FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Isti navijači koji su sa tribina dobacivali Džeko klocu dobacuju to isto i Svraki i Adiloviću. Doduše tada nije bilo foruma i mnogo tastatura, ali vrlo slično je i sada. Ima tema Edin Džeko a i FK Željezničar, jeftin internet a ima se tastatura na pretek.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
-
- Kontakt:
@ennis
Prvo si krenuo s vrijedjanjem kao mi strucnjaci. Mi smo publika zbog koje se i igra fudbal. Druga je stvar sto si ti slijep pa sljedis Amara ili nekoga kao da je ne znam sta. Ima svako pravo da kaze svoje misljenje, da se iznese, da raspravljamo o svemu na normalan nacin. Ti, ako nemas nista reci pametno, ako ces na neki agresivan nacin nametat misljenje, nemoj ni pisati, bolje tebi i svima.
Ne znam, da te ne uvrijedim, mozda si stvarno slijep, jesi li gledao utakmicu ? Jesi li gledao utakmicu protiv Plzena. Nas dragi kapiten gubi loptu i stane, gleda u sudiju, naravno Cesi kaznjavaju a Borac ne. O kojem mi zalaganju pricamo ? Zar se ja ne bih zalagao ili ti ? Ako je zalaganje sve sto nam mogu pruziti fulili su profesiju.
Nema para, znamo svi. Ne trazimo Ronalda i Messija, ali trazimo Bajica ili Hodzica umjesto Adilovica. Zelimo da gledamo fudbal u dolini, posjeta ti sama sve govori, a neki ce i dalje sebe lagati da nema para( ko ih to ima) , da su svi protiv nas, da nabijamo komplekse, da dominiramo, da Zelju voli samo 3 000 ljudi, od toga 2 000 mladica koji stoje na jugu i navijaju za klub jer samo tako negdje pripadaju a pola ih ne zna ni ko igra. Lagati cemo se da smo neka institucija, iako vec odavno nismo. Zelju se nekada volio gdje god da odes, od Makedonije do Slovenije. Sjecam se rijeci Ivice Osima da je Zeljo uvijek bio drugi, ako je neko navijao za Hajduk, poslije njega mu je Zeljo bio omiljeni klub, ili za Partizan, volio je Zelju. Mislim da je bilo dosta bahatosti simpatizera naseg kluba, umisljenosti i slicno. Mi nismo nista bolji od ostalih i necemo biti sve dok nam Adilovic igra, a mi se lazemo da smo neko i nesto.
Prvo si krenuo s vrijedjanjem kao mi strucnjaci. Mi smo publika zbog koje se i igra fudbal. Druga je stvar sto si ti slijep pa sljedis Amara ili nekoga kao da je ne znam sta. Ima svako pravo da kaze svoje misljenje, da se iznese, da raspravljamo o svemu na normalan nacin. Ti, ako nemas nista reci pametno, ako ces na neki agresivan nacin nametat misljenje, nemoj ni pisati, bolje tebi i svima.
Ne znam, da te ne uvrijedim, mozda si stvarno slijep, jesi li gledao utakmicu ? Jesi li gledao utakmicu protiv Plzena. Nas dragi kapiten gubi loptu i stane, gleda u sudiju, naravno Cesi kaznjavaju a Borac ne. O kojem mi zalaganju pricamo ? Zar se ja ne bih zalagao ili ti ? Ako je zalaganje sve sto nam mogu pruziti fulili su profesiju.
Nema para, znamo svi. Ne trazimo Ronalda i Messija, ali trazimo Bajica ili Hodzica umjesto Adilovica. Zelimo da gledamo fudbal u dolini, posjeta ti sama sve govori, a neki ce i dalje sebe lagati da nema para( ko ih to ima) , da su svi protiv nas, da nabijamo komplekse, da dominiramo, da Zelju voli samo 3 000 ljudi, od toga 2 000 mladica koji stoje na jugu i navijaju za klub jer samo tako negdje pripadaju a pola ih ne zna ni ko igra. Lagati cemo se da smo neka institucija, iako vec odavno nismo. Zelju se nekada volio gdje god da odes, od Makedonije do Slovenije. Sjecam se rijeci Ivice Osima da je Zeljo uvijek bio drugi, ako je neko navijao za Hajduk, poslije njega mu je Zeljo bio omiljeni klub, ili za Partizan, volio je Zelju. Mislim da je bilo dosta bahatosti simpatizera naseg kluba, umisljenosti i slicno. Mi nismo nista bolji od ostalih i necemo biti sve dok nam Adilovic igra, a mi se lazemo da smo neko i nesto.
Tacno tako. Samo jos da mu repliciram da mu je vrijeme da sjedne na klupu. Ko je to on da ne moze na klupu? Ima Hodzic, ima Bajic, a Vernes isto.sergejevic je napisao/la:@ennis
ako je nekome adilović razlog za dolazak ili nedolazak na utakmicu taj ne voli želju. tačka, ćao. kome je to krucijalno za dolazak na utakmicu neka se ne predstavlja kao navijač, to je povremeni simpatizer. može neko biti najveći parmak na svijetu, mogu ja o nekome i kao čovjeku misliti sve najgore - ali na odluku hoću li na utakmicu to ima uticaja okruglih 0%.
-
- Kontakt:
Znam ja da to tako ide, i da sam ja sad kao furac, da lozim raju da imam nesto protiv Amara, Zelje ili nekih iz uprave iako i ne znam ko sjedi tamo nit me zanima.ChWilla je napisao/la:ako je nekome adilović razlog za dolazak ili nedolazak na utakmicu taj ne voli želju. tačka, ćao. kome je to krucijalno za dolazak na utakmicu neka se ne predstavlja kao navijač, to je povremeni simpatizer. može neko biti najveći parmak na svijetu, mogu ja o nekome i kao čovjeku misliti sve najgore - ali na odluku hoću li na utakmicu to ima uticaja okruglih 0%.
Ovo je zadnji put da pisem ovdje. Samo me zanima gdje su nestali svi kvalitetni forumasi koji su nekada pisali. Otjerali ste sve takvim pricama i jednoumljem. Amara volim, najvise zbog Ivice, ali on je daleko od gospodina kakav treba sjediti na klupi Zelje. Neka njega, donosi titule, gubi u evropi, nema se para, nema publike na stadionu, nema sponzora. Ima Adilovic. Kunem ti se ja ne mogu vise da gledam, muka mi, nervoza me hvata kad ga vidim kako se bori s loptom na zemlji, sam sebi podapinje, ne mogu i necu.
Dalje, osim forumasa, otjerali ste i ljude sa stadiona, gdje su svi oni Zeljovici od prije 10 god da ne idemo dalje. Koliko je ljudi bilo na proslavi kod vjecne na Zubandan ? Gdje su ? Naravno, oni su budale, a vi ste pametni. Kada se zadnji put ispunila Grbavica, kada se uzivalo u fudbalu, a ne u igri ubi nabi, snimke akcionog fila "borba krampe s loptom"
Navijaci Zelje su postali odvratni svima. Svi mrze Zelju zbog takvih. Koliko samo ponizavanja ljudi iz manjih sredina, drugih klubova i sl. To nije nikada bio Zeljo. Najvece legende kluba i najbolji igraci su dolazili iz malih sredina i zarili i palili dolinom. Nevjerovatno je sta smo postali. Lazemo sami sebe da smo nesto i omalovazavamo druge. Zapitajmo se prije svega gdje je nase Sarajevo (mislim na grad).
Izvinjavam se svima jer nisam mislio kao vi. Nisam zelio da provociram, niti da pokrecem ovakvu raspravu ali jednostavno sam ogorcen i nisam se mogao suzdrzati.
@Henderson prvo se inforimisi, daleko je francuska, a i vijesti su ti iz mutnih izvora. Uhvati se ti Liverpoola( cestitam ti kao najvecem navijacu danasnju pobjedu) i ostavi ono sto ne znas i ne pratis.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Mene vise brine odbrana nego Adil,ako vec kritikujemo..nema veze zijanili idemo dalje..mada mislim mogli smo do boda,al kad primis onako jeftin drugi gol muka me uhvati..samo da pohvalim JAMAKA samo nek nastavi sa ovakvom igrom.
vidim ovdje se vecina zalaze kako trebaju igrati ovi mladji od prve. al sva sreca pa se ne pitaju realno ova liga je krkanska mislim bio bih najsretniji da oni mogu odmahi igrati i razvaljivati al snjima u ekipi imali bi prosjecne rez. a onda bi nastala situacija koja je cesta tj. nakon par losijih rez. sa tribina bi djeci spominjali familiju i slicno , sto se tice tekme x bi bio najrealniji al eto ljudi su pobjedili i treba cestitati sto se tice same atmosfere ocekivana sto je najzalosnije te vidjecemo kako ce ih savez kazniti ...
@sergejevic neka te brate pisi ti slobodno,dosta pametnog si rekao.zato bih I volio da pises I dalje.
Misljenje mi se razlikuje u vezi amara,ali hvala sto vidis I znas kolilo nam je centarfor nekvalitetan.
U zelji u ovom trenutku ima par igraca,koji da postoji kvalitetan omladinski pogon ibrad u bih,nikad ne bi prosli selekciju.
Misljenje mi se razlikuje u vezi amara,ali hvala sto vidis I znas kolilo nam je centarfor nekvalitetan.
U zelji u ovom trenutku ima par igraca,koji da postoji kvalitetan omladinski pogon ibrad u bih,nikad ne bi prosli selekciju.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
-
- Kontakt:
Ne razlikuje nam se misljenje u vezi Amara, i ja zelim da on ostane sve duze, jer nam donosi bar te trofeje. Ali brate jedini argument kada se kaze nesto lose nisi ti trener, ima Amar, pa sta je to Amar, je li on bezgrijesan ?barbarez je napisao/la:@sergejevic neka te brate pisi ti slobodno,dosta pametnog si rekao.zato bih I volio da pises I dalje.
Ako ga toliko dizemo, zasto da ne pogledamo i drugu stranu. Ne mora znaciti da ja vjerujem u sve sto sam napisao, ali mora se pogledati stvar iz vise uglova, ja samo iznosim cinjenice.
Znam da ce mi sutra biti pomalo zao zbog svega napisanog, zaliti cu sto sam se ispsovao ovoliko i uvrijedio nekoga, ali nisam mogao vise izdrzati, jednostavno pojedinci ovdje kao da posjeduju forum i lincuju svakoga ko im se ne svidja.
Cinjenica je da ovaj prostor obiluje talentima, ja znam da je zelja svakog djeteta u gradu i oko grada da trenira u Zelji ili Sarajevu. Niko me nece ubjediti da su nasa djeca losija od Adilovica, Colica, Kajkuta, Maletica i ostalih, sto prije shvatimo to bolje.
Ne znam na sto se odnosila ona izjava DIne ako su upitanju navijaci i njihovo navijanje to je se podrazumijeva kod nas da je tesko igrati u Mostaru,Sirokom BRijegu,Banja Luci bino je da nema fizickog nasilja kao prosle godine,suđenje je bilo ok..
Sto se tice igre nekako ide do 20-30 metara do gola,a onda zastoj,bezidejnost lopta sporo kruzi pogresna dodavanja gledam par puta u 2pol po dva igraca stoje jedan kraj drugog na krilu u razmaku 4-5m i onda pod pritiskom nabiju jedan drugom loptu iz sve snage il bezveze izgube i onda lete svi nazad,nemoć je bila jasna u momentu kad Zeljkovica pogodi lopta u glavu,a on mislim htio na prsa da je primi,golman ispucavanja 0 umalo još jedna gol..Što se tiče izmjena Hodžić je imao onaj šut ostalo nisma primjetio,Bajić kratko trebao je po meni prije ući..
Sto se tice igre nekako ide do 20-30 metara do gola,a onda zastoj,bezidejnost lopta sporo kruzi pogresna dodavanja gledam par puta u 2pol po dva igraca stoje jedan kraj drugog na krilu u razmaku 4-5m i onda pod pritiskom nabiju jedan drugom loptu iz sve snage il bezveze izgube i onda lete svi nazad,nemoć je bila jasna u momentu kad Zeljkovica pogodi lopta u glavu,a on mislim htio na prsa da je primi,golman ispucavanja 0 umalo još jedna gol..Što se tiče izmjena Hodžić je imao onaj šut ostalo nisma primjetio,Bajić kratko trebao je po meni prije ući..
Zadnja izmjena: zgembo89, dana/u 18 avg 2013, 02:54, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Boga mi,puno se ovdje obraca paznja na nebitne stvari. Adilovic,pa i Colic su veceras odigrali sasvim ok. Colic cak,cini mi se, iz utakmice u utakmicu sve bolje igra. Imao je veceras i par driblinga i prodora.
Veceras je sve baceno niz vodu onim sramnim prvim poluvremenom. Sve su svalili na malog Sadikovica i samo mu je Jamak malo pomagao u gradnji napada. Ovi ostali (kapiten,Bucan,Stanic,Selimovic) ko dame. Niko nece da trci. Bezobrazluk! Ljudi malo pritisnu zadnju liniju i to je to. Jos kad dodas po koju tradicionalnu gresku naseg Kerle i naseg divnog golmana (ono bi svako normalan nabio u aut) dobijes minus od dva gola ni iz cega. Ljudi su dvaput opucali na gol. Bas je falio Tomic. Bucana hajde i mogu shvatit,covjekje povrijedjen. Stana se trudio ali covjek ne zna. Neku igru i suteve izvana je tesko ocekivati na onoj oranici. Vjerovatno i najgori teren u PL.
Ja bih im za ono poluvrijeme definitivno napravio dodatni kondicioni trening za kaznu jer me odavno nisu onako iznervirali. Ko da im je neko sihire bacio bio
P.S. I Banja Luka ponovo pokazuje u kakvu primitivnu provinciju se pretvorila.
Veceras je sve baceno niz vodu onim sramnim prvim poluvremenom. Sve su svalili na malog Sadikovica i samo mu je Jamak malo pomagao u gradnji napada. Ovi ostali (kapiten,Bucan,Stanic,Selimovic) ko dame. Niko nece da trci. Bezobrazluk! Ljudi malo pritisnu zadnju liniju i to je to. Jos kad dodas po koju tradicionalnu gresku naseg Kerle i naseg divnog golmana (ono bi svako normalan nabio u aut) dobijes minus od dva gola ni iz cega. Ljudi su dvaput opucali na gol. Bas je falio Tomic. Bucana hajde i mogu shvatit,covjekje povrijedjen. Stana se trudio ali covjek ne zna. Neku igru i suteve izvana je tesko ocekivati na onoj oranici. Vjerovatno i najgori teren u PL.
Ja bih im za ono poluvrijeme definitivno napravio dodatni kondicioni trening za kaznu jer me odavno nisu onako iznervirali. Ko da im je neko sihire bacio bio

P.S. I Banja Luka ponovo pokazuje u kakvu primitivnu provinciju se pretvorila.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čujem opet bila vrhunska atmosfera pod Manjačom, Šuko kaže prašinari nosili svoj tim do pobjede uobičajenim repertoarom oratorijuma sa istoka i kantata sa zapada, gdje se nekoliko vokala posebno isticalo što je Dino uredno pohvalio. Čujem i da je bunker taktika ovaj put upalila, zadnji put se to desilo 1914. na sjeveru Francuske, valjda uspijeva svakih 99 godina.
jest jest bunker nema sta u prvom poluvremenu smo vas toliko oducili od fudbala ili ti nogometa da mislim da nijedan zeljeznicarov igrac nije vidio kako avduka izgleda.DukeOfWellington je napisao/la:Čujem opet bila vrhunska atmosfera pod Manjačom, Šuko kaže prašinari nosili svoj tim do pobjede uobičajenim repertoarom oratorijuma sa istoka i kantata sa zapada, gdje se nekoliko vokala posebno isticalo što je Dino uredno pohvalio. Čujem i da je bunker taktika ovaj put upalila, zadnji put se to desilo 1914. na sjeveru Francuske, valjda uspijeva svakih 99 godina.

pozdrav iz prelijepe banjaluke adilovicu klocu mars iz zelje hahahahahaha
- bijeligolub
- Kontakt:
Dobro Jutro Manijaci, sad je uzitak citati topic, kad ljudi hlane glave pisu 

Volim te Željo!
Citirao bih jednog forumasa:
Zasto istini ne pogledate u oci. Sarajevo jednostavno nije sportski grad, ovdje se na sportska desavanja dolazi samo jednu godinu, ono kada kao nesto krene. Tada je to furka, a nakon toga ti i slicni samo trazite izgovore kako ne biste dosli na utakmicu. Prije osam godina niste dolazili jer nema rezultata, sad ne dolazite jer igra nije leprsava, sutra necete dolaziti jer nema klinaca iz Zelje, a kada oni tu budu onda necete dolaziti jer ko ce gledati klocove iz Zeljine skole. Sta hocete vi, sta vi mislite da drugi ne treniraju, da se ne bave fudbalom. Sta vi mislite da je stanje u vasem klubu bajno. Iskreno, ljubite tabane, lizite nozne prste Osimu i molite Boga da ne ode. Najveci uspjeh u zivotu vam je sjesti ispred compa i iskazati svoj vid nezadovoljstva. A ustvari, veze s vezom nemate. Ne valjaju vam igraci jer pobogu ne mogu do grupne faze Lige prvaka. Shvati, sve što iole valja ide odavde glavom bez obzira, u nasoj ligi ostaju samo oni koji moraju, e od tih koji moraju, najbolji su Zeljini, tako vele statistike i trofeji.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
-
- Kontakt:
Ja samo ne znam.sto se cudite sto su oni pjevali "**** balije" to rade svaki put a mi ne trebamo nista uvredljivo pjevati kad dodu.ne zato sto to oni ne zasluzuju vec zato sto cemo.bezveze dobit kaznu.A sto.se tice igre samo.kratko prvo uzasno drugo puno bolje
- corleone87
- Kontakt:
Odlican gol Višće.Samo jos da ode iz ovog Istanbula u neki bolji klub.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
-
- Kontakt:
...rezime utakmice u banja luci:
-susret dvije amaterske ekipe od kojih, da sve bude tužnije, pobijedi ona koja je gora
-suđenje dosta dobro i nije suštinski uticalo na krajnji ishod meča;
-navijači na gradskom stadionu u banjaluci, koji su skandirali i pjevali, inače sljedbenici ratnih sločinaca, još jednom dokazali da su primitivci i da bi stadion zbog njih, češće trebao zjapiti prazan;
-teško je pronaći prave riječi za opisati sinoćnju utakmicu...sramota, toliki broj amatera, promašenih fudbalera na jednom jestu, u kombinaciji sa kvazinovinarom u ulozi komentatora i sve to začinjeno primitivnim skandiranjem sa tribina; ne znam da li da
ili pak
...posljedice meča:
-svim igračima koji su nastupili na sinoćnjoj utakmici i trenerima, po kazni odbiti 1/2 mjesečne plaće (minimalno);
-golmana hadžića posaditi na klupu za rezerve;
-kerli angažovati psihologa i dati uputstvo da sa istim provodi 24 sata dnevno;
-svim igračima uvesti dodatni trening u trajanju od minimalno 3 sata (za vježbanje osnovnih postulata fudbala: primanje lopte, zaustavljanje, dodavanje, ŠUTIRANJE na gol,...
);
-igrači: svraka, selimović, adilović, sadiković da prave društvo golmanu na klupi
-prije početka utakmice igrače suočiti sa kaznom oduzimanja 100 KM za svaku loptu koja se napamet ispuca prema naprijed u građenju napada
-i da, gledajući utakmicu ostadoh bez barem "vreće živaca", ne mogoh zaspati pola noći (sreća da sam bio sam kući, pa sam mogao barem da vičem i galamim koliko hoću)...ovo im vala neću halaliti
-susret dvije amaterske ekipe od kojih, da sve bude tužnije, pobijedi ona koja je gora

-suđenje dosta dobro i nije suštinski uticalo na krajnji ishod meča;
-navijači na gradskom stadionu u banjaluci, koji su skandirali i pjevali, inače sljedbenici ratnih sločinaca, još jednom dokazali da su primitivci i da bi stadion zbog njih, češće trebao zjapiti prazan;
-teško je pronaći prave riječi za opisati sinoćnju utakmicu...sramota, toliki broj amatera, promašenih fudbalera na jednom jestu, u kombinaciji sa kvazinovinarom u ulozi komentatora i sve to začinjeno primitivnim skandiranjem sa tribina; ne znam da li da

...posljedice meča:
-svim igračima koji su nastupili na sinoćnjoj utakmici i trenerima, po kazni odbiti 1/2 mjesečne plaće (minimalno);
-golmana hadžića posaditi na klupu za rezerve;
-kerli angažovati psihologa i dati uputstvo da sa istim provodi 24 sata dnevno;
-svim igračima uvesti dodatni trening u trajanju od minimalno 3 sata (za vježbanje osnovnih postulata fudbala: primanje lopte, zaustavljanje, dodavanje, ŠUTIRANJE na gol,...

-igrači: svraka, selimović, adilović, sadiković da prave društvo golmanu na klupi

-prije početka utakmice igrače suočiti sa kaznom oduzimanja 100 KM za svaku loptu koja se napamet ispuca prema naprijed u građenju napada

-i da, gledajući utakmicu ostadoh bez barem "vreće živaca", ne mogoh zaspati pola noći (sreća da sam bio sam kući, pa sam mogao barem da vičem i galamim koliko hoću)...ovo im vala neću halaliti

O cemu ti, sinoc sjajna utakmica, idi gledaj mancester
Kao sto sam napisao tokom utakmice mi smo sami sebe pobijedili u prvom poluvremenu. Poceli smo da igramo tek nakon crvenog kartona i onda smo zabili brzi pogodak koji je mogao nagovijestiti preokret ali nista. Steta mogli smo se vratiti ne porazeni ali nismo. Nasi igraci trebaju malo vise koncentracijde u zavrsnici ne bih nikog posebno da izdvajam u prvom poluvremenu svi igraci su bili losi, dok su u drugom proigrali Jamak i donekle Adilovic. Kapite treba na hlađenje par utakmica i jos par igraca. Poraz je sastavni dio igre tek je pocetak prvenstva i sve greske treba na vrijeme otkloniti i nastaviti putem kojim koracamo zadnjih par sezona i osvajati trofeje.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Levin, mavi i 106 gostiju.