FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ipetm
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ipetm » 28 avg 2013, 12:34

Grbavica 41 utakmicu bez poraza

http://fkzeljeznicar.ba/grbavica-41-uta ... raza/6420/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 avg 2013, 12:37

Baza bez poraza 8-)
Ja te volim, volim Željo..

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 avg 2013, 12:40

Juce ili prekjucer neko je postavio tekst o slicnosti sa Middlesbrouugh pa mi padose na pamet neke slicnosti sa Unitedom :mrgreen:

Man Utd

Manchester United was formed in 1878 as Newton Heath LYR Football Club by the Carriage and Wagon department of the Lancashire and Yorkshire Railway (LYR) depot at Newton Heath.

German bombing raid on Trafford Park on 22 December 1940 damaged the stadium to the extent that a Christmas day fixture against Stockport County had to be switched to Stockport's ground.[26] Football resumed at Old Trafford on 8 March 1941, but another German raid on 11 March 1941 destroyed much of the stadium, notably the main stand (now the South Stand), forcing the club's operations to move to Cornbrook Cold Storage, owned by United chairman James W. Gibson

Manchester United have won many trophies in English football, including a record 20 League titles, a record 11 FA Cup.

Zeljeznicar

Željezničar je osnovan 15. septembra, 1921. godine od strane radnika "Željezničke radionice" na inicijativu Dimitrija Dimitrijevića.

Grbavica u ratu " onclick="window.open(this.href);return false;

trofeji Prvenstvo BiH (8), Kup BiH (5), Super kup BiH (3)

I za kraj Ferguson najjuspjesniji tener u engleskom nogometu

Amar Osim najuspjesniji trener u bh nogometu
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 avg 2013, 12:44

likusa je napisao/la:@bistrikboy

Ako je toliko labilan nek ide psihologu ;) ili nek se prebaci na balet...
NE PODRŽAVAM psovke,ali uvijek ih je bilo i bit ce(jedino da ostali sa sjevera namlate tu grupicu)...kao jedan "profesionalac" ne bi se trebao obazirati na to ..
Nek ne izigrava žrtvu..mozda da mu stavimo crveni tepih kad ulazi ?Njegovo je da igra,a ne da slusa poruke sa tribina..

da ne bude zabune ne samo Adil,vec i ostali...
Za pocetak ne bi bilo lose da prvo ti odes malo do psihologa,jer sta god covjek kaze ili uradi ne valja,folira se bla bla.A kada zabije gol nista,muk.Normalno da ces se obazirati na tribine i ko god se bavio sportom zna koliko to utice.Ja se licno nisam bavio fudbalom vec rukometom jedno vrijeme i znam kako je kad pocnu dobacivanja sa strane.Nisi imun na to i gotovo.Pa neki dan se onaj Sen iz Trabzona rasplakao i izasao zbog svojih nazovi navijaca.Normalna pojava da utice.

Steta je sto vise igraca nema muda da otvoreno kaze da ima ljudi koji sa sjeverne tribine konstantno psuju i vrijedjaju,ne samo igrace vec i Amara i sve redom.To se jedino nazalost moze rijesiti tako sto ce momci s juga otici tamo i nekom kicmu slomiti.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 28 avg 2013, 13:10

Ovdje si dežurni branitelj Adilovića ;)
Pa sta cekate,otidjete i polomite te psovke traju ima 5 godina,pa kad je Željo pobjedjivao sve redom i tada se sa sjevera psovalo ...
Praviti paralelu izmedju odlaska psihologa radi labilnosti igraca i odlazak mene rad moje negativnosti prema jednom igracu koji je u Želji samo prolazan je nebuloza ;)

Ako ti mislis da si dovoljno jak,spreman i da si dobar igrac ne moze na tebe uticati neki debelokožac od 50 godina kojem je vrh kesica kospica i psovanje majke igracima sa tribine :)

na jugoistoku isto ima par likova koji psuju,zaledi se krv u zilama kakve su psovke al im nikad niko nije rekao zacepi,ne psuj to su nasi igraci..jednostavno raja nece problema
Željeznicar za život cijeli !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 28 avg 2013, 13:25

Bravo bistrikboy zaista inteligentno razmisljas,haj jos malo I podgrijte atmoaferu izmedju sjevera I juga.
Sto ne predlozis da sjever ode do juga pa malo napravi lom jer je taj jug kostao klubsku kasu podobro,I samm osim kad je govorio o navijacima govorio je prvenstveno o jugu.
Sto se adilovica tice,I njegovih drugova na koje uticu prozike,nek se napuse svi odreda.
Mada mi vrlo dobro znamo na koga je to on mislio na svoju drugaricu svraku I na sebe.
Sto zaglupljujete narod vise,ko igra dobro adilovic jel,pa on ko krava I kad da 10 litara mlijeka ,onda to prospe nogom jer je neaposoban.
Nemoj te vise srati ba,jel raja godinama sa pravom pljuvala jamaka.kako jamak sad igra,kako se raje ponasa prema njemu.zato sto enono prije bio odron I neprofesionalizam,asad je sasvim druga prica.
Oni su profesionalci,I treba tako da se ponasaju,I igraju.
Nek se adilovic I svraka zapitaju zasto Im se zvizdi,sigurno ne zato sto au dobri I izgaraju za klub.
Pretplatili ste se ko ovi iz vlade ks da prodajete maglu ljudima I da ih na sopstvene oci pravite budalama.
Sutra taj adilovic ako moze I ako uspije odigrat kakoo treba imace punu podrsku od raje,zato nek nesere I nek igra I on I njegovih par jaranica
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 avg 2013, 13:28

likusa je napisao/la:Ovdje si dežurni branitelj Adilovića ;)
Pa sta cekate,otidjete i polomite te psovke traju ima 5 godina,pa kad je Željo pobjedjivao sve redom i tada se sa sjevera psovalo ...
Praviti paralelu izmedju odlaska psihologa radi labilnosti igraca i odlazak mene rad moje negativnosti prema jednom igracu koji je u Želji samo prolazan je nebuloza ;)

Ako ti mislis da si dovoljno jak,spreman i da si dobar igrac ne moze na tebe uticati neki debelokožac od 50 godina kojem je vrh kesica kospica i psovanje majke igracima sa tribine :)

na jugoistoku isto ima par likova koji psuju,zaledi se krv u zilama kakve su psovke al im nikad niko nije rekao zacepi,ne psuj to su nasi igraci..jednostavno raja nece problema
Drugo je jugoistok,od tamo ga ionako niko ne cuje na terenu,a sjever 2m udaljen od terena.
polako,docice i oni na svoje,pa mjesto tekme da ih zena bije kuci ko i obicno

Rios

Post Postao/la Rios » 28 avg 2013, 14:27

Da se razumijemo,na sjeveru ima svega..Slusao sam svojim usima lika koji je psovao Amaru sve po spisku prosle sezone,sta onda od takvih ocekivati kad je u pitanju Adilovic,Svraka i ostali..Psovke i uvrede ne zasluzuje nijedan igrac od svoje publike,koliko god neko bio los..Ipak on nosi dres i grb tvog kluba..Adilovic def. nije ni za zvizduka ni za uvreda jer momak izgara na terenu,zabija eto i golove,nazalost Adilova mana je sto zakaze kad je najpotrebnije i sto,ruku na srce,zna fuliti ono sto se ne fula..Ali ako se Lazaru pjevalo a bio je katastrofa ziva,onda nije fer da se Adilu zvizdi..Sa Svrakom je druga prica,momak vec zasluzuje kritike ( ali opet ne psovke ).. Svraka igra vec dugo preko neke stvari,setka po terenu a kapiten..Njega bi trebalo kazniti oduzimanjem trake,a Jamaka nagraditi istom..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 28 avg 2013, 14:42

@bistrikboy
Ma ja normala je yebat mater svojim igracima.Svaka mu cast pa kaze ovako otvoreno!Frajer zadnje dvije tekme najbolji igrac ekipe al´opet on glavni krivac sto nismo uzeli :roll:[/quote]

Mozes li mi objasniti samo jednu stvar odakle Adilovicu pravo da komentarise navijace da su najgori na svijetu? Njegovo je da suti, igra, a ako mu se ne svida nek razguli.
On ce otici nekad libo njega za Zelju a manijaci(kakvi su god, uvijek ce biti tu). Momak se trudi, ali on i fudbal su nesto kao nebo i zemlja.
Jedino sto je ZNAO, a to je da zabije gol s 4 metra kad Zeba ili Bekric sve obave. Osnove fudbala ono sto se uci u pjetlicima primanje lopte, gradanjenje, sut sa sesnesterca, i sve ostalo sto je potrebno za jednog napadaca za njega je bajka.

Evo, ako neko moze da me poveze s Amarom ja imam isto snage kao Adilovic borit cu se svaku utakmicu, trcat, ali da znate da nemam pojma. Napucat cu se snagom nije problem, i znaci ja cu biti igrac :!:

Nije mi smetao nikako do sada, kad se poceo baviti stvarima za koje on treba suti. Igraj to je tvoj posao, zabijaj golove...
Eto bio dobar dvije utakmice treba mu sad dici spomenik. A sto u evropskoj ligi u sest utakmica nije osutao na gol, ma sta osutao, zagradio se nije to nema veze.

Dode jedan Sejo Bucan sa 30 godina i baci pet igraca Plzena na glavu njemu ne treba dici spomenik, a ovom sto je dao gol Radniku treba medalju spustiti.
Nikola Tesla!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 28 avg 2013, 14:48

newBot je napisao/la:@bistrikboy
Ma ja normala je yebat mater svojim igracima.Svaka mu cast pa kaze ovako otvoreno!Frajer zadnje dvije tekme najbolji igrac ekipe al´opet on glavni krivac sto nismo uzeli :roll:
Mozes li mi objasniti samo jednu stvar odakle Adilovicu pravo da komentarise navijace da su najgori na svijetu? Njego je da suti, igra, a ako mu se ne svida nek razguli.
On ce otici nekad libo njega za Zelju a manijaci(kakvi su god, uvijek ce biti tu). Momak se trudi, ali on i fudbal su nesto kao nebo i zemlja.
Jedino sto je ZNAO, a to je da zabije gol s 4 metra kad Zeba ili Bekric sve obave. Osnove fudbala ono sto se uci u pjetlicima primanje lopte, gradanjenje, sut sa sesnesterca, i sve ostalo sto je potrebno za jednog napadaca.

Evo, ako neko moze da me poveze s Amarom ja imam isto snage kao Adilovic borit cu se svaku utakmicu, trcat, ali da znate da nemam pojma. Napucat cu se snagom nije problem, i znaci ja cu biti igrac :!:

Nije mi smetao nikako do sada, kad se poceo baviti stvarima za koje on treba suti. Igraj to je tvoj posao, zabijaj golove...
Eto bio dobar dvije utakmice treba mu sad dici spomenik. A sto u evropskoj ligi u sest utakmica nije osutao na gol, ma sta osutao, zagradio se nije to nema veze.

Dode jedan Sejo Bucan sa 30 godina i baci pet igraca Plzena na glavu njemu ne treba dici spomenik, a ovom sto je dao gol Radniku treba medalju spustiti.[/quote]

haj ne rise svijuti nije mislio na Manijake vec na sacicu kretena koji se nalaze na sjeveru pa te je navijace i Amar nagrdio pa sta ima veze ni meni se lico ne svidja adilovic ali brate igra srcem boljeg trenutno nemamo i zato ce od mene uvijek imati podrsku

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 28 avg 2013, 14:54

Ja ti kazem nije njegova stvar da spominje navijace. Prije svega ako je sacica ljudi kao sto kazes onda se on kao igrac ne bi treba spustati na taj nivo, vec ignorisati i baviti se onim cime si placen. A ne hodati po glam-blamu, davati izjave u novinama da li je neko psovao majku cetnicku i kakvi su navijaci na Grbavici kao on ne moze da igra, sto ne kaze brate dragi ja ne znam igrati, ali trudim se...

Nek se bavi cime je placen ..

Amar Osim je tito, i on ima pravo da kaze, ali Adilovic nema.
Nikola Tesla!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 avg 2013, 14:57

Ne znam samo kako ste toliko nezahvalni.. Pa ti igraci, koliko god da su losi i ograniceni, vam donose titule godinama i nisu zasluzili nikakve psovke a pogotovo pominjanje majki.. To rade samo neodgojeni papci a takvih je nazalost jako puno.. Ja cu uvijek uputiti kritiku za nezalaganje i nonsalanciju pojedinaca ali repertoar psovki koje odjekuju Grbavicom nisu zasluzili ni najveci dusmani a ne igraci koji nose plavi dres.. Postali smo isfrustrirano drustvo koje pokusava lijeciti komplekse kad god nam se ukaze prilika i preko svacijih ledja.. Izgleda da mi zasluzujemo da se nas klub bori za opstanak a ne da osvaja trofeje.. Tad bi papci bili na svom mjestu i mogli bi istresati morbidnosti koliko im je volja.. Mislim da zive za taj dan.. Fuj...
BUDI ŽELJO !!!

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 28 avg 2013, 14:57

Da li neko gdje igra Omar Baljić sad?

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 28 avg 2013, 15:02

Danas isao do salona uzeo jaranu clansku classic br 1161...
Govori onaj momak da nije dobra prodaja od ponedeljka....sigurno je rezultat sa zadnje tekme uticao da padne prodaja..
TREBA LI BI DO POLUSEZONE MAKAR SKUPITI 2 MILJE... po meni bruka bi bila ako ne uspijemo a najtrofejniji klub smo u drzavi...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 28 avg 2013, 15:02

slika

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 28 avg 2013, 15:04

Nisam bio u Sarajevu u nedjelju, ali sam upratio malo komentare raje i izvještaje s tekme. Ne znam, valjda su to one utakmice u sezoni u kojima napraviš dovoljno za pobjedu, nadigraš protivnika, ali ne dođeš do pobjede. Sezona je duga i više me raduje dobra igra s dosta šansi nego neka horuk pobjeda 1:0 bez igre. Igru ne bih više komentarisao jer nisam gledao tekmu. Situacija na vrhu se komplikuje pred dosta teška gostovanja koja nam slijede i upravo zbog toga više ne smije biti prosipanja bodova na Grbavici, a na strani igrat pametno koliko to možemo bez Amara.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 28 avg 2013, 15:08

champions1921 je napisao/la:Ne znam samo kako ste toliko nezahvalni.. Pa ti igraci, koliko god da su losi i ograniceni, vam donose titule godinama i nisu zasluzili nikakve psovke a pogotovo pominjanje majki.. To rade samo neodgojeni papci a takvih je nazalost jako puno.. Ja cu uvijek uputiti kritiku za nezalaganje i nonsalanciju pojedinaca ali repertoar psovki koje odjekuju Grbavicom nisu zasluzili ni najveci dusmani a ne igraci koji nose plavi dres.. Postali smo isfrustrirano drustvo koje pokusava lijeciti komplekse kad god nam se ukaze prilika i preko svacijih ledja.. Izgleda da mi zasluzujemo da se nas klub bori za opstanak a ne da osvaja trofeje.. Tad bi papci bili na svom mjestu i mogli bi istresati morbidnosti koliko im je volja.. Mislim da zive za taj dan.. Fuj...
Razabu amar ako digne ruke od nas sekunde mu necu zamjeriti jer smo mi jedan nezahvalan narod koji nikad nije realan i zadovoljan i kojem sve tako brzo isfura i sve ma **** njega .... to nijen normalno

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 28 avg 2013, 15:17

barbarez je napisao/la:Bravo bistrikboy zaista inteligentno razmisljas,haj jos malo I podgrijte atmoaferu izmedju sjevera I juga.
Sto ne predlozis da sjever ode do juga pa malo napravi lom jer je taj jug kostao klubsku kasu podobro,I samm osim kad je govorio o navijacima govorio je prvenstveno o jugu.
Sto se adilovica tice,I njegovih drugova na koje uticu prozike,nek se napuse svi odreda.
Mada mi vrlo dobro znamo na koga je to on mislio na svoju drugaricu svraku I na sebe.
Sto zaglupljujete narod vise,ko igra dobro adilovic jel,pa on ko krava I kad da 10 litara mlijeka ,onda to prospe nogom jer je neaposoban.
Nemoj te vise srati ba,jel raja godinama sa pravom pljuvala jamaka.kako jamak sad igra,kako se raje ponasa prema njemu.zato sto enono prije bio odron I neprofesionalizam,asad je sasvim druga prica.
Nek se adilovic I svraka zapitaju zasto Im se zvizdi,sigurno ne zato sto au dobri I izgaraju za klub.
Pretplatili ste se ko ovi iz vlade ks da prodajete maglu ljudima I da ih na sopstvene oci pravite budalama.
Sutra taj adilovic ako moze I ako uspije odigrat kakoo treba imace punu podrsku od raje,zato nek nesere I nek igra I on I njegovih par jaranica
Bravo brate svaka ti je na mjestu,svaka ti cast-a ti bistrikboy bi se trebao vratiti rukometu ocito ti ne kontas fudbal,znaci ja onakvom Svraki treba da dajem podrsku,kada ga vidim sa pivom na stolu smuci mi se fudbali sve vezano za njega :oops: :oops:
Muharemovicu odlazi iz Zelje

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 avg 2013, 15:27

mija je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Bravo bistrikboy zaista inteligentno razmisljas,haj jos malo I podgrijte atmoaferu izmedju sjevera I juga.
Bravo brate svaka ti je na mjestu,svaka ti cast-a ti bistrikboy bi se trebao vratiti rukometu ocito ti ne kontas fudbal,znaci ja onakvom Svraki treba da dajem podrsku,kada ga vidim sa pivom na stolu smuci mi se fudbali sve vezano za njega :oops: :oops:
A Svraku sam spomenuo?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 28 avg 2013, 15:28

Jedino se ovaj *barbarez bori jadan s vjetrenjacama. Dzaba ti buraz' pises bilo sto', Adilovic je igracina. Inace zvijezda glam-blama..
Nikola Tesla!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MukiBek, Proximic i 19 gostiju.