Izbornik nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić, poručio je kako su talentiranom Dinamovom ofenzivnom veznjaku Alenu Haliloviću vrata reprezentacije BiH širom otvorena, ukoliko se još uvijek želi predomisliti i nastupati za zemlju čiji je reprezentativac bio njegov otac Sead. Ipak, Sušić ističe kako će se mladi nogometaš sam morati odlučiti na taj potez...
- Za mene je ta priča bila završena kada se mladi Halilović opredijelio za hrvatsku reprezentaciju. Meni je to bilo dovoljno i od toga časa o njemu više nisam razmišljao. Ali, ako u budućnosti želi igrati za BiH, vrata su mu širom otvorena, rekao je Sušić, dodavši kako ne vjeruje da bi, čak i ako se odluči prijeći u dres BiH, Halilović mogao na Svjetsko prvenstvo.
- Za Halilovića bi bilo prerano voditi ga na Svjetsko prvenstvo. Promjena nogometnog državljanstva dugotrajan je proces. Uostalom, i Hrvatska ima sličan problem s Gregoryjem Serticem. Ali, ako se Alen ipak odluči igrati za BiH, dobrodošao je, njegov talent treba respektirati, zaključio je Sušić.
Podsjetimo, Halilović je za hrvatsku reprezentaciju debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Portugala u lipnju 2013. Ali, kako nije upisao minutažu u službenim utakmicama, teoretski još uvijek može, ukoliko želi, promijeniti sportsko državljanstvo i zaigrati za BiH.