogu vam potvrditi da je moj odlazak iz Željezničara gotova stvar. Priključiću se ekipi Samsunspora i potpisati trogodišnji ugovor. Ostalo je još da se dogovore neki sitni detalji i da odradim ljekarski pregled. Ono što je najbitnije jeste da smo i klub i ja zadovoljni ovim transferom''.

Da je na Grbavici danas ista situacija kao prije godinu ili dvije, ne bih odlazio. Stvari su se promijenile i vrijeme je da odem", jasan je bio Adilović.

Ova izjava treba svakog navijaca Zelje da zabrine znaci ,meni je licno zao sto napusta Grbavicu jer cemo biti slabiji samo budale se mogu radovati sad nam je svima jasno sta je Amar sa kumom radio u Turskoj strah me je pomisliti ako digne ruke od svega

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 avg 2013, 14:40

Odlaskom Adilovića, teško ćemo osvojiti titulu, a i u Kupu nisam siguran da ćemo daleko dogurati. Daj Bože da se moje slutnje ne obistine.

Ukoliko dovedemo nekog napadača Adilovih kvaliteta ili boljeg, onda se možemo nečemu nadati. Ko je čitao moje postove znati će da sam uvijek bio optimista.

P.S. Volio bih kada bi neko postavio listu najboljih poslijeratnih strijelaca Želje i broja odigranih utakmica u svetom dresu. Mislim da Jovan Maksimović ima te podatke. Barem listu prvih 20. Tako će raji biti mnogo jasnije koliko smo Adilovim odlaskom izgubili.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 avg 2013, 14:41

Sto bi digao ruke od bilo cega, tek smo na pocetku... A ta izjava je po svemu sudeci se odnosila i na psovanje sa sjevera, pa je vjerovatno na to mislio da je izgubio podrsku...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 29 avg 2013, 14:42

[/quote]Aha nisam znao.
Ne znam koliko je to dobro da Hasanovic igra na stoperskoj poziciji,al' eto :D
Onda ce vjerovatno Bucan gore umjesto Enisa Sadikovica[/quote]

Zivi bili pa vidjeli. Nadam se da ce Dino ovaj put mozgom birati igrace a ne iz interesa (Nadam se da ce Svraka biti na klupi). Ova utakmica nam je jedna od najbitnijih u dosadasnjem dijelu sezone. Ako ne uzmemo nijedan bod u subotu..... ma necu ni da razmisljam sta se moze desiti.

ZELJO !
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 avg 2013, 14:45

CARSON je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:''Upravo ulazim u avion. Mogu vam potvrditi da je moj odlazak iz Željezničara gotova stvar. Priključiću se ekipi Samsunspora i potpisati trogodišnji ugovor. Ostalo je još da se dogovore neki sitni detalji i da odradim ljekarski pregled. Ono što je najbitnije jeste da smo i klub i ja zadovoljni ovim transferom''.

Da je na Grbavici danas ista situacija kao prije godinu ili dvije, ne bih odlazio. Stvari su se promijenile i vrijeme je da odem", jasan je bio Adilović.

Ova izjava treba svakog navijaca Zelje da zabrine znaci ,meni je licno zao sto napusta Grbavicu jer cemo biti slabiji samo budale se mogu radovati sad nam je svima jasno sta je Amar sa kumom radio u Turskoj strah me je pomisliti ako digne ruke od svega
Mislim da je svojom izjavom mislio na navijače, između ostalog. Adil daje gol protiv Radnika, a PAPCI mu zvižde. To još nisam doživio. Papaka i krivih drva u ovon gradu nikada neće nestati.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 29 avg 2013, 14:46

kvalitet je napisao/la:
mumin je napisao/la:
newBot je napisao/la:Sta je majke ti fascinatno tu? Dati 5 golova propalom Leotaru, dati 3 gola propaloj Slaviji, dati golove propalim ekipa poput Rudara, Travnika itd.

On ako u Turskoj zabije u 90 utakmica 10 golova treba mu dici spomenik na Grabavici i da se Grbavica preimenuje u stadion Eldin Adilovic :!:
Pa sto drugi nisu zabijali tim propalim ekipama golove? Samo nesto serete. Trazili ste borbenost, a adil je gino svaku tekmu, trazili ste golove, on ih je zabijao, al sad kad je on sve to ispunio sad su vam porasli kriteriji i vi bi da on sam u svakoj utakmici prodje tri igraca i zabije go i ako je ikako moguce jos da spasi bar dva gola u nasoj mrezi. Daj ba sta vam je ovo je BH premijer liga. U ovoj ligi nema takvih igraca. Adile hvala ti za sve i sretno ti u bducem klubu i aBd da jos naapredujes u karijeri i da se nadajes golova za taj novi klub, a mi cemo tek sad vidjet sta ssmo izgubili.
Pa vidi, Adil je za Lazara Ronaldo, ali realno ako ga sad ne prodamo, nećemo nikad. On više ne može napredovati kod nas i vrijeme je za transfer. Pare nam trebaju. Ako hoćemo napredak moramo malo rizikovati. Imamo sad omladince, ako se budu razvijali kako treba, moći ćemo ih prodati za velike pare i onda očekivati da možemo dovesti neko kvalitetno pojačanje. Pogledaj Dinamo naprimjer, sve se temelji na prodaji mladih igrača (npr. Kovačić) ili igrača koji kod njih dosegnu max. (Modrić ili Mandžukić). To je jedini put kojim možemo ići, a da možemo imati malo bolje rezultate. Zato sam ja za to da se prvo gradi trening kamp za razvoj madih igrača, pa tek onda stadion u boljim vremenima. Nadam se da me shvataš. Htio sam reći da je prodaja Adilovića dobra stvar za naš klub ako gledamo malo dalje. A ovi što komentarišu da "nije valj'o" i tako to, nek pogledaju golove koje je zabio i način na koji se borio. Spominju da je propalim ekipama zabijao golove, a koji je to igrač prije Adila zabijao toliko golova "propalim ekipama"? Samo se nadam da će Ara dobiti više prostora za igru, Baja također.
Znam ja da zeljo zivi od ovih prodaja i ova je svakako dobro dosla, pogotovo ako jedobra cifra u pitanju. Iznerviro me ovaj iznad sto omalovazava ove golove adilovica. Aj ko je to jos u ligi u zadnjih nekoliko godina postigao ukupno 40 i nesto golovak kolko je adil zabio. Eto ovog kajkuta kuju u zvijezde a lik nista nije pokazo u dosadasnjem toku prvenstva, jedino go olimpiku. Na kosevu lopte nije primio kako treba. Nema boljeg u ovoj ligi trenutno. Mozda samo ovaj komazec se pokaze boljim, al to cemo tek vidjet. Vise bi volio da je svraka otiso i da se na njemu zaradilo nego na adilovicu, al et prijeko potrebne pare ce doci u klub.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 29 avg 2013, 14:47

Znaci sada je i zvanicno, sretno Adile, hvala ti na svemu!
Volim te Zeljo!!!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 29 avg 2013, 14:49

Još ne mogu da vjerujem da neko nešto ima protiv tog momka ...

Adile majstore, manijaci pravi te vole !
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.