Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

Goodison
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la Goodison » 16 feb 2013, 21:12

Nevjerovatna gužva u šesnaestercu, protivnički golman s rukama išao na loptu, guranje Howarda. Bože sačuvaj. Opet sami krivi. Umjesto da ih završe lagano, sredinom drugog poluvremena kada nisu ovi iz Oldhama baš ništa pokazali, pred kraj se ekipa brani da ne primi gol od niželigaša. Smiješno. Bezveze još jednu utakmicu treba igrati.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 feb 2013, 01:36

Meni se cini da Moyes odlazi nakon ove sezone. Spominju se svi jaci timovi engleske Celzi, City, Arsenal, i United kao moguci novi dom. Moyes je bio rekao da ce donijeti odluku u ovom mjesecu ali nista od toga, sad se ceka kraj sezone.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 22 feb 2013, 19:08

pozz dobri Evertoniensi, a i drugi dobri ljudi ;)
Ovo če malo biti onako "off the records" cijeli ovaj moj post, jer bih tu htjeo sa Vam podjeliti ove fotke koje snimih u tim danima moga boravka u Liverpoolu (28.01-04.02.2013) ok, bilo je još masa ali ono više su lične ,a li ovo su neke koje uspijo sam pohvatati sa svojom lošom ,malom idiot kamericom,hehe (koja, iskreno je idiot, jer sam uvjeren da sam snimio bar osjetno više tih fotki na utakmicama nego što ih sad tu vama prikazujem-iznevjerila me je opet kuještina :D :lol: ) ali opet...tu je nekim redom i poredkom fotke Liverpoola, utakmice sa WBA 30.01.2013, posjete Goodisonu, i naravno, najmanje je fotki sa utakmice sa A.Villom (napetost me je pojela :shock: :o ) i zadnje dvije tri su samo sa ulaza na Finch Farm (Evertonov trening centar)...pa dobri moji ..uživajte, pitajte , komentarišite...a da , ima tu još i nekih videa, ali njih ču kasnije "uploadati". Hvala na strpljenju.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 23 feb 2013, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 23 feb 2013, 14:52

Napokon!!!!
Uspjeo sam ih posatviti...izbrisah onaj prošli post da vas nezbunjuje.
Toliko....a onda ču nakon tekme Norvich City Vs. Everton FC( za koju smatram da bi trebala biti prelomna,znači, NE remi, NIPOŠTO poraz,SAMO pobjeda!!-jer samo tako ostajemo u priključku za to famozno mijesto koje vodi u CL) "pokušati" i par videa postaviti.
Hvala na strpljenju :)
COYB

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 23 feb 2013, 14:57

Legendarno je blo tebi vjerujem ti. Nek ti Everton izbori LP, zaslužili su. Danas kod Kanarinaca po 3 boda
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 23 feb 2013, 17:10

Odlicno ;) :)

A ti uvijek na istom mjestu na stadionu :D

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 23 feb 2013, 18:02

DNOOO...pa koje smo mi samo kunjusine-jedno lagano vodstvo smo pretvorili u nekakvu grčevitu završnicu gdje ga ispušismo momački!!! Ma prvo poluvrijeme inekako, ali drugo-?? :shock: :( :? :oops: :o :evil: :roll: !?? pa kao da im je David Moyes rekao da neigraju,da se vuku, nikakve igre prema naprijed nismo imali, sve nešto stidljivo i mlako,pa niko ni da opuca po golu, ... kapa dolje Norwichu na zalaganju i htjenju. MI smo ispušili CL , a sad "radimo" na tome da i EL ispušimo,možda i FA Cup ( s ovom igrom nemamo šta tražiti protiv "jednog Oldham Athletica" :evil: a onda još če i komšije nas preskočiti i ...šupljina od sezone-Fella,Bainse i Moyes na izlaznim vratima i ono, ponovo, "100 godina samoče i čamotnje". Fakat, bijesan sam na današnji tim, veoma ljut!
Neka se na ovome završi!
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 23 feb 2013, 21:13

Vidim drama ti je bilo u Liverpoolu. Neka, neka. :) Nego, reci... jesi se istrošio kako ? Koliko je minimalno potrebno da se odradi takvo putovanje ? Ono osnovno, da se ne balaha.

E sad što se tiče današnje utakmice, ma ne znam šta bih rekao. Ovaj poraz je uništio i ono malo nade za LP. :evil: Šteta, ove sezone se odlično startalo i opet te neke sitne utakmice, mnogo manje u odnosu na lani, koštaju ekipu svega. Nisu toliko porazi u pitanje već ti prokleti remiji. Sad nemam pojma bi li volio da se bore za EL, mislim kao i što većina navijača engleskih klubova. Nema hljeba od toga ali eto, s druge strane Evropa je to. Nadam se da će pritisnuti u FA Kupu pa da barem taj trofej dođe na Goodison Park.

I na kraju, kao što kenobi kaže, na ljeto Fellaini i Moyes odoše sto posto. Pa i Baines vjerovatno. Iskren da budem, Moyesa sam se malo i zasitio, u jednu ruku mi je drago da će doći malo svježe krvi na klupu. Čovjek je institucija ali eto ono znate, probao bih s nekim novim. Nadam se da će biti para od ovih transfera ( nadam se da i Heitinga ide) i da će Uprava dati novom menadžeru malo više love na raspoloaganje da dovede koje baš pravo pojačanje a ne da stižu na posudbu igrači kao Hitzlsperger, Drenthe i slični. Fella i Baines su od ogromnog značaja ali ostatak ekipe i bez njih ima potencijala, s dva kvalitetna igrača na njihovim pozicijama dalo bi se pričati o solidnim rezultatima sljedeće godine.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 23 feb 2013, 21:40

Everton- Newcastle 2:2 ( Oštećeni od strane sudija, 2 boda).

Wigan- Everton 2:2 ( Wigan je katastrofalan bio na startu sezone, morala su se 3 boda ovdje maznuti. Ovako za 2 manjka ostali).

Fulham- Everton 2:2 ( Puštanje 3 boda iz ruka nakon vodstva i ovdje kratki za 2 boda još).

Everton- Norwich 1:1 ( Moralo se pobjediti, 2 boda zijanili).

Everton- Stoke 1:1 ( Moralo se dobiti, nema veze što je Stoke tvrda ekipa, 2 boda još).

Everton- Aston Villa 3:3 ( Moralo se dobiti, 2 boda još).

Tu je 12 bodova prosuto.

Uz poraz od Chelsea nakon vodstva, poraza od Norwicha sad nakon vodstva, poraza od Readinga nakon vodstva, kiks sa Swansea kod kuće pa i QPR na početku sezone kad su katastrofa bili.

To se sve moralo iskoristiti, pa da je u pola ovih bodova sad bi žestoku bitku vodili za LP.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 feb 2013, 21:56

Kakva je ovo slikovnica na temi treba mi pola sata da skrolam stranicu. :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 23 feb 2013, 22:04

Saurman je napisao/la:Kakva je ovo slikovnica na temi treba mi pola sata da skrolam stranicu. :?
Stipu čovjeka, mi smo tražili. :)
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 feb 2013, 22:22

obi-punk-kenobi je napisao/la:DNOOO...pa koje smo mi samo kunjusine-jedno lagano vodstvo smo pretvorili u nekakvu grčevitu završnicu gdje ga ispušismo momački!!! Ma prvo poluvrijeme inekako, ali drugo-?? :shock: :( :? :oops: :o :evil: :roll: !?? pa kao da im je David Moyes rekao da neigraju,da se vuku, nikakve igre prema naprijed nismo imali, sve nešto stidljivo i mlako,pa niko ni da opuca po golu, ... kapa dolje Norwichu na zalaganju i htjenju. MI smo ispušili CL , a sad "radimo" na tome da i EL ispušimo,možda i FA Cup ( s ovom igrom nemamo šta tražiti protiv "jednog Oldham Athletica" :evil: a onda još če i komšije nas preskočiti i ...šupljina od sezone-Fella,Bainse i Moyes na izlaznim vratima i ono, ponovo, "100 godina samoče i čamotnje". Fakat, bijesan sam na današnji tim, veoma ljut!
Neka se na ovome završi!
COYB
Druze hvala na slikama a ono sa banderom legendarno :lol: .. Evo vec je neko pitao koliko kesa ti je trebalo pa se nadamo skorom odgovoru.

Sto se Evertona tice mislim da nema nista od Evrope, jednostavno Everton je ekipa koja u jednoj polusezoni odigra pravo dobro ali u drugom padne, nazalost ali istinito. Prosle sezone smo isto listali tekme gdje su se trebali/morali uzeti 3 bobe ali kakve nafake od toga? Evertonu treba sad samo jedna stvar a to je OSTANAK MOYESA. Bilo ko drugi da dodze bojim se da predstoji borba za opstanak, jer otici ce najbolji igraci a ekipa nece imati ovako "dobre rezultate" sa obzirom na ekonomiju niti sa jednim drugim trenerom u to sam ubijedzen barem ne sa ovom ekonomijom. Svjestan sam ja historije i faktuma da Everton iako godinama nije nista osvojio i dalje spada u red najtrofejnijih klubova engleske medzutim od toga se ne zivi a i par drugih klasicnih timova engleske je u belaju i cak su ispali prm. West Ham, Aston Villa, Newcastle itd..
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 feb 2013, 16:22

Saurman je napisao/la:Kakva je ovo slikovnica na temi treba mi pola sata da skrolam stranicu. :?
...hehe...to ti je moj Drago, velika slikovnica, sa velikim slikama ,da dođu do izražaja. I vidi čuda, na temi od Evertona a slikane su od navijača Evertona za Evertonianse ;) . pa poštuj.Ne smaram ni ja na tuđim temama sa nečim što mi se nesviđa-a skrolati je lako, brat bratu. ;) Hvala
nate je napisao/la:Odlicno ;) :)

A ti uvijek na istom mjestu na stadionu :D
maaa da ,super si to upratio....Gwladys Street Stand (Lower Gwladys) pa nekih 6-10 redova od terena-ono, da osjetiš vibru.A stadiom drhti sa svakim potezom igarča.A i zbog uroka :lol: (od tri tekme-dvije pobjede i treča nerješeno-iako sa najslabijim timom-ali došli na egal sa 1:3 zaostatka-uuu da ste samo mogli osjetiti tu erupciju kod trečeg gola :shock: )
...............................................................................................................................................
Nego da odgovorim ja "svojim Evertoniensima" ( Goodison i FerroviaCittà) ;)
A čekaj...čini mi se da sam u nekom postu od prošle posjete Liverpoolu napisao, a li to je bilo onako "pionirski" ali sad sam malo skupio iskustva pod kapu pa znam o čemu pričam, veoma dobro,vjerujte! ;)
Ovako:
* Let sa nekim niskobudžetnim avio-prevoznikom (recimo BiH najbliži aerodromi-Split, Zadar, Zagreb,Beograd) za Liverpool ili Manchester-a mogu i Brimingham i London (jer željeznica je im veoma povoljna) nekih 100 € +/-
* Karte za tekmu su 31-37 funti (ovisi o mjestu na stadionu i sa kim igraju!)
* Hostel (koji sam ja uzeo je najjeftiniji moguči-ali imaš gdje se pružiti, odspavati,ujutro posjeti šta, sobodno si u jeftinim supermarketima a'la ASDA, Lidl, Aldi kupiti hrane i cuge pa tamo i jedi i pij ;) -tako da pojeftiniš dodatno boravak!) je 5-10 funti po danu...vikend malo skuplje, ali ali :roll:
* dnevna karta javnoga prevoza za Liverpool je 3,6o Funti pa sad vidite...ali možeš običi sve i svašta
* piva je 4 pack = 4 funte, a u pubu od 1,80 do 2,30 funte...hrana, ko šta voli, možeš dnevni meni za 5-6 funti nači (a to ti je=jedi paša koliko ti drago!)
*Posjeta Goodison Parku ( PREPORUČAM OD SRCA!!) je 10 funti...ehh, morao sam to napraviti ;) :lol:
E sad bih tu mogao ubrojati još i kupi si koju sitnicu (eehh, "sitnicu" :roll: ;) ) u Everton Store...ali neču sad da nezbunjujem.
I sad idemo ovako-suma sumarum za moj boravak od sedam dana sam platio (avion,voz od i do Manchester Airporta,hostel, 2x ulaznice, gradski prevoz...i to je to, jer "sitnice" u fan shopu,izlasci, hrana i cuga je subjektivnao,zar ne ?!) oko 280€ !!!!
toliko.
A sad nade u prolazak u sljedeči krug FA Cupa i večerašnja pobjeda...zato sad do granapa po pivo i mezu, pa čujemo...i naravno ,sva moguča i pametna,manje pametna i suluda pitanja pitajte , odgovaram 100% :)
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 26 feb 2013, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 feb 2013, 16:42

znaci 280 eura.pa nije ni skupo za 7 dana.uglavnom valjalo bi probati :D

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 26 feb 2013, 16:56

Svaka čast na slikama obi,super su. ;)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 26 feb 2013, 19:59

Veliki naklon za ovog majstora. Svaka cast!
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 26 feb 2013, 21:07

Miralles probija Oldham, u sljedećem napadu Oldham imao stativu. Ovom pobjedom Everton bi ušao u 1/4finale kupa i izborio Wigan na svome terenu gdje je također favorit
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 feb 2013, 22:50

Miralles
Bainse
Osman
Prođošmo,u četvrtfinalu nam dolazi Wigan Athletic na Goodison Park 09.marta...gdje smo u neku ruku favoriti-znači jedna utakmica do Wemblya ponovo.Pa ljepo-zasluženo je i više nego ;)
Malo mi je srce na mjestu sad :D
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 26 feb 2013, 22:51

Sportfanatik je napisao/la:Miralles probija Oldham, u sljedećem napadu Oldham imao stativu. Ovom pobjedom Everton bi ušao u 1/4finale kupa i izborio Wigan na svome terenu gdje je također favorit
Prvi go fakat lijep, pas za pasom i onda go. Minut kasnije dobre vile pronosale Evrton Oldham stativu pogodio. Par minuta nakon toga mogao je Oldham dobit penal jer je igrac Evertona pogodzen od strane svog igraca u ruku u 16-stercu ali eto dobre vile na strani domacina veceras.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 26 feb 2013, 23:03

Pa zeljo moj, morale su i vile nosati i nas več je i vrijeme bilo,zar ne?! Dosta je bilo i "sudačkih greških i previđenih situacija" na naš račun. Hajmo gledati na sljedeču tekmu-dolazi nam Reading (jedan od tri kluba koja su nam u prvom dijelu sezone nanjeli poraz-red bi ih bilo dočekati domačinski i dati im za "puta" tri-četiri komada) a onda je tu več i taj "ogled" sa Wiganom na Goodisonu-gdje bi u slučaju da prođemo ,igrali ponovo na Wembleyu...uhh, kako to kod Engleza znači..."tekma na Wembleyu" pa makar to bila promocija iz treče u drugu ligu i slično.
COYB

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.