plavalokomotiva je napisao/la:Imam osjecaj kad(ako) Adil ode da se opet nece naigrati Ara, forsirat ce Selimovica naprijed. Jedino Coliceva povreda moze biti kolika tolika prilika da Ara krene od pocetka u Mostaru
Pa nekako ima i logike da bude tako.Sa oporavkom Skaljica,Zeljkovic bi trebao da se vrati na prirodno mjesto desnog bocnog,cime se otvara prostor za ofanzivnijeg Stanica,kome je to isto prirodnija pozicija.Posto je i Selimovicu prilicno prirodna pozicija ili se vec dobro snalazi na toj poziciji u napadu,meni je nekako logicno da on kao iskusniji dobije tu ulogu centarfora,a da Stanic mijenja krila sa Bucanom,Colicem i Bajicem.Otvara se prostor krilima,kojih ima solidno,tako bi Selimovic oslobodio njima prostor,a na centarforu se moze isto tako dobro snaci.Na kraju krajeva,Selimovic je strijelac mnogih vaznih golova,a samo je u ovoj sezoni donio 6 gostujucih bodova svojim golovima,da ne spominjem da je zabio i jako vazan pogodak u evropi,zbog kojeg nam je dao nadu da se mozemo i u revansu nadigravati i traziti prolaz.To je zabio cim je presao na poziciju centarfora,kada je Adilovic zamijenjen.Tako da bi trebalo da ima vise kredita,a posebno iskustva od mladog i dobrog Hodzica,koji ce sigurno ovim povecati svoju minutazu.Sve je ovo pod uslovom da Adilovic ode i da ne dodje nijedan drugi centarfor.
Jedino ne znam kako ce biti u sljedecem kolu,jer Urdinov ima kartone,pa kontam ako bi Skaljic ipak i zaigrao,onda bi Stanic vjerovatno presao na lijevog bocnog,a nema ni Colica,pa bi vjerovatno krila bila Selimovic i Bucan,vjerovatno bi Hodzic konacno dosao na svoju prirodnu poziciju.Cinjenica je i da Hodzic nije gotovo nikako ni igrao na mjestu centarfora,otkad je u prvom timu.Stalno je bio ili aktivni veznjak,ili malo po strani,rijetko je bio bas na svojoj pravoj poziciji.Ovo bi mu u Mostaru mogla biti i eventualno odlicna sansa,da podje kao starter u spicu napada,i da pokaze sve sto zna.Prilika za njega,da onda i ubuduce ima vise kredita i bolje sanse na tom mjestu.
Ja bi ipak volio da dodje jos jedan pravi napadac.Nemam pojma da li nasi u klubu uopste racunaju na takvo nesto ili ce samo prodati Adilovica,a imati takvu viziju da imamo dovoljno dobre igrace da se snadju na toj poziciji i da probaju da imaju odlican ucinak.