Eh da i ja napisem koju rijec o sinocnjem mecu Damira Dzumhura,red je
Citao sam sinoc komentare prije meca i pojedinci su poceli unaprijed da potcjenjuju ono sto je nase,mrzim to ali hajde,da je tudje Damir bi mozda,gle cuda i imao sanse,al nebitno.
Mec ko mec sinoc,vjerovatno mala trema je na pocetku uticala na onako lose otvaranje prvog seta pa kasnije i drugog,jer ko i nebi imao tremu jer sinoc nije igrao protiv anonimusa nekog nego protiv 5 reketa svijeta ljudi moji,pa mozda Ferera budemo gledali u polufinalu sto da ne i finalu.Negdje sam nedavno cuo nekog od komentatora da Ferer zeli da sto vise meceva zavrsi sto prije i sinoc je pokusao ali je onda proradio inat bosanski.Osjecao sam se toliko ponosno kad sam vidio da u trecem setu Ferer ne moze nista Damiru,srce ko avion,svaka cast Dzumi.
Ono sto je ocigledno jeste da Damir nije bas fizicki dobro pripremljen,ali bice aBD.Ove godine je odigrao protiv kreme tenisa dva meca i vidio koliko moze,a ja mislim da moze puno.Treba sad da se skoncentrise na ove manje turnire da pokusa do kraja godine uci u Top 100 i da ulazi na ove velike turnire bez kvalifikacija i onda ce sve da bude lakse.Zelim da sad sve ovo prenese na manji turnir da pokusa jos sta osvojiti.
Sretno Dzumi i jos jednom svaka cast za sinocnju partiju!!!
Nama navijacima zelim sto vise strpljenja i aBD slijedece godine cemo imati dosta vise velikih meceva Damira da gledamo!!!
POZZZ