Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arsenalisation
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arsenalisation » 15 jul 2011, 17:00

AllGunsBlazing je napisao/la:
CollegeGunner je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Wenger rekao da je odbrana dobra i da je vrlo vjerovatno neće pojačavati.
Moze li citat za boldani dio?
Rekao je kako ce pokusati unaprijediti igru prekida, nigdje nije spomenuo da nece nekoga dovesti, a tu igru moze unaprijediti ili igracem ili trenerom ili sa vise treninga za prekide..
edit : http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... na-to-fifa" onclick="window.open(this.href);return false;
"It has to stop, of course. If there is a transfer negotiation between two clubs, I don't think it is healthy if players come out [and talk] who are not concerned by it. Unfortunately, in this case, it has happened a few times. It will not contribute to sort any problem out.

"Xavi has no direct part to play in that story and I don't see why he should, unless he has an official job to do for Barcelona. I don't see why he can go on the [official Barcelona] website and make this kind of statement."

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... tribution-" onclick="window.open(this.href);return false;

Arsène Wenger believes that Gervinho can make a "great contribution" to Arsenal's attacking play this season.

"He can score goals, can provide and had the best assists in the French league last year. I think he can be a great contribution to the offensive efficiency of the team."

"He has qualities like Theo Walcott, they have good movement," said Wenger. "I think Theo can play on the left, right and up front. He has a similar type of pace and finishing."

e ako racunamo i ono sto si ti @CG (ili je Arnelinho, ne znam sad ) kako je i Ryo brz kao i Theo, cini mi se da ce bekovi u EPL a i LP stradati...
Ja se bavim inace atletikom,i ako vi mislite da je vise od pola sekunde(10,25 theo i ryo-10.84)malo onda se grdo varate...Oni nisu ni blizu,jer Theo je 100x explozivniji i na startu odma dobija ubrzanje(sto je veoma rijetko Asafa Powell),dok vecina kao i Ryo imaju slab start al' bi tu razliku na 150m sigurno u pola smanjio(cist primjer Lemaitre,Bolt)Odo ja u off previse ali poenta tj.htio sam da kazem da Theo-u brzina puno vise pomaze da se odma oslobodi igraca u 2-3 koraka dok,primjera radi vidjeli ste protiv Malezije,Ryo mora pretrcavati igraca i po 20m ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jul 2011, 17:18

Arsenalisation je napisao/la: Ja se bavim inace atletikom,i ako vi mislite da je vise od pola sekunde(10,25 theo i ryo-10.84)malo onda se grdo varate...Oni nisu ni blizu,jer Theo je 100x explozivniji i na startu odma dobija ubrzanje(sto je veoma rijetko Asafa Powell),dok vecina kao i Ryo imaju slab start al' bi tu razliku na 150m sigurno u pola smanjio(cist primjer Lemaitre,Bolt)Odo ja u off previse ali poenta tj.htio sam da kazem da Theo-u brzina puno vise pomaze da se odma oslobodi igraca u 2-3 koraka dok,primjera radi vidjeli ste protiv Malezije,Ryo mora pretrcavati igraca i po 20m ;)
Ne govorimo za te informacije, nego informacije iz Azije da su njih dva se trkala i obojica zavrisili isto, znaci ni jedan nije bio brzi..
Celik!3,2,2.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 15 jul 2011, 17:23

AllGunsBlazing je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la: Ja se bavim inace atletikom,i ako vi mislite da je vise od pola sekunde(10,25 theo i ryo-10.84)malo onda se grdo varate...Oni nisu ni blizu,jer Theo je 100x explozivniji i na startu odma dobija ubrzanje(sto je veoma rijetko Asafa Powell),dok vecina kao i Ryo imaju slab start al' bi tu razliku na 150m sigurno u pola smanjio(cist primjer Lemaitre,Bolt)Odo ja u off previse ali poenta tj.htio sam da kazem da Theo-u brzina puno vise pomaze da se odma oslobodi igraca u 2-3 koraka dok,primjera radi vidjeli ste protiv Malezije,Ryo mora pretrcavati igraca i po 20m ;)
Ne govorimo za te informacije, nego informacije iz Azije da su njih dva se trkala i obojica zavrisili isto, znaci ni jedan nije bio brzi..
Ma znam...ali govorite da su isto brzi,samo vam kazem da se Theo-va brzina u danasnjem fudbalu vise moze iskorist',jer se igra brze a nasa sama igre se vise ne tvori od kontri ko u vrijeme Titija,Ljungberga kad se mogla vuc lopta 40.50m...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jul 2011, 18:46

... Ja koliko znam Wenger nije rekao nit jednog trenutka da neće pojačat odbranu, samo da nismo slabi u odbrani, kao što i nismo, al da treba je još učvrstit, treba. ...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 21:00

@Arsenalisation: Valjda nije isto trčati u atletici i u fudbalu. :?
Vjerovatno postoji brži igrač od Thea, al' hajd ti nadji 10 igrača (u odredjenom takmičenju) koje možeš poredati kao u atletici na 100 m...ono:1. 9,33 2.9.35 3. 9.40 itd (lupam primjer) tj. da su svi tu negdje , neznatno odskaču. Mislim da toga u fudbalu nema. Razlike izmedju prvog ,drugog ,trećeg ,n-tog najbržeg su veće nego li u atletici.

Pored toga, Miyaichi dosta bolje, da ne kažem,osjetno bolje koristi svoju brzinu naspram Walcotta. Još je jači,prgaviji,radi i odbranu i napad (Theo se čak i kad je na krilu ne vraća dovoljno kao Miyaichi u odbranu-opet ;ne govorim samo iz ove prijašnje tekme) i dvoje najvažnije-Miyaichi ima bolju tehniku i puno, ogromno,bolju kontrolu lopte u šprintu.

On je kontrolira dok trči, dok je Theo nabije i trči za njom. Razlog: Walcott i kad bi prob'o trčat sa loptom, jednostavno ga igrač izgura iz putanje, dok Rya ne može, jer neprestano, skoro na svakom koraku,odabire putanju kretanja lopte. Zato je Theo dobar u situaciji kad mora u koraku prevarit protivnika-jer jednostavno sve drugo je izgubljen duel,zato je i korisniji u napadu-gdje može iskoristiti svoju eksplozivnost,bez lopte, dok na krilu ,prešprinta li protivničko krilo,obično dolazi protivnički bek ili štoper i kupi loptu.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jul 2011, 21:08

@Arnelinho zato Wenger i ne zeli da dovodi nekog spica, jer ako vec racunas da na desnom krilu imas Gervinha i Nasrija, lijevo Shavu i Rya, s tim da Nasri moze i desno i lijevo, meni se cini da ce Theo biti spic, uostalom Wenger je na mukama da to sve komponuje kako treba, mi da gledamo, a oni na Ashburtonu i da navijaju..
Celik!3,2,2.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 15 jul 2011, 21:14

Ko kaze da necemo dovesti napadaca: :mrgreen:
Arsenal in negotiations to sign Costa Rica striker Joel Campbell
“I have to handle things calmly and wait for the opportunity. Who would not want to play for Arsenal? That’s what I work for but as yet nothing is clear. I am calm: I leave everything in God’s hands.”
slika
:mrgreen:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 jul 2011, 21:28

ja.neron je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Gibbs je najbolji mladi lijevi bek na svijetu i njegova promociaj u prvih 11 umjesto Clichya dodje bolje nego pojacanje, Baines je smijesan naspram Gibbsa i takav mesar nam ne treba.

slika

mesar sa najviše ubačaja fakat je gibs, džeko za njega

paja nastavlja sa glupostima
NIšta čudno.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jul 2011, 21:39

... Sutra u 12:30 je prijateljska, ako budem kući muhajm ću je pogledat :D A na kladi ću da odigram 4+ il možda 5+ pa da navijam ( nema koristi odigra 2 kad znamo da će bit :D ) ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 22:09

CollegeGunner je napisao/la:Ko kaze da necemo dovesti napadaca: :mrgreen:
Arsenal in negotiations to sign Costa Rica striker Joel Campbell
“I have to handle things calmly and wait for the opportunity. Who would not want to play for Arsenal? That’s what I work for but as yet nothing is clear. I am calm: I leave everything in God’s hands.”
slika
:mrgreen:
Iskreno, ja kad sam ga gled'o reko sam u seb' da nam ga bi u Arsenal, mog'o bi bit' dobar napadač. :mrgreen:
Al' svega mi....
Brz je , al' sa dugim korakom. Tehnika tu i tam, realizacija...može se poraditi, a talenat ima,sigurno.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 15 jul 2011, 22:15

Arnelinho je napisao/la:@Arsenalisation: Valjda nije isto trčati u atletici i u fudbalu. :?
Vjerovatno postoji brži igrač od Thea, al' hajd ti nadji 10 igrača (u odredjenom takmičenju) koje možeš poredati kao u atletici na 100 m...ono:1. 9,33 2.9.35 3. 9.40 itd (lupam primjer) tj. da su svi tu negdje , neznatno odskaču. Mislim da toga u fudbalu nema. Razlike izmedju prvog ,drugog ,trećeg ,n-tog najbržeg su veće nego li u atletici.

Pored toga, Miyaichi dosta bolje, da ne kažem,osjetno bolje koristi svoju brzinu naspram Walcotta. Još je jači,prgaviji,radi i odbranu i napad (Theo se čak i kad je na krilu ne vraća dovoljno kao Miyaichi u odbranu-opet ;ne govorim samo iz ove prijašnje tekme) i dvoje najvažnije-Miyaichi ima bolju tehniku i puno, ogromno,bolju kontrolu lopte u šprintu.

On je kontrolira dok trči, dok je Theo nabije i trči za njom. Razlog: Walcott i kad bi prob'o trčat sa loptom, jednostavno ga igrač izgura iz putanje, dok Rya ne može, jer neprestano, skoro na svakom koraku,odabire putanju kretanja lopte. Zato je Theo dobar u situaciji kad mora u koraku prevarit protivnika-jer jednostavno sve drugo je izgubljen duel,zato je i korisniji u napadu-gdje može iskoristiti svoju eksplozivnost,bez lopte, dok na krilu ,prešprinta li protivničko krilo,obično dolazi protivnički bek ili štoper i kupi loptu.
To ti ja i pricam Theo na pocetku napravi razliku,zahvaljujuci eksplozivnosti...al' ko ce to objasnit Wengeru,koji ga neprestano forsira na krilu bas zbog te brzine,a sjetite se Titija koji je u prijemu loptu ispred sebe i ne moze ga Bog dragi stic'...A Ryo se ubio za krila nevjerovatno ubrzanje nakon 10-ak metara(vidjeli ste kad onog pretrca kad mu lopta predje preko noge lopta bila 30m ispred protivnickog igraca a Ryo 10 m iza njega i stize ga...)odlicna kontrola lopte samo jos da poradi na snazi te brzini driblinga(ono sto hoce ko Cristiano da promijeni putanju)koji radi dosta sporo naspram njegove mogucnosti...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 22:18

Možda i nije zbog brzine, već da stasa..mislim na driblerske sposobnosti. Recimo kod njega je i Nicklas bio(na našu (ne)sreću neće nikad više :mrgreen: )na krilu, ne zbog brzine, već da radi na driblingu i ostalim segmentia (ne bih o tome, mrsko mi pisat). :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jul 2011, 22:29

... Daj ba možel išta kod nas bez anonimusa ? Dajte da jednom dovedemo nekog provjerenog ( ne mora biti star ) al da se ne kale kod nas, imamo školu i tamo nek dovode dječurliju. ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 22:31

GunnerS je napisao/la:... Daj ba možel išta kod nas bez anonimusa ? Dajte da jednom dovedemo nekog provjerenog ( ne mora biti star ) al da se ne kale kod nas, imamo školu i tamo nek dovode dječurliju. ...
Gervinho? :P

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jul 2011, 22:35

... Taj tek treba da se pokaže ;) ...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jul 2011, 22:39

eh da ovo sto @Gunners kaze, zasto dovoditi njega kad imamo 2 igraca koja su sigurno zasluzila da se bore za mjesto u Arsenalu, Bartley iza kojeg je fenomenalna sezona u Rangersima, i Miquel koji se pokazao dobro za ovo sto je igrao po kupovima, tako da kupovina nekog mladica je bespotrebna, mozda cak kupovina nekog stopera je isto bespotrebna, jer zelim vidjeti ova dva momka u akciji..
Celik!3,2,2.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jul 2011, 22:45

... Valjda neće ga dovest, samo bacanje para ocam'. ...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 jul 2011, 22:46

The mayor of the town where Cesc Fabregas grew up has said that the Arsenal midfielder "is experiencing a kidnapping".

Estanislau Fors i Garcia, of Arenys de Mar in Catalunya, believes that the 24-year-old is being kept against his wishes by being forced to stay at Arsenal and has called on Arsene Wenger to allow him to return home.

"We want him to come right away, he is experiencing a kidnapping," Garcia told Barcelona newspaper Sport.

"If the English are so honourable they should behave properly.

"The clowning around must stop as it is confusing everyone."

The mayor's comments come not long after Barcelona posted quotes on their official website from midfielder Xavi, who said Fabregas was “suffering” because he was not being allowed to rejoin the club which he had left as a 16-year-old.

Wenger said Xavi was disrespectful but later added that he would not report the Catalan club to Fifa over the incident.

Šta covjek nece sve prociati,mogao bi Venger i na sudu zavrsiti :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jul 2011, 22:49

@chily samo mi nije jasno zasto ne ponude pare??? Pukni 50 miliona koliko realno i vrijedi, a onda ga vodi gdje god hoces. Po ovom ispade oni njeg hoce djaba.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 jul 2011, 23:20

AllGunsBlazing je napisao/la: @chily samo mi nije jasno zasto ne ponude pare??? Pukni 50 miliona koliko realno i vrijedi, a onda ga vodi gdje god hoces. Po ovom ispade oni njeg hoce djaba.
Ma nemaju oni te pare za svoje "kidnapovano djete",ali ce vjerovatno naci neku sicu,lupam 40 mil eura za Sanceza,.Ma vrše pritisak,nebi li Venger popustio i smanjio cjenu,poznavajuci šefa,haman da ce im taktika pasti u vodu,.Isto tako nije iskljuceno da je ovo "medijska bomba",pošto goal.com i nije neki izvor,skoro pa svaki dan pišu bajke o Fabregasu,.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.