FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mavi » 12 avg 2013, 15:39

terabajt je napisao/la:Upravu si bez grada ili opstine bice jedva kraj sa krajem sastavljati. Pogledajte samo kako dinamo funkcionise znaci prefekto a opet od grada dobijaju desetine miliona godisnje a sta mi dobijemo.
To je naš najveći problem. Primjera radi, znam pouzdano da načelnik jedne opštine iz sjeverne Bosne (1. liga FBiH) za klub iz svog grada izdvaja 150. hiljada KM godišnje. Koldžo Želji neda ni marke. Mislim, ono!!!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 12 avg 2013, 15:44

mavi je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Upravu si bez grada ili opstine bice jedva kraj sa krajem sastavljati. Pogledajte samo kako dinamo funkcionise znaci prefekto a opet od grada dobijaju desetine miliona godisnje a sta mi dobijemo.
To je naš najveći problem. Primjera radi, znam pouzdano da načelnik jedne opštine iz sjeverne Bosne (1. liga FBiH) za klub iz svog grada izdvaja 150. hiljada KM godišnje. Koldžo Želji neda ni marke. Mislim, ono!!!
Pa u Brćkom za odbojku daju preko 300.000 KM godišnje.(jest da su tri kluba, al to je opet po 100.000 KM). Za klub u II federalnoj lizi ove godine 50.000 KM.

Najveći sponzor i Dinamu i Hajduku, osim grada , bila je EPH (Elektroprivreda Hrvatske).
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 12 avg 2013, 15:44

Koliko ce ameri platiti sto koriste grbavicu ?
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 12 avg 2013, 15:45

savatihotece je napisao/la:Usraste ko grlice. Onaj ko makar jednom u životu nije radio u nekom klubu i ganjo pare može pričat o Coca Coli, Pepsi i dr američkim g..... i našim uspješnim poduzetnicima.
To su priče za malu djecu. Grad mora stati iza kluba, ne može drugačije i neka državna kompanija. Od privatnika ne možeš isčačkat ni za košpa.
Zaboravih to napisati, da je kod nas država glavni krivac, ali šta je tu je, jer država treba da omogući stranim ulagačima, (doduše prije svega domaćim), da dođu i ostave pare ovdje, ali očito nisu na istoj frekvenciji.
Evo u Srbiju ulazi ako se ne varam Emirates, a neće doći sami sigurno je, a onda je za očekivati s obzirom koliko ulažu u fudbal da budu i sponzori nekog tamošnjeg kluba.
@savatihotece
"Neka ti udica bude uvijek bačena. U jezeru u kojem najmanje očekuješ, pojavit će se riba." Tako reče čiko po imenu Ovidije i ja se slažem, kao i sa velikim Muhamedom Alijem koji reče "čovjek bez mašte je čovjek bez krila" ;)
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 avg 2013, 15:54

Ovo u vezi sponzora je vrlo jednostavno. Oni gledaju sta im imamo mi za ponudit tj. gdje je njihvoa korist u potencijalnom sponzorskom ugovoru sa nama. Infrastruktura nam je skoro pa nula znaci nije nam u korist. Broj ljudi na domacim tekmama je nazalost slab znaci ni to nam nije u korist. Koliko cesto smo na tv:eu hmhm ne bas pretjerano puno ali kada se uzme u obzir da nam je gledanost lige putem tv ekrana slaba opcenito znaci ni tu ne vide svoj interes. Znaci reklama na nasim dresovima ni jednom sponzoru koji ulazi u sponzorske ugovore da zaradi pare nazalost ne donosi toliko puno. Eh sad sta im je isplatnije, ulozit milion KM na reklamu putem tv:ea, novina, portala i sl. ili preko nas?? Nadam se da ce mnogima biti sad jasnije zapravo koliko tesko je naci sponzora koji ce donijeti "velike" novce u klub.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 avg 2013, 15:58

Ne znam sto ovdje lupate imena odredjenih kompanija i postavljate njihove logo-e?? Nasa uprava je prespavala jedan znacajan period i oni su jedini krivci sto nemamo kvalitetnog sponzora.. Vjerovatno su mislili da ce posle nasih titula direktori raznih kompanija dolaziti da nas mole da nam daju pare.. E to tako ne ide.. Za ovu sezonu tesko da ce nesto biti kada su u pitanju kvalitetniji sponzori ali nije kasno za razgovore za narednu sezonu.. Vecina kompanija svoje godisnje budzete kroji pocetkom godine i posle toga nemaju prostora za nepredvidjena ulaganja.. I za ozbiljne pregovore su potrebne i ozbiljne delegacije predvodjene uglednim ljudima a ne da ih predvode Dzelo i Greda za koje je malo ko i cuo izvan krugova ljudi koji prate nasu ligu godinama.. Veliki Ivica Osim treba biti u svim tim delegacijama.. Ostale ljude ne zelim ovdje nabrajati ali ima dosta uglednih ljudi koji navijaju za nas klub i koje bi mogli iskoristiti (Zeljko Komsic, Boris Tihi itd.,itd., kao i mnogobrojni nasi bivsi proslavljeni fudbalski asovi, da ih ne nabrajam).. Ako se zeli kvalitetnije i dugorocnije rjesenje po pitanju sponzora onda se tom problemu mora puno ozbiljnije pristupiti sto do sada nije bio slucaj..
BUDI ŽELJO !!!

Rios

Post Postao/la Rios » 12 avg 2013, 16:03

zeljocity je napisao/la:Ovo u vezi sponzora je vrlo jednostavno. Oni gledaju sta im imamo mi za ponudit tj. gdje je njihvoa korist u potencijalnom sponzorskom ugovoru sa nama. Infrastruktura nam je skoro pa nula znaci nije nam u korist. Broj ljudi na domacim tekmama je nazalost slab znaci ni to nam nije u korist. Koliko cesto smo na tv:eu hmhm ne bas pretjerano puno ali kada se uzme u obzir da nam je gledanost lige putem tv ekrana slaba opcenito znaci ni tu ne vide svoj interes. Znaci reklama na nasim dresovima ni jednom sponzoru koji ulazi u sponzorske ugovore da zaradi pare nazalost ne donosi toliko puno. Eh sad sta im je isplatnije, ulozit milion KM na reklamu putem tv:ea, novina, portala i sl. ili preko nas?? Nadam se da ce mnogima biti sad jasnije zapravo koliko tesko je naci sponzora koji ce donijeti "velike" novce u klub.
To je to..Mozemo mi sanjati ovdje o raznim jakim kompanijama i tako to,al nista od toga..Jedino sto se moze na tom planu uraditi je da neki sponzor da pare zato sto je direktor navijac Zelje ili da udarimo na socijalu,kukanje i tako to..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 12 avg 2013, 16:07

Dinamo je prije nekoliko sezona imao "milion" sponzora na dresu, a dres opet nije bio toliko ružan (što bi smetalo pojedinim). Dakle, staviti 2-3 sponzora na dres koja će dati po 150 000 - 200 000 ili jednog koji će dati 400 000 je sasvim svejedno, samo je prva opcija realnija.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 avg 2013, 16:10

Ako ne mozemo naci nekog sponzora koji bi dao pare velike mozemo makar naci koji bi dao neku sicu. Nismo u situaciji da biramo ja bi sad uzeo daj sta das do kraja sezone. Kolko god neko ponudi ja bi pristao do kraja sezone ,svaka marka je dobro dosla.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 12 avg 2013, 16:19

DzoleZeljo je napisao/la:
veteran 1987 je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:@veteran 1987 - Sta ces pametnice moja? Neko zna napisati nesto pa se normalna rasprava napravi, a opet neko kopa po tudem smedu da bi njegov post bio u centru paznje. ;)
Ne, nego neko pise o necemu o cemu nema pojma, pa cak ni kako se zove to o cemu pise, ali zna da treba traziti milion.
Hajd samo nastavi, nisam zelio prekidati raspravu.
Pa koliko ja znam, ja nisam dosao da pemetujem, vec sam iznio svoje videnje, koje se tebi moze svidete ili ne. Iskreno, boli me neka stvar da li se slazes ili ne, ja cu opet ostati iza svog. Opet ti kazem, nemoj bez veze upadati sa sranjima u raspravu, ako imas nesto konkretno da iznes (pa cak i svoje videnje), iznesi, ali sada da seres na neciji post, u ovom slucaj na moj, ispada smijesno. (Kao vi, ti se ne razumijete, razumijes a ja se eto razumijem) :?

EDIT: Ja ne trazim milion, ja samo kazem da bi bila dobra stvar za nas, radi stvari koje nam sljeduju ako odradimo sve zacrtano. Pa tako bi taj milion bio dobar za nas, tako i za njih. Sada je do nas, da li imamo nesto njima ponuditi sto bih njih zanimalo. Posto se ti puno razumijes u ovo, malo nam onda opsirnije iznesi kako stoje stvari...

@starigrad - veoma dobar i jasan post.

Samo me jedan segment zanima, a to je ti ljudi sa vizijom buducnosti koji nam trebaju, koju su strucni u svom poslu? Svima nama trebaju takvi, ali takvi kostaju zar ne? Ne mozemo sa nasom posebno "balijskom" politikom napraviti nesto, a to je od 1 KM da dobijes 100.000 KM. Mislim moze, ali 1:10000, u stvartnosti, ako ne i vise. Dakle, da bi dovukli ovakve treba nam lova za ljudi koji ce nas dici iz prasine. Mi love za takve nemamo, sta nam je onda alternativa?
drug, ja sam davno ovdje napisao (a to je inace u zivotu tako), ljudi koji vrijede i znaju praviti novac i kostaju. ne moze se od volontera i ljudi koji ce raditi na dobrovoljnoj osnovi ocekivati osjetniji napredak po pitanju finansija. moze kratkotrajno i na blef. postavi se jasan plan, koji obicno izradjuju sami ljudi koji rade na izvrsavanju istog i predstavljaju ga kao cilj. kaze se: "treba uradit to i to, potrebno vremena toliko, budzet toliki, zarada planirana tolika". ispunis plan, opravdao platu. prebacis plan, dobijes bonus (unaprijed dogovoren u procentima). nisi ispunio plan, mrs u tri pm. ne hvalim se, ali imam platu 2.500 KM + bonusi. vjerujte da mi je privatnik ne daje na guzove, nego zato sto njemu svaki mjesec donesem 10.000 + KM (kad se odbiju svi bruto troskovi kostanja mog zaposlenja). znam i ja izaci i na 4.000 KM sa bonusima, ali se zarada poslodavca proporcialno povecava. i svakome ljepota. super se druzimo, pocasti me ljeti krstarenjem na njegovom jedrenjaku, zimi skijanjem. cuva me kao nekoga ko mu donosi novac. da podbacim uzastopno tri mjeseca sa planom, vjerovatno bi mi se poslodavac (tako i ugovoru o radu stoji) zahvalio, mozda bi se izljubili i svako na svoju stranu.
sta hocu reci. pored zivog Amara, trebaju nam ljudi u klubu koji ce se baviti svojim poslom na profesionalnoj osnovi. cesto se poteze prica administrativcima u klubu kasni plata. ok, nije fino za cuti, ali sta su uradili da je sami sebi obezbjede? unesi svaki mjesec 30.000+ KM u klub i imat ces redovnu platu + bit ces i nagradjen bonusom (moja pretpostavka, ali poznajuci Amarov sistem rada, pretpostavljam da bi bilo tako), jer si uradio nesto korisno o donio novac.
ovako, imam osjecaj da se pojedinci ponasaju po onoj staroj, predratnoj, komunjarskoj: "ne moze me se malo platiti, koliko ja malo mogu raditi". e toga vise nema. nema vise radnickog savjeta da izglasa kad nekome treba dati otkaz (mada to u Zelji, cini mi se, jos prolazi), pa da se i cistacica pita je li haso zasluzio otkaz jer je jadnik zaspao na radnom mjestu.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 avg 2013, 16:28

champions1921 je napisao/la:Ne znam sto ovdje lupate imena odredjenih kompanija i postavljate njihove logo-e?? Nasa uprava je prespavala jedan znacajan period i oni su jedini krivci sto nemamo kvalitetnog sponzora.. Vjerovatno su mislili da ce posle nasih titula direktori raznih kompanija dolaziti da nas mole da nam daju pare.. E to tako ne ide.. Za ovu sezonu tesko da ce nesto biti kada su u pitanju kvalitetniji sponzori ali nije kasno za razgovore za narednu sezonu.. Vecina kompanija svoje godisnje budzete kroji pocetkom godine i posle toga nemaju prostora za nepredvidjena ulaganja.. I za ozbiljne pregovore su potrebne i ozbiljne delegacije predvodjene uglednim ljudima a ne da ih predvode Dzelo i Greda za koje je malo ko i cuo izvan krugova ljudi koji prate nasu ligu godinama.. Veliki Ivica Osim treba biti u svim tim delegacijama.. Ostale ljude ne zelim ovdje nabrajati ali ima dosta uglednih ljudi koji navijaju za nas klub i koje bi mogli iskoristiti (Zeljko Komsic, Boris Tihi itd.,itd., kao i mnogobrojni nasi bivsi proslavljeni fudbalski asovi, da ih ne nabrajam).. Ako se zeli kvalitetnije i dugorocnije rjesenje po pitanju sponzora onda se tom problemu mora puno ozbiljnije pristupiti sto do sada nije bio slucaj..
Jarane ne daju se pare na lijepe oci i taj isti Ivica Osim da dodje na pregovore i evo na prm. ja kao potencijalni sponzor mu postavim pitanje STA VI IMATE ZA PONUDIT MENI DA BI SE MOJA INVESTICIJA ISPLATILA/OPRAVDALA?? Sta ce covjek da mi odgovori? Mi smo klub sa velikom tradicijom vjernim navijacima i vladamo ovom ligom vec par godina. Aha ok, Ivice a kolika vam je posjeta na domacim tekmama? Koliko hiljada ljudi vas gleda putem tv ekrana kada se prenosi bh telekom liga?? I onda mu fino kulturno kazem, dragi Ivice ja nemam interesa ulozit milion maraka ili cak sto vise ni pola miliona jer za te iste pare mogu putem tv:ea, novina i sl. mogu se reklamirati za milionski auditorij a ne za jedva 150-200.000 ljudi u ovo racunam domace tekme + vase tekme na tv:eu. Reklama na BH:eu u udarnim terminima znaci pred vijesti koliko kosta?? Evo recimo 20.000KM pola minute. Uzmi sad 500.000KM podijeli sa 20.000KM = 25. Znaci za pola miliona KM ja se 25 noci mogu reklamirat tik pred dnevnik i tako ce me vidjet preko 5 MILIONA LJUDI (nek svaki dnevnik prati 250.000 ljudi pomnozi to sa 25 reklama i dobijes cifru od preko 6 MILIONA).. Eto hajde nek se Zeljo bori a tim ciframa?? NEMA SNASE SAD KAKO STOJE STVARI!!

Nemoj me shvatit pogresno drug nije ovo kritika tebi nego se nadam da cu ljudima docarat PROBLEM sa kojim se mi suocavamo pri trazenju sponzora. Evo tekma Sarajevo-Siroki pa majke mi moje jedva vidis ko je glavni sponzor ekipama, sve dok nije doslo do nekog prekida i zumiranja nekih situacija ti jedva da vidis ko im je sponzor (kvalitet prenosa los) a i tada ako navijas za jednu od tih ekipama sigurno ne gledas sta pise na dresu nego gledas jel sudija donio pravu odluku znaci gledas taj prekrsaj itd... i ne obazires se na sponzora. Firme koje trose kes na reklame imaju ljude zaduzene za tavko sto i nisu to ljudi "od juce" oni gledaju svoj interes. Bolna je cinjenica da mi nemamo puno sta za ponudit njima, nazalost ali istinito.

Najbolja stvar koju mozemo uradit je grebat i nogama i rukama da se Grbavica izgradi na bilo koji nacin i ne gledat ko je gradi sam da je izgradi i da nam na toj Grbavici bude sto vise poslovnih prostora za koji bi se mogla uzimati pare pa makar je dat na koncesiju nekoj firmi na par godina dok vrate ulozeno i zarade koju marku.
Who is your čampion??

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 12 avg 2013, 16:32

da li neko zna reklama na stadionu neka manja kao npr. ugarak koliko kosta ?
Željeznicar za život cijeli !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 avg 2013, 16:40

likusa je napisao/la:da li neko zna reklama na stadionu neka manja kao npr. ugarak koliko kosta ?
Nemoj me drzat za rijec mislim da je cifra ispod 10.000KM i to daleko ispod 10.000KM..
Who is your čampion??

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 avg 2013, 16:47

ono što mi sad zovemo marketingom, to je sadaka a ne marketing. ne možemo mi pričati o marketingu kad je na slabijoj domaćoj tekmi 2.500 - 3.000 ljudi, malo jačoj 5.000 a derbiju 10-11 hiljada. pa više će ljudi vidjeti reklamu na tv behar nego na našoj utakmici. ni ta mala reklama nema nikakvu ekonomsku isplativost, već to daju gazde firmi koji vole želju. za šta da želji neko da 200.000 eura? onaj ko ima te pare sigurno ih nije stekao bacajući ih. a mi nažalost nemamo šta da ponudimo, sadašnji marketing su donacije i sadaka, a ne investicije. dok se tom nekom reklama ne bude ISPLATILA - ništa od toga nema, to će ostati na nivou na kojem je sada.

šampion, pa šta? koliko ljudi će vidjeti reklamu, u odnosu i na najbezvezniju tv emisiju i kanal? zapitajte se to, ali iskreno, pa će vam biti jasno što bože niko neće da uleti 200.000 eura...

hajdukovac
Kontakt:

Post Postao/la hajdukovac » 12 avg 2013, 16:50

senade za fis zna svijet neznam otkud ti to da nikad niko nije cuo za viteske sponzore sta lupetas bezveze ,malo dijete zna kad se rodi za fis,znas li samo koliko vam je fis ostavio para to neznas kad vam je bio sponzor a mozda je jos uvijek neznam....nelupetaj bezveze

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 12 avg 2013, 17:33

Ne trebamo brinuti za budućnost Amer Gojak nastavlja po starom samo trese mreže!
Grbavica naš je Hram!!!

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 12 avg 2013, 17:39

zeljocity je napisao/la:
likusa je napisao/la:da li neko zna reklama na stadionu neka manja kao npr. ugarak koliko kosta ?
Nemoj me drzat za rijec mislim da je cifra ispod 10.000KM i to daleko ispod 10.000KM..
Koliko ja znam reklama na stadionu kosta 1000km 6 mjeseci da stoji

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 avg 2013, 17:48

lucif3R666 je napisao/la:Koliko ce ameri platiti sto koriste grbavicu ?
nece ameri nista platiti placa savez a prepostavljam bit će kompenzacija za kazne :D nije inf. od komsije iz saveza :lol: moje neko razmisljanje ...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 12 avg 2013, 18:14

lucif3R666 je napisao/la:Koliko ce ameri platiti sto koriste grbavicu ?
milion dolara
NO PYRO NO PARTY

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 12 avg 2013, 18:28

5.000 je obicna reklama na Grbavici,a mislim da je ona Grediceva izjava daleko od realne,kakvih 200.000,mislim da bi nasi prisali i na duplo manje :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.