Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

semir01
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la semir01 » 24 jul 2015, 22:36

Otelo je napisao/la:Dino je legenda. Uzme pjesme, prevede ih sa drugog jezika na nas za sve koji ne znaju strani jezik :salut:
Jel ovo plagijat? ;) previse pametujete....
[youtube][/youtube]

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 jul 2015, 22:39

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Pravi pjevac, najveca zvijezda Balkana. On i Cola, nema treci.
1946

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jul 2015, 22:41

Zagrijavanje za Dinu:

[youtube][/youtube]
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 24 jul 2015, 22:41

Tribalian je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:
Majka nacije se slusa pred spavanje, za miran san. :mrgreen:
Ma koje spavanje rodjace :mrgreen: jos sat vremena kuci i odoh u nocne terenske aktivnosti. :mrgreen:
U zadnje vrijeme vam tonu oni splavovi nesto. Citao sam da je neki potonuo na otvaranju...
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 24 jul 2015, 22:42

Vojnik srece- odlicna, Jedna jedina nisam cuo, ova izmedju - bez komentara.

bulbasor je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:
Majka nacije se slusa pred spavanje, za miran san. :mrgreen:
Ma koje spavanje rodjace :mrgreen: jos sat vremena kuci i odoh u nocne terenske aktivnosti. :mrgreen:
U zadnje vrijeme vam tonu oni splavovi nesto. Citao sam da je neki potonuo na otvaranju...
Ne splavarim godinama vec. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 jul 2015, 22:44

Uvijek sam govorila da je Dino umjetnik do kojeg treba nadoći, kao što su i njegove pjesme takve. Ja sam od onih koji uvijek više cijene tekst nego melodiju, a on je pravi majstor tog zanata. Tako da mi ne smeta ako nešto podsjeća na Jacksona ili George Michaela. No, treba sjesti i shvatiti to sve. Naravno, ima i promašaja u tekstovima, ali znatno manji procenat.
A, što se silnih optužbi za plagijate tiče, samo jedna novinarka se usudila to pitati, a on joj lijepo čestitao na tome i obrazložio svoj rad. Imam većinu njegovih CD-ova direktno iz Magaze, prelistajte nekad njegove CD-ove, pored teksta svake pjesme stoji priča i kreditivano sve, ako je posuđeno od nekog.

Slažem se da su mu ranije pjesme imale posebniju dušu nego ove sad, ali opet tvrdim da za nove treba vremena da dopru do osobe koja to razumije. Recimo, Burek mi je bio preloš album, jer je eksperimentisao sa novim zvukom, ali vremenom sam zapravo uvidjela koliko su jake stvari sa tog albuma. Naravno, i tu su mi tekstovi dominantniji, beat mi se i dalje ne sviđa pretjerano, ali .... (

Čovjek ispred svog vremena! :kafa:

(Totalno subjektivno, ali sad ga slušam, pa nema šanse da šta drugačije pišem.) :kralj:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 jul 2015, 22:46

O ukusima se ne raspravlja. Neko ga voli, neko ne voli ali ono sto radi radi najbolje na balkanu. 3 dana zaredom digao Beograd na noge, da ne spominjem koliko je puta punio Kosevo i ostale velike dvorane sirom Balkana i svijeta. Definitivno najveci umjetnik sa ovog podrucja. Doduse, uvijek ce se naci neko na forumu da ga osudi i proglasi neznalicom. Nekom vrhunac napuniti Olimpijski stadion vise puta u zivotu a nekom kucati na forumu.

Ali naravno, ovo je balkan, sredina gdje su svi umjetnici, treneri, sveznalice, svi sve znaju i u sve se razumiju.
1946

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Chat

Post Postao/la Goalgetter » 24 jul 2015, 22:46

Dino je kralj. :salut:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jul 2015, 22:47

@Trib pa kaze: " Prodat cemo 100 000 ploca "
Ptoapsa me po ramenu i kaze : " Necemo, jer zivimo u drzavi sa 20 miliona seljaka"

:urnebes: :urnebes:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 24 jul 2015, 22:48

Hoce li kad tompson doci na Kosevo :mrgreen: :mrgreen: Koja bi to bila posjecenost, oborio bi sve rekorde.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 24 jul 2015, 22:52

Otelo je napisao/la:@Trib pa kaze: " Prodat cemo 100 000 ploca "
Ptoapsa me po ramenu i kaze : " Necemo, jer zivimo u drzavi sa 20 miliona seljaka"

:urnebes: :urnebes:
Ziva istina, to se ovi iz Elektricnog orgazma ponadali a onda i lepa Lukic izda album i ono red ispred radnje. :lol:

Uglavnom ovo oko DervisHalidovica, covek je vanserijski umetnik, ali nije najveci u ex yu, ima mnogo vecih. Ali je u top 10 svakako. Svaka generacija ima neke svoje favorite, nazalost, generacija koja u vecini sacinjava clanstvo ovog foruma nije imala prilike da slusa neke velike grupe i samostalne izvodjace sto je i normalno s obzirom na okolnosti pa se tako Dino nadje kao najveci . Meni omiljena od njega ( sa dubokom istorijom nekih odnosa u mom umetnickom zivotu :mrgreen: ) ;)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 jul 2015, 23:01

Naravno da postoji mnogo velikih umjetnika na ovim prostorima i šteta što mnogi nisu opstali i/ili došli do izražaja, ali trajanje i djelovanje Merlina na svakom kvadratnom metru bivše države su ogroman argument tome da je on trenutno pri samom vrhu. Ne čudim se, jer on zna kako se tamo dolazi, gore uvijek ima mjesta ako se krene sa dna. :)

On meni čak i nije omiljeni pjevač, šta biste vi tek od mene slušali kad bih krenula o svojima... :P Dobro, i kod mene je pri vrhu kad su u pitanju naši BHS umjetnici.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jul 2015, 23:02

Nikad ja nisam cuo za te tvoje do sad, a sa druge strane Elektricni Orgazam slusam.

Evo, opet Baja u Cazinu kuknjava kuknjava

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 24 jul 2015, 23:06

BaDa12 je napisao/la:Naravno da postoji mnogo velikih umjetnika na ovim prostorima i šteta što mnogi nisu opstali i/ili došli do izražaja, ali trajanje i djelovanje Merlina na svakom kvadratnom metru bivše države su ogroman argument tome da je on trenutno pri samom vrhu. Ne čudim se, jer on zna kako se tamo dolazi, gore uvijek ima mjesta ako se krene sa dna. :)

On meni čak i nije omiljeni pjevač, šta biste vi tek od mene slušali kad bih krenula o svojima... :P Dobro, i kod mene je pri vrhu kad su u pitanju naši BHS umjetnici.
Meni su iz Bosne ovi bili najdrazi. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 24 jul 2015, 23:07

zizu1991 je napisao/la:
uschtipak je napisao/la:koliko sam pauka usisala. :plac:
Znači, kuća se redovito održava čistom.
:nedam:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jul 2015, 23:11

elbflorenz je napisao/la:Hoce li kad tompson doci na Kosevo :mrgreen: :mrgreen: Koja bi to bila posjecenost, oborio bi sve rekorde.
a kažu ja palikuća ....

ja sam nešto najviše gotivio bolero..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 jul 2015, 23:11

Otelo je napisao/la:Nikad ja nisam cuo za te tvoje do sad, a sa druge strane Elektricni Orgazam slusam.

Za koga nisi čuo?

Ima li te sutra u KC-u?

@Trib, imali su interesantnih pjesmica. Meni se sviđa ono što je Amila radila nakon ove pjesme ali nije više aktivna. A, mislim da njima nije uspjela postratna revitalizacija, kao mnogim jakim grupama od ranije.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 jul 2015, 23:13

BaDa12 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Nikad ja nisam cuo za te tvoje do sad, a sa druge strane Elektricni Orgazam slusam.

Za koga nisi čuo?

Ima li te sutra u KC-u?
Za Tribove govorim, ova "lepa" i Hadiloć ;)

Hmm, sta je to u KC-u ?

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 24 jul 2015, 23:15

BaDa12 je napisao/la:
@Trib, imali su interesantnih pjesmica. Meni se sviđa ono što je Amila radila nakon ove pjesme ali nije više aktivna. A, mislim da njima nije uspjela postratna revitalizacija, kao mnogim jakim grupama od ranije.
@Bado, sta je sa Amilom ? Ja sam cuo da je u Londonu , da je pevala po nekim klubovima?

Evo nadjoh nesto
У & 1987. $, ? је ? - ? на ' % " "? $", $ са $ ? " '- " " ("" јато"). Ово је вероватно " " " ? " је $ " & % ". У " својству ? је на ? "& %" " $ $. " $ ? је $ ' " & оперете ? $, "" " &", " $ $. ' уз ' са ' ", & ", $ ", ' $, & ", & " "? '" " " " & је (у ? ") $ $-&, у " о & " $ $ " $ ". У то ' је ? " на ? "% ? сезоне '87" са ' "$ ' & & $ $ " $“. " $ " ' "" ?" за & $ " "&". ", ¥ $ 1988. њен " се " & '. $ ? са 10 ' " " хтео $ %, јер " ? ?. За $ " пар """ " ?. & $ са $ (" се ? " " $ $, а у јануару 1994. $ " $ " ? $) " " $ разарања СФРЈ " Сарајева, & & " & % $. ? се у $, $ " $ ". 1993. $ је са " " ? на ¥ Горана " Џенане " у % $ у ". & се " " ", % своје $ " са " " $ ' " Jah Wobble-у, " је ¥ " ' & пратње " ". " се отвара ново ? у њеној ", те ? на ?/?/world ", ? ? ? ? " $ Richard-a von Alde, у " ? ? &. & $ певања у ", она $ наступа " света са Wobble-" $ "Deep space", & " " џез ".
Do opere stigla :clap: :clap: :clap:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 jul 2015, 23:21

Otelo je napisao/la: Hmm, sta je to u KC-u ?
Monodrama Josipa Pejakovića. U 20h.
Tribalian je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
@Bado, sta je sa Amilom ? Ja sam cuo da je u Londonu , da je pevala po nekim klubovima?

Evo nadjoh nesto
У & 1987. $, ? је ? - ? на ' % " "? $", $ са $ ? " '- " " ("" јато"). Ово је вероватно " " " ? " је $ " & % ". У " својству ? је на ? "& %" " $ $. " $ ? је $ ' " & оперете ? $, "" " &", " $ $. ' уз ' са ' ", & ", $ ", ' $, & ", & " "? '" " " " & је (у ? ") $ $-&, у " о & " $ $ " $ ". У то ' је ? " на ? "% ? сезоне '87" са ' "$ ' & & $ $ " $“. " $ " ' "" ?" за & $ " "&". ", ¥ $ 1988. њен " се " & '. $ ? са 10 ' " " хтео $ %, јер " ? ?. За $ " пар """ " ?. & $ са $ (" се ? " " $ $, а у јануару 1994. $ " $ " ? $) " " $ разарања СФРЈ " Сарајева, & & " & % $. ? се у $, $ " $ ". 1993. $ је са " " ? на ¥ Горана " Џенане " у % $ у ". & се " " ", % своје $ " са " " $ ' " Jah Wobble-у, " је ¥ " ' & пратње " ". " се отвара ново ? у њеној ", те ? на ?/?/world ", ? ? ? ? " $ Richard-a von Alde, у " ? ? &. & $ певања у ", она $ наступа " света са Wobble-" $ "Deep space", & " " џез ".
Do opere stigla :clap: :clap: :clap:
Isto sam skoro čitala kad sam se pitala gdje je ona. Imala je odličan početak sa tadašnjom ekipom i baš simpatične pjesme, ali.. No, vjerovatno je srčano izabrala taj put kojim se kretala i vjerujem da je uspješna.
Ova pjesma me drži zadnjih mjeseci:
[youtube][/youtube]
:thumbup: :)

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Goalgetter i 13 gostiju.