FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la deyo » 18 avg 2013, 09:58

FCS je napisao/la:O cemu ti, sinoc sjajna utakmica, idi gledaj mancester
Za vas njanje ono sinoc i jeste bio Manchester :roll: jos bi kod vas bilo neznam sta je ono bilo nismo imali srece,zvijezde se urotile,dok kod nas covjek to onako sagleda.

Mozda se nebi slozio sa nekim imenima ali generalno se lopta izbijala,i nase hronicno da na vrijeme damo go,a onda se patimo sa realizacijom kad samo treba neko da je opali van 16 m,slobodnjake nam ne da nema ko izvoditi nego se daju Adilovicu da je opali,uglavnom nije frka mislim kad ovi mladji budu imali vise minuta da ce i to nadoci.
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 avg 2013, 10:23

deyo je napisao/la:
FCS je napisao/la:O cemu ti, sinoc sjajna utakmica, idi gledaj mancester
Za vas njanje ono sinoc i jeste bio Manchester :roll: jos bi kod vas bilo neznam sta je ono bilo nismo imali srece,zvijezde se urotile,dok kod nas covjek to onako sagleda.

Mozda se nebi slozio sa nekim imenima ali generalno se lopta izbijala,i nase hronicno da na vrijeme damo go,a onda se patimo sa realizacijom kad samo treba neko da je opali van 16 m,slobodnjake nam ne da nema ko izvoditi nego se daju Adilovicu da je opali,uglavnom nije frka mislim kad ovi mladji budu imali vise minuta da ce i to nadoci.
Ne bih se složio. Utakmica je bila odlična za naše prilike, s tim da smo mi odigrali katastrofalno prvo poluvijeme, gdje je Borac dominirao, imao igru, šanse, kao i dva gola...Onda totalno druga priča u drugom poluvremenu, gdje se situacija okreće za 180 stepeni, pogotovu nakon crvenog kartona za Borac, gdje mi dominiramo, stvaramo šanse, postižemo gol i još nekoliko mrtvih prilika propuštamo. Ono što je pokvarilo dojam je otezanje igrača Borca (ljudi su disali na škrge u drugom poluvremenu, te čuvali rezultat pošto poto), krkansko ponašanje njihove klupe (stalni pritisak na sudiju, ubacivanje lopte na teren), one ''navijače'' ne treba ni spominjati, već viđeno sve, repertoar se zna napamet. Sve u svemu, utakmica k'o utakmica sasvim pristojna za naše prilike, i da, da ne zaboravim, suđenje odlično!!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 18 avg 2013, 10:38

Od trenera do kapitena 90 posto ih ne zasluzuje da budu u klubu, ni nasi ultrasi nisu mnogo tolerantniji od ovih banjaluckih samo sto ovi bas se eksponiraju poseban tom svom papanluku i fasizmu daju kad im je borac na televiziji.

Sinoc sam se vise nerviro nego u finalu kupa i vise nego protiv Viktorije, pa daj nek se sad neko javi i nek sere po Jamaku i dize Svraku u zvijezde, i daj nemojte ovog Sadikovica lozit momak je ko muha bez glave, Colic izgleda ko gremlin dva puta potuca na loptu i on i na drugoj strani Selimovic. Odbrana je nadrealna od komunikacije do postovljanja.

Sinoc jedino sto je imalo obraz i koji su nesto uradili a da se nisu isprovaljili su Jamak i Stanic, Adilovic je dao go i samo to, frajer ne moze uzet zracni duel onom nekom tinejdzeru.

I nemojte misliti da ce nesto radikalno promjeniti povratak Zole, dok imas 5 neigraca ostalih 5 to ne mogu nadomjestiti.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 18 avg 2013, 10:44

Hajde pljujte, kad uvalimo 3 iduće kolo sve će biti bajno..
Ovaj dan se morao dogoditi, to se moglo naslutiti u Zenici, sinoć nismo uzeli zbog tih sila prirode, koje su nas morale spustati na zemlju.

Dobro razmislite prije nego nešto napišete, pokajaćete se bezveze već u idućem kolu. Živjeli, i na Grbavicu svi

Ono što me nervira jeste to, da smo mi ne daj Bože, neku pjesmu otpjevali protiv komšija iz Republike Srpske brujila bi čitava nacija o tome, kako je Sarajevo teheran, kako smo nekulturni, dobili bi razne negativne epitete, a evo vidim niko ne piše o sinoćnjoj partiji Lešinara, nadrogirane djece koja na utakmicu dođe da izliječi komplekse jer im ne daju da borave u susjednoj zemlji koju nazivaju svojom. Ali neću više o ovome, nije forum za ovoga. :ugeek:

POBJEDE SVE I PORAZE, MI SA TOBOM PROŠLI SMOOOOOOOOOOO !
Ja te volim, volim Željo..

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 18 avg 2013, 11:00

Na ovom forumu je kritikovanje i uzdizanje nekih igraca stvar navike. Nevjerovatno je da opet kritikujete Beksa koji je odigrao vrlo dobro. Jedina greska mu je bila ono kada je dao prejak for i lopta mu otisla u gol aut.Isti slucaj je prije godinu dana bio sa Jamakom i Stanicem. Nakon svake utakmice pljuvanje. Kerla je za sve kriv. Urdinova niko i ne spominje samo zato sto je internacionalni igrac i sto je dosao sa strane. Realno frajer je srcan i borben i nista vise od toga. Kerla je za drugi gol manje kriv od Hadzica ali njega (skoro) niko ne krivi. Za Adilovica se slazem da je krampa i da ne zna lopta primit ali ljudi jedva cekaju da on pogrijesi da mu nesto opsuju.
Enis uopste nije igrao na svojoj poziciji i tu nema mjesta kritikama.

Nevjerovatni ljudi.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2013, 11:05

sergejevic je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ako je nekome adilović razlog za dolazak ili nedolazak na utakmicu taj ne voli želju. tačka, ćao. kome je to krucijalno za dolazak na utakmicu neka se ne predstavlja kao navijač, to je povremeni simpatizer. može neko biti najveći parmak na svijetu, mogu ja o nekome i kao čovjeku misliti sve najgore - ali na odluku hoću li na utakmicu to ima uticaja okruglih 0%.
Znam ja da to tako ide, i da sam ja sad kao furac, da lozim raju da imam nesto protiv Amara, Zelje ili nekih iz uprave iako i ne znam ko sjedi tamo nit me zanima.

Ovo je zadnji put da pisem ovdje. Samo me zanima gdje su nestali svi kvalitetni forumasi koji su nekada pisali. Otjerali ste sve takvim pricama i jednoumljem. Amara volim, najvise zbog Ivice, ali on je daleko od gospodina kakav treba sjediti na klupi Zelje. Neka njega, donosi titule, gubi u evropi, nema se para, nema publike na stadionu, nema sponzora. Ima Adilovic. Kunem ti se ja ne mogu vise da gledam, muka mi, nervoza me hvata kad ga vidim kako se bori s loptom na zemlji, sam sebi podapinje, ne mogu i necu.

Dalje, osim forumasa, otjerali ste i ljude sa stadiona, gdje su svi oni Zeljovici od prije 10 god da ne idemo dalje. Koliko je ljudi bilo na proslavi kod vjecne na Zubandan ? Gdje su ? Naravno, oni su budale, a vi ste pametni. Kada se zadnji put ispunila Grbavica, kada se uzivalo u fudbalu, a ne u igri ubi nabi, snimke akcionog fila "borba krampe s loptom"

Navijaci Zelje su postali odvratni svima. Svi mrze Zelju zbog takvih. Koliko samo ponizavanja ljudi iz manjih sredina, drugih klubova i sl. To nije nikada bio Zeljo. Najvece legende kluba i najbolji igraci su dolazili iz malih sredina i zarili i palili dolinom. Nevjerovatno je sta smo postali. Lazemo sami sebe da smo nesto i omalovazavamo druge. Zapitajmo se prije svega gdje je nase Sarajevo (mislim na grad).

Izvinjavam se svima jer nisam mislio kao vi. Nisam zelio da provociram, niti da pokrecem ovakvu raspravu ali jednostavno sam ogorcen i nisam se mogao suzdrzati.

@Henderson prvo se inforimisi, daleko je francuska, a i vijesti su ti iz mutnih izvora. Uhvati se ti Liverpoola( cestitam ti kao najvecem navijacu danasnju pobjedu) i ostavi ono sto ne znas i ne pratis.
sve je to lijepo, divno i krasno. samo se nemoj busati u prsa da si navijač, jer je osnovna odlika navijača da dolazi na utakmice. prvo te otjerao adilović, pa neki nedefinisani "mi", sutra će biti nešto treće, a prekosutra četvrto. možda ja potpuno isto mislim i o adiloviću i o ultra balavcima kao i ti. ali mi to nije faktor hoću li otići na utakmicu jer ja idem da gledam želju bez obzira na to ko igra u napadu i ko vodi navijanje na južnoj tribini, to se mijenja od danas do sutra, a željo ostaje.

a što se tiče vrijeđanja i netolerancije, od ovog svog posta ne moraš ići dalje, kako i zašto si uspio u cijelu priču udrobiti i sarajevo kao grad to mi baš i nije jasno.

bolesnik s juga
Kontakt:

Post Postao/la bolesnik s juga » 18 avg 2013, 11:13

Plava braco ne treba previse kukati bit ce sve aBd dobro ja mislim da se Amar nece vracati na klupu nego ce biti sportski direktor sto za nas i nije lose s tim da se u tom slucaju treba dovesti nekog umjesto Durbuza ovaj poraz zaboraviti i sto prije i u subotu svi na Grbavicu.do nove aBd pobjede

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2013, 11:15

ZZtop10 je napisao/la:Na ovom forumu je kritikovanje i uzdizanje nekih igraca stvar navike. Nevjerovatno je da opet kritikujete Beksa koji je odigrao vrlo dobro. Jedina greska mu je bila ono kada je dao prejak for i lopta mu otisla u gol aut.Isti slucaj je prije godinu dana bio sa Jamakom i Stanicem. Nakon svake utakmice pljuvanje. Kerla je za sve kriv. Urdinova niko i ne spominje samo zato sto je internacionalni igrac i sto je dosao sa strane. Realno frajer je srcan i borben i nista vise od toga. Kerla je za drugi gol manje kriv od Hadzica ali njega (skoro) niko ne krivi. Za Adilovica se slazem da je krampa i da ne zna lopta primit ali ljudi jedva cekaju da on pogrijesi da mu nesto opsuju.
Enis uopste nije igrao na svojoj poziciji i tu nema mjesta kritikama.

Nevjerovatni ljudi.
krivi su solidarno, kerla je stvarno loše vratio i ukopao ga, ali je i on morao svejedno bolje izbiti. za prvi gol nije kriv jer je ostao 2 na 1, a stanić je čini mi se zakasnio da pokrije svog čovjeka.

za čolića brate šteta brzine. on da ima prosječan udarac mogao je sinoć dati dva-tri gola, non-stop je stvarao višak igrača i ulazio u šesnaesterac sa loptom, ali džaba kad ne zna ni ošutati ni centrirati. isto kao ni jani.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 18 avg 2013, 11:18

iz nekog neutralnog ugla,utakmica ko sto neko rece s obzirom na kvalitet lige dosta dobra.
borac do iskljucenja dosta bolji,a kasnije zeljo preuzeo inicijativu i da su nakon gola adilovica odmah dali i drugi go uvaljali bi borcu jos bar 2 komada i onda se ne bi pricalo o nekorektnosti publike klupe qrca palca...............u drugom pol selimovic po meni najaktivniji ne znam zasto je izasao.bucan se u 1pol nije vidio kao ni vecina.
odbrana najtanja u ekipi.
na sudjenje ne bi trebalo biti nekih prituzbi,i opet ponavljam da nije realno da se atmosfera na tribinama koristi kao argument za poraz

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 18 avg 2013, 11:32

Jel moze neko da mi posalje link golova sa utakmice il kompletnu utakmicu sinoc radio trecu smjenu pa nisam bio u mogucnosti da gledam tekmu.

Pozzz
Ma vi stvarno niste normalni !!!

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 18 avg 2013, 11:56

jamak 55 tacnih i 8 losih iznudio prekrsaja od toga jedan igrac dobio zuti,sut u okvir i jedan van okvira,po meni je najbolji igrac lige,vidjelo se da fali tomic pored njega. A Svraku pod hitno na klupu par utakmica
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 12:53

fredi je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Čujem opet bila vrhunska atmosfera pod Manjačom, Šuko kaže prašinari nosili svoj tim do pobjede uobičajenim repertoarom oratorijuma sa istoka i kantata sa zapada, gdje se nekoliko vokala posebno isticalo što je Dino uredno pohvalio. Čujem i da je bunker taktika ovaj put upalila, zadnji put se to desilo 1914. na sjeveru Francuske, valjda uspijeva svakih 99 godina.
jest jest bunker nema sta u prvom poluvremenu smo vas toliko oducili od fudbala ili ti nogometa da mislim da nijedan zeljeznicarov igrac nije vidio kako avduka izgleda. :lol: kakva jadna ekipa zeljeznicara.normalno igrac manje onda se kao osilili ali dzaba kad ne mozete vola ubosti.klinci vam ocitali lekciju dujak subic runic graha a djelmu cete sanjati dugo haha.kaki ste vi pacenici a onaj djurbuz sta ce jadan iznevjerio amara pa mora nesto reci za medije.nista momci jbga opet smo vam zeznuli rekord sezone vidimo se tamo kad zahladi na drvenom stadionu da vam opet banjalucka djeca pokazu kako se igra.

pozdrav iz prelijepe banjaluke adilovicu klocu mars iz zelje hahahahahaha
Evo jedan od pomenutih interpretatora oratorijuma se vratio s teferiča u ranim jutarnjim satima.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 18 avg 2013, 12:58

Svraka! Muamer Svraka!! Šta reči za igre ovog momka.
U utakmici odigranoj sinoć bilo je mnogo loših pojedinaca, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim većina njih je u pojedinim trenucima imala i kvalitetnih poteza. Oštrica napada navijača Želje je uvijek usmjerena na Adilovića. U prvom poluvremenu nije ga bilo nigdje, dok je u drugom bio izuzetno aktivan i opasan i mnoge prilike stvorene su zahvaljujući njegovom otvaranju. Kako Adilović tako i drugi igrači ne samo sinoć nego i u dugom nizu predhodnih utakmica imali su dosta svojih loših trenutaka, ali isto tako i ponekad dobrih.
A gdje se u ovu priču uklapa Muamer? Ja vjerujem da niko ni iz struke nebi mogao odgovoriti šta on u zadnjih godinu i pol dana igra, tj. koju poziciju. Da li je on zadnji vezni, ofanzivni vezni, neka vrsta polu špica, na ovo pitanje odgovor nebi mogao dati ni Murinjo (u slučaju da prati njegove igre). U fazi napada bezopasan, više od 50% pogrešnih pasova, u fazi odbrane lako prelazan i tada protivnički tim stvara igrača više (sjetimo se drugog gola Plzena). Razumijem struku Želje (prije svega Amara) jer je ovo očito zadnji trenutak da se Svraka proda, a to može samo ako eventualno redovno igra. Ali bez obzira na njegovo konstantno igranje od početka utakmice, kvalitet njegove igre je u stalnom padu, a time i njegova cijena tj.mogučnost prodaje. Prije tri godine odigrao je vrlo dobru sezonu, pretprošle godine bio je ništa više nego solidan (ovo se odnosi uglavnom na jesen 2011). Prošla sezona definitivno za zaborav, a kako je krenuo ove sezone, svima će dokazati da može i gore. Kako sam gore pisao, svima se desi da odigraju loše, pa i par utakmica, ali ovo je kod njega postala konstanta, tako da svaku utakmicu započinjemo sa 10,5 igrača. Forisiranjem Muamera, drugi igrači ne mogu dobiti priliku i dokazati se, a tako postati i finansijska zamjena za Svraku. Nije prodan na vrijeme, pa mislim da je sada bolje halaliti te novce i fokusirati se na nekog drugog koji će nam u dogledno vrijeme donijeti prijeko potrebne pare. Ko zna možda će ulazeći sa klupe, napokon zaigrati kao treba i time demantovati mene i druge koji isto misle.
Međutim do tog demanta, vrijeme je za klupu.

h1j3na
Kontakt:

Post Postao/la h1j3na » 18 avg 2013, 13:35

Henderson je napisao/la:Citirao bih jednog forumasa:
Zasto istini ne pogledate u oci. Sarajevo jednostavno nije sportski grad, ovdje se na sportska desavanja dolazi samo jednu godinu, ono kada kao nesto krene. Tada je to furka, a nakon toga ti i slicni samo trazite izgovore kako ne biste dosli na utakmicu. Prije osam godina niste dolazili jer nema rezultata, sad ne dolazite jer igra nije leprsava, sutra necete dolaziti jer nema klinaca iz Zelje, a kada oni tu budu onda necete dolaziti jer ko ce gledati klocove iz Zeljine skole. Sta hocete vi, sta vi mislite da drugi ne treniraju, da se ne bave fudbalom. Sta vi mislite da je stanje u vasem klubu bajno. Iskreno, ljubite tabane, lizite nozne prste Osimu i molite Boga da ne ode. Najveci uspjeh u zivotu vam je sjesti ispred compa i iskazati svoj vid nezadovoljstva. A ustvari, veze s vezom nemate. Ne valjaju vam igraci jer pobogu ne mogu do grupne faze Lige prvaka. Shvati, sve što iole valja ide odavde glavom bez obzira, u nasoj ligi ostaju samo oni koji moraju, e od tih koji moraju, najbolji su Zeljini, tako vele statistike i trofeji.
Ma covjek objasnio. Koliki god da su levati pojedini igraci, nisu gori od ostalih u ligi. Naprotiv mnogo su bolji. A to što neko jos nije shvatio nasu realnost njegov problem.
Bolje imati Eldina kao najboljeg napadaca LIGE zadnji nekoliko sezona, nego nekog melunovica koji ce nam masiti penal protiv amatera il nez ni ja sta. Ovo je nasa realnost i nemozemo jos sanjati o nekoj leprsavoj igri, grupnoj fazi lp.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 18 avg 2013, 13:37

prvo poluvrijeme katastrofalne greske odbrane... kerla i svraka stvarno su gori iz tekme u tekmu.. drugo pol smo bili jako dobri, adil majstorski zabio, a imali jos sijaset sansi ali nema veze vratice se na nekoj drugoj tekmi.

VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 13:39

fedeltafrotta je napisao/la:prvo poluvrijeme katastrofalne greske odbrane... kerla i svraka stvarno su gori iz tekme u tekmu.. drugo pol smo bili jako dobri, adil majstorski zabio, a imali jos sijaset sansi ali nema veze vratice se na nekoj drugoj tekmi.

VTŽ
Kerla nije toliko loš koliko ne razmišlja, odavno nisam vidio igrača koji manje koristi mozak od njega.

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 18 avg 2013, 13:39

Dino ovo nije trebao uraditi poslije utakmice, spustio se na nivo balavurdije. Njegov je teren a tu je Zeljo imao sve uslove i dobro sudjenje tako da mu ovo nije trebalo.

P.S. Kako Jamak onom kroz noge gurnu lik nije znao sta ga je snaslo. Momak vam je najbolji, isao sam sa njim u skolu tako da nikada nisam sumnjao u njegovo znanje jer je uvijek znao igrati lopte, ali neke druge stvari su imale uticaj al je sad dosao pameti.

EuroSport
Kontakt:

Post Postao/la EuroSport » 18 avg 2013, 13:46

Samo Adilovica ako ne mozemo prodati, pod hitno ga preselit na klupu zajedno sa Kerlom hrvacem.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 18 avg 2013, 13:47

EuroSport je napisao/la:Samo Adilovica ako ne mozemo prodati, pod hitno ga preselit na klupu zajedno sa Kerlom hrvacem.
sine dragi adilovic ti je sinoc bio jedan od najboljih na terenu, poslije jamaka.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 13:48

1L8F9C2 je napisao/la:Dino ovo nije trebao uraditi poslije utakmice, spustio se na nivo balavurdije. Njegov je teren a tu je Zeljo imao sve uslove i dobro sudjenje tako da mu ovo nije trebalo.
Nije to samo balavurdija, ima tu dosta i matorih prdonja. To su ti jednostavno podmanjačke kulturne vrijednosti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.